Bizde annemle yarin insallah mevlutte dagitilacak sabunlarimizi almaya gidecegiz :)
40 gun evde durmak cok zor..
Insan hep mi boyle olacak tedirginligine dusuyor zaten surda kac gunde..
Benim çarşamba günü 40 da bitiyo:) benim derdim 2. Cocukla her zaman cıkamam gibi geliyo ama onuda hallederim ben :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dogum hikayemi yazayim arkadaslar. Aslinda Dogum tarihimiz 18 mayisti ama cani gelmek istemedi kizimin :)
21 mayis sabah 05:10 da belim agrimaya basladi. Acaba mi dedim. Saga döndüm sola döndüm yok. Anladim biseyler oldugunu. Yarim saat sonra hafif su gelmeye basladi. Hazirlanayim annemi uyandiraym vs derken bi yarim saat sonra daha.fazla su geldi. Neyse hastaneye yola ciktik. Sancilarim artti bu arada ve siklasti. Zaten dogum tarihimden 4 gun once falan 3 cm acikligim vardi. Neyse hastaneye geldik. Ultrason vs.kan aldilar derken alttan muayene muayene ettiler. 6-7 cm dediler. Saat 5'den 7'ye kadar kisa surede acildi. Neyse cabuk olcak diye sevindim. Yavas yavas dogumhaneye aldilar. 9 a kadar bekledim tekrar baktilar tamamen acilmisti. Ama bi türlü ikinma hissi gelmiyor. Doktor bebek kanala girmemis beklicez biraz daha dedi
11'e kadar bekledim.tabi.sancilar cok siklasti. Tekrar baktilar yine inmemis. Ben tabi cok bitkinlestim sancilardan sebep. Ama normal olmasini cok istiyordum.doktor sezeryan düşünür müsün dedi. Bende normal olacagina cok inandirdim kendimi biraz daha.beklemek istiyorum yurusem falan faydasi olur belki dedim. Tamam dedi. Sanci aralarinda yuruttuler bebeğin kanala inmesini saglayan hareketler yaptirdilar bu sefer olacak dedim. Saat 13 de doktor tekrar bakti ama yine inmemisti. Cocugu riske etmeye gerek yok dedi doktor. Ben almanyadayim burda sezeryan en son secenek doktorlar icin. O yuzden de biraz doktora guvenerek sezeryani.kabul ettim. Hemen.sezeryana.aldilar. doktor sezeryandan sonra 10 saat sanci da ceksen bebek inmezmis kafasi tamamen ters tarafa bakiyordu dedi. Ikinci gun dikislerim cok sancidi. Ben sanki sezeryandan sonra hemen ayaga kalktim diyeni cok duymustum yabiraz hayal kirikligi oldu benim icin. Cocugu daha bgun kendi.kendime kucagima alabiliyorum. Sezeryan olan arkadaslar nasildi dogumdan sonra soyleyebilecek olan var mi?
Dogum yapmamis olan arkadaslara Allah kolaylik versin. Anne olmak cok guzel bi duygu. Kizimin hepinize selami var
Allah bağışlasın yavrunu. inşallah ameliyat sonrası sıkıntılarını kolay atlatiriz. Benim de 3. Günüm, normal hayata dönemeyecek gibi hissediyorum....
Biz dr kontrolu icin ciktik hep, cikmisken esimle birlikte yapmam gereken isleri cabucak halledip donduk.
onun disinda ilk defa gecen pazar bebek arabamiza kizmizi koyup sahile yuruduk.gittihimoz gibi geri gelmek zorunda kaldik.
bebek guneslensin diye ciikmistik.temiz hava alsin diye.yanlis bir gun secmisiz.cok kalabalikti, arabalar , motorsikletler, egzos dumanlarinin arasinda kaldik.
o yetmez gibi kizmiz ciglik cigligakaldi.ac degildi.disarida emzirme olanagi bulamadim.nasil eve geldigimizi hatirlayamiyorum inanin.
gozum korktu.yanimda biberonda sut vs gibi hazirligim olmadan tek basima cikmaya korkuyyorum.
kirk olayina gelince o kadar cok basakikurdularki uzerimde psikolojik olarak sanki evde yanliz kalsam basima kotu bisey gelecek, yada disari ciksam kotu seyler olacak, bebegi cikarsam bisey olur gibi salakmsacma dusuncelere kapildim.
oysaki bunu cok sacma bulan birisiyim.geri kafali etrafimdakiler benide hurafelere bagladilar
hamileik zamaninda yazmistim.40 gun evde duramam sosyal birisiyim ben kafayi yerim diye.
