2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bedevii yazını okuyunca gözlerım doldu. Sağsalim bebeğine kavuştun..Insallah en kısa zamanda evınıze dönersiniz...Burda herkesin hastane çantasını hazırladıgını duyunca anne kalk bız de hazırlayalım dedim. Çünkü bu gece annem gidiyor.. çok komık bır canta oldu. gecelık ve pıjama hariç hepsi tam.saç düzleştiricide koydum:)listeler cok ısıme yaradı saolun kızlar.heme bebegınkı hem benımkı buyuk çek çeklı valızı doldurdu. tabı pıke takımı yer kapladı.

Hastane çantası hazırlıkları konusuluyor gördügüm kadarıyla kızlar:)) Ne guzel bunları konusacağımız zamanlar geldi çok şükür:)))

Ben 3 gecelik, 2 sabahlık aldım. Emzirirken cok terleme olmustu nedense, muhtemelen baska yedekler de koyarım.
Atlet, emzirme sütyeni, tek kullanımlık kulot, normal kulot, çorap ve terlık koyacagım.

Fazla kanamam olmamıstı. Ilk gun hasta pedı koymuslardı hastaneden, çamasır gıymemıstım kalkana kadar dıye hatırlıyorum.
Sonraki gunler normal ped yetmıstı dıye hatırlıyorum.

Islak mendil, havlu kağıt, steril el jeli, kolonya (misafir vs için) koyarım. Aslında sabun, jel, havlu kagıt vb verılıyordu vb hastanede vardı zaten... Kendım için ufak sampuan, dus jelı vs koyarım cunku banyo yapılıyordu ızın vardı hatırlıyorum 2.gun sanırım.

Makyaj malzemesi, kremler, lohusa tacı vb gıbı kadınsal seylerden vazgemıyoruz tabıı o durumda bıle:))) Parfum almamıstım hatta uzun sure hıc kulanmadım bebege dokunur ve kokumu tanımasını onler dıye dusunmustum

Bebek sekerlerım, sepetım, suslemelerım, takı yastıgı, bebegımın hastane cıkısları, bolca yedek kıyafet, 1 no bez, pamuk, ona özel ıslak mendıl

Steril edilmiş poşetlenmiş halde sağma makinam, biberon, gögüs kalkanım, gogus ucu kremım, gogus pedım ve gogus ucu aplıkatörüm (bunların cogunu da hastane ıhtıyac varsa zaten sormadan bıle getırmıstı ama yanıma alırım herhalde bu sefer) orada steril aletleri vardı, steril edip getiriyorlardı ne gerekıyorsa, belki de sağma makınasını fılan almam bılemıyorum

Aklıma gelenler daha olursa ya da hazırlarsam cantamı yazarm tekrar. Sizler ne yaptınız, cogunluk hazırladı mı cantasını?
Ben daha hazirlamadim malesef cogu kiyafetlerimiz turkiyeden gelicek yoldalar bende beklemedeyim geldigi gibi yikayip utuluycem ins...
cok guzel yazmissin canm cok sagol bizlere iyi fikir oldu bunlari kaydettim pc ye bu listeye göre devam edicem

benım esım neredeyse profesyonel fotograf cekıyor ama ıstemıyor oglunu cekmek.. eve geldıgınde ıllakı ceker ama doguma gırmek ıstemıyor dayanamazmış.. ben yıne de fotografcı tutmayı dusunmuyorum.. hoş bebek sekerı yapmayı da dusunmuyodum ama :1: yaptırcam galıba.. aman ne bılım yaa.. hersey para .. dedıgın gıbı o parayla neler yapılır..

zamana bırakıyorum.. başımıza ne gelırse Allah tan artık bakıcaz.. Allah nasıp etmısse olur :)

benim de eşim doğuma girmek istemiyor, dayanamam ben diyor. düşer, kalırım bir de benle uğraşmasınlar diyor :)
ama eşin fotoları çekmesin, heyecanını doya doya yaşasın. bir de resimdi, ışıktı, fotoyla uğraşmasın başka biri çeksin sonra nasılsa dediğin gibi evde bol bol çeker

