2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bi de benim oğluşum bildiğiniz mavi gözlü ama ben kahve eşim ela :) herkes bize bakıp değişir rengi diyor halbuki dedeler yeşil gözlü .. Sağlıklı olsun da önemli değil ama merak da etmiyor değilim annem e bakarsak süt rengi diyor .. Ama gün geçtikçe rengi açılır mı süt rengi olsa

Allah yardimcin olsun bi de ise baslayacaksin.hem iki çocuk hem iş valla bravo ben evde popomu seri yattığım halde-yani lafın gelişi-zorlanıyorum.umarım eşin işten çıkmaz.bu arada bi iş gorusmen vardı uzun süredir beklediğiniz ne oldu sonucu eski işyerine mu devam edeceksin.

Ben de istiyorum sling evde bebis uyumadan dolasamiyorum maalesef.bi arkadaşımız emzirme yastığı gibi birsey hediye etti sert kabuk gibi birsey onunla kucakta çok güzel duruyor ama eller serbest olmadığı için dolaşırken kullanamıyorum

Bugunu ilkkez kızımı yıkama girişiminde bulundum.çok agladi yavrum acaba suyu mu sıcak geldi diye yedim kendimi. sadece vücudunu söyle bir yikayiverdim.Kuzumu yıkamak için sürekli birilerini beklemek zorunda kalmaktan bıktım.ama böyle de ödüm koptu.göbeğinde pihti kan gibi döküntü vardı.8.gün düştü göbek bigün 11.gün dr a gitmeli miyim.

ikidir kizima kucagima alip yikiyorum tek basima hic aglamiyor kuvete katip yikadigimda hic susmuyor.

Arkadaslar cloud -b diye bir uyku arkadasi var kucuk bi kuzucuk, calistirinca 4 farkli anne karnindaki seslerin benzerini yapiyor, calistirinca bebek sakinlesiyor, her zaman degil belki alismasin diye ama cok sıkısınca aciyorum sakinliyor cidden, siddetle tavsiye ederim:)
Benim kizimda o ise yaramadi malesef bazen cok aglayinca fön makinesini aciyorum ise yaradigi zamanlar oluyor.
Uykusuz her gece o ooo ;)) ;;)))

hepimizin ayni dertleri oldugunu bilmek cok rahatlatici dimi kizlar....hersey gercekten olabildigince zor hayat bize herseyi zorlastirmak icin elinden geleni yapio...mamanin sicakligini bile ayarlamak bu kadar guc olur mu yaaa ...

canim annem kakasi yesil ciktigi gun duru nun usuttugunu yada benim usutup ona gectigini solemisti...biraz daha dikkat ettim gogsume tulbent taktim usumesin die kendi ayaklarimi durunu ayaklarini sicak tuttum ve sicak su torbasi koydum...ama cok yemyesil ise yada 3.4 gu suruosa bilemicem dr.na danis yada ebene.gecmis olsun gozun aydin papatyam en azindan azalmis bunada sukur rabbim sifadasaglikda gucde werir bu meleklere kalbini bozma ...

canim emziriom buna emzirmek denir ise ama mama da veriorum gunduzleri 3 saatte 60 gece 90 cc weriom cunku gunduz az da olsa emio falan gece de rahat uyuoz ama inanin gece daha zor gecio cunku anne sutunu daha cobuk hazmedio mamayi daha gec nerdese 2 saat aglio ara ara gaz cikartio bi kerede cikartamio falan...

canim hangi mama yi kullaniosun ben aptamil 3 saate bir 60 weriom geceleri bi kez 90 weriom ama artik yetmio gunduzde 90 a gecicem ama hic emmicek die korkuorum...
Canim usutmekle alakasi yok diyorlar ama bence coook var dedigin gibi bende sicak tuttugum zamanlar normal renginde ama biraz serin havaya ciksak veya ince giydirsem hemen rengi yesili aliyor. Dun 3 kez yesil renkte geldi sicacik kat kat giydirip yatirdim bugun yine normale döndu.
Bu arada baban icin cok uzuldum canim duami eksik etmedim sukurler olsun taburcu etmissiniz Allah baska dert göstermesin.

bu soruyu okuyan yok mu ezikmiyim ben ;)))

Ben okudum hatta alintiladimda simdi ne yazim ben bu soruya diye dusundum mantikli bisey aklima gelmeyincede silmek zorunda kaldim... sonucta doktor görucek bence rahat ol birak öylece kendini zorlama derim canm sonucta dikislerin taze.

