- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
Ondan sonra mira çançançan konuşur tabi anası kılıklıcuma sakinliğinin yanı sıra haftasonu olmama ihtimali karşı çenem düştü bugün beni unutmayın istiyorum sanırım
sadece uyurken olması bile bi derece iyiymiş sürekli alışkanlık olması kötü peruk al dicektim ben aslında ne bilim aklıma o geldi benim kız kardeşim annemin başörtüsüyle yatardı kokusu var diye bıraktığın 8-10 yaşında falandı bence bi uzmandan fikir almak en doğrusu bi sebebi olmalı mutlakaYa kızlar ben bu saç işini napıyım akşam dedim ya 10 da uyudu diye 2.30 da kalktı süt istedi içirdim sonra yatağına yatırıyorum kıyamet kopuyo aldım kucağıma hemen saçımı tutuyo zaten koltukta yatııyoz yanıma aldım yayılıyo yatıyo düşcektim koltuktan tam uyudu diye yatırıyorum yatağına kalkıyo aldım tekrar falan daldı sonunda ama saat 4tü çok yoruldum bu saç işinden bi de alıyo fırça gibi yüzüne sürüyo kokluyo aşk yaşıyo çocuk saçımla :) gülsem mi ağlasam mı bilemedim bırakıyım oynasınmı yoksa elletmiyim mi hangisi doğru onu da bilmiyorum bi uyku eğitimi yapayım diyorum ama eşim yardım etmez kendim yapmam lazım kaldırabilirmiyim onu da bilmiyorum önümüzdeki ay doktora gitcez onada danışcam
Ve artık o kadar abarttı ki tv izliyo saçımı tutuyo geçen gün ahşap puzzle yapalım diye oturduk karşımdan kalktı geldi yanıma oturdu bi eliyle yapıyo bi eliyle saçımı tuttu
Napayım ben kafamda deli sorular yardım edin kızlar
Başka saç tuttumu anlıyo hemen istemiyo denediksadece uyurken olması bile bi derece iyiymiş sürekli alışkanlık olması kötü peruk al dicektim ben aslında ne bilim aklıma o geldi benim kız kardeşim annemin başörtüsüyle yatardı kokusu var diye bıraktığın 8-10 yaşında falandı bence bi uzmandan fikir almak en doğrusu bi sebebi olmalı mutlaka
Bizde durum su; sabah 6.5-7 gibi uyaniyor oglen 12de uyuyor 2ye kadar aksamda ortalama 8 gibi uyuyor tekrar. Cok memnunum bu durumdan zira kizim 2-3 gibi yatar 9-10 gibi kalkar oglen bi sekerleme ya yapar ya yapmazdi, cok cektim onun uykusundanBizimki sabah 9.30 bazen 10 da kalkıyor 1.30 gibi öğle uykusuna yatıyordu ama son günlerde uyumak istemiyor bazen 2-2.30 u buluyor birkaç gundur böyle ve az uyumaya başladı 1-1.5 saat sonra kalkıyor neden böyle oldu anlamıyorum akşamda 10.30-11 e kadar uyumuyor bugünkü rekoru ise 11.30 oldu uyumak istemiyor
Senin ki supermis zaten- Benim ki sabah 8 gibi uyanır.. (Bazen 10'u bulduğu da oluyor.Ama nadiren)
- 11-12 gibi öğle uykusuna yatar.. Genelde 3-3.5 saat uyur.. (Bazen 2 ya da 4 saate inip çıktığı da oluyor)
- O gün çok yorulmuşsa ikindi gibi 1-1.5 saat bidaha uyur,yorulmamışsa ya da uyumak istemiyorsa akşam 10:30-11'den önce uykuya geçmez..
