bebeğini mama ile besleyenler doktorunuza danıştınız mı ne zman ek gıdaya gecileceğini.
slm kızlar sizlere bir sorum var. kızım çok geriniyor uyurken mama yerken uyanıkken neden acaba.
Canım benim kızımda bazen öyle memeyle kavga ediyo sanki ozmanlarda gazlı olduğunu anlıyorum biraz gazini çıkarıyorum tekrar emziriyorum ozman alıyo..
Gerçekten çok zor geçen gün yazmıştım yolculuk etmek zorunda kalcaz die bugün sabah erkenden yani gibi çıktık yola kızım yanmasin sıcakta die yola çıktık yarım saat sonra eşim rahatsızlandı kusmaya başladı yüzü bembeyaz oldu arabayi bi süre ben kullanıyin die aldım busefer kızım arkada mizmizlandi meme istedi mecbur eşim geri verdim en yakın ilçede durduk esimi hastaneye goturduk serum falan aldı sonra ogretmenevine gittik eşim dinlendi bu saate kadar şimdi tekrar yola çıktık yine sıcağa kaldık anlican iz bebekle hayat gerçekten zormuş yani kızlar hayirlisiyla şu yolculuk biteydi 3 saatlik yolumuz var daha
Tam 44 gun aradan sonra tekrar burdayim anneannemiz bizi birakip gitti 40 imizi ucurduk ve yalniz kaldik..evlat dunyanin en guzel varligiymis bunca zaman bosuna zaman gecirmisim gibi..kokusunu almak icin gece uyaniyorum resmenyalniz yavrumun burnu tikali doktorumuz fizyolojik serum verdi gunde 3 kere damlatiyoruz..onu oyle zor nefes alirken gormek aglamama neden oluyo hala lohusalik durumundan cikamadim..esimin ise gitmesini istemiyorum cok ozluyorum onu..ne zaman duzelicem ben kizlar......
Benim oğlumun burnu hep çok akıntılı oldu
Çok şey denedim
Otribebe dışında hiçbiri işe yaramadı istersen dene
Otribebe otribebe otribebee.... Şimdi tüm eczanelerdeee :)))))))))
Tam 44 gun aradan sonra tekrar burdayim anneannemiz bizi birakip gitti 40 imizi ucurduk ve yalniz kaldik..evlat dunyanin en guzel varligiymis bunca zaman bosuna zaman gecirmisim gibi..kokusunu almak icin gece uyaniyorum resmenyalniz yavrumun burnu tikali doktorumuz fizyolojik serum verdi gunde 3 kere damlatiyoruz..onu oyle zor nefes alirken gormek aglamama neden oluyo hala lohusalik durumundan cikamadim..esimin ise gitmesini istemiyorum cok ozluyorum onu..ne zaman duzelicem ben kizlar......
Bence kilo alımını görmeden memeyi emmiyor gibi bir endişeye kapılma
Bir yol da, meme emdikten hemen sonra sağ bakalım ne kadar çıkıyor? En son ne kadar çıktığını biliyordun yazışmıştık?
Sefamolsun benimde gögüslerim öyle sert değil fos fos hatta emzirdikten sonra emin olamayıp 30 luk mama yapıp deniyorum yermi diye ama istemiyor bebek. Bir ayda 1100 gr aldı bizimkide. Demekki süt yetiyor o zaman dedi doktor zaten yetmese aç kalsa ciyak ciyak ağlıyor. Bir iki gün stresten süt azalmıştı doymadığında ortalığı yıkıyordu mecbur mama veriyordum. Halada gögüslerim öyle çok sert olmuyor bakalım iki aylık olunca kontrolde kilosuna ne diyecek doktor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şuanda bizim de otribebe ile çıkmıyor yine de günde birkaç kez deniyorum. Özellike banyodan sonra. Bir se nebülizatör denen bir hava cihazı var onunla buhar veriyorum 3-4 kere. Biz Demir çok ciddi hastayken almıştık bir kere yoksa normalde alınması, bir evde bulunması makul bir durum değil hani... Başka da ne yapılır inan bilmiyorum. Demir yaşındaki çocuklarda uzman oldum her türlü o burnu açarım da:))) Deren çok ufak
Bu arada o doktoru gerçekten banyoda bebeği sümkürtürken görmeyi çookkk çok isterdim.... Merak ettim doğrusu söylediğini kulağı duymus mu duymamıs mı:))))
Suanda steril su damlalarından baskasını kullanamayız canım hele ki doktor söylemedikçe. Yani bence doğru yapıyorsun. Pekii otribebenin hortumlu nefesle burundan çekilen bir aparatı var onunla çekiyor musun geliyor mu, herhangi birşey?
