• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bugun benim dogum gunum:24: en merak ettigim esim hatirliycak mi umarim unutmaz unutursa kiyamet kopucak evde kesin :1:
artik uyuyim de enerji depoluyayim aksam her an olabilecek kavgam icin... :9:

Sagol canim netten bakcaz artik ivir zivirlarida annem alacak.
Dogum gununde kutlu olsun canim:))

merak etme canım Allah ın ıznıyle hıcbısey olmaz .. benım bir arkadasımın 9 ay kanaması oldu .. smdı dunyalar guzeli bi kızı var :)

Allah razi olsun canim ben kanamaya alistim artikta kasilma agrili falan olunca korktum biraz isin asli. Raabim cumlemizin kucagina sapasaglim almayi nasip etsin.

ınsallah guzel huylu ıyı ahlaklı terbıyelı cocuklar yetıstırebılırım.. korkmuyorum degıl.. hayırlısını versın Allah..

hamileliğimizin son 3 ayına girdik bende herşey bitti nasıl yetiştiricem takıntısı başladı. oğlum ailenin ilk torunu olacak. eşimle evin bir oğlu bir kızıyız zaten. ben çok korkuyorum oğlum şımarık olur söz dinlemez diye. şimdiden kafaya takmaya başladım. dedesi doğmadan planlar yapmaya başladı bile. ben biraz disiplinci bir insanım eşim ise umursamaz yiğenlerini bile şımartır benim oğlum nasıl olur kim bilir. bu konuda bana çok iş düşüyor :50::55:

mayıs annelerinin uykusu kaçmaya başladı gittikçe doğum yaklaşıyor ve ağırlaşıyoruz,
ben sırt,bel,boyun,bacak Allah ne verdiyse ağrıdığından pek uyuyamıyom :1:

internetten gecelik baktım ama kalıpları çok büyük oluyor dediler,sipariş vermedim.
normal pijama-gecelik takımımı aldınız yoksa lohusa pijamalarından mı aldınız?
boyum 170 cm. kilom şu an 82,kaç beden almalıyım yardımcı olursanız sevinirim,

birde ufak bir bilgi paylaşayım bebek doğduğunda ilk önce 1-2 çay kaşığı zemzem suyu verirseniz
gaz olmuyormuşmuş,ne niyet edip içirirseniz kabul oluyormuş diye duydum.

Ben simdilik 2 pjama takimi aldim hem hamile hem lohusa pjamasi.karnim biraz daha buyusun evde giymeye basliycam. Tanesini 20 liradan aldim.bi tanede elbise gibi almayi dusunuyorum.elbise seklinde olan lcw da var hem 30 liramiydi neydi.ben ordan alicam sanirim.birde dagi magazasinda gordum onlarda guzeldi fiyatida uygun olarak kaldi aklimda.

Kızlar oglumu gorduk bu aksam...Bize gulumsedi tam ultrasonda bakarken :) benim bebeğim biraz kucukmus, 1870 grmıs. 33+0 için biraz dusuk... 40. Haftasını doldurursa maksimum 3250 dogar dedi. Minik bir oglan annesi olacagım snrm. Bir daha 3 hafta sonra gel dedi. Yani 36 da. Bir de NST yi sordum, bakmamız sart degil dogumun beklenen haftalarına kdr dedi. Bir seyden suphelenirsek bakılabilir veya imkan var nasılsa denip bakılabilir dedi :)

Oglumun kucuk oldugunu duyunca hemen aksam tıka basa yedim ama maalesef midemde durmadı gene :(

Bir de benim doktorum anlayacagınız üzere rahat bir doktor, sen hasta değil, gebesin der hep. Ama bu haftalardan itibaren her gun düzenli tansıyon ölceceksin, not alacaksın dedi, bilginiz olsun. Bir de gunun aynı saatinde olcmek onemliymiş

Herkese tatlı rüyalar, umarım bu gece hepimiz misss gibi uykular cekeriz

benım oğlum da kucuktu.. bakalım yarın ne olacak ınsallah buyumustur.. hıc dıkkat etmedım bu ay hayvan gıbı yedım.. cok ta kılo aldım..
sağol canım haber verdıgın ıcın :)

hayırlısıyla saglık sıhhatle dogmak nasıp olsun cocuklarımıza ınsallah :)

bugün bir bebiş daha dünyaya geliyor. eşimin yeni iş arkadaşının karısı doğum yapıcak. henüz bayanla tanışmışlığım yok. bu akşam hastaneye ziyarete gidicez. hastaneye doğum hediyesi ne alıp gidebilirim hani tanımıyorum da bir konuşmuşluğumuz yok. fikirlerinize ihtiyacım var. işine yarayacak ufak birşey almak istiyorum.