Buna çok sevindim sanırım ben sızmalar dahil o kadar uyuyorumdur. Aslında kızım uslu, gece bıle üç saatte bir ben uyandırıyorum beslemek için ama sağmaktı, sterildi derken oğlum uyanıyor muhakkak bir bakıyorum bana uyuyacak az zaman kalmış.
Sürekli kızımın altı aylık olduğu ve bıraz daha uyuyabıldıgım hallerini hayal ederek zaman geçiriyorum ama daha buyuk hıc hayal etmıyorum kıyamıyorum daha o kadar buyutmeye hayal bıle olsa:))

Bende her magazaya gittigimde kizlarin cicilerine bakiyorum ne zaman buyucekte böyle seyleri alicam ona diyorum :)) sonra yok yok böyle kucucuk cok tatli hemencik buyumesin daha doyamadim bu haline diyorum ama buyuduklerini bile farketmiyoruz ki ancak resimlere bakinca anliyoruz.

Canım çok çok geçmiş olsun, ancak kızının gözünün rahatsız olduğunu anladım, ancak algılarım açılıyor. Allah yavrunun yanında olsun şifasını hemen versin. Yeşil kakaya bizimkilerde üşütmüş derler genelde, hatta doktora kontrole gitmiştik hastanede havalandırmanın altında kalmışım az da olsa süt veriyorum kızıma, o akşam süt verdim yattım 2 saat sonra uyandığımda iki kürek kemiğimin arasına kar yağıyordu sanki ve kızımın kakası yeşildi. Ondan sonra sırtımdan bezi hiç eksik etmedim ve ayağıma 2 kat çorap giydim...

Benim kız da 90 cc içiyor benim sütün üstüne, benim süt ancak 15-20 cc arası zaten. Seninkinin içmesi yani tamamen bitirmesi kaç dk. sürüyor, hangi mamayı veriyorsun, üstüne su veriyor musun, gazı oluyor mu, kabızlık var mı canım. Çok soru oldu ama sana zahmet cevaplarsan sevinirim :)

Eşim geçen gün bana dedi ki ben 4 çocuk istiyorum, ben de ona dedim ki valla ağzının üstüne fırıncı küreği ile vururum. Ben bir tane ile baş edemiyorum, beyfendi 4 istiyormuş. Istanbuldan bana mesaj atıyor geceleri kesintisiz uyumak çok güzel diye, gelsin ben ona gösteririm kesintisiz uyumayı verecem kucağına sabaha kadar da dönüp bakmayacam( bunu yapamayacağımdan o kadar emin ki adam) o zaman 4 çocuğu görür o :)

Ben doktora götürdüm k vitamini iğnesi tekrarlandı, tekrar kanadı bir daha vitamin iğnesi yapıldı en son da pıhtılaşma testi yapıldı şimdilik bir sorunumuz yok şükür..

Hemen açıp dinleteceğim bakalım bizim yavrucak ne tepki verecek :)
Allah razi olsun canm guzel duan icin Rabbim duysun sesini insallah :)
Dun 3 kez yesil renginde gelince korktum usutmekle alakasi yoktur biraz fazla oldu cunki dedim. Ama yinede gece kat kat giydirip uyuttum bu sabah normale dönmustu sukur. Soguklukla alakasi yok diyorlar ama bence cook var.

Ben demir ilacı kullanıyorum ama kastettigin bu mu beste kız. 8 cm açıldıktan sonra doktorumun 2 parmağı hep içimdeydi. Allah razı olsun ama doğumu çok kolaylastirdi yaptığı ki ne yaptıysa artık:)) 32 yıllık kukumu benden daha yakından tanıyor artık. Nerde kaldı utanma falan :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bendede artik utanma kalmadi diyordum dogumdan sonra ama zaman gectikce yine utangac ben oldum kimsenin önunde emzirmiyorum....
dikislerimle ilgili de sorun var kesin iltihap veya mantar gibi biseydir gitmeyede cook utaniyorum artik agrisina da dayanamiyorum gidicez mecbur. :(

