2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Kızlar 3 yaşında yegenimin de. Günü var. Erkek. Ne hediye alabilirim.ilk defa görücem. Hatıra olacak bişey oyuncak biraz gösterişli (çocuk için)
Ne olabilir. Yardım eder misiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aklima ilk akülü araba geldi..
Esimin yegeninin ufakliga almistik cok seviyor o da 2 yasinda..
Nasil bir cocuk nelerden hoslanir dusunmeknlazim tabii..
Futbol seviyorsa kucuk kaleyle sevdigi takikin topunu alabilirsiniz..
Thomas ve arkadaslari diye trenler var mesela o cizgi filmi izliyorsa onlardanda olabilir..Ufakliktan yola cikarak aklima gelenler canim :)
 
Aklima ilk akülü araba geldi..
Esimin yegeninin ufakliga almistik cok seviyor o da 2 yasinda..
Nasil bir cocuk nelerden hoslanir dusunmeknlazim tabii..
Futbol seviyorsa kucuk kaleyle sevdigi takikin topunu alabilirsiniz..
Thomas ve arkadaslari diye trenler var mesela o cizgi filmi izliyorsa onlardanda olabilir..Ufakliktan yola cikarak aklima gelenler canim :)

Çok teşekkür ederim canım. Akülü bende düşündüm ama madden fazla :KK43:
Thomas ve arkadaşlarına bakicam. Iyi söyledin bunu. Çocuğu hiç görmedim .y.disinda yaşıyorlar. F. B. Topuda mantıklı. Çok teşekkür ederim cnm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
benımde bebegım hıc asagı ınmedıgı ıcın kanala gıremıyordu bu yuzden drum artık bekleyemem 40 . haftada sezaryan oldum. hatta doguma gırerken nstde ebe guldu bebegın o kadar yukardakı valla agzından daha kolay cıkar dedı gulustuk. epıdural sezaryan oldum. sezaryan boyleyse 10 kere dogururum. hastanede 3 saat sonra yuruttuler bır daha da yatmadım hep oturdum ertesı gun eve gelınce gelen mısafırllerle oturdum. hıc evdekı yatagımda lohusa gıbı yatmadım gıydım pıjamalarımı taktım tacımı yaptım makyajımı gelsın lohusa serbetlerı gıtsın baklavalar....bence en onemlısı anestezı uzmanı. dogum esnasında bıle ayaklarımı oynatıyordum. bacaklarımı hareket ettırıyordum drum uyardı sallama sadece karnını uyusturduk .. drun verdıgı agrı kesıcılerı bıle kullanmadım ama sen benım gıbı cengaver gorunup herseye atlama sen halledersın deyıp kendı anam bıle gıttı bebekle kalınca anladım hanyayı konyayı..

çok şeker yazmışsın:)):KK23:
 
Arkadaslar Merhaba. Ben haziran anneleridenim ama 26 Mayıs da doğum yaptım. O yüzden size bir sorum olucak yardimci olursaniz sevinirim.. sizin bebekleriniz yüzlerini bakıp gülüp tepki veriyormu. Bebeğim de goz teması çok az nerdeyse hiç tepki vermiyor çok korkmaya basladim. Bebeginin sosyal gelisimi Bizim gibi olan var mı acaba..
Canım benimki de seninkine benziyor yüzüme çok az bakıor emerken bileyukarı bakıyor az ses çıkarıyor. Eli kolu kıpır kıpır orda bi sorun yok. İnş herşeyleri normaldir. Sen sormasan ben soracaktım bu konuyu. 2.çocuğum ama abisini hatırlamıyorum. O da kıpır kıpır kıkır kıkır bi bebekti ama zamnını hatırlayamıyorum

Kızlar 3 yaşında yegenimin de. Günü var. Erkek. Ne hediye alabilirim.ilk defa görücem. Hatıra olacak bişey oyuncak biraz gösterişli (çocuk için)
Ne olabilir. Yardım eder misiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benm oğlum da üç yaşında. Arabalara bayılıyor. Bu hot wheels serisi var. Onlardan birni alabilirsin. Biz yeni trex aldık. Araba garajları falan var onlar da güzel.
 
cok tesekkur edeeim canim yani olumlu dusunmeniz sewindirici cunku napisoun sen yaraniomusun falan diceksiniz die cok korkmustum ii ki warsiniz...

