2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
@aysegul8901 cok geçmiş olsun canim benim gece uykudan bu sekilde uyanmakta cok kötü olmustur tabi bisey olmamis allahtan istersen besigin diger tarafina yere yorgani 2 kat yapip koy inşallah bi daha dusmez ama dusersede tedbir olur
@Akaibu geçmiş olsun canim bende @oslew in dediklerini diyecektim
yazyagmuru yazyagmuru canim beyzada disi cikacakken hep gece yanagini tutup aciyooo diye agliyordu inşallah gecer hemencecik cikiverir disi

Suan dayak yemiş gibiyim 3 buçuk gibi pat diye bir ses ve umutun ağlaması yla uyandım nasıl çıktım yataktan bilmiyorum umut besiginden kafa üstü düştü nasıl kötü oldum anlatamam Rabbime bin şükür ki birseyi yok hatta ben ondan daha kötü oldum nasıl ağladı yavrum uyutmadim oyladı yeni uyudu ilk kez düştü böyle Son olur inşallah
Geçmiş olsun umuta

Olabilir hiç bilmiyorum. Dün 2 de dişimi yaptırdım. Çok zor oldu. Çenem kitlendi. Bir sürü iğne vurunca akşam 10 gibi anca uyuşukluk geçti yemek yedim. bide hazır çıkmışken gökçe hava alsın diye dışardada epey koşturdum terledim. Ondan oldu heralde.
Geçmiş olsun aana da inşallah gribe falan dönmez dikkat er de toparlan

arkadaşlar, benim kızım süt içmiyor bunun yerine anne sütü alıyor. ama anne sütünün kalsiyum değeri fazla değil diye okudum.
kalsiyum için her gün yoğurt, peynir yedirmeye çalışıyoruz. yoğurdu yiyor ancak her peyniri yemiyor. hani şu çörekotlu tulum peyniri oluyor ya bir tek onu sevdi. bir de pınar markasının tost için peyniri var sarı renkli, dilim dilim. onu sevdi. kaşarı önceden yiyordu şu an istemiyor. sizce bu sarı renkli peynir sağlıklı mıdır yoksa içindeki boya mıdır?
siz ne tür peynir yediriyorsunuz.? labneyi karışım verdiğimiz dönemde çok kullandık ama artık normal kahvaltı yaptığından labneyi istemiyor. beyaz peyniri de itekliyor.
ya da süt içirmek ne yapmalıyım, galiba anne sütünü bıraktırmak gerekecek. o da ayrı bir mevzu.
sütü her türlü verdim, değişik pipetlibardaklarla, muzlu, ballı, kakaolu, sade, soğuk, ılık, kutu süt olarak... hepsinde pipetle ağzına çekti ve tadını alınca yere tükürdü.

önceleri muhallebi yerdi her gün, 2 aydır muhallebi de yemiyor.

bu süt sorunsalı kafamı meşgul ediyor çünkü köpek dişleri patlamasınn üzerinden 1 ay geçti ama dişler hala tam uzamadı, yarım şu anda. çocuğun kalsiyumu eksik de ondan mı uzamıyor ki? tabi belirtmek gerekir ki o 1 ay hiç bir şey yemedi, kilo verdi. dişleri zamanında çıkıyor ama hatta erken bile çıktı diyebilirim, 21 aylık oldu ve 16 adet dişi var.
Bizimki Muratbey burgu peyniri yiyor. Eline veriyorum kahvaltıda onu kemirip yiyor

yulaflı muzlu elmalı şekersiz kurabiye:

1 muz(ezilmiş), 1 elma (rendelenmiş), 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tarçın, alabildiği kadar yulaf ezmesi ve kepeklı un karışımı. tarifi veren kişi un ölçüsünü vermemiş, ben ne çok koyu ne de çok akışkan ikinin ortası bir hamur hazırladım. tüm malzemeler karıştırılıp kaşık yardımıyla yağlı kağıda diziliyor, 15-20 dakika fırında pişiriliyor, bu sağlıklı atıştırmalık içine dövülmüş/kırılmış ceviz ya da fındık konularak çocuklar için daha besleyici hale getirilebilir. paketli gıda yemektense haftasonu yapılıp buzdolabında muhafaza edilerek bir kaç gün atıştırılabilir...

arkadaşlar, benim kızım süt içmiyor bunun yerine anne sütü alıyor. ama anne sütünün kalsiyum değeri fazla değil diye okudum.
kalsiyum için her gün yoğurt, peynir yedirmeye çalışıyoruz. yoğurdu yiyor ancak her peyniri yemiyor. hani şu çörekotlu tulum peyniri oluyor ya bir tek onu sevdi. bir de pınar markasının tost için peyniri var sarı renkli, dilim dilim. onu sevdi. kaşarı önceden yiyordu şu an istemiyor. sizce bu sarı renkli peynir sağlıklı mıdır yoksa içindeki boya mıdır?
siz ne tür peynir yediriyorsunuz.? labneyi karışım verdiğimiz dönemde çok kullandık ama artık normal kahvaltı yaptığından labneyi istemiyor. beyaz peyniri de itekliyor.
ya da süt içirmek ne yapmalıyım, galiba anne sütünü bıraktırmak gerekecek. o da ayrı bir mevzu.
sütü her türlü verdim, değişik pipetlibardaklarla, muzlu, ballı, kakaolu, sade, soğuk, ılık, kutu süt olarak... hepsinde pipetle ağzına çekti ve tadını alınca yere tükürdü.

