Su emzik isini bana da bi anlatin yahu
Ben kizlarin ikisinde de beceremedim emzik tutturmayi.
Organik emzik olarak su inek modundan cikmak istiyorum
Bi yere cikiyoruz hobba meme de meme ne olcak halimiz
Gece ben inat ettim emsin diye o diliyle atti
Sonra iyice sinirlendi uykusu sapti sonuc sabaha kadar agladi(
Chicco tavsiye ettiler onu aldim begenmedi diye bi damakli daha aldim onu da begenmedi
Tavsiyeniz var mi ya da bunun bi formulu
Chicco tavsiye ettiler onu aldim begenmedi diye bi damakli daha aldim onu da begenmedi
Lütfen biri banada anlatsinn.....nuk aldim damakli kaucuk almiyoo almiyoo silikon aldim yine almiyoo.dikiyle atiyo zorluyorun busefe migdesi bulaniyo.uyumak icin meme istiyo 5 dakka da olsa ama heryerde olmuykii
ah su ev ıslerı olmasa daha da mutlu olcam sımdıkı aklım olsa bu kadar buyuk ev ve bu kadar cok esya almazdım temızle temızle bıtmıyor habıre gelen gıden olunca da hemen batıyor.esler keske ev ısıne yardım etse. bebegımın ıslerını zevkle yapıyorum .. esımın bebegı asırı korumacılıgı bazen daral getırıyor pencereyı acma usutur klımayı sakın calıstırma hemen ufak bır ıslaklık olsa ustunu altını degıstır. dısarda en ufak aglamasında hadı eve gıdelım.tırlatmama az kaldı ...ama yarın oleyyyy arkadaslarımla dısarda ılk kez bulusacagız bebege kayınvalıdem bakacak.o kadar mutluyum kı... yarın kuaforede gıdecegım.kendıme delı gıbı alısverıs yapcam. 9 ay boyunca rısklı hamılelık yasadıgım ıcın hep evdeydım ıse de gıdememıstım. ılk kez yarın kendım ıcın bırseyler yapacagım.hazır kımsede yokken cılgın gıbı dondurma yıyecegım bebek usutur dıye dondurma yedırmıyorlar nescafe ıcecegım hamburger yıyecegım.alıseverıs merkezınde cılgınlar gıbı dolasacagım. elbıse alacagım hıcbırı olmuyor ben dogumdan sonra asırı kılo kaybı yasadım 60 kıloyla hamıle kaldım sımdı 53 kıloyum eskı kıyafetlerımın hıcbırı olmuyor.bıraz daha zaman gecsın ınsallh yazlıga da gıderım. bebısın su halıyle yazlıkta perısan olurum.sezaryanlılar denıze gırebılır mı ben hıc bunu dra sormadım. ben amelıyat yerıme baktım hıcbır ız goremedım.onceden elımı gezdırdıgımde anlardım hafıf kesı yerı kabarık olurdu sımdı yok sankı hıc kesılmemıs gıbı aynadan da baktım ...oley dedım bıkınımı rahatlıkla gıyerım esım hayır sen artık cocuklu bır kadınsın anneler bıkını gıymez dedı.bıkını gıyersın sıp sıp sutun akar dedı...hayda dedım ne alaka neyse sesımı cıkarmadım sınırlenınce sutum azalıyor
kızlar kayınvalidem geldi çıldırmak üzereyim,geldiginden beri hep eleştiri hep eleştiri,geldigiden beri dedigime bakmayın daha dün geldi ve ne zaman gidecek kimbilir.bebeğim emdikten sonra kusuyor aksilik o geldginden beri biraz da fazlalaştı kusması,sütm kötü sütmüş ondan kusuyormus,cicibebe vermeliymişim,doymuyormus,sık sık emdigi için sütüm de yetmiyormus cünkü,küçücükmüş. daha 1,5 aylık bebeğim,1. ay kontrolünde 4570 kiloydu gelişimi gayet iyi yani. yediğim her yemegin suyundan biraz agzına vermem gerekiyormus,yemek yedim mi sen geldginden beri diyecegim ama denmiyor işte, hbir kap yemek yapmadı annemin dün gderken yaptıgı yemekleri yediler. bir de dün,yani geldigi ilk gün gce 11 e kadar onu görmeye gelen akrabalarını cektim,bebegim hzursuzlandı haliyle kalabalktan,gazdandır dedim,ona da çare buldu sag olsun fitil sokun gecer dedi,ilaç kullanıyoruzz kökten gecmemesi normalmiş dedim,jilet attırsanız geçer kötü kan akar dedi.bir de diger gelinlerini öve öve bitiremedi,çık git onlara diyecek oldum ama diyemedim işte,ha bebeğin banyo yapılacagı günler de cabası haftanın belirli günleri serbestmiş diger günler ugursuzlukmus,kırkı cıkmadan pazar günü banyo yaptırdıgım için böyle aglıyormus.
