Firsatin olsa spora goturebiksen en azindan 2gun enerjisini bi atsa cimnastik oneririm..yada ne hileyim puzzele da daha uzun kalabikir oyun basinda tabik sevmesiylede ilgisi var :26:Kızlar bu çocuklara uyku ilacı veriliyo mu. Allah aşkına deli ediyo benii. Bebek uyuyo da abimiz kuduruyo. Gece birbuçuk gibi yattık hep beraber sabah beçbuçykta kalktı bi temiz dövecektim. Şu an tepemde kafayı sıyırmış gibi gülüpduruyo hiç durmuyo. Normalde 6.30-7.30 gibi kalkıyo. Nasıl uyur bu çocuklar. İnanın sabrım zorlanıyo tüm gün nasıl vakit geçircem diye. Şu an bu msj bile nasıl yazdığımı bi görseniz. Bi tek tv izlerken sesi çıkmıyo. Onda da vicdanım sızlıyo aptallaşacak diye. Uyku düzeni berbat dua edin kalbi temiz birinin kabul olur
Benim kullandigim bundan..
Hamileykende bunu kullandim..
Solda ped diye gosterdigi yerde icinde cep gb biryer var kendi pedi incecik bir destek o cebe koyuyorsun..
Simdide kendi pedinin icine gogus pedini yapistirip oyle kullaniyorum..
Canlarım dokunsanız ağlıcam aklım çıkıyor.
Bugun işe başladım ilk gün heyecanı sabah 5 de kaltım kuzeyımı emzırdım bıraz oynastık mıncıklastık gun agardı
ben hazırlanmaya basladım sonra sut sagma makınesı bıberon termos vb. tum takımları hazırladım.
Kahvaltımı ettım sabah 7 bucukta defalarca gerı donup baka baka oglumu anneannesıne bırakığ evde cıkıp ıse geldım.
Ofıste benı gorenler hos geldın merhaba nasıksın dıyınce ben aglamamak ıcın kendımı zor tutuyorum . dıslerımı sıkmektan cenem agrıdı.
Bu ısın bu kadar zor olacagını dusunmemıstım hamılelıgımın basından berıdır ıznım bıter bıtmez ıse baslayacagımı bılıyordum ucretsız ızın almayacakmısın dıye soranlara o durumun bızım sırkette cok hos karsılanmadıgını defalarca anlattım.
Şu an saatler gecmıyor , saat 10 da bır kere sut sagmaya gıttım en son sabah 6.30 da emzırmıstım ıdeal 3 saatı gecmıstı cıkan sut 60 cc
onu da gorunce moralım ıyıce bozuldu .
Barı sutumn cok olsa sagıp sagıp doldursam bıberoınları da yavrum hem annesınden hem sutunden mahrum kalmasa .
Zaten bıberonla beslenmeyı sevmıyor , bugunre hazırlanmıs sagılmıs sutumde yoktu , bugun aksama kadar mama ıle beslenecek kuzum, yarın ıcın benım bugun cok sut yapmam lazım . ama ilk gun ıs stresı ondan ayrı olmanın uzgunlugu benı nasıl yıpratıyor bılemezsınız
Hanı okuldakı gıbı bır arka kapı falan olsa burda olmadıgımı anlamasalar bırakıp kacıcam hemen ....
Allahımm sen bana ve yavruma kolaylık sabır ver yarabbım....
Bugun işe başladım ilk gün heyecanı sabah 5 de kaltım kuzeyımı emzırdım bıraz oynastık mıncıklastık gun agardı
ben hazırlanmaya basladım sonra sut sagma makınesı bıberon termos vb. tum takımları hazırladım.
Kahvaltımı ettım sabah 7 bucukta defalarca gerı donup baka baka oglumu anneannesıne bırakığ evde cıkıp ıse geldım.
Ofıste benı gorenler hos geldın merhaba nasıksın dıyınce ben aglamamak ıcın kendımı zor tutuyorum . dıslerımı sıkmektan cenem agrıdı.