bu süt sorunsalı kafamı meşgul ediyor çünkü köpek dişleri patlamasınn üzerinden 1 ay geçti ama dişler hala tam uzamadı, yarım şu anda. çocuğun kalsiyumu eksik de ondan mı uzamıyor ki? tabi belirtmek gerekir ki o 1 ay hiç bir şey yemedi, kilo verdi. dişleri zamanında çıkıyor ama hatta erken bile çıktı diyebilirim, 21 aylık oldu ve 16 adet dişi var.
valla bende sütün her türlüsü denedim ama yok emzirmeyi kesince içer diyorlar ama ona da cesaretim yok çünkü benim kızımın sorunu sadece süt deil hemen hiç bişi yemiyo emdiği kardır mantığıyla öteliyorum bakalım ne kadar direneceğiz
peynirde ben normal peyniri bi gün önceden suda bekletip ertesi gün karışıma ekliyorum tabi yerse pek yoğurtta yemiyo ay ben yemek işine yazmıcam diyorum hep ama yazıyorum yine >.<

kızlar bugünkü A101 den oğluma düşenler temizlik seti ve masal kitapları

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 60
Geçmiş olsun umuta

Geçmiş olsun aana da inşallah gribe falan dönmez dikkat er de toparlan

Bizimki Muratbey burgu peyniri yiyor. Eline veriyorum kahvaltıda onu kemirip yiyor

canım merhaba, ben de özenip o peynirden almıştım yerse diye, pek yemedi ben bitirmiştim. sonra eşim o peynirle ilgili bir şey anlattı, birçok şikayet oluyormuş o suyun içinden çıkarıldığında peynirin rengi ciddi anlamda bozuluyormuş buzdolabında durmasına rağmen. pembeleşme sebebiyle şikayetvar.com da baya bir şikayet gördüm ben de. belki diğer markalarda da çok kimyasal var bilemiyorum, ben de ne alacağımı şaşırdım. aslında en iyisi evde kendi peynirini yapmak ama buna ne vakit ne malzeme ne de tecrübe var.
yalnız benim ünlü bir markanın peynir üreticisi müşterim vardı ve "kesinlikle krem peynir almayın" derdi. onun sözü hep kulağımdadır. bunun dışında, kaşar peyniri ve köy peyniri, beyaz peynir üretimin nasıl yapıldığını gördüm, kaşarlar bir odada bekletiliyor bir süre. fabrika ortamında, makineler sütü ciddi sıcaklığa getiriyor, içine konulan maya hep kontrol altında gıda mühendislerince hazırlanıyor, hijyenik görünüyordu ortam.

Suan dayak yemiş gibiyim 3 buçuk gibi pat diye bir ses ve umutun ağlaması yla uyandım nasıl çıktım yataktan bilmiyorum umut besiginden kafa üstü düştü nasıl kötü oldum anlatamam Rabbime bin şükür ki birseyi yok hatta ben ondan daha kötü oldum nasıl ağladı yavrum uyutmadim oyladı yeni uyudu ilk kez düştü böyle Son olur inşallah
çok geçmiş olsun canım. En korktuğum şeyi yaşamışsın ama oluyor maalesef böyle şeyler

miranında temizlik seti var ve bayılıyo oynamaya benimde işime geliyor hatta şimdiden gerçek malzeme katıp mı versem diyorum çünkü elimin yetmedi her deliğe giriyor küçük hanım :)

bu arada ben alıntı yapamıyorum tek tek cevapla yapıyorum acaba bende mi sorun var genel mi

bende sütün her türlüsünü denedim ama içmiyo. Badem sütünü içti ama ne hikmetse. O yüzden arada onu veriyorum. Kalsiyum değeri oldukça yüksek. Onu deneyebilirsin. Süt içmeyen sıpa meyveli kefiri içiyo. Çok değil ama günde bir çay bardağı falan anca. O da yeter heralde. Her günde vermiyorum bıkmasın diye.
Yoğurdu yemeklerine az az karıştırıp yediriyorum.
peynir olarak sadece çeçil ve ekici markasının beyaz peynirini yiyo. Ekicinin ki denediyseniz çok yumuşak lokum gibi. Bende bi onun peynirini severim hatta. Hemen hemen her çeşit peyniri denedim bende.
Süt şart değil aslında peynir yoğurt yiyosa içmese bile olur diyo doktorlar. Birde anne sütü alıyolar bence yeterlidir.

ig de pınar sabancıyı takip ediyorum onun tariflerinde de var lorlu yumurtalı muffinler, diyet atıştırmalığı olarak da yapılıyor.
ayrıca yulaflı, muzlu, yumurtalı kurabiyesi var o da meşhur, tarifi ig sayfasında var. bir kere yapmıştım güzel oldu.
takip edip bakayım.