Süt konusunu atlamısım canım evet bir arkadasım bir sebepten anne sütü alamayan bebeklerin oldugu bir oluşumdan bahsetmişti.
Şimdilik buzdolabından ayrı bir deepfrezze vardı orayı boşaltım biriktiriyorum. Orası dolduğu zaman Deren halen o sütlere ihtiyaç duymuyorsa bakacağız inşallah bir çaresine. Şimdi tatilde dondurup saklama şansım yok o yuzden sağıp döküyorum. Gözlerim doluyor içim yanıyor, Allah'ım sen beni affet dökmesem dayanamıyorum acısına diyorum. Zaten acısına dayanamadığım noktaya kadar da bekliyorum ama geceleri ve sabahın ilk zamanları çok zor oluyor.
Sağamadığım için kesilmese mübarek dönene kadar:KK43:(([/QUOTE]

anladim canim benim hayirlisi olsun...
 
geçmiş olsun üşütmüş olabilirsin.havalar çok sıcak terliyoruz sonrada azıcık cereyanda kalınca üşütebiliyoruz.şimdi nasılsın peki?

daha iyiyim canim bilmiorum walla nazar mi degio ben mi dikatsizim anlamadim gitti :KK66:) :KK66:) ;:KK66:))
 
mrhabalar sevgili mayıs anneleri ne guzel yavrularınız aldınız kucağınıza ben de eylul annesi olucam kısmetse,aslında 2.5 yasında bir oglum da var tecrubeli sayılırım ama aklıma takılan bır konuda sizden yardım almak istiyorum ;

süt sağmak için elektrikli pompa almak şart mı?ben ilk bebeğimde medelanın elektriklisini aldım sadece ilk 1 hafta göğüslerim cok şiş oldugu için kullanmıstım.sonra hiç kullanmadım gerek kalmadı ve bidaha cocuk dusunmedıgım ıcın sanırım atmısım :KK43: bulamıyorum..simdi sadece elle sağılan ucuzlardan bir tane alıp gerek olursa elektrikli kaliteli birşey mi alsam?yoksa direk elektrikli mi alsam(manueller için kullanıssız gıbı yorumlar okudum) karar veremedim? yardımcı olursanız sevinirim..simdiden teşekkurler..

evetttttt bende aynı bu durumdayım cevaplayanlar olursa çok sevineceğim:KK43:((
 
Canm bende dogumdan sonra böyle bir sorun yasadim bi kac gece özellikle sabaha karsi atesim 38-39 oluyordu... hastaneden ariycaz demislerdi randevu icin aramadilar bende iyilestim kendiliğinden

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ah sizin memleketin kendiliginden iyilesmesine hastayim zaten :KK66:)) ;:KK66:))
 
canim benim bu kisiden kisiye degisir....benim ii gecti die herkesin ii kotu gecti diye kotu geccekdie bisi yok ......fakat yine kendimden ve etrafimdan bi kac ornek verebilirim...bana dr.um gozumu actigim da yanima gelip eger aksam ebenin verdigi saatte yurumeye baslarsan cabuk ii lesirsin olmustu....bende oyle yaptim ebe biraz kalk otur dedi ben yurut dedim ewet bambaska bir acidi ilk adim taeifi yok yalan soyleyemem ama 10 adim daha bi daha derken baktim gecio yani sonunda olum yok ....ewet ilk ve ikinci gu cok sizladi ama dayanilmicak kadar degil.....hastaneden ciktigim gun ewi kucuk supurgele supurdum okadar ii dim dusun yani...birde genel anestezi olduguma hic pisman degilim ne basim ne belim ne midem hic birinde sorun yasamadim....yani yonlendirmek istemem asla hayatim kendi yasadigimi paylastim sadece benim e cok iki bucuk gun acidi sonra normaldim....
benim annem yanımda olacak bebek bakımı sorun olmayacak merak ettiğim tam olarak sezeryandan sonra ameliyatlı yerim çok çok mu acıyacak günler mi sürecek 1 gün mü sürecek onu merak ediyorum sadece galibaaa
diğer konuda da ben de senin gibi sürekli eşim için süslenen çok dikkat eden birisiyim çünkü biz de nazlanan eşim bazen diyorum ki aylarca naz yap bakalım roller değişecek mi sonra korkuyorum benden soğur diye ya başka bişeylere yönlenirse diye ya ama bu dengelerin değişmesi lazım ne yapağımı da bilmiyorum valla...
 
