Kizlar merhaba. Sat.a gore 11+3ken bebisimin boyutu 43 cm iken ikili test yapildi. Ense kalinligi 0.79 idi. Dopplerle de bakti dr. İyi gozukuyir dedi fakat ikili test sonucum 1:50den fazla geldi. Ense kalinligiyla birlikte kombine testte ise 1:223. Cvs onerdi dr. Baska dr.a gittim. O da ultrasona gore saglikli gorunuyor ama kesin degik dedi. Ben testi yenilemek istedim sonucta laboratuvarin cikardigi bir sonuc. Cok pismanim yaptirdigima. Ben cvs amniyosentez vs yaptirmak istemiyorum. Aldirmak istemedigimizden. Prena diye bir test varmis. Amerikaya veya almanyaya kan gonderiliyormus. 3 haftada sonuclaniyormus. 1900tlden basliyor fiyati. Ama ona ne kadar guvenilir bilmiyorum. O zaman onu yap rahatla dedi dr. Bilmiyorum ne yapacagim. 1 kiyafet bile almadim henuz bebegine ama heyecanim bitti. Sizce ne yapmaliyim.
baştan beri burada yazılanlar hep ikili testin kesin sonuç olmadığı, testinde sorun çıkanların sağlıklı bebekler dünyaya getirdiği, testinde sorun çıkmayanların ise down sendromlu bebeğe sahip olabildiği yazılıyor.
zaten testi yaptırıp yaptırmama kararı da bu durumdan dolayı değişkenlik gösteriyor.
bence pahalı olan testi yaptırmak yerine farklı bir merkezde farklı bir labaratuar, farklı bir doktor yorumu daha faydalı olur. içini ferah tut, gereksiz vesveseye kapılma. testin sonucu senin gebeliğinde yada bebeğinde sorun vardır demek değil. sadece bir olasılık değerlendirmesi. insanlar sadece kötü ihtimalleri düşünecek olsaydı 35 yaşından sonra hiç bir kadın hamile kalmaya cesaret edemezdi.