• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

canım en son 6 eylülde gittimmm doktora 30+6 günlüktü 1773 gr geldi ve 31+7 görğnüyor biraz ilerden gidio dedi..
senin bebiş nasıl bakıyımm
31+1 deydi sanırım 1858 di 2.5 kilo olsunlar içim nedense rahatlayacak Allah korusun erken doğum falan olursa toparlarlar

ulusta çıkrıkçılar yokuşunun hemen yanında suluhan diye bir yer var orda bebek şekeri süsleri falan herşey var birçok dükkan var toptancı gibiler
Canım çok teşekkür ederim haftasonu gidicem mutlaka bende kızılayda falan sanıyordum ama doğru çıkrıkçılar bu konuda daha mantıklı :KK66:

Bu sekerlerden istiorum ben de::))))) carrefurda farkli renklerini gordum ama pembe ve mavisi lazim. Bulamazsam netten alirm.

Eklentiler

• Screenshot_2014-09-14-10-33-59.webp
    Screenshot_2014-09-14-10-33-59.webp
    75 KB · Görüntüleme: 68
HERKESE GÜNAYDIN, İYİ HAFTALAR :KK15::KK15:

Benimde gördüğüm o şekildeydi, suyun altına tutup kafasını yıkıyorlardı. Öyle detaylı değildi yan, yıkama işlemi. Ayy, bu aldığımız minik cicileri mi giydirecekler kuzucuklarımıza:KK48:

Herhalde canım ya, bütün vitamini hüüpp çekiyor galiba, bana kalan pek birşey yok gibi:KK48: Bu arada bende mide yanması yok hiç, yani bulantı-kusma da olmamıştı, yanmada olmadı hiç. İlla olması gerekmiyor herhalde dimi?
canım nasılsın, kontrol nasıldı?
Bu arada cuma günki mesajına anca cevap veriyorum. Elbette illa mide şikayeti olacak diye bir şey yok. Ama hormonlardan ve bebeğin büyüyüp mideye baskı yapmasından dolayı bu aylardan itibaren mide ekşimeleri başlayabilir. Yani eğer başladıysa bu normaldir anlamında:KK51: ama işte her gebelik kendine has. Hepsinde farklı olur. Hatta bizim 1. gebeliklerimizle 2. gebeliklerimiz bile aynı olmayabilir.

Aynı durumdayz :KK43: bana da eşim gün içinde mesajla hatırlatmalar yapıyor.

Malesef uyurken bile baş ucumuzdan ayıramıyoruz. Her yanımız radyasyon dolu. :KK43:

Maşallah :)

Maşallah :KK66:

Sıra yavaş yavaş bizim topiğin halkına geliyoooo :KK66:
acaba bu kadar unutkanlık normal bir durum mu ki, bak bunu bilmiyorum işte. Ama çoğumuzda olduğuna göre normal herhaldeo_O

Zaten eve geldim baktım hala yatıyor hiç oralı olmadım bi güzel kahvaltı hazırladım kendim yedim o ara kalktı hiç bakmadım bile.. Sonra pc yi açtım işte size yazdım felan baktım kendi kendine yumuşuyor... Şimdilerde bir nebze daha iyi.. Çook ağır düzeliyor ama inşallah tamamen düzelecek...

Valla canım işte o öyle.. Ufacık bir problemi de büyüten bir insandı ki bu durum ona çok ağır geldi zannedersem.. Artık zaten oğlumla kendimi düşünüyorum..

Sağol canım..

Evet gurbetteyiz kimsemiz yok birbirimizden başka.. En ona ihtiyacım olduğu zaman.. Ama bunu bile göz ardı edecek kadar büyüttü işte o kadar aşırı kızgın bana... Yeni yeni işte düzelmeye çabalıyor... Rabbim bebeğimizin doğumunu bize tekrar başlangıç olarak nasip etsin her şey yine eskisi gibi güzel olsun inşallah...

:KK48: Valla aynen öyle olmak lazım napalım artık içim elvermese de sadece oğluşumu düşünüyorum iyi ki varsın diyorum sadece onla ilgileniyorum bu taktik biraz işe yaradı gibi.. Hep kendimi suçlu gördüğüm için karşısında ezik gibi davranıyordum tam tersini yapıyorum artk baktım düzelmeye başladı :KK48:
Senin ezik duracak bir durumun yok perim. Dimdik dur, oğlunla güzel vakit geçir. Eşini de yaptıklarından utandır:KK11:

zeyy88 zeyy88 dogum gunun kutlu olsun cnm
Herkese de tekrar günaydın, bizde doktordan geldik,antibiyotige devam ediyorum, ebe kalp atisi dinledi, derinden geliyor dedi.. :) eh nrmal bu kiloya :D

Bu arada cuma günki mesajına anca cevap veriyorum. Elbette illa mide şikayeti olacak diye bir şey yok. Ama hormonlardan ve bebeğin büyüyüp mideye baskı yapmasından dolayı bu aylardan itibaren mide ekşimeleri başlayabilir. Yani eğer başladıysa bu normaldir anlamında:KK51: ama işte her gebelik kendine has. Hepsinde farklı olur. Hatta bizim 1. gebeliklerimizle 2. gebeliklerimiz bile aynı olmayabilir.

Kontrolümüz gayet iyiydi canım, çok şükür bir aksilik yok. Kızım 45 cm 2100gr olmuş. Pozisyonu, suyu, gelişimi herşeyi güzel :nazar: Cumartesi gittiğimde adet tarihine göre 31+1 haftalıktım ama bebek 32+2 görünüyordu. İşte böyle, evde kağıda hazırlayıp yazdığım sorularım vardı, hepsini sordum doktoruma, hafta sonunda da bebeğimin kıyafetlerimi yıkadım, ütüledim bavulumuzu da hazırladık.