ilk zaman benimde olmuştu aynen böyle üşütmekten olabilir ama canın yiyecek birşey çektiyse gördüysen yada duyduysan sütün çekermiş ve böyle sıtma olurmuşsun bana öyle dediler deyzeeeler bilmem doğruluk payı var mı

haaaaaa hiiiiiiii sanirim oldu oyle bisi tuh yaaaa bisi cekti benim canim kahretsi neydi yaaaaa :KK43:(( ::KK43:((((
 
Hep sezeryan tecrübelerinden bahsedilmiş. Ben de normal dogumumu anlatayim:)

Hamile kalmadan önce bile normal doğum yapmak isteyen biriydim. Agrisi sancisi olsa da bana hayirlisiyla nasip et Allahim diye dua ederdim.

Bizim küçük hanim 41.haftayi bitirmek üzereyken bile hala doğum belirtisi göstermeyip içimdeki normal doğum umutlarini bitirmeye baslamisti kii, kontrole gittik.

Dr muayene etti vee 4 cm acilmam olduğunu (cok yürüyüş yapıyordum ve son hafta özel bolgeme zeytinyagi koyarak rahmi yumusatip açilma olmasini sagladim, Allahin izniyle de oldu), doğum basladigi için beni doğuma alacagini söyledii.:KK53:
Azicik bile sanci hissetmeyen been, Hastane kapisindan girerken bile eşime bakip "ya bende dogurcak tip var mi hiiiicccc" :KK33: diye dalga gecerkeen, o anda saadece annemi arayip haber ver diyebildim.

Saat 10a doğru suni sanci verilmeye basladi. Dr gidip gelip bakti hala mi yok sancin diyip durdu.
Oglen ezani okunurken (yaklaşık 1bucuga doğru) çok hafif adet sancisi seklinde sancilarim olmaya başladı. 2-2bucukta biraz daha artti. Son bir saat biraz fazlaydi tabi ama 15.25te kizimi kucagima almistim bilem. :116: :KK19:

Esim ne kadar sürer diye sorup durmuş. Aksami bulur, ertesi güne bile kalabilir demişler. En kötü ihtimali soylemisler ..
Ama serum yariya inmeden kizim doğdu.
Kucagimda yavrumla dogumhaneden ciktigimizda eşimin yüzündeki korku sevinç heyecan mutluluk stres herbiseyi gördüm yazik kendimi unutup ona üzülmüstüm..:KK1:
Zaten odaya geldik, sonra bi ara kayboldu, lavaboya gidip hüngür hüngür aglamis :))

Velhasil kelaamm, ben de böyle normal doğumu yasadim geldi geçti çok şükür.
N.doğumda isin özü ıkınmaya dayanıyor. Pes etmeden uzun soluklu ıkinmalarin sonu meleginize kavuşmak oluyor..
Ne kesiyi hissediyorsunuz, ne de suyunuzun patlatildigini..
Korkmayin inanin ve basarin :KK66:)
Doğum şekliniz ne olursa olsun, saglikli sihhatli bebisiniz sizinle olsun inşaallah.. :)
ne mutlu sana:))aminn...
 
