2014 Kasım Anneleri Yaşadığımız Sorunlar ve Çözümleri

Metbel

3/11/2014 Annesinin Herşeyi...
Kayıtlı Üye
6 Mart 2014
2.801
3.152
168
Kızlar sonunda çok şükür:nazar::nazar::nazar: anne olduk,ne tür sorunlar(gerek bebeğimiz gerek biz) yaşadık nasıl çözümlerle yendik anlatıp rehber olalım birbirimizeEn Büyük TÜRKİYE

Son düzenleme:
Kızlar ben aktarayım, önce göğüslerim çatladı ve kanadı gerek doğum öncesi gerek doğum sonrası hep lanolinli kremler kullanmama rağmen kanadı mahfoldu:KK43: Çözüm malesef yok bebek emmeyi öğrendikçe geçiyor aventin kalkanı işe yaradı ama en azından yaranın çamaşırıma yapışmadını önledi çok kötü günlerdi:KK61:O geçti bu seferde mastit oldum dr sağ ve emzir bol bol dedi ama yayıldı iyice ve ateş yaptı bana 1000 mg lık antibiyotikle 1 hafta sonra geçti:110: Benim sorunlarım hep emzirmeyle ilgili oldu :KK62: Şimdide miniğimde hafif pamukçuk farkettim hemen ilacını aldım sürüyorum ağzına ama aynı zamanda da göğüslerime sürüyorum ilacı

pamuçuk eğer dlin üzerindeki beyazlıksa hafiften bizdede var karbonatlı su ile temizliyrum

Bizim de gecmek bilmeyen goz capagimiz ve sivilcelerimiz var yuzu,alni,boynu,ensesi ucu iltihapli sivilcelerle kapli sac diplerine kadar..dr bi sure sonra gecer dedi ama...capagina hergun cay pansumani yapiim ii gelio hemsire soledi..bide burun tikanikligimz var cok sorun yaratio buhar mak.almak istiom ama sicak mi soguk mu alsam kararsizim arastiriyorum simdilik..tavsyelerinzi beklerim..

Kizlar bugun 1.ay hptit b asimizi yaptrdik saglik ocagnda. Smdye kadar 1-2 saat zor uyuyan bebis asidan snra 3 saat uyudu.bu normal mi?sizin asidan sonra yasadiginz farkliliklar var mi ?

Bizim de gecmek bilmeyen goz capagimiz ve sivilcelerimiz var yuzu,alni,boynu,ensesi ucu iltihapli sivilcelerle kapli sac diplerine kadar..dr bi sure sonra gecer dedi ama...capagina hergun cay pansumani yapiim ii gelio hemsire soledi..bide burun tikanikligimz var cok sorun yaratio buhar mak.almak istiom ama sicak mi soguk mu alsam kararsizim arastiriyorum simdilik..tavsyelerinzi beklerim..
Canim bunlar alerjik bir reaksiyonda olabikir gozlenlemek gerekiyor
Buhar makineye gekince sicak buhar makineleri ev akarlarinin ve mikroplarin yasamasi icin kolaylik sagliyor
Bu acidan soguk almanizi tavsiye ederim

Canim bunlar alerjik bir reaksiyonda olabikir gozlenlemek gerekiyor
Buhar makineye gekince sicak buhar makineleri ev akarlarinin ve mikroplarin yasamasi icin kolaylik sagliyor
Bu acidan soguk almanizi tavsiye ederim
Saol canim tavsyende haklisin dr.da cildinin kuruluktan atopik dermatit oldugunu soledi ve soguk buhar mknesi onerdi evi nemli tutun dedi bide yuzune mustelanin nemlendrcisini verdi ama smdilik zeytnyag surmekten yanayim..

Saol canim tavsyende haklisin dr.da cildinin kuruluktan atopik dermatit oldugunu soledi ve soguk buhar mknesi onerdi evi nemli tutun dedi bide yuzune mustelanin nemlendrcisini verdi ama smdilik zeytnyag surmekten yanayim..
Benim oglumada iki aylikken atopik dermotot teshisi konuldu tabi biz durumu farkedene kadar cildi oldukca kptu duruma geldi
Goturdugumuz dr un tavsiyeleri ile cok sukur bir daha tekrarlamadi
Haftada en fazla iki kes banyo yaptirmamiszi (nivea sampuan nem orani en yuksek olan)ve gunde iki kez sebamedin bebek icin olan yuz kremini surmemizi,yun giydirmememizi,dalan roxy sabun tozu kullanmamizi tavsiye etti
Birde farkettik ko oglumun yumurta alerjisi varmis ben kek bile yesem hemen oglumun yanaklari kizariyoreu

Canim banyo biz gun asiri yaptirioz bi de ben hergun yuzunu ilik su ve pamukla siliyorm.su da nemlendrmez mi cildini sze nye bnyoyu oyle dedi dr?