İnanamazsın ama bugun yavrucağı yine aynı bakıcıyla gördüm! Birşey düşünmek için erken bence şoktan öyle davranmışlardır diyordum ama bu sabah dişleri sıka sıka sövdüm içimden ana babasına... İçimden yüzlerine tükürdüm. Çocuğuna tokat atan bakıcıyı ne demeye evinde tutarsın be adam be kadınn.... Büyüyünce yediği dayakların hesabını sorar nasılsa sizden!!!
Süt konusunda.... Ben biliyorsun baştan beri düzenli el masajıyla sağıyorum canım. Bu sağma yöntemini de bana mastit geçirdiğimde hastanedeki hemşire öğretmişti. Bu hemşirelere laktasyon hemşiresi deniyor o olmasa ben de tüm gögsü nasıl boşaltırım bilemezdin.
Bence sende içeride kalan bir miktar oluyordur ve bebek bunu emerken çıkarıyordur aksi halde 900 gr alamazdı bence. Sadece sağarak vermiyorsan sağdığında çıkan miktarlara takılma, kalanı emzir gitsin. Sadece sağacaksan netten el masajları hakkında bilgi alıp resimleri incele derim, ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Alırsam haber veririm canım ben bebeğimi emzirmek istiyorum hala nasıl biberondan vazgeçiririm onuda düşünüyorum sütğm olduğu halde mama vermek zorunda kalıyorum bu çok kötü kaşıkla mama vermeyi denesem olur mu belki tekrar emmeye başlar of of moralim çok bozuk
Kizlar biberonla mama takviyesi yapiyorum kizima.
Sanki artik gogsumu emmek icin ugrasmiyor, sanirim biberona alistigi icin
Anne gogsu gibi olan, bebek cekis gucune gore mamanin aktigi biberon almak istiyorum acil.
Ne onerirsiniz ??????
Lutfen bi seyler onerin :)
Emerken dediğin gibi çok terliyorlar, doktor bize emerken sadece zıbınla kalsın çok enerji harcıyorlar çok terler yoksa demişti. Ben üşümemesi için hiç uğraşmıyorum artık havalar çok sıcak çünkü. İstesemde üşütemiyorum terletmediğim süreceHaklisin canim ama terleyip sogumasindan korkuyorum. Çünkü emerken kafasi boynu sirilsiklam oluyo yada uykudan uyandiginda.. Sanirim kizim sicagi pek sevmiyor, bende üsümesin diye fazla örttüğümden terliyor heralde galiba sanırsam:) zamanla birbirimizin sevdiği sevmediği şeyleri öğrendikçe, kızımın vucudunun sicak/soguk duyarliligina alistigimda daha kolaylaşacak umuyorum ki herşey
ah kızlar hiç birşeye vakit yok gerçekten
ne zormrşı uyumuyo ya sabaha karşı saat başı ayaktayız bazen çok gergin oluyorum uykusuzluk çok fena etkiliyo memeyle kavga ediyo almıyo açmı tokmu anlayamıyorum bugünlede mızmızlığı üstünde ağlıyoruz sırtımız yere gelince nezaman düzelecek diye sorduğumda kırkından sonra düzelir diyolar aman en sonun dedimki kırkından sonra devrim mi oluyo nesi değişecek sanki of düzelirler inş
E bebek'ten sling aldim Mycey'in..Deneyelim bakalim :)
Anneme giderken rahat olur belki hep arabayi cikaramayacagım cok uzun is..