Bu ısın bu kadar zor olacagını dusunmemıstım hamılelıgımın basından berıdır ıznım bıter bıtmez ıse baslayacagımı bılıyordum ucretsız ızın almayacakmısın dıye soranlara o durumun bızım sırkette cok hos karsılanmadıgını defalarca anlattım.
Şu an saatler gecmıyor , saat 10 da bır kere sut sagmaya gıttım en son sabah 6.30 da emzırmıstım ıdeal 3 saatı gecmıstı cıkan sut 60 cc
Barı sutumn cok olsa sagıp sagıp doldursam bıberoınları da yavrum hem annesınden hem sutunden mahrum kalmasa .
Zaten bıberonla beslenmeyı sevmıyor , bugunre hazırlanmıs sagılmıs sutumde yoktu , bugun aksama kadar mama ıle beslenecek kuzum, yarın ıcın benım bugun cok sut yapmam lazım . ama ilk gun ıs stresı ondan ayrı olmanın uzgunlugu benı nasıl yıpratıyor bılemezsınız
Hanı okuldakı gıbı bır arka kapı falan olsa burda olmadıgımı anlamasalar bırakıp kacıcam hemen ....
Ben de göremedim açılmado resim markası ne nerde satılıyor
Sonunda :)
Insallah geriside gelir dedigin gb.Hicbisy paylasamadik konusamadik gb hissediyorum :)
Fotografi burada senin ve Janicee'nin izni olmadan paylasmadim.Olmazsa sadece albume atayim?
Sezen cok dertli bakiyordu Deren'e ne ima ettiyse Deren guldu :) ahh Deren ahh benim annem cok acemi demis olabilir :)))
Gorusmeden sonra alisverisede izin verdi kizce malum papucum dama atilasi bir haldeydi :)) cok cok guzel birgun gecirdim uzuun zamandir.Hem gorusme hem siz hem uzaklasmis olmak hem alisveris cok iyi geldi.
kafama takılan bir konu var Ayaz artık sadece 5 dk emip bırakıyor zorlasamda almıyor memeyi.ama 2-3 saatten öncede acıkmıyor.bu kadar çabuk doyması mümkünmü?
burda bir kaç kişi daha yazmıştı aynı durumu.onları okuyunca biraz içim rahatladı doğrusu ama yinede garip geliyor ne hızlı bu bebişler böyle.geceleri uyku aralarını epey uzattı 4-5 saat kesntisiz uyuyor kaldırmıyorum bende uyuyorum bayaa dinlenmiş oluyorum çok mutluyum bu yüzden.bizimde eller hep ağzında cork cork öyle tatlı emiyorki sesini başka odada bile olsam duyuyorum.ancak bebeklerin parmak araları araları çabuk kir toplar biliyorsunuz.eller ağızda olunca o kirleride yutuyorlar hergün yıkıyorum ama acaba arada ellerinidemi yıkasam lavoboda
Amanınn feci bir durum sabırlar dilerim size... Papatya çayı içirsen belki faydası olur:))Kızlar bu çocuklara uyku ilacı veriliyo mu. Allah aşkına deli ediyo benii. Bebek uyuyo da abimiz kuduruyo. Gece birbuçuk gibi yattık hep beraber sabah beçbuçykta kalktı bi temiz dövecektim. Şu an tepemde kafayı sıyırmış gibi gülüpduruyo hiç durmuyo. Normalde 6.30-7.30 gibi kalkıyo. Nasıl uyur bu çocuklar. İnanın sabrım zorlanıyo tüm gün nasıl vakit geçircem diye. Şu an bu msj bile nasıl yazdığımı bi görseniz. Bi tek tv izlerken sesi çıkmıyo. Onda da vicdanım sızlıyo aptallaşacak diye. Uyku düzeni berbat dua edin kalbi temiz birinin kabul olur
Ben de göremedim açılmado resim markası ne nerde satılıyor
Kızlarrrr,
Aramızda daha önce buluşup tanışan oldu mu? Olduysa ya şimdi söylesin ya da sonsuza dek sussun:) zira, bugun topiğimizin yüzyüze gelip tanışan ilk annelerinden olma mutluluğunu yaşıyorum.