Kizlaaar bebegim coj agliyor ve uyumuyor suan 42 gunluk emdikten sonra baslio aglamaya gaz cikarmaya calisiom gezdiriom salliom masaj yapiom altini aciom derkeeen 1-2 saat gecio ve tekrar acikiio basa sariyoruz ve surekli onla ilgilnmekten baska hicbise yapamiom kafayi yicem sizler nasi bakiyosunuz bebislere bi gununuz nasi gecio ben nasil bas edicem herseyle :(((

Kizlaaar bebegim coj agliyor ve uyumuyor suan 42 gunluk emdikten sonra baslio aglamaya gaz cikarmaya calisiom gezdiriom salliom masaj yapiom altini aciom derkeeen 1-2 saat gecio ve tekrar acikiio basa sariyoruz ve surekli onla ilgilnmekten baska hicbise yapamiom kafayi yicem sizler nasi bakiyosunuz bebislere bi gununuz nasi gecio ben nasil bas edicem herseyle :KK43:((
Karnı omzuna gelecek şekilde kucağında dik tut emdikten sonra böylece gazı çıkıyor. Bizimki kusuyor diye ben gazı çıksa da ekstra yarım saat böyle tutuyorum. Gerçi kusacagi varsa yine kusuyor ama tedbir. Bi şekilde düzene girecek inşaallah. Ben de fırsat buldukça is yapıyorum şu an önemli olan miniklerin sağlığı ne yapalım canları sağ olsun

Karnı omzuna gelecek şekilde kucağında dik tut emdikten sonra böylece gazı çıkıyor. Bizimki kusuyor diye ben gazı çıksa da ekstra yarım saat böyle tutuyorum. Gerçi kusacagi varsa yine kusuyor ama tedbir. Bi şekilde düzene girecek inşaallah. Ben de fırsat buldukça is yapıyorum şu an önemli olan miniklerin sağlığı ne yapalım canları sağ olsun
Elbette canlari sag olsun tatlim her emmeden sonra kusuyosa fazla emiodur fazlasini kusuyodur bnmki de bi ara her emmeden snra kusuyodu snra midesi kusmaya alismasin dye sure tutarak emzriom smdi kusmalar azaldi

Kizlaaar bebegim coj agliyor ve uyumuyor suan 42 gunluk emdikten sonra baslio aglamaya gaz cikarmaya calisiom gezdiriom salliom masaj yapiom altini aciom derkeeen 1-2 saat gecio ve tekrar acikiio basa sariyoruz ve surekli onla ilgilnmekten baska hicbise yapamiom kafayi yicem sizler nasi bakiyosunuz bebislere bi gununuz nasi gecio ben nasil bas edicem herseyle :(((
birgunumuz ağlamakla geliyo aynı şeyleri bende yaşıyorum. Psikolojim iyi değil. Bende ağlıyorum artık. Bunaldım. Çocuguma yetemiyorum

mrb arkadaşlar.. benim oğlum da 43 günlük oldu çok şükür. ama doğduğu günden beri geçmeyen bir pişik problemimiz var.ne yaptıysam geçiremedim.önce bezini değiştirdim,bayağı hafifledi ama sonra yine aynı.. zeytinyağı, kantaron yağı,bepantene,popolin,sudokrem,hametan,travazol kremlerinin hepsini denedim yok yok yok geçmiyor.. buarada ıslak mendil kesinlikle kullanmıyorum,ıslak pamukla sildikten sonra kuruluyorum,altını nokta kadar dışkı olsa bile değiştiriyorum.. ama nafile.. benimle aynı sıkıntıyı yaşayan var mı,önerilerilere sonuna kadar açığım..:KK61::KK61::KK61::KK61:

Kizlaaar bebegim coj agliyor ve uyumuyor suan 42 gunluk emdikten sonra baslio aglamaya gaz cikarmaya calisiom gezdiriom salliom masaj yapiom altini aciom derkeeen 1-2 saat gecio ve tekrar acikiio basa sariyoruz ve surekli onla ilgilnmekten baska hicbise yapamiom kafayi yicem sizler nasi bakiyosunuz bebislere bi gununuz nasi gecio ben nasil bas edicem herseyle :KK43:((
benim bebişte 48 gnluk 3 gun 3 gece durmadan agladı ve uyumadı kalabalık ortamdan hoşlanmıyor bebekler bu donemde en azından benim ki ole gazı ıçın gaz damlası verdim duzeldi gazlı bebişler maaleseff

mrb arkadaşlar.. benim oğlum da 43 günlük oldu çok şükür. ama doğduğu günden beri geçmeyen bir pişik problemimiz var.ne yaptıysam geçiremedim.önce bezini değiştirdim,bayağı hafifledi ama sonra yine aynı.. zeytinyağı, kantaron yağı,bepantene,popolin,sudokrem,hametan,travazol kremlerinin hepsini denedim yok yok yok geçmiyor.. buarada ıslak mendil kesinlikle kullanmıyorum,ıslak pamukla sildikten sonra kuruluyorum,altını nokta kadar dışkı olsa bile değiştiriyorum.. ama nafile.. benimle aynı sıkıntıyı yaşayan var mı,önerilerilere sonuna kadar açığım..:KK61::KK61::KK61::KK61:
hangi bezi kullanıyosunuz

Back
X