• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
canım bugun morhıpoda dagının ındırımı vardı orda vardı gecelık turu bıseyler.. bı bak ıstersen..

bır de bu kıtap ınternette 50 tl ya gelıor sen kaca aldın acaba?

kitabın üstünde 52,50 TL etiketi var ama ben d&r internet sitesinden 30 küsura aldım.

:1::1::1:
aramıza hoşgeldın canım.. takıntılarda yarışırız valla.. :D

sancı konusunda benım oturunca yada ayakta fena ama yatınca gectı sımdı.. hareketlenmeye de basladı.. çok şukur.. azcık yat bakalım belkı gecer :44:

canim yatincada gecmedi aksam ustu ondan cok korktum bakalim simdi ne zaman geccek artik oynasada oynamasada korkar oldum...hani kipirdayinca huzur buluodum....ama simdi kizim oyna ama az az oyna asalara kacmadan oyna die yalvariom resmen......

benim de bebişimin hemen hemen herşeyi hazır (yıkanmayı bekliyorlar ) bir biberon-emzik, perde ile ateşölçer kaldı. biberon için aventin yenidoğan başlangıç setini alıcam ama hesap kesim tarihini bekliyorum.

artık kendime gecelik, çamaşır alacağım. dün şöyle bir baktım da 6lı saten çeyiz setimin pijaması var, bir de yine kv. önden düğmeli bi pijama takımı almıştı daha önceden ama benim aklımda 2 soru var. ilki ikisi de ekru rengi. kanama fazla olursa ya da çamaşırdan taşarsa kirlenir, ikincisi de uzun kollu terletir mi diye düşünüyorum. zaten gecelik daha rahat olurmuş diye gecelikte alıcam ama lohusa diyince fiyatlar çok yüksek, acaba önden düğmeli normal penye gecelik mi alsam diyorum????

son olarak bebek bakımı ile ilgili kitap okuyor musunuz? ben bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler diye bir kitap aldım. bir tane daha var ama ismini unuttum şimdi. bu 2 kitap da ansiklopedi gibi çok kalın gözüm korktu birazcık ama adını verdiğim kitap güzele benziyor okuduğum kadarıyla tavsiye edebilirim.

slm canım bebişinin kıyafetleri hayırlı olsun güle güle kullansın inşallah. benimde herşey hazır yıkadım ütüledim çantasına yerleştirdim. biberon setini bende öyle düşünüyorum. geceliğe gelince sen bilirsin ama saten çok sıcak olabilir sonuçta yorucu bir süreçten geçeceksin ister istemez terleyeceksin. o da üzerine yapışır. normal önden düğmeli gecelik al. ben öyle yaptım bir tane evde vardı bir tane daha aldım iki tane de alt eşofman aldım yeterli diye düşünüyorum.

niye benim konum acilmamis....telefondan album olustrmayi bilen war mi die..al bunada takiliom deli oluommmm tek bilen yok milyon insan icinde....

benim de bebişimin hemen hemen herşeyi hazır (yıkanmayı bekliyorlar ) bir biberon-emzik, perde ile ateşölçer kaldı. biberon için aventin yenidoğan başlangıç setini alıcam ama hesap kesim tarihini bekliyorum.

artık kendime gecelik, çamaşır alacağım. dün şöyle bir baktım da 6lı saten çeyiz setimin pijaması var, bir de yine kv. önden düğmeli bi pijama takımı almıştı daha önceden ama benim aklımda 2 soru var. ilki ikisi de ekru rengi. kanama fazla olursa ya da çamaşırdan taşarsa kirlenir, ikincisi de uzun kollu terletir mi diye düşünüyorum. zaten gecelik daha rahat olurmuş diye gecelikte alıcam ama lohusa diyince fiyatlar çok yüksek, acaba önden düğmeli normal penye gecelik mi alsam diyorum????

son olarak bebek bakımı ile ilgili kitap okuyor musunuz? ben bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler diye bir kitap aldım. bir tane daha var ama ismini unuttum şimdi. bu 2 kitap da ansiklopedi gibi çok kalın gözüm korktu birazcık ama adını verdiğim kitap güzele benziyor okuduğum kadarıyla tavsiye edebilirim.
Canim benim gecelige oyle 80 90 lira verecek gucum yoktu. Sans burda bi market var lcw urunu logusa geligi bandanasiyla birlikte 20 liraya buldum lcw sitesinde 30 lira fiyati uzerinde bebek resmi var geceligin benim hosuma gitti :) ucuz bisey olsun dersen lcw sitesinden bakabilirsin :)

doğumdan önce gelirler, sonrasında da kalırlar 40 ı falan bahanesiyle heralde. bilemiyorum ki.
sigara içen insan geliyorsa evde içmesin mümkünse canım balkona postala, çok zararlı evde içilmesi.