simdi lafimi bana yedirdiler disari cikmaya korkar oldum.
ofertacim sende yazmistin cikarim diye.cik canim bencec
Allah bağışlasın yavrunu. inşallah ameliyat sonrası sıkıntılarını kolay atlatiriz. Benim de 3. Günüm, normal hayata dönemeyecek gibi hissediyorum....
bir iki güne herşey normale dönecek hiç merak etme az daha sabır canım
Canim ne guzel doktor sana anlatmis beni direk normal dogurttular bende oyle istiyordum ama dogumda oglumun kurek kemigi kirildi. Moralim cok bozuldu simdi iyi durumu ama eger ki almazdim. Iyi düşün bence[/QUOTE
Dogru soyluosn cnm ben de öyle düşünüyorum risk almaya gerek yok ama 40 haftamizn dolmasina daha zaman oldgu icin kafam karisio...
BiZ kilosunu bilmediğimiz halde normal doğuma girdim bizim burada turkıyedeki gibi her ay kontrol yok çatı darlığıymış bebeğin kafasıymış vs...
Neyse aşırı sancı cektım yetmedi suni sancıda verildi ama bir türlü bebeğimin kafası asagı inmedi açıklıkta 10 cm.
3. dediler de 1 saate kafası inmişti azıcık doktorda gelip o iiğrençvakumla çekti bebeği içimden.
Bebeğimin gözü iltihap kaptı doğduğundan beri tedavi göruyoruz kör olma tehlikesi vardı şuan aldığı ilacıda fazla kullanması gerekirse boyu uzamazmış neyseki doktor iyileştiğini ilacı 10 güne inş. Kesebiliceğimizi söyledi. Benim kızım doğum sırasında öyle oldu büyük ihtimal suyunu patlatıp saatlerce beklettiler ilk defa birisine sezeryan öneriyorum benim kızımda iri olduğu için inmemiş aşağıya 3912 gramdı.
cnm sizi okuduktan sora daha da netlesti kararim...sonuçta biraz daha beklersem daha da buyuyecek bebeğim doğum daha zor olucak....sizn bebisnz de sagligina kavusur bir an önce insallahh sabirli ol cnm 10gune biseycigi kalmaz
Canım benim doktorum da 4 olursa normal doğum yaptırmam demişti. ben bekliyorum normal doğumu çünkü bebek 3200 ve doktor kabala girmiş, 42. Haftaya kadar beklerim dedi. Ama senin yerinde olsam beklemezdim. çünkü bu haftadan sonra içerde çok beslenmiyor yani içerde durması ekstra bir fayda sağlamıyor. Bekleyip Zor bîr doğum yasamaktansa en az riskle dünyaya getirmeyi tercih ederim. Bu arada suyun veya sancın gelir yine de sezeryan olmak zorunda kalırsan daha kötü, bence en güzeli doktor tavsiyesine uymak.[/QUOTE
Dr.um bana da ayni seyleri soyledi cnm sezeryani dusunduren hem bebekte hareket olmamasi hem kilolu olmasi..tabi kilo olcumleri makinelere gore farklilik gosterdgi için dr.um da kesin bisey söylemio bana birakio istersek suni sanciyi da deneyebilcegimizi soyluo ama o daha zormus sanirim...
Miyadinnda bebekler icin beklemek cok onemli degil diye biliyorum..Zaten muhtemel dogacagi zamanlar..
Hislerine guven derim..
Benim bebegim son hafta dönmustu makat gelisliydi,esimin hislerine cok guvenirim 39+4 te doktorlada konusarak sezeryana karar verdik ayni gun oldum..ki cok istiyordum cok hazirlanmistim normale..
Riske girmek istemedik esimle bu kadar yoldan sonra..iyi ki riske girmemisiz dedim,doktorun bikac bilgisinden sonra..
ben de oyle dusunuorm cnm ya yavaş yavas kararimi verdm artk sezeryan için gun kararlastiricaz hakkimizda hayırlısı olsn bebegmz saglikli sihhatli dunyaya gelsin de gerisi onemli degil..
Ben sezeryan olurdum...
Ben de öyle yapicam galiba riske girmeye gerek yok diorum bakalim..
canım sanki dünder beri yoksun buralar da , ya da ben mi denk gelmedim acaba :44: hayırdır inşaAllah :26:
Evet evet benim de dikkatimi çekti göremedim bi türlü.. Herkesi dogurtup sonra kendim dogurcam diyodun ammaa burnumuza bebek kokuları gelmeye başladı sankiiiihaberlerini bekliyoruz canım..