canım senin eşin en azından destrekçi benimkinde herşey aynı devam ediyo yanlız olduğumu bildiği halde eve geç geliyo kızım ağlarken duymuyo bile, en sinir olduğum şey koltukta uyuyup kalıyo yanıma bile yatağa gelmiyo kendimi okadar yanlız hissediyorum ki en azından eskiden olsa dışarı çıkar kafamı dağatır eve elirdim şimdi alışkın değilim ben bukada evde kalmaya çok bunalıyorum ve kendimi çook yanlız hissediyorum dikişlrimde ayrı bi sızlıyor sürekli :31::31::31:
Kocami ben kendim öteki odaya yolluyorum kizim agladigi icin uykusunun bölunmesinden rahatsiz oluyormus.....
sanirim 2 haftadir ayri yatiyoruz cok daha rahatim ama kari kocalik diye bisey kalmadi aramizda gurbetlik ulkede yasadigim yetmiyormus gibi kendi evimdede gurbetteyim sanki bir kizimla ben baskada kimsem yok artik. Herkes coook uzak.

Kizlar selamlar herkese okumaya basliycam.oncesinde kizimin.aglama.ihtilamine karsilik hemen yazayim.
Bugun kirkimiz cikti cok sukur..

Sabah annem kiz kardesim ve kayinvalidem bana kahvaltiya geldiler.
Ardindan annemin okuttugu 40 bugday tesbih,bir altin madeni para nin bulundugu bir kova suya annem yasin okudi.once bebegi sonra benimle.bebegi o su ile yikadi dualarla.sonra eyyup sultana gittik.bide.pierre lotti ye cikardi esim bizi.
Kirkimizi ucurup geldik.kizim yol boyu,namazda,teleferikde hic aglamadi rahatsiz etmedi beni.
Arabada giderken ve gelirken emzirdim.

Cok sukur cikti bitti kirk olayi.psikolojik.olarak sanirim kendimi cok hafiflemis.hissediyorum.
Kizimda bugun sanki jest yapti bize bi uslu sormayin.kirk gundur boyle gormemistim hic :)

Arkadaslarim kirk ucurmak nasip olsun hepinize saglikla.
Simdi okuyayim bakayim nasilmis bebekler ve anneleri
Hayirli olsun canim darisi basimiza:nazar:40 cikinca annede bebekte cok rahatlar dedi annem dogruymus.

Canım Allah yardımcn olsun çok zormuş işin. Ne kadar olmuştu doğuralı. Benimki de büyük oğlanı uyuturken yanında uyuyo ben de çoğu zaman yalnızım yatakta.

Ooo hayırlı olsun. Ne güzel olmuş. Bizim de kırkımız çıktı bugün. Akşam eşimle dışarda yemek yedik hehe böyle uçurmuş olduk. Gerçi ben bebeğü doğdu doğalı uçurmadığım yer kalmadı teyzeleri sayesinde

10 gun yada 14 gundur emin degilim.....bende esimle ayri yatiyorum öteki odada uyu kizim geceleri cok agliyo uykunu böler diyorum yalanciktan ve gelmesini engelliyorum cok sogumusum ondan ama ne guzel kocaman yatak bana kaliyor.

kirkinizda Hayirli olsun canim nasil cikardiniz? 40 tas 40 bugday vs kullandinizmi yada basinizi yikayip duami ettiniz?

Günaydın kızlar size birşey soracağım. Kızım 18 günlük yüzünde sürekli küçük küçük sivilceler çıkıyor. Sıcaktan olabileceğini düşündüm ama değil. Bir fikri olan var mı ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kizlar uykusuzluktan bahsetmissiniz.Bizde bolca var ilk zamanlar uyandirip emdirmek icin can cekisiyodum simdi bizi sesleri kesfetti.Uyutamiyorum bi 10 gun once falan 6gun hic uyumadim hep emmek istio gazini cikartiyom doyurum hala istiyodu en sonunda geceleri 3 cay kasigi anason icirdim biraz emdirdikten sonra 1cay kasigid zeytin yagi sonra emziriyorum o hallerinden eser kalmadi sukur.Bu aralar onlarda fayda etmedi bende emzik aldirdim alismadi alisssimda istemiyoruz zaten sadece geceleri bazen veriyorum cok emipde hala istedigi vakit ondada almiyo ittirip tukuruyo emzigi bende agzinda bekletiom biraz alisinca emmeye basliyo 1saat emip atio aslinda agzindan dusuyo uyuya kalio sukur biz boyle astik sukur sorunumuzu tavsiyede ederiz miniklere.Buarada 1cay kasigi zeytinyagini icirince gece sabahlari karni yumusacik oluyo kuzumun rahatlio gaz cikario kolayca anason cayida hem uykusuna hemde gazina cok iyi geliyo misil misil uyuyoruz bude cok fazla gazli digdugu gunden beri ama birazda olsa iyi gelio kuzuma deneyin bebislerinize.Tibben bi sakincasida yok..,.:33:

Günaydın kızlar size birşey soracağım. Kızım 18 günlük yüzünde sürekli küçük küçük sivilceler çıkıyor. Sıcaktan olabileceğini düşündüm ama değil. Bir fikri olan var mı ?

Benim oglumda arasira cikiyo bugun kesfettim oglumun yanagindan opulurse cikiyo bide cok sicak olunca babasina falan boynundan opturuyorum.Yanagindan opunce sarilik olurmus daha dogrusu opunce de okadar dayanamiom ben boynundan opuom hep sarilik olucagini dr soyledi opmeyin dedi.Bugun 27 gunluk olduk.Mayisin 9unda dogdu.

Son düzenleme:
Bi de benim oğluşum bildiğiniz mavi gözlü ama ben kahve eşim ela :) herkes bize bakıp değişir rengi diyor halbuki dedeler yeşil gözlü .. Sağlıklı olsun da önemli değil ama merak da etmiyor değilim annem e bakarsak süt rengi diyor .. Ama gün geçtikçe rengi açılır mı süt rengi olsa

Dedeler yesilse ihtimal daha buyuk :)
Bizdede esim kahve ben ela gozluyum,kizimin gozleri koyu maviydi simdi biraz daha acik ama dedigin gb herkes degisir diyor..

Doktorlar gb olduk,NORMAL :)) okumustum..
Kalici degiller hemen cikiyor geciyor aksama baska yerde cikiyor fln,25 gunluguz artik kalmadi..

Kizlar uykusuzluktan bahsetmissiniz.Bizde bolca var ilk zamanlar uyandirip emdirmek icin can cekisiyodum simdi bizi sesleri kesfetti.Uyutamiyorum bi 10 gun once falan 6gun hic uyumadim hep emmek istio gazini cikartiyom doyurum hala istiyodu en sonunda geceleri 3 cay kasigi anason icirdim biraz emdirdikten sonra 1cay kasigid zeytin yagi sonra emziriyorum o hallerinden eser kalmadi sukur.Bu aralar onlarda fayda etmedi bende emzik aldirdim alismadi alisssimda istemiyoruz zaten sadece geceleri bazen veriyorum cok emipde hala istedigi vakit ondada almiyo ittirip tukuruyo emzigi bende agzinda bekletiom biraz alisinca emmeye basliyo 1saat emip atio aslinda agzindan dusuyo uyuya kalio sukur biz boyle astik sukur sorunumuzu tavsiyede ederiz miniklere.Buarada 1cay kasigi zeytinyagini icirince gece sabahlari karni yumusacik oluyo kuzumun rahatlio gaz cikario kolayca anason cayida hem uykusuna hemde gazina cok iyi geliyo misil misil uyuyoruz bude cok fazla gazli digdugu gunden beri ama birazda olsa iyi gelio kuzuma deneyin bebislerinize.Tibben bi sakincasida yok..,.:33:

Zeytinyagini verince dikkat et canim bebekler aspire edemez diye biliyorum dikkatli olmalisin..
Bizde cok gaz sancisi cektiginde verdik ise de yaradi..
Sevindim duzeninizi oturttugunuza :)

Zeytinyagini verince dikkat et canim bebekler aspire edemez diye biliyorum dikkatli olmalisin..
Bizde cok gaz sancisi cektiginde verdik ise de yaradi..
Sevindim duzeninizi oturttugunuza :)
Bugun 27 gunluk olduk 9mayis dogumlu duzenimiz tam oturmadi ama sukur uykularimiz biraz kurtuldu;)İbrahim saracoglunu duymussundur belki o anlatiyodu televizyonda dr sorduk bisi olmaz dedi dikkat ediyoruz ins.zaten herzaman vermiyorum cok sıkısana kadar bekliyom.Ama durmadan sıkıyo kendini neden bilmiyom zorlaniyo gibi yapio ishal ve gazi cikincada tekrar ediyo bu cuma randevu aldik kalca cikikligi kontrolu icin ozaman sorucam.