günaydın güzel anneler ve mis kokulu bebekler.çok güzel bir gün olsun herkese...
cok guzel bir gunaydin mesajina bu kadar sikkin ii geceleer denebilir sanirim.....ewin isleri ve duru ikisi bi arada olmuo iki gundur huy edindi yanindan gidince basio yaygarayi kafayi yedirtio bana...sozde pusette benle oda oda gezio ama yine de aglio...bacagim cok kotu hic gecmedi agri kesici surekli icersem ii icmessem kotu ben de icmiorum ilac bagimlisi mi olucam die....iste boyle salak sacmasi bir gun yasadim...
Eşime çok minnettarım bana bu halde bile dayandığı için. Bunu ona söylesem, o da hemen "olur mu hiç öyle şey, sen bana iki çocuk verdin kolay mı? Seni çok seviyorum, size baktıkça gözlerim doluyor" der... Ama bu cevap ta bile anaç bir sevgi gizli. Bestekız'ın bahsettiği gibi bir durum sözkonusu değil... Erkekler görselliğe bizden daha çok önem veriyorlar bu bir gerçek.

Canim neden kendine bu kadar halsizlik ediosun sen suanda gayet hos ve guzelsin tamam 90 60 90 olmayabiliriz ama bizde bu hale gelmeyi istemeyiz oferta gibi yada farkli mazeretleri olanlari anliabilirim fakat sen bu kadar ailene onem werirken israrla esine kardes muamelesi yapmana inanamiorum.....benim demek istedim liseli asiklar gibi yasioruz biz dudak dudaka degil ki.....ben firsar bulursam suslenirim esim zaten hemen yanasir guzel oldugumu soyler nasil bu kadar bakimli ve herseye yeyebildigimi soyler...haaa pdun yada ilgisiz olmaz mi olur hemde genelde olur....kapida duzgunce karsilamak isi nasil gecti demek hani bunlarda bizde normal seyler....ama esim bana ana gozuyle bakmior nerden hissediorum sanirim senin hosseddigin gibi hamileken oyle bakiodu seweecen babacan kucuk ayi yawrisu sewer gibi ...artik tamamen olmasada kesinlikle bizde de hic bisi eskisi gibi degil ama yolu yariladik ... esimi bu tutumu sanirim benide dizeltio ii gelio... dilerim eslerinizin de size bakis acisi degisir cunku kendinize bu kadar haksizlik etmenize dayanamiorum...resimde gordugum lilacsofie tamamen bir fistikti bakimli alimli sadece biraz tontis bu da cok normal lutfen kendine sadece mukemmel bir anne degil her bhalinle mukkemmel bir kadin olduunu hatirlatirmisin...bi suru catlagim var bacaklarim tontis goguslerimde hafif catlak ama bunlarin sorumlusu sadece ben degilim bunlar yuzunden beana kardes gibi bakicaksa kocam bosasin girsin beni he nekadar kg wersekte ikinci annelik yasayanlar daha ii bilir bu izler gitmicek.....pf cok kizdim sana yani esinle iliskine degil haddime dusmez asla benim derdim bu kadar guzel warlik olusunuzu unutiyor olmaniz bazen....

haydi kizlar eller kalca ya biri saga biri sola hopp calkala kalcayi saga sola

yonca ewcimik dinleyin yahu su sarkiyi . :KK66:))
 
Bebeklerimiz hep aynı dönemlerde aynı şeyleri yapıyorlar farkettiniz mi?

Şimdi ellerini, yumruklarını, parmaklarını emme zamanları...

Oğlum baş parmağını emerdi, fazla emziremediğim için boynuk büküktü müdahale etmezdim, zaten uzmanlar da öyle derdi ama 3.5 yaşına geldi halen parmağını emiyor. Dişleri çarpıldı, parmağı da inceliyor.