Biz, ailece Plojovic ve Janicee'in yaşadığı şehre tatil için gelince, böyle bir imkanımız oldu. Sağolsunlar, teklifimi kabul ettiler. beni kırmadılar, küçücük bebekleriyle yola koyulup geldiler kaldığımız yere. Duygularımı anlatmakta zorlanıyorum çünkü aylardır birbirimize destek olduğumuz, karşılıklı aynı mutluluk ve endişeleri yaşayıp paylaştığımız dostlarımızla biraraya gelmek çok güzeldi. Meleklerimiz de ilk arkadaşlarını edinmiş oldular hatta birara Deren'le Sezen'in annelerinin dedikodularını yaptığından bile şüphelendik:) Demir de, Sezen'in babasına sık sık yemek yemeden önce havuza girilmemesi gerektiğini hatırlattı durdu:)
Zaman çok çabuk geçti sanki konuşacak paylaşacak çok şey yarım kaldı ama olsun bir kere buluştuk ya inşallah gerisi de gelir, zamanla daha da kalabalık oluruz.
Dönüşte zorlanıp zorlanmadığınızı düşünüyordum ben de, çok sevindim güzel devam etmesine.
Fotoları burada ya da albümde paylaşmanda hiçbir sakınca yok bence, belki daha çok buluşmaya vesile olur, ne de güzel olur...
İstanbul'a geldiğinizde görüşürüz inşallah. Bir de biz Sapanca'ya sık sık geliyoruz artık burada gelince görüşecek dostlarımız da oldu ne güzel:)
Deren de çok kısa süre emip, uzun süre uyuyor. Süt ilk başta çok hızlı geliyor, nefes alamayıp sıkılıp mı bırakıyor yoksa doyuyor mu bilmiyorum...Kendimce yeterli sütü alamayacağına nerdeyse emin gibiyim. O yüzden artık gündüz daha sık emziriyorum, talep etmese de gögsüm rahatsız olunca hemen veriyorum. Gece de, kendim yatmadan önce altını açıp biraz uyandırıp emdiği kadar emziriyorum. Ne yaparsan yapayım sağmaktan kurtuluş yok, yoksa sütüm aniden kesilecek duruma geliyor, çok riskli bir durum.
Amanınn feci bir durum sabırlar dilerim size... Papatya çayı içirsen belki faydası olur:))
Enerjişeri çok fazla. Bizimki tüm gün koşturuyor dışarlarda, havuz park vs...yine de cin gibi... İyice yormak gerek ama sen küçücük bebekle nasıl yapacaksın bunu orası meçhul(
Biri bana t eldeki fotolarimi nası kucultup albüme koyabilecegimi anlatır mi yoksa albumum hep boş kalacak:26:
Canım allah yardımcın olsun bugün ilk gün çok zor geçer seni anlıyorum ama günler geçtikçe düzenin oturacak bak göreceksin. Ben üçüncü haftadayım üstelik bir ayda erken başladım işe. Bak ne güzel annen bakıcak yavruna bu konuda çok şanslıyıx. Sütün içinde endişelenme bugün streslisin ondan az çıkmıştır. Düzene girecek bana inan. Büyük oğlumda aynısını yaşadım şimdide yaşıyorum. Anne olmak zor sonuçta iyi bir gelecekleri olsun diye ailemiz için öalışıyoruz.
C
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok zor... Bu duyguları ancak yaşayan bilir. Ben bir saat bile ayrılsam neler yaşıyorum, senin hislerini tahmin bile edemiyorum.
Çocuklarına böylesine bağlı olan ama çalışan anneleri çok takdir ediyorum, çok güçlü kadınlar oluyorlar.
Allah hem sana sabır versin hem de yavrundan başka türlü ayrılıkları hiç ama hiç göstermesin.
