- Konu Sahibi durudenizderya
-
- #2.981
Allah bagislasin canim ya sag salim kucagina alirsin insallah bebeklerini :) ben 29 yasindayim yaklasik 4,5 yildir evliyim bu zamana kadar cocuk düşünmemiştik artik zamani derken bekledigimizden de erken geldi mucize :) mucizeler hatta :) mutasyonu da tamamen sans eseri ogrendim... tibbi genetik doktoru bir arkadasim var hadi benim kan tahlilime bakalim dedim bir gun oylesine ogrendik... neyse doktorum ikiz gebelik risklerinin daha cok oldugunu ve sanirim monozigot benimkiler daha kesin degil ancak monozigotlarda daha riskli oldugunu soyleyince ve bir de bu mutasyon durumu olunca biraz karamsar ruh haline büründüm acikcasi :/ neyse uzatmyayaim di mi) her hamilelik sureci her hamile kendine ozgudur elbet ama benim durumumda olanlarin yardimina ihtiyacim olacak senin gibi... Allah hepimizin bebeklerini bagislasin sag salim kucaklarimiza versin insallah :) sahi seninkilerin cinsiyeti ne :)
Sorma ya aldıktan sonra çıkarmadım üstümden taytimla devam ettim alışverişe:) bu arada sizinde göğüslerde büyüme var mı?
Yasını da söyleyebilirsinve öğrenince cinsiyetleri :)
Burası cok guzel bende cok yararlanıyorum canım özellikle endişelerimizden arkadaslarımızın tecrubeleriyke kurtuluyoruz.. Vücudumuz mükemmel canım bebeklerimiz de oyle daha mucize ne olabilirdi ? :)
Merhaba kızlar. Nasılsınız görüşmeyeli? Uzun zamandır giremiyorum ben, bebişler napıyor?
Benim birkaç gündür karnım ve göğüslerim felaket kaşınıyor, çatlamaktan çok korkuyorumSiz ne kullanıyorsunuz çatlamamak için?
İyiyim canım ewde değildim bugün bebek görmeye gittim bi akrabamıza:))çok tatlıydı ya:)biz gidene kadar uyudu çok uslu bi bebekti:)inş bizimkilerde öyle olur...yeni gelen arkadaşlar hoş geldinizgüzel ve kolay bir hamilelik dilerim,hepimize inşallah
sizler nasılsınız eski dostlar?
sedef nerdesin cicim,kaynatamadık bugün:)
zuzu'cum nasıl keseler anlaşlmıyor ki? benimkilerin keseleri hala net şekilde farkediliyor.bişeyleri anlamadım sanırım
Valla canım benim doktorumda yaşadığım şehire 1-1,5 saat mesafede ama sorun olmuyo gidip gelmem.2-2,5 saat nasıl olur bilmem amaMerhaba arkadaşlar Cuma günü gittik kontrole ve şok olduk, daha önce muhtemelen ikisi de kız dedikleri bebeklerimizin ikisi de erkekmiş.Bayağı hazırlamıştık kendimizi.Hayırlısı artık. Herşey normal şu anda gelişmeleri de yakın birbirine, bir sorun yok dedi doktorumuz. Bi kaç hafta sonra detaylı ultrasona giricez.
Belimdeki ağrı için de doktorum beni fizik tedaviye yönlendirdi, yaptığım ters bir hareketten dolayı olmuş. İki gün aralıksız istirahat edeceksin dedi ve 3 saatte bir buz kompleksi yapacaksın dedi. Elimden geldiği kadar uymaya çalıştım ama yemek yapan olmayınca kalktım durdum sürekli.
Bu arada canımı sıkan bir şey daha oldu. Ocak ayının ikinci haftası benim Ankara dan Sakarya ya Yüksek Lisans sınavım için gitmem gerekiyor.Özel araçla en fazla 2-2.5 saat sürer yolum. Ama doktorum 29. haftada olacağın için gidemezsin diyor.Arkadaşlar yaa çok mu zor oluyor 29. haftalarda. Gidemez miyim ki bir sağlık sorunum olmasa?Okul harcını yatırdık, 1750 tl az bir şey de değil. Kayıt dondurursam ücret iadesi de olmuyormuş. Lütfen bir şeyler yazın en azından bir fikrim olsun. Bu arada farkeder mi bilmem ama benim gebeliğim normal gebelik, tüp bebek değil. Çok şükür sıkıntılı da geçmiyor.
canım bol bol nemlendir cildini.20. hafta da bana ne oldu diyceksin çünkü
ben sabahları bebe yağına buluyorum kendimi:) sonra kaşınınca ve aklıma gelince kakao yağı kullanıyorum.çok şiştim ama henüz çatlamadım
canım bol bol nemlendir cildini.20. hafta da bana ne oldu diyceksin çünkü
ben sabahları bebe yağına buluyorum kendimi:) sonra kaşınınca ve aklıma gelince kakao yağı kullanıyorum.çok şiştim ama henüz çatlamadım
Bende mustela kullanıyorum henüz çatlamadım inş olmaz:)
HOŞGELDİN CANIM.bende claxena 0,6 kullanıyorum ama tespit edilmiş herhangi bir problemim yok.doğuma 1 hafta kalan falan bırakıcakmışım.dr kullanmamamı risk olarak niteledi...
