• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar mide bulantımın yanında şimdi de şiş karınla başım dertte.bulantıdan bişey yemiyorum.bi bardak su icsem karnım davul gibi şişiyor.taş gibi oluyor.buyüzden tartıda da çok çıkıyorum.7 haftada 2 kilo aldım bu yüzden.acaba bu gazdan dolayı mı yoksa su mu topladı vücudum.bilen var mı?ilk gebeliğim.

Aynen benimde öyle. Zaten kiloluydum gebe kalınca fakat karnım o kadar şiş ki sanki 5-6 aylık hamileyim. Ilk gebeliğimde olduğu gibi tekrar erkenden vücudum su toplamaya başladı. Bu hafta tekrar kontrolüm var ve su atabilmek için ne yapabilirim diye soracağım. Isırgan otu cayı içerdim fakat internette bazı diğer otlar gibi riskli olduğunu okudum.

kızlar nette bi yazı okudum çok beyendim sizinle paylaşmak istedim
Canım Anneme
Bak... Annen ve sen ....
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti.
Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi.
Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi..
Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..
Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti.
Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile
çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken,
O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı.
Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün,
aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın,
en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini
ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi...
Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak..
Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu,
senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı.
Çevrende annesini kaybetmiş,
hatta hiç görememiş insanlar var.
Bu birgün senin de başına gelecek,
olmasa keşke ama yaşanacak..
O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin.
Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir,
bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...

kızlar bugun randevumuz vardı doktor amcada. 12+2 olduk ve günümüzle uyumluyuz. ense kalınlığımız 1.5 çıktı burun kemiğimizi de gördük. her şey yolunda. bebiş 1 saniye durmadı kıpır kıpırdı. cinsiyetimiz %70 kız. 2 hafta sonra gidicem o zaman netleşecek ama bence değişmeyecek :nazar:
Hayırlı olsun canım benim kızımda 12. Haftada durmuyordu yerinde dr %60 kız demişti kızım oldu
O zaman benim daha var baya :31: lekelenmeler olmuştu bende dr um ciddi bişi olduğunu sanmıyorum dedi telefonda dinlen dedi. Sonra başka bir gün hemşireyle görüştüm o da dedi ki, içinin rahat etmesini istiyorsan sağlık ocağında filan kalp atışını dinlet istersen. dinletemeyeceğim bu durumda..
Bizim aile hekimimiz öyle demişti canım ama ara sor belki farklı alet vardır
kızlar nette bi yazı okudum çok beyendim sizinle paylaşmak istedim
Canım Anneme
Bak... Annen ve sen ....
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti.
Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi.
Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi..
Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..
Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti.
Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile
çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken,
O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı.
Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün,
aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın,
en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini
ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi...
Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak..
Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu,
senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı.
Çevrende annesini kaybetmiş,
hatta hiç görememiş insanlar var.
Bu birgün senin de başına gelecek,
olmasa keşke ama yaşanacak..
O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin.
Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir,
bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...

Okurken içim fena oldu zaten duygusalız böyle yazıları okuyunca iyice salya sümük oluyor insan:) Benim annem ben 10 yaşındayken vefat etti sanki kendimi gördüm yazıda paylaşımın için saol canım

Benim kontrolum çok güzeldi kizlar darisi başınıza her kontrol yüzümüzu guldursun insallah..ense kalınlığimiz 1.1 cikti bu cok iimis.. 3 den buyukse risk oluyomus..medical bursada yaptirdim. bi suru test istedi doktor. İkili test de dahil 8 tane test icin 114 lira odedik toplamda. Bu emekli sandigi fiyati.
Bunlarin disinda bizim sipa tarihinden 4 gun küçüktü bu kontrolde haftasindan 4 gun buyuk cikti sevindik :) kipir kipir taklalar parendeler gordugum en guzel filmdi :)

Benim kontrolum çok güzeldi kizlar darisi başınıza her kontrol yüzümüzu guldursun insallah..ense kalınlığimiz 1.1 cikti bu cok iimis.. 3 den buyukse risk oluyomus..medical bursada yaptirdim. bi suru test istedi doktor. İkili test de dahil 8 tane test icin 114 lira odedik toplamda. Bu emekli sandigi fiyati.
Bunlarin disinda bizim sipa tarihinden 4 gun küçüktü bu kontrolde haftasindan 4 gun buyuk cikti sevindik :) kipir kipir taklalar parendeler gordugum en guzel filmdi :)
masallah cnm. darısı başımıza. bu iki kontrol arasında dikkat ettiğin seyler oldu mu