Bence azaltmaya calisarak basla ise. Yani tv izlerken oyun oynarken vs sacini tutmasina izin verme. Dikkatini baska seylere cekBaşka saç tuttumu anlıyo hemen istemiyo denedik
Baktım biraz annesiyle yeterli vakit geçirmeyen çocuklarda olurmuş ama bizimki farklı bi durum sanırım bilmiyorum ki
İzim vermiyorum onlara ama uyku sıkıntı işte bilmiyorum bende kafam çok karışıkBence azaltmaya calisarak basla ise. Yani tv izlerken oyun oynarken vs sacini tutmasina izin verme. Dikkatini baska seylere cek
Canim bende emzirerek yada sallayarak uyutuyorum ama seninkide zor gercekten ikiside resmen anneye baglilik anne olmazsa uyuyamam oldu ne yazikki ben 2 yasinda hem memeden kesip hemde uyku egitimi vermeyi düşünüyorum evet cok agliyorlar ama en fazla 3 gün ve sonra geciyor ve o rahat biz rahat uyuyoruz sonrada daha cok ilgilenebiliyoruz cunku daha dinc oluyoruz umarim bende yapabilirim sende uyku egitim yontemlerini arastir istersen canimİzim vermiyorum onlara ama uyku sıkıntı işte bilmiyorum bende kafam çok karışık
O zaman sana bir erkek annesi çıkmışkurbanım (ay o kadar tatlı ki kurban derken için tuhaf oluyo) için netten bişiler araştırdım ama bi türlü karar veremiyorum nası yapsam diye alışverişim bi sonraki haftasonu olacak orası kesin
yalnız bir ana çocuğuna neden bu kadar zor bi isim koyar yahu mirakızla bişi yapalım dedik çok zorlandık olmadı neyseki daha zaman var inşallah yapabiliriz
ya da ay iyiki bu ismi koymuş tam istediğim gibi oldu mu desem
nih nih nihböle ipuçları bekliyorum sizden de
Bende öyle düşünüyorum bakalım doktorla konuşayım ne dicek biyere yönlendircekmi ona göre bende başlıcam uyku eğitimine bizde meme de yok zaten bence bu bağımlılıktan çocuk başkasını görmüyo ki baba desen öyle mükemmel zaman geçirmiyolar akşam 2-3 saat anca o da zaten ilgilenme desen max 1 saat olcağı oCanim bende emzirerek yada sallayarak uyutuyorum ama seninkide zor gercekten ikiside resmen anneye baglilik anne olmazsa uyuyamam oldu ne yazikki ben 2 yasinda hem memeden kesip hemde uyku egitimi vermeyi düşünüyorum evet cok agliyorlar ama en fazla 3 gün ve sonra geciyor ve o rahat biz rahat uyuyoruz sonrada daha cok ilgilenebiliyoruz cunku daha dinc oluyoruz umarim bende yapabilirim sende uyku egitim yontemlerini arastir istersen canim
canım senin işin daha mı zor bilemedim. İki büklüm olursun saçını vericem diyede. En iyisi bi doktora danışmak heralde. Çözümü kolay olur inşallahYa kızlar ben bu saç işini napıyım akşam dedim ya 10 da uyudu diye 2.30 da kalktı süt istedi içirdim sonra yatağına yatırıyorum kıyamet kopuyo aldım kucağıma hemen saçımı tutuyo zaten koltukta yatııyoz yanıma aldım yayılıyo yatıyo düşcektim koltuktan tam uyudu diye yatırıyorum yatağına kalkıyo aldım tekrar falan daldı sonunda ama saat 4tü çok yoruldum bu saç işinden bi de alıyo fırça gibi yüzüne sürüyo kokluyo aşk yaşıyo çocuk saçımla :) gülsem mi ağlasam mı bilemedim bırakıyım oynasınmı yoksa elletmiyim mi hangisi doğru onu da bilmiyorum bi uyku eğitimi yapayım diyorum ama eşim yardım etmez kendim yapmam lazım kaldırabilirmiyim onu da bilmiyorum önümüzdeki ay doktora gitcez onada danışcam
Ve artık o kadar abarttı ki tv izliyo saçımı tutuyo geçen gün ahşap puzzle yapalım diye oturduk karşımdan kalktı geldi yanıma oturdu bi eliyle yapıyo bi eliyle saçımı tuttu
emziği sadece uyurken alıyo ama bıraktırıyım diye uğraştım biraz. Bu sefer sürekli memede kalmaya başladı. Sanırım emziği meme yerine kullanıyo. Nasıl olcak memeden kesmem hiç bilmiyorum.Bi taraftan yaz gelsin istiyorum bi taraftan yaz gelince napicam nasil yapicam diye korkuyorum hem memeden kesme hem uyku egitimi bide cisi ogretme gozumde cok buyuyo cok korkuyorumdeneyimli anneler siz nasil yaptiniz az biraz icimizi rahatlatsaniz