Sen nasılsın, minnoşun nasıl?

Günaydınnnn canım.. Nefes darlığı ben de çok sık çekiyorum canım... Aynen söylediğin gibi nefes alamıyorum çoğu zaman... Hatta otururken bile nefes alamadığım çok oluyor
canım yürüyüş yapamıyorum düzenli onun etkisi var mıdır acaba?

acaba bu kadar unutkanlık normal bir durum mu ki, bak bunu bilmiyorum işte. Ama çoğumuzda olduğuna göre normal herhaldeo_O

Senin ezik duracak bir durumun yok perim. Dimdik dur, oğlunla güzel vakit geçir. Eşini de yaptıklarından utandır:KK11:

Evet haklısın canım.. Artık öyle yapıyorum zaten baktım böyle daha rahat ettim.. Neydi o öyle 10-15 gün ağla zırla kendi kendimi yemişim... Şimdi o rahatsız oluyor bu yüzden düzelmeye başladı...

Mide problemine gelince benim mide yanmalarım başladı ama derdim o kadar da değil ya benim sırtıma çok vuruyor bu midem.. Ya da midemle alakası yok da sırt ağrım mı çok onu da anlamıyorum hangi bölüme nereye gitsem bilmiyorum.. Şimdi bile midem ekşiyor ama hafif ağrı da var o da sırtıma vuruyor huzursuzum... Bi de son günlerde göğüs ağrım başladı çok hassaslaştılar neden bilmiyorum sıktığımda da memik uçlarımı sarımsı şeffaf bişiler geliyor böyle hemencecik akıyor... Ay ne çok derdim varmış =)

Sanırım yalnız değilim :KK51: Bende daha hastane çantasını hazırlamadım yatağıda çantayıda ekimde hazırlamayı düşünüyorum:KK46:
Ekim gec olmaz mi canim, 55gunun var..
Ben daha hazirlamadım ama sizden gerideyim tabi :)

Canım bence fikirlerin çok güzel bende Bebeği görmeye gelenler için kartondan küçük kutular hazırladım önlerinde hoşgeldin kerem yazan etiketler yapıştırdım içlerine lokum koycam. Arkası mıknatıslı tüllü bebek şekeri yaptım onu vercem. Bi de loğusa şerbetiyle kurBiye vercem. Mavi gıda boyasıyla kalp kurabiyeler hazırlıycam çöp şişe takılı olcak jelatinle sarıp kurdeleyle bağlıycam ama aklıma takılan bişey var. Mesela bebek görmeye bugün 2 kişi geldi diyelim 3-4 gün sonra 5 kişi geldi yaptığım kurabiyeler bayatlamıycak mı?
canımmm senin de fikirlerin çok güzel kurabiyeleri hastane için kullansan sanırım daha iyi olur çünkü en fazla bir hafta dayanır herhalde kurabiye
ama jelatin kullanırsak ömürlerini uzatabiliriz diye düşünüyorum şekerim:KK68::KK68:

Kontrolümüz gayet iyiydi canım, çok şükür bir aksilik yok. Kızım 45 cm 2100gr olmuş. Pozisyonu, suyu, gelişimi herşeyi güzel :nazar: Cumartesi gittiğimde adet tarihine göre 31+1 haftalıktım ama bebek 32+2 görünüyordu. İşte böyle, evde kağıda hazırlayıp yazdığım sorularım vardı, hepsini sordum doktoruma, hafta sonunda da bebeğimin kıyafetlerimi yıkadım, ütüledim bavulumuzu da hazırladık.

Sen nasılsın, minnoşun nasıl?
Ohh maşallah maşallah canım :nazar: 32 hafta raporunu aldın mı?
Ben de haftasonu biraz alışveriş yaptım yine annemle, sonra mobilyasını aldık. Bi ara eklerim fotosunu.
Sonra annemle aldıklarımızı yıkadık ütüledik çantama yerleştirdi sağolsun, benim zaten bir şey yapacak halim yoktu. Dün şekerim yükseldi, birde acayip bir başağrısı vardı, hala kendime gelemedim :(
Daha tam hazır değil çantam ama en acilleri koydu en azından annem.
Minnoşum da iyi ama o da tam kendine gelemedi daha, ben yorgunum diye sanırım, o da fazla hareket etmiyor :(

Kalpli cikolatalari tulle tutturabilir.miyiz ki???
1.Ben de carrefurda gormustum kalpli cubuklu seker bole buyuk lolipoplar onlari pembe ve mavi tullere sarip susleyecektim.
2.Birde cupe cake yapacak ablam evde. Ben de netten guzel kaliplar var onlardan alicm guzel bi sunum olacak.
3.lokum yaptirip kurdanla ayakli cam fanusun icinde sunacam.
4.bir de bebis sekerleri henuz ismarlayamadim.
5.cam su sebiline de kendi yaptigimiz visne suyundan lohusa serbeti olarak ikram etmeyi dusunuorz.
Hayirlisiyla olsun insallh
canımm senin söylediklerin mevlüt için mi hastane için mi??

Ekim gec olmaz mi canim, 55gunun var..
Ben daha hazirlamadım ama sizden gerideyim tabi :)
Canım sorma bir türlü karar veremedim ama yoğun ısrar üzerine bende haftasonu geceliğimi alıp yıkayıp ütüleyip benişle birlikte çantamızı hazırlayacağım :KK51:

Back
X