arkadaşlar, benim kızım süt içmiyor bunun yerine anne sütü alıyor. ama anne sütünün kalsiyum değeri fazla değil diye okudum.
kalsiyum için her gün yoğurt, peynir yedirmeye çalışıyoruz. yoğurdu yiyor ancak her peyniri yemiyor. hani şu çörekotlu tulum peyniri oluyor ya bir tek onu sevdi. bir de pınar markasının tost için peyniri var sarı renkli, dilim dilim. onu sevdi. kaşarı önceden yiyordu şu an istemiyor. sizce bu sarı renkli peynir sağlıklı mıdır yoksa içindeki boya mıdır?
siz ne tür peynir yediriyorsunuz.? labneyi karışım verdiğimiz dönemde çok kullandık ama artık normal kahvaltı yaptığından labneyi istemiyor. beyaz peyniri de itekliyor.
ya da süt içirmek ne yapmalıyım, galiba anne sütünü bıraktırmak gerekecek. o da ayrı bir mevzu.
sütü her türlü verdim, değişik pipetlibardaklarla, muzlu, ballı, kakaolu, sade, soğuk, ılık, kutu süt olarak... hepsinde pipetle ağzına çekti ve tadını alınca yere tükürdü.
önceleri muhallebi yerdi her gün, 2 aydır muhallebi de yemiyor.
bu süt sorunsalı kafamı meşgul ediyor çünkü köpek dişleri patlamasınn üzerinden 1 ay geçti ama dişler hala tam uzamadı, yarım şu anda. çocuğun kalsiyumu eksik de ondan mı uzamıyor ki? tabi belirtmek gerekir ki o 1 ay hiç bir şey yemedi, kilo verdi. dişleri zamanında çıkıyor ama hatta erken bile çıktı diyebilirim, 21 aylık oldu ve 16 adet dişi var.