- Konu Sahibi PinarYavuz
-
canım ağrım oluyor bugün biraz halsiz hissediyorum yani bırak oturmayı uzanmak bile rahatsız ediyor
yaaa arada oylee olmasıı normal canım belki rahim genişliyor bu hissettiğin baskı ondandır telaş yapma hic annesi yakın zamanda doktor kontrolün var mı yada bunu cokk hissetmeye baslarsan bi doktora gorun dilersen
canım ayın 1inde renkli ultrasonum var ben sadece etrafımda erken doğum olayları fazla denk geldi acaba dedim ama benim nasip olursa 4.bebişim
böyle durumları ilk defa yaşıyorum galiba korkuyorum
canım ALLAH KORUSUN erken doğum gibi seyleri aklınaa getirme hicc annesi Allah bagıslasın tum evlatlarını bu bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah..bnce eger bu sekilde devam ederse seni rahatsız edecek boyuta ulaşırsa herhangi bir acilden de giriş yapıp bir jinekoloğa baktırabilirsin tatlım 1 ine kadar beklemen sart deil dediğim gibi cok rahatsız ediyorsa gorun ama için rahat olsun kuzun belkide kendine yer acıyor annesi
çok tşk ederim canım içim rahatladı umarım benimki basit bir kuruntudur Rabbim sanada kolay doğumlar nasip etsin eeee tabiki tüm hamişlere
bu arada tavsiyeni dinlicem rahatsız etmeye devam ederse dra gidicem ya ben gerçekten hamişleri çok seviyorum çok ama çok iyi yürekliler
ne demek canım gonlunu ferah tut birde sen biliyorsundur zatennn boylee cokkk cokkk agrıı olmadığı surece kanama olmadığı surece olan seyler normal..dediğim gibi kese genişliyor rahim genişliyor arada butur ağrıların olması normal..birde bebek sunada göbek deliğinin altından kasıga kadar olan kısımda duruyor biraz daha buyuşun ustte de o baskıları hissedecez
sence 3 hamilelikte yapmadığım nazları toptan mı yapıyorum kocacığıma birazda hakkım mı acaba (şaka şaka bu aralar fazla yoruluyorum galiba) bu arada terapistim gibi oldun çok ama çok mersi
gerçekten çok heyecanlı 4.bebeğim olmasına rağmen en ufak bişeyde kopuyorum inşallah banada yazmak nasip olur hepimize kolay ve hayırlı doğumlar
nasıl doğacak düşüncesiyle şimdiden uykularım kaçtı hamişler hepinizi gerçekten çok seviyorum
İnan canım isterse 7. Olsun hepsinin ayrı bir heyecanı var inşallah Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin öğrenebildin mi cinsiyetini?
Burası terk edilmiş sanki kızlar!
Kimse doğum için hazırlık yapmıyor mu yoksa?
Sanırım herkes doğumdan çok bebiş için hazırlık aşamasında.. Ama Son 3 aya girildi artık yavaş yavaş doğum içinde hazırlık yapmanın zamanıdır.
Ama önce neler yapacağız onları bilelim dimi? Sizin için araştırıp, öğrendiklerimden bir yazı hazırladım ama biraz uzun oldu.Sıkılmadan okumanız dileği ile :)
Detaylarını gün gün paylaşacağım..
Sevgilerle..
Doğuma Hazırlık;
Bebek beklediğimiz dönemde doğuma hazırlık demek sadece bebeğin ihtiyaç listelerini tamamlamak, odasını hazırlamak vs. değildir. Bebeğimizi sağlıklı bir doğumla kucağımıza alabilmemiz için bedenimizi ve zihnimizide doğuma hazır hale getirmeliyiz.
Doğuma nasıl hazırlanılır?
Doğuma hazırlık genellikle annenin kendini en yüksek enerji düzeyinde hissettiği 2. Trimester döneminde başlamalıdır. Bunun için en uygun hafta 20. haftadır. Bu dönem itibariyle anne bebek ile gerekli duygusal bağıda sağlamaya başladığı için iş birliği yapabilir durumdadır. Doğuma hazırlık fiziksel ve zihinsel olarak iki aşamalı yapılmalıdır. Başlangıçta fiziksel hazırlık olarak düzenli ve dengeli beslenme ile doğru kilo alımı, düzenli beden ve nefes egzersizleri gereklidir. Zihinsel hazırlık olarak ise bebek ile bağ kurma, doğum olumlamaları, zihinsel gevşeme yapılabilir.
