- 13 Kasım 2007
- 1.592
- 27
- 683
Kizlar merhaba sinirlerim altust bugun muayene olmaya gittik yarin bir aylik oluyoruz doktorumuz muayene etti kalca ultrasonu istedi neyse ultrasona bakan doktor kalca oturmamis dedi canini sikmacogu bebekte oluyo duzelmiycek bisi degim dedi onumuzdeki ay tekrar bakalim dedi doktorumuzda 2 tane bezle bezle bebegi 1 ay dedi ya boyle biseyle karsilasan oldumu baska doktorada gitsemmi ne yapsam
Kızlar,
Ankara'da yenidoğan hemşiresi tanıdığınız bildiğiniz biri var mı? Çok acil lazım.....
Hayir canim erkek cift bez iyi geliyosa kullanayim icim cok kotu sıkıldıCanini sıkacak bir durum yok cidden, benim ilk cocugumda olmustu, genelde kiz bebeklerde daha cok goruluyor, 3 aya kadar cift bez bagladik 3. Ayda bir daha ultrason istedi dr ve duzelmisti, sonra cok kiside duydum, cift bezi ihmal etme yeter. Kiz mi senin bebis?
Tatlım bozma moralini çözümsüz birşey yoktur Allah'ın izniyle.. Ben başıma gelecekleri baştan kestirebildiğim için hamileliğimin son 3 ayında göğüs pompası araştırdım ve en sonunda avent elektrikliye karar verdim. Doğumdan sonraki ilk hafta çok sıkıntılı geçti ve bebeğimi saatlerce memede tutamıyordum ama emdikçe geleceğini bildiğim için ve ilk haftanın faydalı sütünü son damlasına kadar vermek istediğim için 2 saatte bir sağdım. Dediğim gibi memeye tutamıyordum oğlumu ama ilk 3 gün hariç sadece sütüm yetti. Sağmanın bir avantajı da nekadar süt içtiğini hesaplayabiliyorsun doyup doymadığına karar verebiliyorsun. Herkes bana çok kızdı biberona alıştırma memeyi almaz diye.
Artık bebeğimin çenesi kuvvetlendi emebiliyor. Emzirirken kelebek denilen plastik uçlardan kullanıyorum o yüzden memeyi de biberon gibi algılıyor :) hem de yanlış emmekten kaynaklanan meme ucunun yara olmasına engel oluyor.
biberondan süt çıkarmak kolay memeden süt gelene kadar vazgeçmesin diye, emzirmeden önce 1-2 damla süt gelene kadar masaj yapıp sıkıyorum, bebeğim acıktığında önce emziriyorum sonra kalanı sağıyorum. Dolapta günlük yenilediğim ve acil durumlarda kullanmak üzere 2 porsiyon sütümüz de oluyor böylelikle rahat ediyoruz.
Alma imkanın varsa pompayı şiddetle tavsiye ederim. İyiki almışım dediğim 1 numaralı ürün benim için. Etiket fiyatı 390 civarı, internette birçok yerde 250 ye kadar iniyor. Ben avantajlı ürünler diye bir siteden almıştım 229 tlye ertesi gün elime ulaştı. Konforlu ve kullanışlı bir ürün.
aya tecrübelisin bu konuda neler yazmışınız öyle üşenmedeniçim rahatladı okudukça öncelikleçok sağol cevap yazdığın için ben bugün elimle sağdım biraz 60 ml çıktı yani sütüm var ama bebeğim aceleci ememiyor dediğin pompayı düşünücem inşallah işe yarar da rahat ederim
Canim, ne icin lazim? Belki bulabilirim, orda bir arkadasim var, hemsirelerle calisiyor
bende 21 mayısta doğum yaptım bir aylık olduk ama daha hiç vitamine falan başlamadık aile hekimimizede sormayı unuttumacaba sizin bebişler bi ilaç kullanıyorlarmı acaba
Çok yakın bir arkadaşım iki gün önce doğum yaptı, ilk bebeği... Yardımcı olacak aklı başında kimsesi yok. Bugun beni ağlayarak aradı, her konuda inanılmaz panik olmuştu. Arka arkaya milyonlarca soru sordu ama konuşamadık bile.
Küçük bebeğim olmasa atlayıp gitmiştim ama elimden birşey gelmiyor, çok üzgünüm.O saatten beri iyi bir yenidoğan hemşiresi arıyorum. Gidip birkaç gün eğitim verse, destek olup sakinleştirse diye.
bende 21 mayısta doğum yaptım bir aylık olduk ama daha hiç vitamine falan başlamadık aile hekimimizede sormayı unuttumacaba sizin bebişler bi ilaç kullanıyorlarmı acaba
Ben bir sorup haber verecegim sana, gerci hastanedeki hemsireler eve ozel olarak gider mi bilmiyorum. Aile sagligi merkezindeki hemsireler yardimci olabilirler eve gitme zorunluluklari var onlarin, en kotu cagirsin kendi hemsiresini. Cok uzuluyorum boyle durumlarda, cunku bende neredeyse boyle olmustum ilk bebegimde, agzinda pamukcuk cikti diye ben bebegime bakamiyorum diye saatlerce aglamistim...