Yok canlar yok doğuramadım hala annem geldi evde duruyoruz hiç dün dr a da gittim sancı çıkmadı.ptesi kontrole çağırdı Belki serum veririz falan dedi gözlerimi pörtlettim hemen.inşallah kendisi gelir fırsat bulunca yazacağım yine.
23 mayis kızları nerelerdesiniz.
Yok canlar yok doğuramadım hala annem geldi evde duruyoruz hiç dün dr a da gittim sancı çıkmadı.ptesi kontrole çağırdı Belki serum veririz falan dedi gözlerimi pörtlettim hemen.inşallah kendisi gelir fırsat bulunca yazacağım yine.
inşaAllah hayırla sağlıkla almışsındır bebeğini kucağına, bekliyoruz haberlerini
Amin canim sağolasın.Yoklugun belliydi :)
Allah gonlune gore versin canim..insallah enn kisa zamanda kavusursunuz saglikla insallah
Son eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz.telefonla çok ilgilenince anneme ayıp oluyor biraz.amann canım arada ses ver meraklanıyoruz vallahi
En azından sancı var.açılmani sağlar.hakkımızda hayırlısı.mayis kızları pek nazli cikti.acaba diyorum kızım pazar gecesi Miraç kandilinde mi doğacak.annem öyle olursa adını Miraç koyarsanız diyor ama ben alıştım elif asya maBizim kızın da gelmeye niyeti yok bugün doktora gittim nst de 80 lerde sancılarım çıktı ama düzensiz bakalım bir hafta daha beklicez gelmezse sezeryan olacak gibi:26:
Allah anali babali buyutsun guzel ömurler nasip etsin prensese....riske atmamakla iyi yapmissin keske heryerde sezeryan secenegi sunulsa...perşembe gecesi herşey normaldi ve bire geliyodu yattık ve gece iki buçuğa geliyodu bi sancıyla uyandım ve tuvalete gittim sonra geçti ve yattım sanra bidaha saat dörde çeyrek vardı bi sancıyla tekrar uyandım ve tuvalete gittm ve kanamamın başlamış olduğunu gördüm hem korktum hemde ne yapsam diye düşünmeye başladım yattım uyuyamadım çünkü sancım başlamıştı yavaş yavaş kalktım evin içinde dolaşmaya başladım sancımı evde çekeyim dedim dilimde dualarla evde dolaşmaya başladım önceleri onbeş yirmi dakkada vuruyodu ve geçiyodu dolandım yattım kalktım sıklaşmaya başladı sancım eşime söyledim uyyuyodu tamma dedi saat kaç ona göre dr gideriz dedi ve uykuya devam etti ben evin içinde dolanmaya devam ettim ezanlar okundu namazımı kıldım meryem süresini okudum yasin süresini okudum bindan hurma yiyorum biyandan sancı çekiyorum bazen beş dakkada vuruyodu geçince çok iyiydim vurunca inlemeye ve derin nefes alıyodum biyandanda eşime söyleniyodum ben burda sancı çekiyorum sen horluyosun diye sende sancı çek hasta ol sana bakmıyacam diye kanamm da devam ediyodu zeytinyağlı pamuk koydum gevşesin rahim açılsın bulaşıkları topladım makineyi çalıştırdım evin gözüme batan yerlerini düzelttim ve sonunda saat sekiz buçuk oldu banyoya girdim ılık duş aldım biraz oturdum orda ve sonunda eşimde kalktı giyindik ve dr gittik.