Şimdi kızım da her fırsatta baş parmağına yapışıyor, emziği de kabul etmiyor, karnı toksa memeyi de pek istemiyor. Yine de ben mücadele halindeyim, biliyorum ki o parmağın tadını birkez alırsaaaaa, bizi epey uğraştıracak... Varsın emme ihtiyacını meme ile, emzik ile karşılasın. Ben bu sefer böyle kötü bir alışkanlık kazanmaması için elimden geleni yapacağım...

ewet bitanem ya bir iki gu arayla hep ayni seyleri yazioruz.....hamilelikte ki gibi birimize bisi olur iki gun sonra otekine yada ben de de var bende de war demeler :KK66:)))

benim duru da ayni seyi yapio ama bir sansim war allahima bin sukur ki emzik emiyor elini cekip emzik weriorum...aslinda yuzunu agzini kulagini falan da cekio ayni samiyelerde cok mudehale etmek istemiorum kendini kesfedio die ama ayni elini agzina sokmaya calisinca hemde kibarca degil komple boyle cok cok die cekince alip memeyi weriorum ;(((
 
Oglusumla beraber yarin tatile cikiyoruz.hadi hayirlisi bakalim. Insallah bir sorun olmaz.korkuyorum

ayy canim denize sokucakmisin neye karar werdin yaz tamam mi ilk firsaatta nasil macera olduunu...bizim de son 1 hafta hoppp bakicaz izin baslamis disco disco part time :KK66:) :KK66:)
 
ayy canim denize sokucakmisin neye karar werdin yaz tamam mi ilk firsaatta nasil macera olduunu...bizim de son 1 hafta hoppp bakicaz izin baslamis disco disco part time :KK66:) :KK66:)

Sadece ayaklari sokmayi düşünüyorum canim ama esim pazarlik yapiyo bacaklarida sokayim diye.havuza sokmam ama sadece deniz.beni en cok yol korkutuyor.8 saat kadar arabada zor olmaz umarim. Gerci saat basi mola vericem. Bakalim detaylari yazarim
 
Merhaba hanimlar herkes kilodan dertli ben dertli degilim sayet bayram icin alisverise gittim 38 beden pantalon aldim kendime :) ama bizdede esim dertli cok cabuk kilo verdin bakmiyosin kendine ye ic biraz kilo al deyip duruyor:KK1: halbuki evde ne var ne yok somuruyorum resmen sanirim cok hareket ettigim icin gitti kilolar. Bide ben hic sisman olmadim hayatimda hamileliklerim disinda evlenmeden once 45 kiloydum ilk cocuga 45 kiloyla hamile kaldim. Haa simdi 45 kilo degilim ama yinede sisman degilim :) annemde leylege dondun deyip duruyor gitmis lactamil almis bizde durumlar boyle kiloluda dertli kilosuzda yani takmayin kafaya :KK16:
Masallah sana nadir sansli insanlardansin desene :) ...:nazar:
Ben verecegime aliyorum az yesemde nereye kadar gidicek kimbilir aynaya bakmak istemiyorum disari cikmadan kiyafet dneyip cikarmak tam bir iskence olmuyor illa hergun deniycem belki gelir diye :KK14:

Sarisin kumral esmer hangisini ararsak var bebisleri gectim masallah size mayis annecikleri cok guzelsiniz :nazar:

Canlarım daha once yazmıstım benım bebegım 3,950 kılo 52 cm oldukca ırı dogmustu ,
Gecen cuma gunu kontrolde yaklasık 80 gunluk tam 3 aylık nolmamıstık 5.650 kılo 60 cm cıktı gelısımı doguma gore oldukce gerı gıtmıs kuzumun.
bır ayda 550 gr almıs kı alt sınır 600 gr almaları gerekıyor.Bunu ogrendıkten sonra dunde ıse basladım. evde ıken sagmadan meme verıyordum kac cc ıcıyor ne oluyor pek bılemıyordum.
Sımdı 3 gundur takıp edıyorum hem ılave mama hem sagılmıs sut hemde meme verıyorum. Takıbıme gore durum benı korkutmaya basladı.
Kuzeyım gunduz ben ıste ıken anneannesının verdıgı sagılmıs sutlerden hıc 80 cc uzerınde ıcmemıs. su an 140-150 ıcmesı gereken oglum neredeyse yarısını ıcıyor.
Eger bu mama olursa o kadar ısteklı bıle olmuyor zorlana zorlana 60-80 cc ıcıyor . Bırde uzerıne yedıkten sonra kusuyor kımı zaman hemen kımı zaman bıraz sonra sutu kestırerek. ben ıs yerınde sutu sagıyorum sagıyorum yedıgıme dıkkat edıyorum ınanılmaz streslıyım su an o baska mesele ama 3 saate bır 80 cc sut alabılıyorum .
Kızlar sanırım ben sutum az oldugu halde cocuguma mama vermeyıp az az besledım ve kılo almasına manı mı oldum. Kuzeyın mıdesı boyle az az yemekten kucuk kalmıs sımdı de onun ıcın yemıyor olabılır mı ? kusmaları cogaldı mıde reflusu olabılır mı ?
benım sutum dolapta bıraz bekledıkten sonra su kesılıyor tamamen uzerınde yarısı kadar kısım beyaz ve koyulasıyor neredeyse %50 su gıbı oluyor rengıde beyaz sarı yada yogun kıvamlı falan degıl .
Acaba sutum mu yaramıyor zaten az bırde yagsız ıse ondan mı kılo alması yavasladı ?
ıkı gundur calısyorum ama ne ıs yapıyorum ben de bılmıyorum aklım evde dusunmekten kendımı alamıyorum .

hah bırde dun olanları anlatım sıze ...
ılk ıs gunumun sonunda kosa kosa eve gıttım, annem yenı bır seyler yedırdım yattı uyuyor dedı, kostum odasına besıgının basına vardım hemen
bıtrde ne goreyım annem tshırtumu sarmıs kucagına vermıs bızımkı sokulmus ıyıce ona sarmas dolas uyuyor :KK43::KK43::KK43:
onu gordugum gıbı gozumden yaslar sarılllllllllllllllllllll sarılllll akmaya basladı butun gun burda dısımı sıktım sabrettım oglumu gorunce tshırtume sarılmıs dayanamadım . oda benı sesıme gozunu actı benle goz goze geldı kapadı gozunu sonra tekrar actı en az 3 dakıka hıc gozunu kapamadan
dogru mu goruyorum bu annem mı acab dercesıne bana baktı gozumun ıcıne ıcıne baktı...
Hemen kaptım kucagıma aldım oturduk emzırmek ıcın gogsumu actım bırını verdım dıgerınden o esnada sakır sakır akmaya basladı .
Halbuku dun ıs yerınde 3 kes sut sagdım 60-80-60 olacak sekılde zorlana zorlana sut alabılmıstım, kuzumu gorunce koptu geldı sutlerımız de ..........

Şarıl şarıl Salya----- sumuk-----------sut------- aglama bırbırıne gırdı hem emzırıyorum hem aglıyorum hem oglum bana bır tane gulumse ne olur kızma
bana annecım dıyorum ...
dun çok zordu çokkkk bugunse yarın gelmıcemı dusunerek ıdare edıyorum yarın sut ıznı :)
napcam ben yarın doktora gıdıp anlatacagım bakalım umarım bır acıkalam bulur bu durumlara aklım karma karısık sızın sutlerınızın rengı nasıl ve bekleyınce ne kadar su oluyor altında ???
Yazdiklarini okuyunca gözyaslarima hakim olamadim annesini özlemis belliki allah yar ve yardimciniz olsun insallah alisirsiniz bozma sende moralini annesi annen oglusuna bakiyor ve oglun icin ona guzel bir yasam sunmak icin calisiyorsun sonucta :)

Benim kizimda 3912 kg 53 cm boyda dogdu ama gitgide gelisimi geriledi dedigin gibi hemsireler normal deyip duruyor...
2. ayda 5360 kg 60 ta boyuydu

2 ay 18 gunlukkende 5740 kg 62 cm de boyuydu

yani 18 gunde 360 gram almis cok cok az ama buna ragmen aylik olmasi gereken kiloya bakiyor resmen ortalamanin ustunde deyip duruyor kilo alip almamasini bile önemsemiyor napicam bilmiyorum moralim cok bozuluyor artik sizcede sorun yokmu bu iste? 18 gunde 360 gram almis aklima geldikce uzuluyorum burdakilerede söyleniyorum