ama bazen çok canım yanıyor:)
Yaşadığım şehir küçük bi yer tatlım sen şanslıymışsın.devlet hastanesinde acile gittiğin zaman kanama olmadığı sürece doktora görünemiyosun.o kadar yani.Valla canm benim 2.500 tl falan özelde zaten Allah korusun yoğun bakım falanda kalsalar devlet karşılıyor istese 1 gün kalsınlar dedi isterse 2 ay dedi muhasebe bakalım artık Rabbim inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Canım yeni gelen arkadaslari da listemize ekleyelim istersen hem güncellenmiş olur:)
Bu arada kızlar bugun gezmenin tadını çıkardım avm gezdim ama bebetolarla bisi bulamadım maalesef hep süslü kız seylerini beğeniyorum :) ama alamadım doğal olarak.. Bende kendime 2 beden buyuk bi tayt aldım cok rahat oldu:) hamile reyonları henüz bana buyuk maalesef..bide sutyenlerim küçük gelmeye başlamıştı 2 tane bi beden buyuk sutyen aldım oh ne rahat :) bide evime alışveriş yaptım artık bebeklere alamayinca :) sonrada arkadasımı aldım cadde cadde gezdim arabayla ne cok sıkılmısım meger 2 aydır evde ogurmekten :)
Hoşgeldin canım aramıza..ilk once hayırlı olsun.. Hamilelik sandığımız gibi sadece karnımızın büyümesi ve tekme hissetmek degil maalesef her an insanin kafasını meşgul ediyor:) allah kucağına almak nasip etsin..
ay inşallah:) eşimin arkadaşının da ikiz kızları var her hafta gidiyorum mıncıklamaya.çok akıllılar maşallah.tek başına bakıyo kadın.çokta rahat.İyiyim canım ewde değildim bugün bebek görmeye gittim bi akrabamıza:))çok tatlıydı ya:)biz gidene kadar uyudu çok uslu bi bebekti:)inş bizimkilerde öyle olur...
Valla canım benim doktorumda yaşadığım şehire 1-1,5 saat mesafede ama sorun olmuyo gidip gelmem.2-2,5 saat nasıl olur bilmem ama
Süperrr canımçatlamayız inşallah... Ben de bebe yağı aldım dün ama yeterli olur mu bilemedim:26:. Kakao yağını da söylemişti bir arkadaşım onu da alayım bari... Bi de bir sürü çatlak kremi var herkes bişey söylüyor kafam karıştı Gerek var mı acaba?
Mustela ve lireac çok iyiymiş diyorlar, bak sen de memnunmuşsun canım, ben de alayım, hem yağ kullanayım hem krem :)
Hosbuldum canım sagolcan yakmasa daha iyiymis ama bebeklerimiz saglikli olsun da her aci gecer ne de olsa degil mi :) kafam bu konuyla oyle dolu ki kızlar :/ doktorum homosistein duzeyinden sonra karar verecek igneye daha dogrusu dozuna sanirim :)
cok soru sorabilirim :/ deneyimlerinize ihtiyacim var kizlar :)
ay inşallah:) eşimin arkadaşının da ikiz kızları var her hafta gidiyorum mıncıklamaya.çok akıllılar maşallah.tek başına bakıyo kadın.çokta rahat.
ben o kremlere inanmıyorum canım.tamamen genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum.o nedenle çok para vermedim..
Genetikle ilgili olduğuna ben de inanıyorum aslında... Çok pahalı bu kremler haklısın... O yüzden karar veremedim ben de...ay inşallah:) eşimin arkadaşının da ikiz kızları var her hafta gidiyorum mıncıklamaya.çok akıllılar maşallah.tek başına bakıyo kadın.çokta rahat.
ben o kremlere inanmıyorum canım.tamamen genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum.o nedenle çok para vermedim..
Ewet canım doktorum ya mustela yada lierac kullan demişti.eczacı hanım mustelayı tavsiye etti karnım sert ve gergin inş catlamaz:)
Genetikle ilgili olduğuna ben de inanıyorum aslında... Çok pahalı bu kremler haklısın... O yüzden karar veremedim ben de...
Benim de yarın kontrolüm var doktoruma da danışayım ben de ama bak aynı kremleri söylüyor herkes, çatlamazsın canım inşallah...
İnşallah:))genetikle ilgili tabiki benim annemde teyzelerimde yok catlak..ama bende ergenlikten kalma kalça ve göğüslerimde olduğu için tedbirimi alayım dedim olursada bebeklerimiz ve biz sağolalım:)
Neyse kızlar ben çıkıyorum. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
Yarın doktor kontrolümüz var, cinsiyetlerini öğreneceğiz kısmetse, heyecanlıyım. Yazarım size yarın... :)
sor tabi canım.neden burdayız ki
ben transferin 14.günü başladım 0,4 le ve bhcg bir anda 3e katladı,daha önce düzensizdi.sanırım işe yarıyor
Valla canım benim doktorumda yaşadığım şehire 1-1,5 saat mesafede ama sorun olmuyo gidip gelmem.2-2,5 saat nasıl olur bilmem ama
tatlım senden de iki oğluş geliyor demek
demek ki yapılar farklı çünkü ben bile keselerini fark ediyorum,zar gibi ikisini ayıran bişey var
29. haftada ağırlaşmış olman çok muhtemel,ben şimdiden yataktan kalkarken ve bebişler kasığa indiği zaman yürümekte zorlanıyorum.
ama ödenen paraya da çok yazık.iyi olursan gidersin canım,dinlene dinlene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?