@aysegul8901 geçmiş olsun umutcuğuma sanada tabi bi süre pimpirik olursun
@Akaibu ishale bide türk kahvesi limon iyi geliyo bi çay kaşığı kahveyi 3-5 damla limonla karıştırıp ye anında kesiyo geçmediyse
onuda deneyeyim canım sağol. Allahtan çok halsiz değilim. Eşimede erken gel dedim yatar dinlenirim biraz

yaa çok güzeller bende istiyorum bu temizlik setinden. Eşime söyleyim gelirken baksın bi a101 bulup inşallah bulabilir.
Güle güle kullandın paşa

canım merhaba, ben de özenip o peynirden almıştım yerse diye, pek yemedi ben bitirmiştim. sonra eşim o peynirle ilgili bir şey anlattı, birçok şikayet oluyormuş o suyun içinden çıkarıldığında peynirin rengi ciddi anlamda bozuluyormuş buzdolabında durmasına rağmen. pembeleşme sebebiyle şikayetvar.com da baya bir şikayet gördüm ben de. belki diğer markalarda da çok kimyasal var bilemiyorum, ben de ne alacağımı şaşırdım. aslında en iyisi evde kendi peynirini yapmak ama buna ne vakit ne malzeme ne de tecrübe var.
yalnız benim ünlü bir markanın peynir üreticisi müşterim vardı ve "kesinlikle krem peynir almayın" derdi. onun sözü hep kulağımdadır. bunun dışında, kaşar peyniri ve köy peyniri, beyaz peynir üretimin nasıl yapıldığını gördüm, kaşarlar bir odada bekletiliyor bir süre. fabrika ortamında, makineler sütü ciddi sıcaklığa getiriyor, içine konulan maya hep kontrol altında gıda mühendislerince hazırlanıyor, hijyenik görünüyordu ortam.
bende bi kaç fabrika gezdim. Büyük markalardı. Birde gitceğimiz belliydi o yüzden hijyen açısından bi sıkıntı görmedim hiç. Ama gerçekten peynirin sürülebilir hale getirilmesi için uygulanan proses çok uzun ve fazla işlemli. Krem peynir üçgen peynir çok işlem görüyo. Yeme daha iyi yani.
O burgu peynirde çok işlem görüyodur kesin o şekle girmek için. Ama tadı çok güzel.
Birde sudan çıkınca bozulmasının sebebi tuzunun az olması bence. Zaten üzerinde suda muhafaza edin yazıyo. Az tuzlu her peynir çabuk bozulur
Aslında en kötüsü şarküteri ürünleri. O sosislerin içinde hayvanın eti var evet ama et dışında bir sürü yeri de var. O hindi ve piliç sosisler salamlar yapılırken kemiğiyle pirese gönderiyolar tavukları. Görünce içim dışıma çıktı resmen ağzıma sürmem.

@yaz yagmuru canım bi yere mi çarptı acaba yanağını ama ben artık acıyan yeri gösterdiği için mutlu oluyorum dün mirada parmağını sıkıştırdı babası hangisi diyo uf uf diyip sıkışan parmağını gösterdi bide gidip çekmeceye eh eh yapıyo :))

fayika fayika topik açma fikri çok güzel olmuş teşekkür ederim canım tarif yazan arkadaşlarında emeklerine sağlık hepinize teşekkürler

@aysegul8901 umutcum her zamanki gibi çok bi tatlı..ayrıca çok geçmiş olsun şükür bişi olmamış benim yanımdan bile düşürmüşlüğüm var insan kendine gelemiyo :KK43:

@Akaibu teşekkür ederim canım çok şükür sorun yok sadece yeni ofisde masam giriş kat cam kenarındaydı gelen geçen ekranım kabak gibi neyseki dün gece film çekildi cama huzura erdim
Canim diş çıkacak yeri gösteriyor birde sinek isirmisti bileğini orayı gösteriyor opuyoruz bizde o da opuyor biz opunce birde opulunce sürekli gosteriyor:))
ayy güüülüm diş çıkan yer mi ağrıyor ki
evet canim:))

@aysegul8901 cok geçmiş olsun canim benim gece uykudan bu sekilde uyanmakta cok kötü olmustur tabi bisey olmamis allahtan istersen besigin diger tarafina yere yorgani 2 kat yapip koy inşallah bi daha dusmez ama dusersede tedbir olur
@Akaibu geçmiş olsun canim bende @oslew in dediklerini diyecektim
yazyagmuru yazyagmuru canim beyzada disi cikacakken hep gece yanagini tutup aciyooo diye agliyordu inşallah gecer hemencecik cikiverir disi
sağol canim inşallah

Temizlik seti geçen haftaydı bende aldım viledası çok dandik öykü çok ilgilenmedi a ma fiyatına göre iyi tabi

Back
X