Evet cok zararli canim.gerci balkondada icse uzerine siniyo sonrada iceri girip bebegi öpecek ondan gorumcem bir sure gec gelecek evimize.

canim yatincada gecmedi aksam ustu ondan cok korktum bakalim simdi ne zaman geccek artik oynasada oynamasada korkar oldum...hani kipirdayinca huzur buluodum....ama simdi kizim oyna ama az az oyna asalara kacmadan oyna die yalvariom resmen......

:)) kıyamam

hayırlısıyla gececek bugunler..

nerden kaca aldinn tatlimmm ii gunlerde kullansinnn...
Sagol canim öncelikle yurtdisindayim fiyatlar urunler turkiyeyle ayni olmayabilir.
pinkorblue diye bir sitede 250 tl ye aldik. Ayni sekilde ebaydede satiliyor dunyanin heryerine gönderim yapan saticilar mevcut.

Kizlar bise sorcam gun icinde karnimda hatta bebegumin kafasinin olduugu yerde genelde bole ritmik,dakikalar suren, sanki kalp atisi ama degil (cunku kalp atisina gore yavas baya) bole tiktiklar hissediyorum..suzdede oluyomu?oncr damar atusi dedim ama gun icinde ozelikle bisiler yedikten sonra oluyo geciyo acaba bebegimmi hickiriyooo:21:

Kizlar bise sorcam gun icinde karnimda hatta bebegumin kafasinin olduugu yerde genelde bole ritmik,dakikalar suren, sanki kalp atisi ama degil (cunku kalp atisina gore yavas baya) bole tiktiklar hissediyorum..suzdede oluyomu?oncr damar atusi dedim ama gun icinde ozelikle bisiler yedikten sonra oluyo geciyo acaba bebegimmi hickiriyooo:21:
Bebeğin hıçkırığını hissediyorsun,her anne hisseder bunu

Bebeğin hıçkırığını hissediyorsun,her anne hisseder bunu

Ilk gebeligim canm karar veremedim basta korktum tiktik surekli sonra burdankizlara danismak istedim neyseki hickirikmis oyy yerim onun hickirigini bennnn Rabbim ne buyuksunn ne mucizeler insallah jepimiz kucaklariz zamaninda bebeklermizi saglikla:nazar:

bu arada canim ben yigenimden park besik aldim yikanmayan parcalari ilik bi su yaptim ligene icine zararsiz det. ve sirke doktum 2 su sildim istersen bebis ustune kusup yikancak hala getiirene dek bole yap hem herparcayi silebilrsin bolece.cunku ne kadar kapiteli olursa olsun yikandikca ozellgi kaciio..

amin canim masallah ben de gec yatma kismina cozum bulamiorum midem yanio fala bi kacio uykum hak getire..sonrada butun gun uyku modundayim...

Acamadim

Bende gecen hafta korkuyordum artık yatmaya,sürekli uykusuzdum..Bu hafta değişti :) Zaten her hafta ayrı bir süpriz..İnşallah gecer seninde canım..
Diğer konuyla ilgilide bir bilgim yok..

Biberon chicco aldık bizde,bayan bir tane 30 ml lik küçük bir biberon önerdi hem ilk zamanları için hemde su içmeye başladığında bu çok işinizi görür dedi,bitanede büyük aldım bunuda çok küçük almanıza gerek yok zaten ayarlıcaksınız ml olarak dedi,zamanla sadece ucunu değiştirirsiniz dedi..
Geceliğimi bende normal penye bir gecelik aldım,önden düğmeli ve göğüs altında ipi var,L beden aldım,şimdi bile çok şirin oluyor :)
Kitap olarakta şuan elimdeki bitince Ayşe Öner'in kitabını almayı düşünüyorum,senin dediğinide araştırayım:34:

Bana da uzun zamandır günde 3-4 kez oluyor..Hıçkırıklar :) Çok şirin..:16:

İstanbula geldigimden beri dün ilk kez avm ye gittim on dakika yürüdüm kasılma başladı sonra tam kasiklarimin arasina biri vurur gibi oldu ayni seyi iki kez yasadim korkudan eve geri geldik sabahta kanama oldu tekrar 31. Haftadayım hala kanama falan cok korkuyorum herkes erkenden dogurursun diyor. Doktor nst ye falan soktu ufak kasılmalar var ama dogum baslatmaz dedi.
Daha hic brsey almadik cikipta alamam herhalde doktor yat dedi dünya gozuyle kizimi bi gorebilsem...