Bu uyku duzenini merakla bekliyorum.....
Canım belki işe başlayınca rahatlarsın. Sürekli çocuğa maruz kalmak yorucu bişeyBende büyük oğlumla birşeyler yapınca çok mutlu oluyorum. Keşke hep onunla geçirsem vaktimi ikiye bölünmek ne kötü. Dün bir arkadaşım aradı ne yapıyorsun diye. Acayip dert yandım onunda Kuzeyle yaşıt bir oğlu var aman dedim ikinciyi filan sakın düşünme çıkar aklından hemen.
Artık çok geç dedi meğer altı haftalık hamileymiş daha şimdiden endişeler başlamış büyük olanla ilgili.
Benmi tuhafım bilmiyorum pişmanlık vijdan azabı korku endişe ne varsa yaşıyorum. Bebek birbuçuk aylık oldu hala alışamadım dilimden keşkeler düşmüyor sonrada çok kızıyorum kendime. Çocuklarım tüp bebek allah bana bu güzel duyguyu yaşattı bense isyan ediyorum diye. Sonuçta küçük beş yıl donmuş embriyo iken mucize gibi geldi tutundu üstelik bana. Ne olur bu duygularım normale dönse yoruldum gerçektende. Artık evdeki kalabalığa bile alıştımda bu ikinci velete hala tam alışamadım. Off çok kötüyüm ben ya.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de merak ediyorum nasıl bişey yorumlarını yazar mısın bi de iki üç hafta için alacaksam almayayım 15 kiloya kadar taşınıyomuş herhalde ama nasıl taşınır bikmiyom canı çıkar be insanınE bebek'ten sling aldim Mycey'in..Deneyelim bakalim :)
Anneme giderken rahat olur belki hep arabayi cikaramayacagım cok uzun is..
Bu uyku duzenini merakla bekliyorum.....
Benimkide oyle..Yataga yatirinca poposuyla kafasi degecek gb oluyor nerdeyse :))))
Sariyorum mecbur gece uykusu icin..
Her sabahta ya da istedigindede yardimci oluyorum gogsunu sirtini ovarak elleriyle bacaklariyla hareket ettirerek :)
Buyuyormus oyle diyorlar :)
Oyy buyuk aksilik olmus..
Hayirlisiyla tamamlayin insallah yolculugunuzu..
Bizimde 41. gun..Annem aksama gidiyor artik..Cok uzagimda degil ama garip geliyor suan dusunmek..
Tabii cok sukur bu kadar kalabildi ama simdi alisip bi anda evde yalniz kalmak garip olacak gb..
Esim pesin pesin bana sarma olur mu dedi :) gulduk oylece :)
Yalniz kaldigim gunler oldu ama garip iste..
Kızlar Avent'in Natural diye geçen biberonunu almıştım 3 tane... Birkaç kez sterile girince hepsinin iç halkalarındaki tırtıklarda zedelenme oldu ve kapaklar açılıp kapanmaz oldu.
İlk farketmem biberonu vermek için eğdiğimde, bebeğin üstüne biranda boşalması ile oldu. Zavallıcık gözleri fal taşı gibi açıldı korkudan... Hem sütüm ziyan oldu hem de gece gece çocuğun üstü başı battı...
Hepsini attım Nuk ve Dr Brown aldım ama çok kızdım bence o seri hatalı... Vakit bulursam firmaya yazı yazacağım.
Aynı şeyi yaşayan var mı?
Buarada kapak kapanır gibi oluyor ama en sıkı oldugu anda bir kere daha tık diye dönüp açılıyor...
