2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Dun kv yemekteydik hira yarm kilo mandalina yedi nerdeyse eve geldk uyudu bikac saat snra uyandi ama nasl agliyo anlatamam bide gaz ckariyo surekli sabha kdr otrduk snra. Aman vermeyn sakn cok bn anlatamiyorm kv laf verme diyorm cock istiyo diyo bn bilmiyodm bukdr rahatsz etcegni mandalinanin

Evet canım mandalina portakal çok gaz yapıyo. Akşam vermiyorum ben o yüzden. Gündüz kahvaltısının yanında yiyo. Gün içerisinde sürekli hareketlide olunca rahat çıkarıyo.
Maşallah ama yarım kilo mandalinayıda iyi yemiş:)

Mandalina fena gaz yapar

bn herseyi yiyo artk bukdr sorun olmaz doye dusunmustum ama kv sagolsn verdi istedikce bn uyardm anlamiyoki cins. Hep bana inat sanki.
Bidha asla aksam vermem. Gunduz iki tane yemisti ordada tabagi koydu masaya hira surekli alip goturuyo kv ye oda soyup veriyo bide butn butn yutuyo bitirnce yne istiyo. Gece mahfoldu ama hep gaz cikardi hem agzndan hem alttan cok kotu bi geceydi

Kuzum ya. Şimdi söylesen bahane yada abartıyo diye düşünürler. Bende laf anlatamıyorum çoğu zaman. Ama bizim sıpa yemediği için öyle tüm tüm pütürlü falan o yüzden rahatım biraz

aaay canım,Allah korumuş..büyük geçmiş olsun..aaay nasıl korkmuşsundur..verilmiş sadakanız varmış demek..

El becerileri ve Koordinasyon Geliştirici Oyunlar

Fasulye Torbasını Getir
Bu oyun bir veya daha fazla oyuncuyla oynanabilir. Bu oyun için bir sepete ve birkaç fasulyetorbasına ihtiyacınız olacaktır.
Sizin göreviniz fasulye torbalarını sepete atmaktır. Çocuğunuzun görevi ise fasulye torbalarını sepetten almak ve size geri vermektir.
Eğer çocuğunuz yürüyebiliyorsa, fasulye torbalarını yardımınız olmadan, daha kolayca sepetten alacaktır.
Çocuğunuz henüz yürüyemiyorsa, çocuğunuzun fasulye torbalarını çıkarmasına yardımcı olmak için sepeti eğin.
Kısa sürede, meleğiniz fasulye torbalarını kendi başına fırlatmaya çalışacaktır.
Çocuğunuzun Hangi Becerisi Gelişir? Sorumluluk, Koordinasyon

Bebeğin Kalıcı Öğrenme İçin Gerek Duyduğu 5 Temel Olgu

Bebek doğduğu andan itibaren beyni dış dünya ile kendi yapısına uygun olarak yoğun iletişime girer. Bebek beynindeki nöronlar (sinir hücreleri) her dakika çevreden aldıkları veriler ile var olan sinir hücreleri arasında yeni bağlar kurarlar ve beynin sağ lobunu geliştirirler.

Sağ beyin lobu insanoğlunun görsel beynidir de denebilir. Sanat ve hayal gücü becerileri de sağ beyin lobunun ana unsurlarındandır. Bu bölge bebeklerde doğduktan sonra 3 yaşına kadar inanılmaz bir hızla gelişir ve bebek beyni açılmayı bekleyen pencereler örneğinde olduğu gibi çevresinde gördüklerini diğer duyularıyla da ilişkilendirip sağ beyin lobuna kaydeder.

Bu dönem bebeğin beyninin yetişkinlikte nasıl çalışacağının altyapısı kurulur. Yetişkinlikte algı açıklığı, çabuk ve kolay öğrenme benzeri beyin işlevleri doğumdan itibaren 0-48 ay sürecinde beynin altyapısının belli bir biçimde kurgulanmasıyla elde edilir. Okul öncesi eğitim uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aydın’ın sözleriyle “Bebek beynini bir santrala benzetebilirsiniz. İlk yıllarda bu santralın 50 hatlık mı yoksa 1000 hatlık bir santral mı olacağı sizin bebeğinizle iletişiminize ve uygulamalarınıza bağlı olacaktır.”

Bu bağlamda yanlış anlaşılmalara yol açmamak üzere tüm ebeveynlerden sol beyin mantığı çerçevesinde, klasik bir okul öğretmeni formatıyla kollarını sıvamamaları gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.

Tüm bebek sahibi bireylerin bebek beyninde etkin ve kalıcı öğrenmenin 5 ana unsurunu çok net ve iyi kavramış olmaları gerekmektedir.