Geçmiş olsun canım,aman dikkat et..
Benim çok şükür bir sorunum yok ama hiçbirşey alamadım desem yeri var,kısmetli kızçe,o kadar çok hediye geldi ki şimdiden..Elimi uzatsam annem ya da eşim ondan çok var diyor,diyorum ki ama benimde hevesim var :) Ama almıyorum yine napayım..
İyi olalımda hepimiz birlikte alışveriş yaparız kızçelerle :)
Geçen bir kız cocugu gördüm daha minicik bıcır bıcır konuşmaya çalışıyor,askıyla elbiseyi üstüne tutmuş annesine baak diyordu:9:
Zaten bizden istedikleri ne ki,süt ve ilgi :) Çok ihtiyaçlarını internetten halledebilirsin..Anneciğinde yanında zaten çok şükür yardımcı olur illa dışardan alınacaklara..
Zamanında kavuşacaksın kuzucuğuna,cümlemiz inşallah..:16:

evet cnm o hıçkırık işteee.bazen elektrik çarpması gbi oluo bnde bazen de çok ii hssediorum hıçkırık olduğunu:emir_bebek:

Bende gecen hafta korkuyordum artık yatmaya,sürekli uykusuzdum..Bu hafta değişti :) Zaten her hafta ayrı bir süpriz..İnşallah gecer seninde canım..
Diğer konuyla ilgilide bir bilgim yok..

Biberon chicco aldık bizde,bayan bir tane 30 ml lik küçük bir biberon önerdi hem ilk zamanları için hemde su içmeye başladığında bu çok işinizi görür dedi,bitanede büyük aldım bunuda çok küçük almanıza gerek yok zaten ayarlıcaksınız ml olarak dedi,
zamanla sadece ucunu değiştirirsiniz dedi..
Geceliğimi bende normal penye bir gecelik aldım,önden düğmeli ve göğüs altında ipi var,L beden aldım,şimdi bile çok şirin oluyor :)
Kitap olarakta şuan elimdeki bitince Ayşe Öner'in kitabını almayı düşünüyorum,senin dediğinide araştırayım:34:

Bana da uzun zamandır günde 3-4 kez oluyor..Hıçkırıklar :) Çok şirin..:16:

Geçmiş olsun canım,aman dikkat et..
Benim çok şükür bir sorunum yok ama hiçbirşey alamadım desem yeri var,kısmetli kızçe,o kadar çok hediye geldi ki şimdiden..Elimi uzatsam annem ya da eşim ondan çok var diyor,diyorum ki ama benimde hevesim var :) Ama almıyorum yine napayım..
İyi olalımda hepimiz birlikte alışveriş yaparız kızçelerle :)
Geçen bir kız cocugu gördüm daha minicik bıcır bıcır konuşmaya çalışıyor,askıyla elbiseyi üstüne tutmuş annesine baak diyordu:9:
Zaten bizden istedikleri ne ki,süt ve ilgi :) Çok ihtiyaçlarını internetten halledebilirsin..Anneciğinde yanında zaten çok şükür yardımcı olur illa dışardan alınacaklara..
Zamanında kavuşacaksın kuzucuğuna,cümlemiz inşallah..:16:

Sagolasin canim valla dogsunlarda bi bende kizima elbise begendiririm:)) insallah canim zamaninda aliriz yavrularimizi kucagimiza.

bugün komşuya oturmaya gttik 5 yaşındak oğlum beni sinir etti, mızmızlık inatçılık rahat vermeme delirdim resmen sinirden oturup ağladım. İkinci gelince hangisine yeticem bilmiyorum, inşallah allah yüzüme bakarda sakin huzurlu mutlu bir bebek olur yoksa halim duman...

Galaxy telinde ani albumu var onumu diyorsun?

Sagol canim öncelikle yurtdisindayim fiyatlar urunler turkiyeyle ayni olmayabilir.
pinkorblue diye bir sitede 250 tl ye aldik. Ayni sekilde ebaydede satiliyor dunyanin heryerine gönderim yapan saticilar mevcut.

yok tatlim burda kk kulubunde album olusturaimda gostereim bende herseimi size diorummm ama yapamiorum tel de pc de ki gibi secekler yok....
ufff baya tuzlumus gule gule kullansinnn.....burda avm lerin hepsine baktik en ucuzu 110 tl di.ama senin ki kadar gosterisli degiller...