Gider gitmez dr odasına girdim ve kanam olduğunu söyledim hemn alttan muayene etti ve 5cm açılma var dedi doğum başlamış bebebakalım dedi ne alemde ultrasonla baktı ve bebeişimiz dört kilo üzerinde gözüküyodu ve bebeğin büyük bebeklerin doğumlarının risklerini anlattı bacakalrında baya kilo almış dedi başı çıkar küçüm ama omuzlarda sorun yaşaya bileriz çıkma veya sinirlerinde zedelenme olabilir ama olmayada bilir açılmanda güzel dedi ve kara ver dedi sezaryanmı normalmi ve çok vaktin yok dedi eşime anlattım ne kara verecez ne yapacaz bilmiyorum annemi aradım anlattım sen bilirsindedi onlarda ananemle başka bihastanedeydi sonra eşimde annesini ablasını falan aradı biz aklımıza geleni arayıp durumu anlatıyoruz ne yapsak dye dr da busıra beni arıyo nerdesin daha karar veremedinmi diye bak acale et dedi sakıncalı buralarda dolaşman ben hastanenin içinde dolanıyorum bi raya bi buyana eşim bu arda annesini almaya gitti annemler geldi o çıktıktan sonra herkez hastaneye geldi kaynanam görümcem eltim herlkes bişey söyledi karar verdik sezeryana doğum haneye girdim ora hazırladılar beni dr da normal istiyo aslında ebe bide baksı dedi oda baktı yapar belki dedi ve normale karar verdik serumu bağladılar suyumu patlattılar ve dolaşmaya başladım orda da sancı geldiğinde olduğum yerde durup kalıyodum ve derinderin nnefes alıyodum dua ediyodum bir buçuk saat sonra tekrar muayene ettiler açılam 8 cm olmuş ama kemikler birbirinden ayrılmamış ve çocuk aşa inmemiş doğacak kadar ve acilen sezeryana aldılar doğum haneden sezeryan odasına geçerken annemlerle görüştüm sancı çeke çeke ameleyat haneye girdim ve biran önce beni uyuşturun diyodum canım çok yanıyo acıyo diyodum onlarda hızlıca işlerini yapıyolardı tam anestei istedin çünkü uyumak istiyodum canım çok yanıyodu sancılar iyice sıklaşmıştı ve uyudum saat 11:30 du sanırım sonra birdaha saat bir buçuğa geliyodu acıyo acıyo diye uyandım sadece acıyo diyodum yarım saat sanırım öyle sayıklamışım etrafımı duyuyorum ama sadece acıyo diyorum sıcakım bi el elimi tutuyodu ada canım annemin eliymiş eşim beni yata getirdiklerinden sonra gittmiş birdaha saat gece 11 de geldi. sonra gözümü açtığımda kızım gözümü aradı beşiğinde yatıyomuş ve yanıma koyup bizi buluşturdular kokusu çok güzel meleğimin ilk önce bu benim mi nekadar çirkinmiş diye içinden geçirdim ben beyaz tenliyim kızımda bembeyaz olur diye düşünmüştüm ama kzım siyah saçlı kıpkırmızıydı ama gerçek o an ki duygular ne hissetmem gerektiğini anlayamadım çok farklı ve dün yanın en güzel duygusu herşeyi çok güzel kızımın ama kokusu çook çook güzel bizim buluşma hikayemizde bu biraz uzun oldu sanırım
.
O vakum denen igrenc seyi bende yasadım ilk doğumda.. Hastaneye gittigimde 9.5 cm acıklık vardı suyu patlattılar 10 cm olunca dogum haneye aldılar saatlerce uğrastım beni sezeryana alın diye defalarca yalvardım ama almadılar vakumla cektiler Allaha şükür oğlumda bir problem yoktu 3250 gram dogdu düşün kilolu degildi ama bir türlü gelmedi... ben cakumdan sonra 40 gün yerimden kalkamadım yardımsız tuvalete bile gidemedim.... vakum cocuklar icin okadar tehlikeli bir cok seye yol acıyomuş kızının gözü bile ondan olabilir...
Bu yasadıklarımdan sonra hamile kalma düşüncesi bile beni korkutuyodu 5 yıl ara verdim en sonunda korkunun ecele faydası yok dedim:)
Tansiyondan dolayıda 35 haftada devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım acil yatırdılar suni dediler ama ben yalvardım vakum yapmayın diye basımdan gecenleri anlattım sezeryan istiyorum dedim cok sükür zor olsada kabul ettiler:)
Gözün aydın canım bol sütlü günler:)
canım ne zamandır yazdıklarını okuyorum ama bir türlü fırsatım olmadı yazmaya.öncelikle kızın için acil şifalar diliyorum inşallah geçecek gözü hiç merak etme annesi.eşin içinde takma kafana diyebilirim sadece.bazı erkeklerin baba olması biraz zaman alıyor bunu biliyorum etrafımda bir çok örnek var çinkü bu şekilde .zaten bebeğinin şu an sadece sana ihtiyacı var sen moralini bozma bebeğinle geçireceğin vakitleri bunları düşünerek geçirme canım.eşin alışacak ve görürsün çok iyide baba olacak zaten kız çocukları babaya daha düşkün olur biliyorsun senin prenses biraz agucuk gugucuk yapsında bak nasıl babası kucağından bırakamıyor.üzme sen kendini.
mesajlarini silmedigin icin olabilir canimbana bildirim niye gelmiyo yaasize geliyomu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?