1. Büyük ebatlarda ve yüksek çözünürlükte görsel içerikli çalışma materyalleri
  2. Net ve sevecen bir ses tonu (ki genelde anneler bebekleri ile bu tonda konuşurlar)
  3. Koşulsuz sevgi dolu keyif ortamı
  4. Bebeklerin dikkat aralığına uygun sürede aktivite (Bebeğin yaşına göre 1 ila 5 dakika arasında değişebilir)
  5. Sürekli tekrar

1-5 dk da çok az. Bazen fazla üstüne gidiyorum demekki

Amann ihmal etmeyin canım. Bizde sözde bugün alacaktik. Çok şükür kucağımdaydi sımsıkı tuttum gökçeyi ama daha şiddetli olsaydı tutamayabilirdim. Şöyleki araba tam ortadan vurmuş direk arka kapıdan vursaymis çok kötü olabilirmiş yani gökçeyi tutamayabilir mişim :/
aaay canım,Allah korumuş..büyük geçmiş olsun..aaay nasıl korkmuşsundur..verilmiş sadakanız varmış demek..
Sağol canım çok korktum cidden.arabanin perte çıkma durumu var. Araba mahvolmuş. Çok şükür diyorum. Ama esim kendini suçluyor neden sabah çıkmadık neden daha dikkatli olmadım diye. Olacak olduktan sonra keşkelerin belkilerin ne anlamı var ki. Bu saatten sonra şükretmek lazım. Hepimiz iyiyiz ya önemli olan bu

zaten eşime anlattım ihmal etmeyelim dedim. geç bile kaldık. Çok şükür hiç birinize bişey olmadı. Gelen mala gelsin. Allahım daha büyüğünden korusun inşallah

Kuzum ya. Şimdi söylesen bahane yada abartıyo diye düşünürler. Bende laf anlatamıyorum çoğu zaman. Ama bizim sıpa yemediği için öyle tüm tüm pütürlü falan o yüzden rahatım biraz
Betülde mandalinayı suyunu emip posasını çıkarıyo bi süre böyle gidecek sanırım

zaten eşime anlattım ihmal etmeyelim dedim. geç bile kaldık. Çok şükür hiç birinize bişey olmadı. Gelen mala gelsin. Allahım daha büyüğünden korusun inşallah
Aay biz başta çok güzel kullanıyoduk ama arka koltukta fazla yer tutuyo mesela onu takınca arkaya iki kişi oturmak bile zor ben ve kv zor sığdık bi kere tak çıkar da eşimin işine gelmedi arkada ikimiz oturuyoruz betülle ben kullanırken takıyoruz mecburen ikimiz olunca

Betülde mandalinayı suyunu emip posasını çıkarıyo bi süre böyle gidecek sanırım
Gökçede Bi iki öyle yaptı ama üzerindeki kabuğunu hissedince direk tükürüyo artık. Bende suyunu sıkıyorum. Kabulta Kalan posayı sıkacakta kalanlarıda kaşıkla sıyırıyorum bardağa. Öyle içiyo portakalı mandalinayı. Yemeklerin yanında kahvaltıda falan veriyorum yemeğide daha rahat yiyo.
Bunada şükür yesinde

evet bide o var. Eşimde o yüzden savsaklıyodu aslında biraz. Ama gözüm korktu açıkcası. Ben hamileykende bi kaza yapmıştık zaten o zamandan beri eşim her frene basışında tedirgin oluyorum korkuyorum.
İhmal işte sonrada pişman olmamak lazım

yok canım nerdee faturasııı, zaten hatırlarsın tasındık ya ,bızzz normal aradıgımızı bulamıyoruz kucucuk evdee, bır cok kolıler acıllmadı halaa. esımde bunlar cok fıyat ıster sımdı dıoo, nette bakmıss ole bırının yorumu varmışş, normal bı bısıklercıye yaptırırız dıoo. o nettekı yorumuda okudum oda ole yapmıs. kendı yerı 180 tl para ıstemıs, bısıkletcıde 25 tl ye yaptırmıslar .bızde bakalım dedık bu sefer bısıklekcı yok nerdeyse cıvardaa
tabıı canım satana kadar canım cıcımmm, sattıktan sora garantısı devamsa mecbur zaten ılgılenıyo yoksa yok. senın kv koltukları markası neydıı canımm?? nıe gelmıyorlardıı alaahalala.. sıkayet varı bende bılıyorum canım haklısınnn, olmadıı oraya yazmalıı, tabı bır sey bulamassak gıdıp bı daha konusscaz olmassa yıne yazarız . chıccooya sordukk normal mama koltugu falan oranındıı onlarda hıc macleran satmıyormus o yuzden bılmıyoruz dedıler. ben yınede danısıyım dıe sormustum oraya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…