aynen canım fenalık geliyo okudukça. Bakmıyım diyorum ama denk geliyo. Bazende iyiki gördüm sakınmam gerektiğini hatırlıyorum diyorum.@Akaibu ne hikayeler varmış bdv de tuyler urpertici.. icler acısı.. dunya ne hale gelmişcocuklarimizi gozumuzden bile sakinmaliymisiz
Canim benim küçük oğlumda küçükken saçı tutup hanı saçın uç kısmı yanı sert kısmı varya orayı tutup dilini emiyordu babasının sakalını kendi yeni tras olduysa kendi saçını tutarak emiyordu ama daha çok kendi saçıni tutuyordu dilini emiyordu ve him him diye uyuyacakmis gibi ses çıkamıyordu bir gün büyük oglumun toplantısına gitmistim bizimki kendi saçını tutarak yine aynı şeyi yaptı him him diye de ses çıkarıyordu toplantı sessizliğinde sadece onun sesi çıkıyordu herkes dönüp bakmisti uykusu geldi herhalde dediler ben de evet dedimYa kızlar ben bu saç işini napıyım akşam dedim ya 10 da uyudu diye 2.30 da kalktı süt istedi içirdim sonra yatağına yatırıyorum kıyamet kopuyo aldım kucağıma hemen saçımı tutuyo zaten koltukta yatııyoz yanıma aldım yayılıyo yatıyo düşcektim koltuktan tam uyudu diye yatırıyorum yatağına kalkıyo aldım tekrar falan daldı sonunda ama saat 4tü çok yoruldum bu saç işinden bi de alıyo fırça gibi yüzüne sürüyo kokluyo aşk yaşıyo çocuk saçımla :) gülsem mi ağlasam mı bilemedim bırakıyım oynasınmı yoksa elletmiyim mi hangisi doğru onu da bilmiyorum bi uyku eğitimi yapayım diyorum ama eşim yardım etmez kendim yapmam lazım kaldırabilirmiyim onu da bilmiyorum önümüzdeki ay doktora gitcez onada danışcam
bilmiyorum ki canim bu kadar geç yatmiyordu aslında ama bir inat başladı geçenlerde sabah 6.30 da uyandı kahvaltı yapmadı 7.30 a kadar herşeye ağladı ondan sonra da uyudu çok erken kalmayı sevmiyor gündüz uyurdu bayılırdı hatta şimdi uyumak istemiyor ama bugünlerde memeye de çok duskun oldu bir ara normaldi şimdilerde herşey değiştiBizde durum su; sabah 6.5-7 gibi uyaniyor oglen 12de uyuyor 2ye kadar aksamda ortalama 8 gibi uyuyor tekrar. Cok memnunum bu durumdan zira kizim 2-3 gibi yatar 9-10 gibi kalkar oglen bi sekerleme ya yapar ya yapmazdi, cok cektim onun uykusundanSoruyuda sunun icin sordum acaba sabah gec uyaniyorlar da gece gec yatiyor olabilirler mi diye
Senin ki supermis zaten
Ikindi uykusuna yatmayinca gece daha erken uyumuyor mu
ismi zor olan bnce sna ckti :)) bide bence erkek bebek ckti diye tahmin ettmkurbanım (ay o kadar tatlı ki kurban derken için tuhaf oluyo) için netten bişiler araştırdım ama bi türlü karar veremiyorum nası yapsam diye alışverişim bi sonraki haftasonu olacak orası kesin
yalnız bir ana çocuğuna neden bu kadar zor bi isim koyar yahu mirakızla bişi yapalım dedik çok zorlandık olmadı neyseki daha zaman var inşallah yapabiliriz
ya da ay iyiki bu ismi koymuş tam istediğim gibi oldu mu desem
nih nih nihböle ipuçları bekliyorum sizden de
canm bi sende sac sorunu var bi bende emziriyorm parmaklarina doluyo sacimi cekiyo. Yatarkende oyle. Gunduz oturuyoruz geliyo sacimla oynuyo. Sizinki kadar degil ama bnde cok ckiyorm bu saclardan. Hatta gecen gun bi tuttu catir catir kopma sesleri geldi bi avuc koparmis o aciyla bi bagirdim dudgini buktu isteyerek bagirmadm ayyy diye acidan bagrdm ama korktu baya bi sure ellemedi yne basladi bazende cici diye seviyo sacimiYa kızlar ben bu saç işini napıyım akşam dedim ya 10 da uyudu diye 2.30 da kalktı süt istedi içirdim sonra yatağına yatırıyorum kıyamet kopuyo aldım kucağıma hemen saçımı tutuyo zaten koltukta yatııyoz yanıma aldım yayılıyo yatıyo düşcektim koltuktan tam uyudu diye yatırıyorum yatağına kalkıyo aldım tekrar falan daldı sonunda ama saat 4tü çok yoruldum bu saç işinden bi de alıyo fırça gibi yüzüne sürüyo kokluyo aşk yaşıyo çocuk saçımla :) gülsem mi ağlasam mı bilemedim bırakıyım oynasınmı yoksa elletmiyim mi hangisi doğru onu da bilmiyorum bi uyku eğitimi yapayım diyorum ama eşim yardım etmez kendim yapmam lazım kaldırabilirmiyim onu da bilmiyorum önümüzdeki ay doktora gitcez onada danışcam