kızlar çıldırmak üzereyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,dün gece aglamaktan helak oldum
tek istedigim eşimin bu saçmalaıkları görüp bir dur demesi,onu yapmasa bile en azından sabret demesi.
daha aklıma gelenler bunlar br günün özeti yani,bebegmi kucagımdan indirmiorum saçma birşey yapmasın diye ,tüm düzenimiz bozuldu,annem 45 gün yanımdaydı kıymetini bilememişim annemin.
Üzülme annesi bi an önce gidip gelsin de sonra heep dayısıyla oynar , büyür zaten.. Hayırlı tezkereler cnm, zaman su gibi aksın inşallahhh..
Haydaaa ne oldu canım kim bu değer verdiğin biri mi söyleyen? Kim seninle böyle konuşmaya cesaret edebilir ki? Ayrıca önemsiz biriyse canını sıkma...
Cok ucuk birsey olmadi aslinda taktigimdanda degil ama buara bunlari cok fazla duymak sıktı artik..insanlara aciyarak bakiyorum ciddiye alamiyorum artik onlari..
Hamile ya da yeni dogum yapmis bayan gorursem pohpohlayacam artik :)
Bebisi severken amanda annesi ne guzel bakmis bu bebise fln diye moral verecegm :))
Hicbisy sormayacam kesin katii konusmayacam :)
lilacsofienin dedigi gb bunu sana soyleyen kompostalar yemekler fln yapsin sana iyi baksin moralini bozmasin..
Biri ac mama ver der biri sutten kesilecek der arkadasim en iyisinide yapsan yapmadigin birseyi soyleyecekler nasilsa..
Azonce bizde emzik vermeye çalıştık alması icin annem reçele batıralm dedi ilkinde bisy demedim.tabi reçel bitince bizim kiz attı emzigii busefer bida batır alım dio annem.. yok dedim yaa kızı şeker komasina sokalim her attığında batirirsak..sonra da ugrasmasammi aceba emzik vermekle die düşündüm zaten tereddutluyum..çok da zorlaniyorum aslında hep meme istiyo bilemedim
iNCiR SUYUUUU
Kizlar 2 gundur kizim gazdan ve kakadan sıkıntıdaydi ne yaptik ne yaptik diye dusunuyordum ki sıkıntının basladigi gunden itibaren incir suyu icmeye baslamistim..
Sute etkisi oldu evet ama cocuga iskence oldu resmen..
Bana boyle bir etkisi oldu bilginiz olsun..
Kızlar biz sabah sağlık ocağına gidip aşımızı yaptırdık,1 sol koldan 2 de bacaklardanboy 58 cm kilo 5900 çıktı ama kıyafetlerle tarttılar.Kızım doğduğunda 2980 di,1 gün sonra 2700 oldu,doktor mama vermemiz gerektiğini söyledi,1 aylıkken 3760 oldu kilosu,mamaya devam ediyoruz hala şimdide 5900 çıktı,çokmu fazla kilosu,mamayı vermesemmi bilmiyorumki napcagımı şaşırdım emziriyorum ama elini emiyo aglıyo mama veriyorum,gündüzleri göğüslerim boş gibi fazla süt olmuyor,geceleri göğüslerim doluyor,sütümün yetmediğini düşünüp mama veriyorum,ama 2 gündür karnı tok olduğu halde elini emiyor,napıcam şaşırdım kaldım
Kilosu fazla mi bilmiyorum ama okuduğum bir yazıda ilk günler gogusler sert olur sonra vücut bebeğin ihtiyacı kadar üretir diyordu. Ilk 3 gun memeleri setti sonra yumuşacık oldular ana sakinca süt geliyor. Dün 1 aylık kontrolü vardı 1300 almış toplam çok beğendi doktor günlük 20 - 30 bekleriz 40 küsür dedi.yani boş görünmesine bakma sen. Benim ki sürekli elini emiyordu şimdi emzik tuttu onu emiyor. Bende yetmiyor yumuşak memem diyordum ama çok emince de kusuyor zaten.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet cnm çok emince kusuyor,sabah göğsüm doluydu emzirdim sağlık ocağına gittik geldik elini emiyor ağlıyordu doymadı sandım mama yaptım mamayı bitirir bitirmez çoğunu geri kustu,az önce yine elini emiyordu emzik verdim aldı emziği emdi,şimdide attı emziği ağzından uyuyor,sanırım mamayı biraz azaltmam gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?