hamileliğimizin son 3 ayına girdik bende herşey bitti nasıl yetiştiricem takıntısı başladı. oğlum ailenin ilk torunu olacak. eşimle evin bir oğlu bir kızıyız zaten. ben çok korkuyorum oğlum şımarık olur söz dinlemez diye. şimdiden kafaya takmaya başladım. dedesi doğmadan planlar yapmaya başladı bile. ben biraz disiplinci bir insanım eşim ise umursamaz yiğenlerini bile şımartır benim oğlum nasıl olur kim bilir. bu konuda bana çok iş düşüyor :50::55:

bır de benım tarafımda uzun suredır beklenen ılk torun.. abım evlenmedı.. benım kusagımda doguran da yok.. 15 senedır aıleye bebek gelmedı dusun.. nolur bılmıyorum.. abım sımdıden hazırlık yapıyor kendı cocugu gıbı.. annemı zaten bılıyosunuz kendını seferber ılan ettı hamıle kaldıgım gunden berı.. babam yok :) eşimin babası dedelik yapacak artık.. esımın abısı de evlenmedı.. yanı anlayacagın herkes dort gozle beklıyor.. Allah vere de ilgi manyagı olmasa yavrum..

kızlar dün komsuma bebek görmeye gittim 10 günlük oldu minnacık yaa maşşalah o sırada fotoğrafçısı geldi albümü getirmiş cok hoşuma gitti maddi acıdan cok iyi durumda değiliz kredi felan çekeceğiz doğum için 450 olur en son dedi doğum zamanı bide ertesi gün geliyormuş eşimde sen bilirsin içinde kalmasın diyor kızımda cok kötü fotolarım hiç güzel olmamıştı bizim çektiklerimiz cok kararsızım cok 450 da cok para o parayı kızım için harcam neler alınır off offf ne yapsam ki bilemedi siz ne yapacaksınız foto konusunu

cnm intte tek renk gibi ben resimde gördüm gidip bakacağım bu akşam bulurum inş fiyatı uygun boyu durusu istediğim gibi zaten 2. hamileliğim bidaha nerde giyeceğim cok pahalı alamam

Evet tek renkmis nette.aynen canim banada fiyati uygun.2 tane pjama aldim ben onlar her zaman giyilir.onlari bile 20 luradan aldim tanesini.

kızlar dün komsuma bebek görmeye gittim 10 günlük oldu minnacık yaa maşşalah o sırada fotoğrafçısı geldi albümü getirmiş cok hoşuma gitti maddi acıdan cok iyi durumda değiliz kredi felan çekeceğiz doğum için 450 olur en son dedi doğum zamanı bide ertesi gün geliyormuş eşimde sen bilirsin içinde kalmasın diyor kızımda cok kötü fotolarım hiç güzel olmamıştı bizim çektiklerimiz cok kararsızım cok 450 da cok para o parayı kızım için harcam neler alınır off offf ne yapsam ki bilemedi siz ne yapacaksınız foto konusunu
canım ilkinde yapamadıysan ikinciye de yapma hem çok para imiş :( bende yaptırmayacağım o paraya neler alırız.

nette lcw lohusa pijama diye bakmıştım canım. Kırmızı stokta yok kalmamış sadece pembe varmış canım. Ben mağazadanda pembesini almıştım kırmızı göremeyince.

O zaman bende denk gelen magazalara gireyim.belki bulurum.hafta sonu bebek odasinida alicam insallah.ben boyle iste her seyi son dakikaya biraktim sıkıstim.

Canim doktorunun tutumunu cok begendim avrupadaki doktorlar gibi davranmis korkutmuyor herseyi akisina birakiyor ve en guzeli dogalliktan yana gibi... eee böyle bir doktorun sezeryan önermeside sacma olur normal dogumda öneriyorsa 4+4 doktor :))
bebisler 3 kilo dogarsa bile normal olarak hesaplaniyor... ve gereken kiloda öyle yeterki 3 ten asagi olmasin hem iri bebekler daha saglikli olur diye birsey yok sen strese sokmadan kendini normal yemegini ye ama et meyve sebze sut yumurta peynir vsvsvs gibi yicekler tuket bebeginde kilosunu alir :34:

Canım doktorum bir sıkıntı olmazsa doğal dogumu öneriyor, hatta dün dedi ki dogal dogum bir kadının yasayabileceği en büyülü olay, bebeğin cıkısını hissetmek fln...Ama tabi ki hersey yolunda gittiginde böyle dedi... Ben de zaten doğum psikologlugu yapıorum, sezaryen olsun, normal olsun gebeye destek amaclı dogumlara katılıyorum.. Ama insanın kendisi yaşamadan çok anlayabileceği bir şey değil, o yüzden, bizim deneyimli annelerimizin anlattıkları çok kıymetli benim için...

Kızlar oglumu gorduk bu aksam...Bize gulumsedi tam ultrasonda bakarken :) benim bebeğim biraz kucukmus, 1870 grmıs. 33+0 için biraz dusuk... 40. Haftasını doldurursa maksimum 3250 dogar dedi. Minik bir oglan annesi olacagım snrm.

Oglumun kucuk oldugunu duyunca hemen aksam tıka basa yedim ama maalesef midemde durmadı gene :(

Canim daha cok vakit var acele etme, ablam da yogun calistigi icin yemegine dikkat edemiyordu, son ay koca gobeginden önünü göremiyo diye :-) babam yanina gitmisti. Güzel ve düzenli yedi babamin sayesinde surekli balik ve semizotu salatasi yaptigini hatirliyorum. Kontrole gidince doktoru bile sasirmis bu ay bebek birden ne kadar cok kilo almis diye :-) 36. Haftada sezeryan oldu 3.400 dogdu :-) bide gününü doldursaymis tosun pasa olurdu heralde :-)

Back
X