ya dua edıyorum Rabbım ne eylersen guzel eylersın bızımkını de guzellerden eyle dıye..
anne butun gun cıldırmıs gıbı ev supuruyo aksam akadar!! sabah 9 da baslıyor oglen 2 ye kadar! yemın edıyorum ya!!
gecen gun cocuklardan bırıne arka arkaya delı gıbı "Allah belanı versın " dedı.. benım de nasıl takıntım vardır o cumleye .. ne dılıme alabılırım ne duymaya tahammul edebılırım.. tv de duysam kanal degıstırırım o kadar!!

aksama baba gelıyor 5 ten snra devamlı aglamaya baslayan cocuklar, 8 de gelen babayla bıraz daha yırtıyolar bıyerlerını.. yazık adamcagız onları susturana kadar canı cıkıyor..
anne de zaten psıkolojı kalmamıs..

bılmıyorum yaa .. Allah yardımcımız olsun.. vallahı cok zor..

Zor ama ne bileyim canım bu tür durumları yönetmek anne-babanın görevi... Çocuğun güdümünde kalırsa olayların bu hale gelmesi kaçınılmaz, sonuçta onlar sadece çocuk. Benim gördüğüm kadarıyla iletişim eksikliği olan, hiç kural konulmayan, ebeveynleri ile oyun oynayamayan, enerjisini atamayan, temiz hava almayan her çocuk böyle bir psikolojiye giriyor. Vallahi bebeklik dönemindeki emzirme, gaz vs sorunları bitiyor ama kişilik gelişiminde ömür boyu etkisi olan daha önemli süreçler başlıyor bu sefer...
Mesela dün bahsettiğim çocuk, scooterını birkaç kez üzerime sürüp ayağıma çıkmıştı. Bir Demir'i ezmeye çalışıyor, bir bana doğru sürüyor...Dedesi getirmiş oyun odasına öyleee bakıyor, sanki çocukla hiç ilgisi yokmuş gibi... Hamileyim üstelik görünüyor, ayağım bir takılsa düşsem al başına belayı kardeşim ama 3-5 kereden sonra baktım dedesi hiç müdahale etmiyor. Tam oğlumun üzerine doğru sürüyordu ki Demir'in arkası dönük direkt yere yapışacak vurunca; koşup yakaladım scooter'i ve çocugu sakin ama kararlı bir ses tonuya uyardım; başkalarına zarar verebilirsin bu şekilde, istediğin oyunu oyna ama bizim üzerimize doğru sürme bu son olsun dedim. İki dk sonra çocuk bööö diye sesler çıkararak oynamak istemiyorum dedi çıktı odadan. Dedesi de biz bugune kadar hiç yapma demedik de ondan, gücüne gitti herhalde diyor. Hiç umursamadım, bakmadım duymamazlıktan geldim polimiğe girmemek için. İçimden; iyi yapmıssınız şımarık, kendinden başka hiçbir canlıyı umursamayan bencil bir canlı yetiştirmişsiniz dedim. Yarın birgün bu çocuk kedilerin kuyruğunu kestiğinde de, sınıftaki arkadaşının kafasına taş atıp yardığında da; yapma demedik gücenir dersiniz artık... Şimdi yukarda yine sinir krizleri geçiriyor, çığlık çığlıkbağırıp yerlere atıyor kendini; saati başladı...... Yazık çok yazık:((

oo süper vallahi bende daha iç çamaşırı işini bitiremedim. Emzirme sütyeni alt çamaşır falan kaldı. Bakalım artık bi zaman halletcez. Aldıklarını paylaşırsan sevinirmm çok merak ettim:9:
Hımmm iki isimde çok güzel karar veremedim vallahi. Ipek daha hassas bi çocuk derense daha güçlü gibime geldi. Artık seçim senin:32:

Ebebekte tek kullanımlık yuksek bel, tul gibi kagıttan ıncecık lohusa kulotları vardı. 3 paket 10 tl isi yanılmıyorsam, ben onlardan aldım... Birkaç çift te normal kullandıklarımdan götüreceğim. Sütyen ise dediğim gibi bana göre mukemmel bir şey buldum ama bir tane aldım. Önden açılıyor, askılar yapışkan bant ayarlı. Paylaşırım en kısa zamanda tabii ki inşallah

Bugun şeker etiketlerini Deren olarak bastırdım. Sipariş verdim daha doğrusu, bana sorsan hala işte budur diyeceğim ismi bulamadım ama o hiçbir zaman olmayacak anladım ki....

Canım bebişin hayırlı uğurlu olsun ben daha yeni gördüm maalesef, iyi haberlerini en kısa zaman da almayı umut ediyorum.

Canım benim koltuk altım resmen simsiyah kömür sürülmüş gibi, valla utanıyorum bile aynada bakmaya.