Benim oglumda arasira cikiyo bugun kesfettim oglumun yanagindan opulurse cikiyo bide cok sicak olunca babasina falan boynundan opturuyorum.Yanagindan opunce sarilik olurmus daha dogrusu opunce de okadar dayanamiom ben boynundan opuom hep sarilik olucagini dr soyledi opmeyin dedi.Bugun 27 gunluk olduk.Mayisin 9unda dogdu.

Sarilik kanla alakali bisy ya nasil opunce sarilik oluyormus ki..
O kucuk sivilcelerde yenidoganlarda normal zaten hemen geciyor..
Hatta burunlarinin uzerindede beyaz beyaz noktaciklar olur ya hani :)
Tabii opmeyelim yuzden ama sen yine de korkutma kendini :)

Bugun 27 gunluk olduk 9mayis dogumlu duzenimiz tam oturmadi ama sukur uykularimiz biraz kurtuldu;)İbrahim saracoglunu duymussundur belki o anlatiyodu televizyonda dr sorduk bisi olmaz dedi dikkat ediyoruz ins.zaten herzaman vermiyorum cok sıkısana kadar bekliyom.Ama durmadan sıkıyo kendini neden bilmiyom zorlaniyo gibi yapio ishal ve gazi cikincada tekrar ediyo bu cuma randevu aldik kalca cikikligi kontrolu icin ozaman sorucam.

Kizimda 10 mayis dogumlu :)
Ondan duymadim ama yaptik dedigin gb sıkısınca iyice..Yuzustu yatirmakta cok ise yariyor gece veya yaninda olunmazsa haric tabi kontrol etmek gerekiyor surekli..
Benimkide sıkıyor ya geriniyor gb,degisik sesler cikariyor uyukende :)
Iyi haberlerinizi bekliyorum..

Dedeler yesilse ihtimal daha buyuk :)
Bizdede esim kahve ben ela gozluyum,kizimin gozleri koyu maviydi simdi biraz daha acik ama dedigin gb herkes degisir diyor..

Doktorlar gb olduk,NORMAL :)) okumustum..
Kalici degiller hemen cikiyor geciyor aksama baska yerde cikiyor fln,25 gunluguz artik kalmadi..

Teşekkürler cnm içimi rahatlattın valla inş bizimkide geçer 😊

Kızlar merhaba,

Herkeste aynı sorun var galiba, kızım sürekli emmek istiyor, uyumuyor, sürekli gaz sıkıntısı:43: Da-ya-na-mı-yo-rummmm
Vücudum iflasın eşiğine geldi. Ne annem, ne eşim, ne de bi başkası susturamıyor. Emmek istiyor ama doyduğu için sütü yutmuyor, dondurma yalar gibi meme ile oynuyor. Emziği ağzına yapıştırma noktasına geldim ama yok yok yok almıyor.
Kaşıntılarım iyiyce arttı ve doktora gitim GÜL hastalığıymış stresten oluyormuş 1-2 ayda anca gecermiş:(
Off of avazım cıktığınca bagırmak ve ağlamak istiyorummmm.

Kızlar bişey danışacağım size bugün bir aylık kontrolümüz vardı doktorumuz sünnet yaptırım altı aya kadar lokal anestezi ile yapıyorlar dedi şimdi araştırıyoruz bir yandanda üzülüyorum çokmu küçük diye erkek anneleri fikirlerinize ihtiyacim var.