Sütün konusunda gelince, normalde sorun yoksa ve bugun boyle olduysa muhakkak yasadıgın stres ve üzüntüdendir. Hiç pes etmeden düzenli sağmaya devam etmelisin. Süt izinlerini de mutlaka kullan, anlaşabilirsen bir yaşına dek hepsini birleştirip bir gün olarak ya da hergün bir bucuk saat erken cıkmak/ gec gelmek olarak kullanabilirsin. Bu yasal hakkından sakın vazgeçme.
Destegınız ıcın tesekkur ederım ,
Sabahtan berıdır bır ıs yapmadım ya annemı aramak ıcın telefonu elıme alıyorum yada donup donup kk ya bakıyorum .
evet bu zorluk bıze guc ve azım kazandıracak. Umarım cocugumdam hakkı olan bırseyı almıyorumdur. hepımız evlatlarımızın gelecegı ıcın cabalıyoruz. Sutum hep kıt kanaat yetıyordu son zmanalarda da sagmayı kestım dırek verıyordum aslına bakarsan cok degıldı bugun ku kadar da az degıldı sanırım sabahtan bu yana 3 saatte bır kuralına uyarak 2 kez sagdım su an 3. seans ıcın revıre gıdmeye hazırlanıyorum .
sabah 6,5 da emzırdım
kuslukta 9,5 da sagdım60 cc
oglen 12,5 da sagdım80 cc / 2 de mılupa sut cayı ıctım .
sımdı ne cıkacak bakalım ?
Bu hafta ıse adapte olma falan derken saatlerımı oturtup ıyıce sut ıcın zorlayacagım.
Umarım yeterlı mıktara ulaşırım.
sevgıler aglak anne
Oferta
bır zamanlar dıyabet konusunda da aynı benzer seylerı yasmaıstık senınle o zamanlar nelerı dert edıyordukŞekerım 150 cktı 190 cıktısımdı ne oldu ?
Haklısın bıtanem bugun cok zor oldugunu dusunup sakınlemeye calısıyorum ancak canım burnumda , bılıyorum annem oglusuma benden eksıksız bakacak ama bana kım bakacak ? Oglumun kocaman sımsıyah gozlerı gozumun onunde donup duruyor. Ah bır akşam olsa kosup sarılsam .
sorma neleri dert ettik ama bak hepsi geride kaldı inan bana bunlarda geride kalacak.ben anlatmıştım belki hatırlarsın ocak 2010 da büyük oğlum doğdu o zamanda ocak anneleri grubum vardı.beraber aşama aşama geçtik herşeyi sonra bir baktık o okulamı versem kreş için erkenmi aa benimki sayıları öğrendi yok resim yaptı filan bunları paylaşıyoruz.biliyorum çok çok zor ama inan bana bir iki hafta sonra sende alışacaksın.benimde annem bakıyor hemde ikisine birden üstelik büyük olan hep küçüğü kıstırdığı yerde hırpalıyor.okula başlayana kadar çekecek zavallı yavrum ama yapacakta bişey yok.
bu akşam koş yavruna sarıl annenden dinle bütün gün neler yaptığını yavaş yavaş durumu kabullendikçe sende rahatlayacaksın.
ben bilgisayar ekranıma çocukların resimlerini koyuyorum her daim özledikçe bakıyorum.yetmiyor tabi ama avutuyor tavsiye ederim.
keşke çok param olsada çalışmasam ama onların geleceği için mecburum çalışmaya.ev kredisi borçlar beklemiyor ne yazıkki.
Ahhhh oferta haklısın ıns. hep guzel gunlerımız olur evlatylarımızla.Insan su ıcındekı kaygıyı , stresı keske cıkarıp bır kenara koyabılse
sen tam anlamlı kk kullanıcısın umarım bızım topıgımızde o sekılde yıllarca surer . Ayy evet senın annenın hakkı odenmez ıkı cocuk hele de kıskanclıkla bırlıkte cok dıkkat edılmesı gerekıyor. Sendekı özlem kat kat annesı buyugu ayrı kucugu ayrı .
Evet diyorum ya hepımız cocuklarımızın gelecegı ıcın calısıyoruz keske ımkanlar olsa sadece 3 yaslarına kadar calısmayıp bız baksak sonra zaten bende evde kalmak ıstemezdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?