Canım belki işe başlayınca rahatlarsın. Sürekli çocuğa maruz kalmak yorucu bişey) düzen oturunca geçer bu düşüncelerin. Büyükler yüzünden ikinci de ihmal ediliyo ya da birinciler gibi ilgilenilmiyo onlara da yazık. Tek şocuk olarak kalsalar mutlu mu olacaklardı ne güzel bu fedakarlıklarımız sayesinde kalabalık mutlu bi ailede arkadaşsız kalmadan yaşayacaklar
Boşver sen iyi ettik biz :)
Ben de merak ediyorum nasıl bişey yorumlarını yazar mısın bi de iki üç hafta için alacaksam almayayım 15 kiloya kadar taşınıyomuş herhalde ama nasıl taşınır bikmiyom canı çıkar be insanın) ben büyüğü bebek arabasına onu da slinge koysam o şekil gezebilir miyim bi avm.de merak ediyorum zor gibi dimi
Canım bugün 1 aylık olduk. Dogumevinde mustafa beye gittik. Gerçekten güleryüzlü hoş bi dr ama sorunu yok deyince sadece kalca us istedi öyle muayene fln etmedi. Boy kilo öclmedi. Sağlık Ocağında takip ediyoruz. Galiba bi daha gitmicez çünkü çok kalabalık, bi sürü hasta çocuk ve her türden insan var. Eşim bundan sonra Altınovaya gidelim burdan hastalık kapar sağlam cocuk dedi. Haklı da... paylaşayım dedim.
Ne kadar şanslısın annen kalmış yanında bu kadar. Benimki güya bi kaç ay kalacaktı ama daha haftası dolmadan gitti. Ameliyatlı halimle tek kaldım. Çocuğu bu sıcaklarda yıkayamadık, hep dışardan ya da geçiştirme yemek yedikAllaha çok şükür dağına göre kar veriyo bebeğim çok uysal.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canim ayni sikayet degil fakat memesi cok garip bende ki de ole gaz pitirciklari war memesinde benim kizim hic kullanamadi chicconun kaucuk anne memelisini aldik ..awent dudaklarindan girmio falan neye dayanarak yapmislar anlayamadim bende okadar marka falan die bisi sanmistim bunuda yaz kardesim)) ;; )))
Bestekiizz :) tatli durunun orjinal anacigi :)
Hani su tuy meselesi vardi ya ne yaptin? :)
O kesigin yakinindakiler azicik tutuverince zaten kendiliginden cikiyormus :)
Rasgele kesfettimde
Allah en kisa zamanda bekletmeden nasip etsin insallah bekleyenlerede hayirlisiyla saglikla..Kuzenim 12 yillik evli ve ugrasiyorlar iste,insallah bekliyoruz guzel haberlerini..
Aslinda cok zorlanmadim lohusalikta annem sagolsun sadece ilk zamanlardaki saskinlikla yorgunlukla cebellesirken her gece misafir gelmesi yormustu bir de simdi bu gezintiler yorucu..
Kendimi bildim bileli sevmem zaten kadinlarin cok oldugu gun vb gezmeleri..Dun daha bi sıkıcıydı yarin icin biraz umutluyum :)
Allahtan takılıp kendimi uzecek biri degilim :)
Dedigin gb minikler,o tatli halleri olmasa hic katlanilabilecek birsey degil :)
Buyumussunuz sizdee :) sizinde hayirli olsun..Zaman cabuk geciyor hemencik gelir 40ida :)
Ay biz aldık ama ben kullanamıyorum midem bulanıyo ondan eşime kullandırıyorum bende nefesim yetmiyo diyorum :)
Evet emzirdikten sonra bi sagayim en iyisi. Yoksa icim rahat degil
Demekki illa taş gibi olmasına gerek yok değil mi? Bak ikimizinkide almış kilo ne güzel. Ya benim ki bide biberonu da almıyor şuan. Nasıl alıştırıcam bilmiyorum, şimdi değil ama işe başladığım zaman çok sıkıntı olacak yoksa..