Canım bebişinin güzel haberlerine çok sevindim, Allah yarın da bana öyle güzel haberler almayı nasip eder inşallah. Bakalım biz doğumu konuşur muyuz, merak ediyorum gerçekten. Kilosu felan da çok iyi maşallah, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.

Canım benim de eltime herşey alınır yapılır, ben eşimden araba isteyince çalış al denir bana. Her zaman o benden daha üst nokta da benim eşekliğimden ama herşey kafa sallarsan olacağı bu zaten. Eşimi çok sevdiğim için katlanıyorum.

Arel çok güzel bir isim, abimlerde bebişlerine bu ismi vereceklerdi.

Canım çok güze iyi günlerde güle güle giyin, rengi de süpermiş ;)

Canını sıkma bebeğinin çıplak kalacak hali yok alır babası kendini toparlayınca inşallah.

Doktorum 2 saatte bir 15 dakika uzanmak gerektiğini söylüyor canım bilgin olsun, yoksa bebek çok sıkışıyormuş içerde.

Onlar yıkanıyor yaa, abimde benileriniz almıştı ondan biliyorum.

Kaynananan da fenaymış anacım, benimki arada arar ben hastayım der kapatır. Onu da iş istemeyelim diye yapıyor, aman kendine hayrı yok zaten bana ne hayrı olsun. Sürekli bizden iş bekliyor zaten bu halde gidip iş yapsam yok demez, sen de sallama he he de sonra da ay sesin gitti anne duymamıyorum deyip kapat :D

Bize de haber ver Allah bir avazda kurtasın inşallah...
Canım bu arada o bebek süsüne bayıldım ellerine sağlık.

Ben mustela sipariş verdim canım.

Cok tesekkur ederim :)) ilerde kirlenecegini dusunmemistim aslinda tozu vardir diye sadece 1 kere yikarim diye dusunmustum ama bunun kusmasi var altina yapmasi var tabi :1:

hayirli olsun canim Bebek dogunca dikkat etmek lazim surekli kirletmememsi icin cok yikayinca cabuk yumusuyormus ama kumasi bende yikiycam...
heralde o oyuncaklarida fileye katip yikarsam bisiy olmaz

Aynen canm zaten kumasi naylon ve cok ince bir kumas sert durmasi icin ilaclamislar sankim bebisin sirti acimasin diye halinin ustune direkte sermem altina battaniye katip öyle ustune katarim bu haliyi sirti aciycak gibi o incecik seyde :50:

Bendede kasilmalar baslamis desene kasilmalar acitmiyormus zaten sadece karnini hoop bu yana hoop öbur yana göturuyor... ama götururken asiri göturuyorki rahatsiz oluyorum artik bazende bebis totosunu dayiyor o daha fena oluyor :27: Esinin yorumuna cok guldum cok bilmisler gibi söylemis bide :1:
yeri daraliyor aslinda yer acamiyor garibim bebis :9:

Neva ismi gercekten cok guzel ve kapi susunuz hazir olanlardan kat ve kat daha guzel olmus :16: gule gule kullanmak nasip olsun insallah...

Canim korkutma kendini Hersey Allahin elinde bebek ister 25 haftalik ister 35 haftalik dogsun Allah isteyince ömur de verir.... gerisi bos...
Kendini korkutmaman icin söyliyim bide kuzenimin arkadasi 26. haftasinda dogum yapti bebisi baya bi kuvezde kaldiktan sonra cikardilar Allahin mucizesi iste... hastaneden cikinca hediyemizi alip görmeye gittigimizde 3-4 aylikti sanirim yeni dogmus gibiydi ama masallah suan sapasaglam yasitlarina göre kucuk biraz sadece...

Ay ne heyecanli darisi basimiza cogu o ani dusununce korkuyor napicam cok acirmi diye ben tam tersi valla gram aci dusunmuyorum sadece bebisimi kucagima alicagim o cekicegim guzel sancilari dusunuyorum :52: cok rahatim yani Cahillik sagolsun dogurmaya calisinca anlarim hanyayi konyayi :27:
Teşekküür ederiö canım. Güzel haberler al inşallah biz de merakla bekliyoruz...

kızlar iyi akşamlar...
bacım bugün (benim ısrarlarıma dayanamayıp) dr a gitti ... cumartesi ondaydım ve kahvaltıda oturamadı resmen sandalyeden zıpladı zıpldı kalktı, bebeğn aşağı doğru yaptığı baslkılar annesini mahvetti ... bebek hala tersmiş, nts ye falan sokmamış dr 1800 kg olmuş birde idrar istemiş dr yarın alıcakmış sonucu bakalım ne çıkacak

Back
X