Eltimin esi ilk bebeklerinde doguma girmisti dogumdan ciktiktan sonra bebegini bile kucagina alamamisti hem esinden hem oglundan midesi bulanmisti.... eside kaynanamlara söyledi oglumun 1 ayi oldu ama babasi yuzumuze bakmiyor diye :50:
Eltim esini sokma mideleri kaldirmiyor filan demisti bana Ben yinede girmesini istiyordum ve en ufak biseyde sende gelcenmi diyordum
oda öyle bir soruyorsunki sanki bakkala gidicez diyordu :1: ve tabiki gelmem diyordu midem kalkar bayilirim diye dusunuyrdu...
neyse gecen hastanenin bize önerdigi dogum kursuna gittik esimle, benim pek isveccem yok cogunu anlamiyordum orada dogum anini, sancilari anlatan 1 hemsire herseyi bastan sona anlatti... sonra bi video eklediler kadinlar lohusa dönemindeyken eslere dusenler diye : videoda erkekler camasir bulask yikiyor evi silip supuruyordu bebegi anneye veriyolardi emzirsin diye :1: tabi anlatilanlari dinledikce esim (ben anlamadim cogunu) surat ifadesi degisiyordu :)) sonra eve dönerken esim daha yolda bana der : olmaz sana bu haksizligi yapamam ebe sana ikin diycek dur diycek bu sekilde nefes al ver diycek ve sen her dedigini o an yapman gerk ya anlamazsan olmaz dedi...bu yuzden yaninda olmaya ihtiyacim var dedi neyse bende sevindim ne oldu böyle seni ikna eden dedim megerse kurstan birinin arkadasi ebenin dedigi gibi ikinmamis diye totosuna kadar yirtigi olmus :50: buda esimi korkuttu...
neyse biz beraber giricez ama basucumda durucak bende asagilara bakmasini istemem :9:

kızlar çocukların şımartılmasından bahsetmişsiniz...
benim oğlumda çok beklenen torundu.ve biliyorsunuz ben yıllarca kv lerle oturdum . tabii bu süreçte kv. kp. diğer aile üyeleri vs. hepsi çok üstüne düştü
şımartmak ne kelime siz düşünün artık, bende pek birşey diyemiyordum ...
şuan oğlumu görenler maşaAllah bu çocuk nasıl durulmuş böyle diyorlar (yanlış anlaşılmasın, inanın oğlum hiç bir zaman şımarık bir çocuk olmadı, herkesin durulmuş dediği, çok hiperaktifti yerde gökte durmazdı)
yani kesinlikle çocuğun mayasıylada alakalı bir durum ...hiç bir zaman üzmedi beni yavrum anasının kuzusudur o :34:
Hersey annenin elinde demekki biz simartmayalimda kimse simartamaz kolay kolay :))

Kızlar şişlik durumları nasıl sizde..benim hep akşamları oluyodu,artık sabah 10 dedimi ayak oluyo hobbit ayağı gibi.tavsiye verecek olan varmı..yarın bizim de kotrolümüz var oğluşu görcem kocaman olmuş gibi hissediyom içimde..:49:
Benimde eller ayaklar fena durumda ayakkabilarimi giyemez oldum yuzukte takamiyorum :ssz: sanirim tuzla alakasi var gunde tuketmemiz gereken 5 gram tuz ama fazlasini aliyoruz biz :50:

Hersey annenin elinde demekki biz simartmayalimda kimse simartamaz kolay kolay :))

canımmm doğum günün kutlu olsunn allah miniğinle eşinle ailenle güzel bi ömür nasip etsin inşallahhh :9: benimde pazar günü doğum günüm ve pasta yiyemicem için şimdiden üzülüyom malumm şeker olayları pastadan daha tatlı kızım olcak diye kendimi avutuyrm

Selam kızlar sayfalar o kadar çabuk ilerlemiş ki hepsini okuyanadim :) bayadır giremedim ins hersey yolundadur..
bedevi bebegini kucağına vermişler cok sevindim ins eve de getirirsin..
Ben artık ağırlasiyorum kızlar siz nasılsınız bilmiyorum..ikiz hamilelik cok zormus..birazcık kalabalığa girsem fenalık geliyor..günlük yürüyüş yapmaya calisiyorum..yatarken 5 dk bi pozisyon değiştirmek gerekiyo heryerim agrıyo..bide kuzularım kaburgama baskı yapıyo..pazartesi doktora gidicem 32 bitiyor ins kilolarını ve durumlarını merak ediyorum..

ankara da yaşayan ve hala gecelik pijama işini halletmemiş olanlar pijama dünyası var kızılayda hem çeşit çok hemde indirim var ben 90 tl lik lohusa pijama ve 60 tl lik geclik beğenmiştim bunlar etiket fiyatlarıyda kasada ikisine 55 tl ödedik :9: resmen 3 te 1 fiyatına geldi gayette kaliteli kumaşları