Selam kızlar
Herşey yolunda mı
Bu ara sık takip edemedim gece yatarken bakabiliyorum sadece
Ctesi memlekete gitcez inş kafa dağıtırız bu tempo beni yordu ikisine birden yetişemiyorum büyük oğlum da iyice hırçınlaştı
İyi bakamıyorum çocuğa. Ivır zıvırla yaşıyo resmen. Sabah süt selanik kurusu diye bişeyle kahvaltı yaptı. Öğlen ooğça simit ayran dondurma. akşam da süt çikolatalı simit yedi resmen ühüüüüü
Küçük de iki gündür sürekli kuvak istedi koyuyom yırta yurta ağlıyo mübarek pek cadı
Off çok zor Alah yardımcın olsun. Abisi şimdiden kardeşi için fedakarlıklara başlamış. Keşke anne, abla vs bir yardımcı olacak insan olsaydı yanında. İki çocukla, tek başına mümkün değil gibi...
Arkadaşlar emzik kullanan varmi.......Hangi marka
Henüz tam alıştıramadım ama nuk kauçuk olandan ve tombiş yuvarlak uçludan var. Bunun tasarımı kötü burnuna değiyo iz yapıyo ama çocuk güzel tutuyo. Nukun yuvarlak ıçlu bi tane daha aldım tutmadı
Kızlar benim bebeğim hiç boş kalmıyo sürekli ilgi istiyor. Koyduğum yerde kendi başına hiç durmuyor. Ya emecek ya masaj yapılacak yada uyuyacak ya da kucakta pışpışlanacak çok yoruluyorum. Ana kucağına koyuyorum saniyesinde başlıyor ağlamaya. Çok yoruluyorumBu durum ne zaman geçer. Yattığı yerde ne zaman sesi çıkmayacak
Alllahim aynısı ben yazacak tim.hic durnuyo isimizi gücü muzu nezaman yapcaz. Gecermi bu gunlerr annem olmasaa ac kalcam.uyuyunca rahatim bi tekkk baskaa yokk.hep memede
Şuanda bizim de otribebe ile çıkmıyor yine de günde birkaç kez deniyorum. Özellike banyodan sonra. Bir se nebülizatör denen bir hava cihazı var onunla buhar veriyorum 3-4 kere. Biz Demir çok ciddi hastayken almıştık bir kere yoksa normalde alınması, bir evde bulunması makul bir durum değil hani... Başka da ne yapılır inan bilmiyorum. Demir yaşındaki çocuklarda uzman oldum her türlü o burnu açarım da:))) Deren çok ufak
Bu arada o doktoru gerçekten banyoda bebeği sümkürtürken görmeyi çookkk çok isterdim.... Merak ettim doğrusu söylediğini kulağı duymus mu duymamıs mı:))))
Suanda steril su damlalarından baskasını kullanamayız canım hele ki doktor söylemedikçe. Yani bence doğru yapıyorsun. Pekii otribebenin hortumlu nefesle burundan çekilen bir aparatı var onunla çekiyor musun geliyor mu, herhangi birşey?
İnanamazsın ama bugun yavrucağı yine aynı bakıcıyla gördüm! Birşey düşünmek için erken bence şoktan öyle davranmışlardır diyordum ama bu sabah dişleri sıka sıka sövdüm içimden ana babasına... İçimden yüzlerine tükürdüm. Çocuğuna tokat atan bakıcıyı ne demeye evinde tutarsın be adam be kadınn.... Büyüyünce yediği dayakların hesabını sorar nasılsa sizden!!!
Süt konusunda.... Ben biliyorsun baştan beri düzenli el masajıyla sağıyorum canım. Bu sağma yöntemini de bana mastit geçirdiğimde hastanedeki hemşire öğretmişti. Bu hemşirelere laktasyon hemşiresi deniyor o olmasa ben de tüm gögsü nasıl boşaltırım bilemezdin.
Bence sende içeride kalan bir miktar oluyordur ve bebek bunu emerken çıkarıyordur aksi halde 900 gr alamazdı bence. Sadece sağarak vermiyorsan sağdığında çıkan miktarlara takılma, kalanı emzir gitsin. Sadece sağacaksan netten el masajları hakkında bilgi alıp resimleri incele derim, ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?