2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Sıpalar ya gökçe parkta kaldırımda falan koşmuyo. Hatta çimenlik yerlerde elini bırakınca yürümüyo bile ille parmağımdan tutacak. Evde avm de falan koşuyo ama yerler dümdüz olunca. Hala bi korku var çocukta.

Kendi kendine kalkmayıda yeni yeni yapıyo canım 1 hafta olmamıştır daha. İg ye baktım da yürüme videosunu 10 hafta önce koymuşum. 2 buçuk ayda alışmış resmen

valla miranında işine gelmesi lazım bazen kendini yere dahi koydurmuyor ki ben o günlere gelecekti reng dönemi diyorum
mirada yerde oyuncağı falan varsa onu alarak kalkıyo ama hiçbişi yoksa yine emekleyerek tutunabileceği yakın bi yere gidiyo bakalım ona ne zaman alışacak

Benimde aslında kalkıyo dediğim bu. Yerden eğilip bişeyleri alıyo ama otururken tutunmadan kalktıüını görmedim daha bende. Onu bile bir haftadır yapıyo. Gerçi çok fazla oturduğunuda görmüyorum.
gökçe korkuyo ya. Evdeki masaya falan bir kere bile kafasını vurmadı mesela. Ki misafirliğe gelen çocuklar bile kaç kez vurdular. Sıpa masaya yaklaşınca yavaşlıyo. Dönemeçe geldiğinde yavaşlıyo. Yerde oyuncak çıkarsa karşısına yavaşlıyo yana kayıyo mimik minik adımlarla çevresinden dolaşıyo.

Anneme anlattım kız kardeşimde böyleymiş. Hiç koşmazmış yavaş yavaş hareket edermiş. Niye hızlı olmuyosun diyince de babam ben düşünce üzülüyo diyomuş ona mı çekti nedir anlamadım ben bu sıpayı.

ay biraz internette araştırma yaptım nöroloğa gidin yada kasları zayıf olabilir onu geliştircek egzersizler yaptırın diyo aklıma şey geldi ilk hamilesin gözün aydın haberinden sonra kadın doğumcum şimdi altın kural asla ve asla nete girip birşeyler araştırmıyosun demişti keşke yapabilip doğumdan sonrada devamını getirebilseymiş geçen ay çocuk ortopedisine götürdük yine kafama başka şeyler taktığım için şimdide bunu taktım desem eşime ne der acaba

ne egzersizi yaptırcaz ki küçücük çocuğa.:/ ya gökçe 5 aylıkken koltuktan tutunarak 10 dk duruyodu resmen fazlasınıda yorulursa diye ben durdurmuyodum. Hemen yürüyecek bu derken konuştuğum konuya bak.
İnternete de bakmayalım diyoruz ama bazende iyi ki bakmışım diyorum her doktorun lafınada güven olmuyo.
Bende bi gideyim doktora en azından bi baksın nöroloji diyince tırstım biraz

Hunnapi duymustum canim bende aldirayim sagolasin

mira geç yürüdü ama önceki süreç hep iyiydi şimdide koşar ortalarda döner nörolojik bir sorun olabileceğini aklım kabul etmiyor ama içim içimi yiyor 18 ay yürüme dede beklendiği için bu ayıda beklicem aşı gününe kadar umarım yürür yoksa doktoruyla konuşup bende gideceğim sanada evham yaptırdım dimi kusuruma bakma lütfen

Yok canım ne kusuru. Sen demesende ben bakar görürdüm kesin. Bu konularda ki sorulardan bıkkınlık gelmişti zaten. İnşallah bişey çıkmazda boşu boşuna gitmiş oluruz.
Eşimde zaten engebeli yerlerde yürümüyo elimizi tutmadan dengesini sağlıyamıyo mu denge merkezinde mi sorun var diyip duruyodu o da takılıyodu aklıma

ne güzel bişey yapmış ki daim olsun gülümseyişleriniz
Amin canım benim hepimizin
Kerem Alp de bu ara istediği birşeyi elinden aldıysam alma alma diye tepki veriyor. Ben merkezci döneme hoşgeldin diyoruz sanırım.

@Akaibu ve @minnakkartal kızlar nörolojik bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü ikisi de uygun şartlar olustugunda gayet güzel yürüyor ve koşuyor. Yerden tutunmadan kalkmalari tecrübe sonucu oluşuyor kesfetmeleri lazım. Allah korusun bi sorun olsa düz yolda da denge problemi yaşarlar. İçinizi ferah tutun bence hiçbir şeyleri yok prenseslerin

Bizimkilerde engebeli yerlerde yurusede defalarca dusuyor yani bende bir sorun oldugunu sanmiyorum

O da doğru da ne biliyim iki anne kafa kafaya verip evhamın doruklarına çıktık sanırım
Bizimkilerde engebeli yerlerde yurusede defalarca dusuyor yani bende bir sorun oldugunu sanmiyorum
engebeli yerde yürüse düşse belki aldırmıcam da zamk gibi yapışıyo kesinlikle adım atmıyo elini uzatıyo tutayım diye. Yüreklendirmeye çalışıyorum çağırıyorum. Ağlıyo bi adım bile atmıyo.
Niye böyle yapıyo ki diyo her gören. Eşim zaten baş pimpiriklimiz o evhamlandırıyo hep beni

Canım bahsettiklerin hep yürümenin aşamaları önce destekli kalkıyorlar, sonra desteksiz, önce düze yerde yürüyorlar sonra her yerde, konuşmak gibi düşün önce ses çıkartıyorlar sonra kelime sonra 2 kelimeli cümle sonra 3 sonra konuşuyorlar. Bana anlattıklarından bir gariplik var gibi gelmedi ama senin için rahat olacaksa git.

Kızlar okuyamadim bugün evde değildim yarın oğlum sınava gircek S Sevgidili5 kızına @Akaibu kardeşine başarılar dilerim Allah hepsine zihin açıklığı versin inşallah
Başarılar canım oğluna ve tüm sınava gireceklere. Allah zihin açıklığı versin. Allah emeklerini zayetmesin.

Kızlar okuyamadim bugün evde değildim yarın oğlum sınava gircek S Sevgidili5 kızına @Akaibu kardeşine başarılar dilerim Allah hepsine zihin açıklığı versin inşallah
amin canım. İnşallah güzel sonuçlar alırlar.hepsinin allah yardımcısı olsun.oğlun sitreslimi benim kızım umdugumdan daha rahat bugün.en az stresle atlatırlar inşallah şu iki günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…