Selam kızlar sayfalar o kadar çabuk ilerlemiş ki hepsini okuyanadim :) bayadır giremedim ins hersey yolundadur..
Ben artık ağırlasiyorum kızlar siz nasılsınız bilmiyorum..ikiz hamilelik cok zormus..birazcık kalabalığa girsem fenalık geliyor..günlük yürüyüş yapmaya calisiyorum..yatarken 5 dk bi pozisyon değiştirmek gerekiyo heryerim agrıyo..bide kuzularım kaburgama baskı yapıyo..pazartesi doktora gidicem 32 bitiyor ins kilolarını ve durumlarını merak ediyorum..

tatlım yaa biz tek bebişle zorlanıyoruz yürümekte uyumakta allah sana güç versin ne diyim

ankara da yaşayan ve hala gecelik pijama işini halletmemiş olanlar pijama dünyası var kızılayda hem çeşit çok hemde indirim var ben 90 tl lik lohusa pijama ve 60 tl lik geclik beğenmiştim bunlar etiket fiyatlarıyda kasada ikisine 55 tl ödedik :9: resmen 3 te 1 fiyatına geldi gayette kaliteli kumaşları

sağol canım bilgilendirme için.ben aldım 3 pijama bir gecelik takımım var ama aklımda bulunsun yine de gecelik belki lazım olur arkadaşlar yazmışlar. nerede tam olarak kızılayda?

Hay cok yasaa... Bende alacaktim bugunnn nerde tam olarakvyeri

Cnm yerini tam olarak ogrensek???

bir gün girmedik sayfalar almış başını gitmiş okuyamadım vaktimde yok herkes iyidir inşallah.Bu akşam bende bebişimi görmeye gideceğim gün bitsede akşam olsa diye işe güce sardım iyice kendimi.

Eltimin esi ilk bebeklerinde doguma girmisti dogumdan ciktiktan sonra bebegini bile kucagina alamamisti hem esinden hem oglundan midesi bulanmisti.... eside kaynanamlara söyledi oglumun 1 ayi oldu ama babasi yuzumuze bakmiyor diye :50:
Eltim esini sokma mideleri kaldirmiyor filan demisti bana Ben yinede girmesini istiyordum ve en ufak biseyde sende gelcenmi diyordum
oda öyle bir soruyorsunki sanki bakkala gidicez diyordu :1: ve tabiki gelmem diyordu midem kalkar bayilirim diye dusunuyrdu...
neyse gecen hastanenin bize önerdigi dogum kursuna gittik esimle, benim pek isveccem yok cogunu anlamiyordum orada dogum anini, sancilari anlatan 1 hemsire herseyi bastan sona anlatti... sonra bi video eklediler kadinlar lohusa dönemindeyken eslere dusenler diye : videoda erkekler camasir bulask yikiyor evi silip supuruyordu bebegi anneye veriyolardi emzirsin diye :1: tabi anlatilanlari dinledikce esim (ben anlamadim cogunu) surat ifadesi degisiyordu :)) sonra eve dönerken esim daha yolda bana der : olmaz sana bu haksizligi yapamam ebe sana ikin diycek dur diycek bu sekilde nefes al ver diycek ve sen her dedigini o an yapman gerk ya anlamazsan olmaz dedi...bu yuzden yaninda olmaya ihtiyacim var dedi neyse bende sevindim ne oldu böyle seni ikna eden dedim megerse kurstan birinin arkadasi ebenin dedigi gibi ikinmamis diye totosuna kadar yirtigi olmus :50: buda esimi korkuttu...
neyse biz beraber giricez ama basucumda durucak bende asagilara bakmasini istemem :9:

kıyamam ya :( Allah sızı bırbırınıze bagıslasın :)

canımmm doğum günün kutlu olsunn allah miniğinle eşinle ailenle güzel bi ömür nasip etsin inşallahhh :9: benimde pazar günü doğum günüm ve pasta yiyemicem için şimdiden üzülüyom malumm şeker olayları pastadan daha tatlı kızım olcak diye kendimi avutuyrm
Coook tesekkur ederim canm :54: Seninde dogum gunun kutlu olsun Allah esinle prensesinizle ve diger tum sevdiklerinle guzel ömurler yasamayi nasip etsin insallah ayni sekilde:16: pasta yiyemesende saglik olsun gelicek sene intikamini fazlasiyla alirsin :1: ne guzel bizim dogum gunleri baharin baslangici martta prenseslerinkide baharin sonu mayista ama onlarinki daha guzel yaza yakin olucak sicacik havada:52:

Allah sana guc kuvvet versin canm ne diyim benimki 1 tane zor sigiyor icime sendeki 2 tane 2 kat zorluk ama 2 kat sevinc yasiycaksiniz ins...
benimde ikizlerim olsun cok isterdim 1 tasla 2 kus misali okadar haplar tup bebekler denedim cogu bu yöntemlerle ikize hatta ucuze hamile kaliyormus...
ama benim bebis 3 bucuk yillik tedavide gelmedi tam bosverdigim 3 ayda kendiliginden geldi ne olurdu karnimi 1 kardesiyle paylassayaydi:9:
cok guzel olurdu valla yorucu ama 1 seferde 2 bebis :52:

Bugun benim dogum gunum:24: en merak ettigim esim hatirliycak mi umarim unutmaz unutursa kiyamet kopucak evde kesin :1:
artik uyuyim de enerji depoluyayim aksam her an olabilecek kavgam icin... :9:
Dogum günün kutlu olsunnn :)

günaydın arkadaşlar,

Doğum çantasını sormuştum ama sadece bir arkadaştan cevap geldi, teşekkür ediyorum kendisine..

Ben kendi doğum çantamı hazırladım, ne olur ne olmaz diye.. hareketlerimiz kısıtlanmaya başladı zaten belim ayrı bir dert.. hazırda dursun dedim.

Bebeğiminkini de hazırlıyorum bir hafta içinde bitmiş olur herhalde.

İçerik olarak bitirip de paylaşan olursa sevinirim ne eksik ne fazla görmüş olurum.

Benim kendi çantama koyduklarım:

2 tane önden açılan lohusa pijama takımı ( biri 3 lü takım sabahlığı var )
1 tane çok uzun olmayan yarım kollu gecelik ( serum vs için kolaylık olsun )
1 tane pike takımı ( hastanenin verdiğini kullanmak istemiyorum )
1 tane havlu
1 paket ıslak mendil ( komilininkini aldım, ayrıca kendi temizliğim için unibaby ıslak havlu koyacam )
1 paket peçete
1 şişe kolonyağı ( gelecekler için )
kendi hazırladığım anı defteri ve kalemleri
2 tane alt iç çamaşırı ( lohusa için )
4 çift çorap ( 2 si yarım, 2 si tam bilek)
1 küçük şişe sıvı sabun

ilave edeceklerim:
hasta bezi ( şu iç çamaşırı şeklinde olandan istiyorum )
lizöz ya da şal ( üşürsem diye ama pek zannetmiyorum )
1 tane polar örtü (kendim için)
fotoğraf makinası, kamera, şarj aletleri
göğüs ucu kremi
makyaj malzemesi ( malum fotoğrafçı ile anlaştık :)) )
tarak, fırça

Ben daha hazırlamadım cantamızı :) Sizin listelerle kontrol ediyorum listemi hep :)
Terlik,kirli torbası bir de hastaneden cıkarken giymek icin normal kıyafette ekleyebilirsin ;)

Canlarımm hayırlı cumalar umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım..dün bebeğimi kucağıma verdiler,tenimiz değdi birbirine göğsümde uyudu kuzum yarım saat harika bir duyguydu:16: allahım anne olmak isteyen herkese yaşatsın bu mucizeyi..doktor hergün böyle yapacak artık benim kokuma ve kalbimin sesine ihtiyacı varmış yavrumun seve seve gelirim dedim bıraksalar canımı veririm kızıma koku ne demek :nazar::16:
Cok cok güzel bi haber :) ikiniz adınada cok seevindim..
Rabbim evinizde doya doya kucak kucaga olmanızı nasip etsin en kısa zamanda..
Seninle temasıyla daha da hızzla cıkacak bence hastaneden :)

Dogum günün kutlu olsunnn :)

Ben daha hazırlamadım cantamızı :) Sizin listelerle kontrol ediyorum listemi hep :)
Terlik,kirli torbası bir de hastaneden cıkarken giymek icin normal kıyafette ekleyebilirsin ;)

Cok cok güzel bi haber :) ikiniz adınada cok seevindim..
Rabbim evinizde doya doya kucak kucaga olmanızı nasip etsin en kısa zamanda..
Seninle temasıyla daha da hızzla cıkacak bence hastaneden :)
Cok tesekkur ederim canm 1 yas daha yaslandim :)

Hareketler iyice degisti minigin,artık ne kadar büyüdügünün farkına varıyorum..
Aksam sürekli oynadı,sol tarafıma resim yapıyor galiba diyordum esime,uzunca uyutmadı :)
Daha gergin göbegim,alttanda kaburgalarımdada cok baskı var..

Kızlar bebis oynadıgında altta batma olması normal mi?
Bi kere olmasa digerinde canım yanıyor..

Back
X