Fiziksel Hazırlık;
Beslenme;
Gebelikte beslenme asla iki kişilik yemek değildir. Bir çok gebe hamileliğin ilk aylarında bulantıları nedeniyle neredeyse sağlıksız seviyede beslenmekte ve bebeğe zarar vermekten endişe duymaktadır. Ancak bu durumun bebeğe olumsuz bir etkisi yoktur. Gebelikte beslenme ile ilgili bilinmesi gereken şey aslında çok basittir. Her besin grubundan gerektiği kadar yemek, Besin grubunu dörde ayırırsak, Et ve süt (protein grubu), sebze ve meyveler, Tahıl ve ekmek Grubu (karbonhidratlar), son olarak yağlar. Her öğünde bu dört gruptan da yeteri kadar yediğimizden emin olmalıyız.
Günde 3 ana 3 ya da 4 ana öğün yemek (az az sık sık) hem bebeğin yeterli beslenmesine hemde annenin kontollü kilo almasına yardımcı olacaktır.
Günlük beslenmemizde şekerli gıdaları mümkün olduğu kadar minimum seviyede tutmalıyız. Şekeri zaten doğal yolla (süt ve meyvelerden) aldığımız unutmamalı ve ekstra şeker ve tuzdan kaçınmalıyız.
Yediğimiz herşeyi bebeğe faydasını sorguladıktan sonra yersek, gereksiz ve zararlı gıdalardan uzak durmuş oluruz.
Beden Egzersizleri;
Hamileler için en çok tavsiyele edilen spor kesinlikle yürüyüştür, yaz aylarında ise bol yüzme tavsiye edilir.Ama sadece bu ikisi bedeni doğuma hazırlamak için yeterli değildir. Doğum bir kas işi dir. Bu nedenle şimdiye kadar farkında bile olmadığımız bir çok kasımızın aktif ve güçlü olmasına bir çok eklemimizin ise esnek olmasına ihtiyacımız var. Bu nedenle düzenli egzersizlerimize özellikle pelvis hareketlerini eklememiz bel ve sırt kaslarımızı güçlendirmemiz gereklidir. Ayrıca doğum öncesi ve sonrası güçlü olması gereken bir diğer kas grubumuz ise vajina kaslarımızdır. Bu kaslarımızı ise kegel egzersizleri ile güçlendirebiliriz.
Nefes Egzersizleri;
Doğum süreci başladığında bir diğer ihtiyacımızda doğru nefes alıp verebilmektir. Nefes egzersizleri hem doğum dalgaları ile kolay baş etmeyi, hemde etkili bir şekilde gevşemeyi sağlayacaktır. Nefes egzersizlerine erken başlamak ciğer kapasitemizi zamanla arttıcağımız için önemlidir. Ayrıca nefes egzersizi çalıştığımız süre içerisinde bebeğimize daha fazla oksijen göndermiş oluruz.
Zihinsel Hazırlık;
Doğum korkusunu Yenmek ;
Doğum başımıza gelene kadar ne olduğu ile ilgili fikrimizin olmadığı bir durum olduğu için, yaşadığımız kültüründen dolayı bir çoğumuzun kaygılara kapılmasına sebep olan bir süreçtir.
Ancak insanın bilmediği bir şeyden korkması çok normaldir. Doğum konusunda bize öğretilmiş en önemli ve en yanlış durum çok ağrılı olduğu yönündedir.Bir çoğumuz yaşanılmış kötü doğum hikayeleri ve doğum travmalarını görmüş ya da duymuş olmamızdan dolayı daha çok paniğe kapılabiliyoruz.
Ancak doğum istekli, bilinçli ve iyi hazırlanmış bir gebe için hiçte zor olmayabilir. Doğum bir kas işidir. Korku kasları gerginleştirir, gergin kaslar doğru çalışamaz, Doğru çalışamayan kaslar ağrı oluşturur. Ağrı daha çok korkuya neden olur ve kaslarımız daha çok gerilir.. Bu kısır döngü bu şekilde devam eder. Fakat zihnimizi ve bilinçaltımızı doğum konusunda korkular ve kaygılardan arındırırsak, etkili bir gevşeme ile doğumu olması gerektiği gibi yaşayabiliriz. Aynı zinciri düşünürsek kaslarımız gevşedikçe rahatlarız, rahatladıkça kaslarımızı doğru çalışır ve ağrıyı minimum seviyede hissederiz.
Zihnimizi gebelik boyunca olumlu telkinlerle, korkudan arındırabilir, başaracağıma ikna edebilirsek, doğum başladığında herşeyin kendiliğinden ve kolayca geliştiğine şahit olabiliriz.
Doğum anne ve bebeğin iş birliği ile gerçekleşen bir mucizedir.[/QUOT
çok güzel bir paylaşım olmuş cnm ellerine sağlık teşkküerler , içimi rahatlattı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?