Kızlar merhaba,

Herkeste aynı sorun var galiba, kızım sürekli emmek istiyor, uyumuyor, sürekli gaz sıkıntısı:43: Da-ya-na-mı-yo-rummmm
Vücudum iflasın eşiğine geldi. Ne annem, ne eşim, ne de bi başkası susturamıyor. Emmek istiyor ama doyduğu için sütü yutmuyor, dondurma yalar gibi meme ile oynuyor. Emziği ağzına yapıştırma noktasına geldim ama yok yok yok almıyor.
Kaşıntılarım iyiyce arttı ve doktora gitim GÜL hastalığıymış stresten oluyormuş 1-2 ayda anca gecermiş:(
Off of avazım cıktığınca bagırmak ve ağlamak istiyorummmm.
Canım kasıntıların tüm vücutta mi belli bölgelerde mi benim de oldu doğumun 2.haftasi sadece çatlak olan bölgelerinde karnimda ve bel bölgemde vardı kaşıntı ama acaip ti duramiyordum kasinmaktan doktorum alerji olduğunu söylemişti krem verdi kasindikca surdum biraz etki etti 2 hafta kadar sonra kendiliginden geçti suan kasinmiyo rum şükür ama çok fenaydim kabariyo du Kasidikca da kanatacak duruma gelicekti az daha..

Canım kasıntıların tüm vücutta mi belli bölgelerde mi benim de oldu doğumun 2.haftasi sadece çatlak olan bölgelerinde karnimda ve bel bölgemde vardı kaşıntı ama acaip ti duramiyordum kasinmaktan doktorum alerji olduğunu söylemişti krem verdi kasindikca surdum biraz etki etti 2 hafta kadar sonra kendiliginden geçti suan kasinmiyo rum şükür ama çok fenaydim kabariyo du Kasidikca da kanatacak duruma gelicekti az daha..

canım aynı bahsettiğin gibi boyundan aşağıda var kasıntılarım. Once kasınıyo, sulanıyor ve kanıyordu. Yediklerin alerji yapıyordur dediler hiçbirşey yiyemedim. Zaten onu yeme gaz yapar bunu yeme alerji yapar derken şu an açlıktan vücut direncim iflas etmiş durumda. Ben de krem kullanıyorum inşallah kısa zaman da düzelirim.

Benimkinde de çıktı. Ebeye gosterdim sadece yuzunde olsaydi opmekten olurdu ama basinda da var. Kalin giydirmissin sicaktan olur dedi

Benim kızımda sürekli ıkınıyor gazını ya da tuvaletini yapsa bile o durumda. Kıpkırmızı oluyor hep. Bizim kontrolümüze daha var. Doktora sorduğunda ne dediğini yazarsan çok sevinirim cnm

Kizimda 10 mayis dogumlu :)
Ondan duymadim ama yaptik dedigin gb sıkısınca iyice..Yuzustu yatirmakta cok ise yariyor gece veya yaninda olunmazsa haric tabi kontrol etmek gerekiyor surekli..
Benimkide sıkıyor ya geriniyor gb,degisik sesler cikariyor uyukende :)
Iyi haberlerinizi bekliyorum..

Aynen benim oğlumda gaz sancısı gelince kıpkırmıızı oluo böyle garip sesler çıkarıo eğer çok şiddetliye ağlıyor uykusunda da aynı eğer ki şiddetli değilse kupkırmızı olup karnına ayaklarına çekio gerinio eğer şiddetliyse ağlayarak uyanıo ... Kıyamıyorum Mimnoşuma ne zaman geçer bu gaz sancıları

Kızlar bişey danışacağım size bugün bir aylık kontrolümüz vardı doktorumuz sünnet yaptırım altı aya kadar lokal anestezi ile yapıyorlar dedi şimdi araştırıyoruz bir yandanda üzülüyorum çokmu küçük diye erkek anneleri fikirlerinize ihtiyacim var.

Biz üç aydan sonra yaptırcaz izmirde sadece bu ı yapan iki tame çocuk cerrahı var Aydın ve Cüneyt bey randevu almak bişe çok zor eşim ikinci haftasında istemişti ben korktum 3. Aydan sonra yaptırcaz acı çekmiolarmış ve üç günde iyileşiyormuş

Biz üç aydan sonra yaptırcaz izmirde sadece bu ı yapan iki tame çocuk cerrahı var Aydın ve Cüneyt bey randevu almak bişe çok zor eşim ikinci haftasında istemişti ben korktum 3. Aydan sonra yaptırcaz acı çekmiolarmış ve üç günde iyileşiyormuş

Evet üç günde geçer dedi bizim doktorumuzda bende yaptırıcam sanırım büyütünce daha zor çünkü büyük oğlumu 9. Ayda yaptırmıştım onda bile çok zorlanmıştım

Back
X