Kızlar midemden çok cekiyorum eksime oluyor ve acı su ağzıma geliyor çok fenayum yaa. Neden oluyor diye yediklerime bakıyorum ama bulamadım ki :(

o kaçınılmaz zaten. ne yesen oluyor. ben gaviscon şişesiyle geziyorum. alkol bağımlılarının cebinden konyak çıkardığı gibi devamlı bir yerlerden gaviscon çıkarıp tepeme dikiyorum. :37:

yağlı, salçalı, baharatlı, asitli şeylerden uzak durmak lazımmış. geriye bir tek peynir ekmek, haşlanmış patates falan kalıyor. dışarıdan hazır şeyler yememek lazım. ben ne midemin bulantısına ne yanmasına çare bulamadım. midem bu bebeği istemiyor. belki bir gün alışır ve sorun çıkarmaktan vazgeçer. şu an birbirimize tamamen düşmanız. :27:

ya kızlar ben süt içmeyi normalde severdim ama hamiel aldıktan sonra bi kaç kez dimes kçük sütlerden alıp içtiç süten soğudum resmen markadan mıdır, üzülüyorum içemediğim için bir kase yoğurt yemem sütsüz yeterli olur mu

merhaba arkadaşlar
yazılarınızı takip ediyorum ve çoğunuz kilo almışsınız yada
önceki kıyafetlerini düğmelerini iliklemeden giyebiliyormuşsunuz.

biz 10+4 olduk ama yaklaşık 5 kilo verdim, karnım veya göbeğim çıkmadı, umarım normaldir bu durum, sizleri okudukça endişelenmeye başladım.

inş. sağlıklı geçsin günlerimiz hep.

Son düzenleme:
ya kızlar ben süt içmeyi normalde severdim ama hamiel aldıktan sonra bi kaç kez dimes kçük sütlerden alıp içtiç süten soğudum resmen markadan mıdır, üzülüyorum içemediğim için bir kase yoğurt yemem sütsüz yeterli olur mu

sütten ziyade süt ürünlerini daha çok tavsiye ediyorlar. herkes bir şey diyor. insanın kafası karışıyor. doktorum bana süt ya da süt ürünü dedi. peynir ve yoğurttan kalsiyum daha iyi alınıyormuş. ama bir kase yetmez herhalde peynir de ye istersen. ya da en iyisi doktoruna sor. :44:

kızlar ara ara rahimde sancım var bazen batma da oluyor adet zamanında olduğu gibi çok az daha yanmaya benzer her gün değil ama.
sizlerde de var mı yoksa abooo diyerek endişelenmeye başlayayım mı :26:

canım liste bu şekilde mi olacak renkli harfler hareketli smileyler vs? bence solaninin yaptığı gibi sade kalsa daha iyi bu çok göz yorucu. tabi şahsi fikrim oy çoğunluğu önemli.

oya falan gerek yok cnm,liste çok uzun kısa olsa yapcaktım o şekilde,yapılınca güzel duruyordu...

merhaba arkadaşlar
yazılarınızı takip ediyorum ve çoğunuz kilo almışsınız yada
önceki kıyafetlerini düğmelerini iliklemeden giyebiliyormuşsunuz.

biz 10+4 olduk ama yaklaşık 5 kilo verdim, karnım veya göbeğim çıkmadı, umarım normaldir bu durum, sizleri okudukça endişelenmeye başladım.

inş. sağlıklı geçsin günlerimiz hep.

ayy canım üzme kendini aynı durumdayız ben 13. haftaya girdim bende tam 5 kilo verdim ve 2 gündür karnımın şişliğini hissediyorum ama hala 1 kilo bile almadım sende az sabret şişer karnın merak etme. doktorum kilo vermemin bi sakıncası olmadığını söledi bulantılar filan iştahsız geçirdik ya bi süreyi ondan verdik heralde kiloyu valla ben çok memnunum halimden mümkünse bi 5 kilo daha veririm yani :D

Bende sizleri uzun süredir takip ediyorum.11+5 günlük benim bebisimm:) ama mide bulantılarım o kadar yoğunduki bir hafta hastanede yattım:( yeni yeni kendime geliyorum..yazmak bugüne nasipmis...yarrularimizi rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin :)

Bende sizleri uzun süredir takip ediyorum.11+5 günlük benim bebisimm:) ama mide bulantılarım o kadar yoğunduki bir hafta hastanede yattım:( yeni yeni kendime geliyorum..yazmak bugüne nasipmis...yarrularimizi rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin :)

geçmiş olsun canım. benim hala devam ediyor bulantılar bitsin diye bekliyorum bende. amin inşallah canım.

ayy canım üzme kendini aynı durumdayız ben 13. haftaya girdim bende tam 5 kilo verdim ve 2 gündür karnımın şişliğini hissediyorum ama hala 1 kilo bile almadım sende az sabret şişer karnın merak etme. doktorum kilo vermemin bi sakıncası olmadığını söledi bulantılar filan iştahsız geçirdik ya bi süreyi ondan verdik heralde kiloyu valla ben çok memnunum halimden mümkünse bi 5 kilo daha veririm yani :D

sağol canım, valla içim rahatladı seni rahat görünce.
aslında benim doktorda dedi,kilo vermek sorun değilmiş.
ama nebileyim işte, burda birçok arkadaş kilo alınca bende ister istemez...

yoksa bende memnunum kilo verdiğim için, ama inşaallah geçer bu iştahsızlık, mide bulantıları.
ençok da severek su içmeyi özledim. olsun bakalım, Rabbim daha beterinden korusun.

Back
X