55 cm doğdu. Karnımda da hep bacak ölçüsü 2-3 hafta önden gidiyodu :) 1.ayda 5600 g ve 58 cm, 2. Ayda 6700 g ve 62 cm. Kafa da 41cm. Anne-baba uzun evet. Kaçınılmaz gen :)
Şuan 2 ay 2 günlüğüz :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Masallah annesi gelisimi hep böyle devam eder insallah uzun olan Kubra arkadasin kizi saniyordum ama sizin bebis 1 cm cik daha uzunmus masallah ona:nazar:
Bizimkide iyidi ilk dogdugunda ama gelisimi yavasladi boyu iyi hala ama kilosu az.

Kızlar benim profil resmimi herkes görebilir mi
Mavi 4 sey var ama kucuk oldugu icin anlasilmiyor erkek bebisler icin yapilan sabunluk gibi bisey sanki veya kapi susu tam secemedim.

mrhabalar sevgili mayıs anneleri ne guzel yavrularınız aldınız kucağınıza ben de eylul annesi olucam kısmetse,aslında 2.5 yasında bir oglum da var tecrubeli sayılırım ama aklıma takılan bır konuda sizden yardım almak istiyorum ;

süt sağmak için elektrikli pompa almak şart mı?ben ilk bebeğimde medelanın elektriklisini aldım sadece ilk 1 hafta göğüslerim cok şiş oldugu için kullanmıstım.sonra hiç kullanmadım gerek kalmadı ve bidaha cocuk dusunmedıgım ıcın sanırım atmısım :KK43: bulamıyorum..simdi sadece elle sağılan ucuzlardan bir tane alıp gerek olursa elektrikli kaliteli birşey mi alsam?yoksa direk elektrikli mi alsam(manueller için kullanıssız gıbı yorumlar okudum) karar veremedim? yardımcı olursanız sevinirim..simdiden teşekkurler..
Sutun fiskirircasina cikiyorsa manuellde isini görur ama damla damlaysa elektrilikli almanda fayda var aksi taktirde ellerin Agrir sagmaktan...
Ben avent manuel kullaniyorum cokta memnun kaldim ilk 2 gun agri yapti ama sonra alistim sut akisimda hizli oldugu icin hemencik elimi yormadan sagdim hep.

Kızlar oğluşumun alnı ve kafası emerken acayip terliyor alnında isilik gibi şeyler belirdi doktorunu aradım hergün banyo yaptırdığımızı söyledim günde iki kez yaptırın dedi terden oluyormuş her emişinde deli gibi terliyor her emişte mi yıkıcam ?? Böyle olan var mı ... O kadar da temiz bakıyorum her gün banyo yağlalıyorım kremliyorum üstü değişio sürekli :KK43:( ama kafasının terlemesine çözüm bulamam ki
Her bebek emerken terliyor duydugum kadariyla ama sicaklarda biraz daha fazla olabiliyor...
kizimda bugunlerde biraz daha fazla terliyor...
Sende eline islatilmis bir havlu alsan emdigin sirada arada bir o islak havluyla alnini kafasini silsen serinletir rahatlatisin belki yavruyu belki ise yarar bu?


Arkadaslar Merhaba. Ben haziran anneleridenim ama 26 Mayıs da doğum yaptım. O yüzden size bir sorum olucak yardimci olursaniz sevinirim.. sizin bebekleriniz yüzlerini bakıp gülüp tepki veriyormu. Bebeğim de goz teması çok az nerdeyse hiç tepki vermiyor çok korkmaya basladim. Bebeginin sosyal gelisimi Bizim gibi olan var mı acaba..
Bol bol konusman lazim ben konusmama ragmen kizim suratima bile bakmiyor sanirim surekli benimle oldugundan skiliyor babasi veya bir yabanciyla cok daha fazla iletisim icinde herkese gulup cilve yapiyor banada ancak trip yapar cadi...
tv yi denesen birde bakiyormu tv ye?
Bizimkide cok olmadi 2 hafta kadar sanirim böyle izleyip gulucuk atmaya basladi ben haric herkese tabi...