aynen elinde kalıyo bi de atıyo elinden saçları kokluyo falan saçımın sapığı :)canm bi sende sac sorunu var bi bende emziriyorm parmaklarina doluyo sacimi cekiyo. Yatarkende oyle. Gunduz oturuyoruz geliyo sacimla oynuyo. Sizinki kadar degil ama bnde cok ckiyorm bu saclardan. Hatta gecen gun bi tuttu catir catir kopma sesleri geldi bi avuc koparmis o aciyla bi bagirdim dudgini buktu isteyerek bagirmadm ayyy diye acidan bagrdm ama korktu baya bi sure ellemedi yne basladi bazende cici diye seviyo sacimi
Ayy canim benim benzer olay benimde basima geldi takim elbiseli kel bi adam yolda kenara cekmis durmus orasida issiz bi yol bi kac araba gecer okadar arabanin arkasina gecmis seyini cikarmis salliyodu beni gordu gittigim tarafin nereye gittigini sordu kosmaya korktum arkama bakip bakip sakince yurudum ben giderken isiyordu pislik hemen gidip anneme anlatmistim bide evin onunde kiz arkadismla oynuyodum 10lu yaslardaydim adamin biri binanin onune arabayi cekti radyo acti bize bakip bakip duruyo gittim anneme siyledim hemen abim cikti adama bagirdi falan adam kacti gitti ama ben hep anlatirdim anneme herseyi lisede okuldan kaccaz mesela anneme derdim anne okuldan sunlarla kacip suraya gitcez diye allah butun meleklerimizi korusun insanlar cok pis umarim bizim cocuklarimizda bize herseyi anlatirlarcanım senin işin daha mı zor bilemedim. İki büklüm olursun saçını vericem diyede. En iyisi bi doktora danışmak heralde. Çözümü kolay olur inşallah
emziği sadece uyurken alıyo ama bıraktırıyım diye uğraştım biraz. Bu sefer sürekli memede kalmaya başladı. Sanırım emziği meme yerine kullanıyo. Nasıl olcak memeden kesmem hiç bilmiyorum.
Tuvalet eğitimine çocuk hazır olduğunda başlamak gerekiyomuş ya. Gökçe epeydir kakasını söylüyo yapmadan önce. Bi klozet aparatı alıp kaka dediğinde götüreyim diyorum. Hem tuvalete alışır hem tepkisini ölçmüş olurum. Çişini yaptığını farketmiyo sanırım belki onuda anlar diye denemeyi düşünüyorum.
aynen canım fenalık geliyo okudukça. Bakmıyım diyorum ama denk geliyo. Bazende iyiki gördüm sakınmam gerektiğini hatırlıyorum diyorum.
Tanımadığım bi adam yol sorup şeyini göstermişti bana. Kardeşimde yanımdaydı lise 1 e gidiyodum. Görünce koşmaya başladık adamda arkamızdan gelince en yakındaki evin kapısına vurup yardım istemiştim. Kadının kocası konşuları toplayıp adamı kovmuştu bizide evin sokağına kadar bıraktılar. Bende aileme hiç anlatmamıştım. Kızmazlardı bana ama niye söylemedim bilmiyorum. Bi kaç sene önce lafı geçince söyledim. allah korusun bu ve benzeri şeylerden ama olurda başına gelirsede ilk koşacağı insan ben olmalıyım
tüm Agatha christie kitaplarını okuyunca kapmışım demekki bi yerlerden@Akaibu da senden dedektif olur çok güzel iz takip ediyorsun tüm bebeklerin adını çıkarmışsın
bende söylerdim hrp aslında okuldan kaçmalarımı falan bilirler hep. Biz bu gün kaçıcaz diyip harçlık isterdim hatta. Öyle sıkan bi ailemde yoktu. Ama onu diyemedim.Ayy canim benim benzer olay benimde basima geldi takim elbiseli kel bi adam yolda kenara cekmis durmus orasida issiz bi yol bi kac araba gecer okadar arabanin arkasina gecmis seyini cikarmis salliyodu beni gordu gittigim tarafin nereye gittigini sordu kosmaya korktum arkama bakip bakip sakince yurudum ben giderken isiyordu pislik hemen gidip anneme anlatmistim bide evin onunde kiz arkadismla oynuyodum 10lu yaslardaydim adamin biri binanin onune arabayi cekti radyo acti bize bakip bakip duruyo gittim anneme siyledim hemen abim cikti adama bagirdi falan adam kacti gitti ama ben hep anlatirdim anneme herseyi lisede okuldan kaccaz mesela anneme derdim anne okuldan sunlarla kacip suraya gitcez diye allah butun meleklerimizi korusun insanlar cok pis umarim bizim cocuklarimizda bize herseyi anlatirlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?