Çok saolsınnn, incelerim iyice onlarıda o zaman. Çok takılmamaya çalışacağım artık bu cc mevzusuna. Dediğin gibi yoksa 900 gramda alamazdı yavrucağım. Bu arada yazdıklarını okurken aklıma şey geldi, senin bi blog açman lazım bence :))
Kızlar madelanın calma bibeboru anne göğsüne en yakın olanıymış. Hatta bebek çekerken çok zorlandığı için memeye tekrar dönüş yapabiliyormuş aklınızda olsun bi araştırın netten isterseniz..
Emerken dediğin gibi çok terliyorlar, doktor bize emerken sadece zıbınla kalsın çok enerji harcıyorlar çok terler yoksa demişti. Ben üşümemesi için hiç uğraşmıyorum artık havalar çok sıcak çünkü. İstesemde üşütemiyorum terletmediğim sürece
Bu kırkı bende çok merak ediyorum, hele bi değişiklik olmasın yaktım onu söyleyenlerin hepsiniii
Ahh ahh rüya gibi..
uyku düzeni..
Söylenişi bile güzel
canim ayni sikayet degil fakat memesi cok garip bende ki de ole gaz pitirciklari war memesinde benim kizim hic kullanamadi chicconun kaucuk anne memelisini aldik ..awent dudaklarindan girmio falan neye dayanarak yapmislar anlayamadim bende okadar marka falan die bisi sanmistim bunuda yaz kardesim)) ;; )))
tesekekur ederiz canikom yaaa belki 3 saatir kolik gibi aglio o uyudu bnde size kostum nasil ii geldi mesajin anlatamam ;) ; ) ; ))
o dikis kismini birakip dewam ettim ;) ; ) simdi gidip bakicam cok enteresan sana torpil mi gecti dr.lar acep hemen cozmem lazim bu isi....
bu arada dun dr.a gittigimizde duru icin bidaha gelmiyelim die bosmus bende dr.ma muayne oldum tamamen hazirliksizdim ama 3 dk bile surmedi yani hic bisi gormedigine eminim ilkten cok gergindim ama baktim asayis berkamel...
bu arada biz muck mucka basladik baslayan war mi) ) ; )) fazla merak ii degil der babam bana hep ama ; ))
Kizlar biberonla mama takviyesi yapiyorum kizima.
Sanki artik gogsumu emmek icin ugrasmiyor, sanirim biberona alistigi icin
Anne gogsu gibi olan, bebek cekis gucune gore mamanin aktigi biberon almak istiyorum acil.
biz bu konuyu çok araştırmıştık.avent kullanıyorum.anne memesine en yakın başlık onnki diye onu aldık.aynı anneyi emer gibi biberonda da efor sarfediyor.ürün güzel.tek dikkat etmen gereken başlığı kaynatma.
Ne onerirsiniz ??????
Lutfen bi seyler onerin :)
Kızlar Avent'in Natural diye geçen biberonunu almıştım 3 tane... Birkaç kez sterile girince hepsinin iç halkalarındaki tırtıklarda zedelenme oldu ve kapaklar açılıp kapanmaz oldu.
İlk farketmem biberonu vermek için eğdiğimde, bebeğin üstüne biranda boşalması ile oldu. Zavallıcık gözleri fal taşı gibi açıldı korkudan... Hem sütüm ziyan oldu hem de gece gece çocuğun üstü başı battı...
Hepsini attım Nuk ve Dr Brown aldım ama çok kızdım bence o seri hatalı... Vakit bulursam firmaya yazı yazacağım.
Aynı şeyi yaşayan var mı?
Buarada kapak kapanır gibi oluyor ama en sıkı oldugu anda bir kere daha tık diye dönüp açılıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?