benımde bebegım hıc asagı ınmedıgı ıcın kanala gıremıyordu bu yuzden drum artık bekleyemem 40 . haftada sezaryan oldum. hatta doguma gırerken nstde ebe guldu bebegın o kadar yukardakı valla agzından daha kolay cıkar dedı gulustuk. epıdural sezaryan oldum. sezaryan boyleyse 10 kere dogururum. hastanede 3 saat sonra yuruttuler bır daha da yatmadım hep oturdum ertesı gun eve gelınce gelen mısafırllerle oturdum. hıc evdekı yatagımda lohusa gıbı yatmadım gıydım pıjamalarımı taktım tacımı yaptım makyajımı gelsın lohusa serbetlerı gıtsın baklavalar....bence en onemlısı anestezı uzmanı. dogum esnasında bıle ayaklarımı oynatıyordum. bacaklarımı hareket ettırıyordum drum uyardı sallama sadece karnını uyusturduk .. drun verdıgı agrı kesıcılerı bıle kullanmadım ama sen benım gıbı cengaver gorunup herseye atlama sen halledersın deyıp kendı anam bıle gıttı bebekle kalınca anladım hanyayı konyayı..
Masallah ne guzel bir dogum olmus:nazar: Allah herkese böyle övunerek sevinerek anlatacak dogumlar yasatsin insallah :)

haaaaaa hiiiiiiii sanirim oldu oyle bisi tuh yaaaa bisi cekti benim canim kahretsi neydi yaaaaa :KK43:(( ::KK43:((((
Bak bahanen cikti artik sutum cekiyor diye aldirtirsin istediklerini :KK1:
Benimde isime yarayabilirdi ama bu titreme olayi kendiliginden gecti bilem demekki benimde sut biseylere asermis :)))
 
cok ilginc geldi dusa kabinim ufak aslinda dedigini uygulamak kolay olur kendim yikarken kullansin die kaymaz yer plastigi almistim yeni duruo onu sererim du bakalim su belim gecsin ilk is deniyim tas degil de dus zimbirtisi war ya o da kolay olur....mersi gugum...
Rica ederim seker.
dus basligi ile zor. 2 sebebi var. 1 su isisi degisebiliyr. 2 kulagina su kacma riski artiyr.

buarada gecmis olsun. Insallah onemli birsey degildir.

Kızlar oğluşumun alnı ve kafası emerken acayip terliyor alnında isilik gibi şeyler belirdi doktorunu aradım hergün banyo yaptırdığımızı söyledim günde iki kez yaptırın dedi terden oluyormuş her emişinde deli gibi terliyor her emişte mi yıkıcam ?? Böyle olan var mı ... O kadar da temiz bakıyorum her gün banyo yağlalıyorım kremliyorum üstü değişio sürekli :KK43:( ama kafasının terlemesine çözüm bulamam ki

Ben yag yada krem surmuyrm. Dr da gerek gormedi..cildi pul pul dokulmezse birsey surme dedi.
emerken terliyr ama koluma bez koyarsam geciyr cnm.
 
Günaydınnn nasılsınız
Bi arkadaş demiş ya kafası terliyo doktor da demiş günde iki kere yıka. İçimden olduuu kolaysa sen yıka dedim. Ben haftada iki zor yıkıyorum. Bi bezle kafasını silersin arkadaşlar güzel çözümler söylemiş zaten her gün yıkıyormuşsun daha ne
 
kızlar günaydın,

yarın karma aşımız var ve cumartesi günü izmir e gideceğiz. araba ile yaklaşık 8 saat sürüyor. Kızım malum huysuz ateşi çıkarsa yolda durmazsa 1 haftadır stres oldum. ne yapıcam ben? Fikirlerinizi paylaşın benimle ne olur. bide arabada süt ısıtabileceğim bi aparat var mı?
 
X