• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kizlar merhaba. Sat.a gore 11+3ken bebisimin boyutu 43 cm iken ikili test yapildi. Ense kalinligi 0.79 idi. Dopplerle de bakti dr. İyi gozukuyir dedi fakat ikili test sonucum 1:50den fazla geldi. Ense kalinligiyla birlikte kombine testte ise 1:223. Cvs onerdi dr. Baska dr.a gittim. O da ultrasona gore saglikli gorunuyor ama kesin degik dedi. Ben testi yenilemek istedim sonucta laboratuvarin cikardigi bir sonuc. Cok pismanim yaptirdigima. Ben cvs amniyosentez vs yaptirmak istemiyorum. Aldirmak istemedigimizden. Prena diye bir test varmis. Amerikaya veya almanyaya kan gonderiliyormus. 3 haftada sonuclaniyormus. 1900tlden basliyor fiyati. Ama ona ne kadar guvenilir bilmiyorum. O zaman onu yap rahatla dedi dr. Bilmiyorum ne yapacagim. 1 kiyafet bile almadim henuz bebegine ama heyecanim bitti. Sizce ne yapmaliyim.

baştan beri burada yazılanlar hep ikili testin kesin sonuç olmadığı, testinde sorun çıkanların sağlıklı bebekler dünyaya getirdiği, testinde sorun çıkmayanların ise down sendromlu bebeğe sahip olabildiği yazılıyor.
zaten testi yaptırıp yaptırmama kararı da bu durumdan dolayı değişkenlik gösteriyor.
bence pahalı olan testi yaptırmak yerine farklı bir merkezde farklı bir labaratuar, farklı bir doktor yorumu daha faydalı olur. içini ferah tut, gereksiz vesveseye kapılma. testin sonucu senin gebeliğinde yada bebeğinde sorun vardır demek değil. sadece bir olasılık değerlendirmesi. insanlar sadece kötü ihtimalleri düşünecek olsaydı 35 yaşından sonra hiç bir kadın hamile kalmaya cesaret edemezdi.

Kizlar merhaba. Sat.a gore 11+3ken bebisimin boyutu 43 cm iken ikili test yapildi. Ense kalinligi 0.79 idi. Dopplerle de bakti dr. İyi gozukuyir dedi fakat ikili test sonucum 1:50den fazla geldi. Ense kalinligiyla birlikte kombine testte ise 1:223. Cvs onerdi dr. Baska dr.a gittim. O da ultrasona gore saglikli gorunuyor ama kesin degik dedi. Ben testi yenilemek istedim sonucta laboratuvarin cikardigi bir sonuc. Cok pismanim yaptirdigima. Ben cvs amniyosentez vs yaptirmak istemiyorum. Aldirmak istemedigimizden. Prena diye bir test varmis. Amerikaya veya almanyaya kan gonderiliyormus. 3 haftada sonuclaniyormus. 1900tlden basliyor fiyati. Ama ona ne kadar guvenilir bilmiyorum. O zaman onu yap rahatla dedi dr. Bilmiyorum ne yapacagim. 1 kiyafet bile almadim henuz bebegine ama heyecanim bitti. Sizce ne yapmaliyim.

Canım bahsedilen testin (prena) oldukça güvenilir olduğunu, geçen hafta gittiğim doğum kursunda anlattılar. Tabi ki sana kalmış bunu da yaptırmak. Moralini bozma ve için nasıl rahat edecekse öyle yap... Sonuçta ikili test sonucunun da kesin sonuç vermediğini biliyoruz. Herşeyin hayırlısı...

benim kullandığım calci-net D3 ve prospektüsünde aynen şu yazıyor

Gebelik kategorisi: C.

Calci-Net D3 Efervesan Tablet gebelik döneminde ve emziren annelerde ancak doktor uygun görmüşse kullanılabilir. Hamilelerdekl uzun süreli hiperkalsemlye, çocukta bazen fiziksel ve zihinsel gelişmede gecikme, supravalvüler aort stenozu ve retinopati eşlik edebildiğinden; günlük doz uygulamasında kalsiyum için 1500 mg, D3 vitamini için 600 IU düzeyi geçilmemeli, gebelik döneminde kolekalsiferol dozunun aşılmasından kaçınılmalıdır. Kalsiyum anne sütüne geçer. D3 vitamini de anne sütüne geçer. Bu durum emziren annelerde değerlendirilmelidir. Ancak önemli bir etki beklenmez.

bu durumda sizin kullandığınız doz da belirtilenin üstünde görünüyor, kaldı ki hepimiz bunun dışında vitamin mineral takviyesi de alıyoruz, yiyeceklerle de alıyoruz, yani toplamda belirtilen dozun bi hayli üstünde kalıyoruz, kafam karıştı.

Benimkinde şöyle yazıyor;
Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım:
Gebelik kategorisi:B
Yüksek miktarda vitamin D içerdiğinden, Cals-D3 hamilelik ve laktasyon dönemlerinde kullanılmamalıdır.
1. Yapılan denemelerde, ilacın teratojenik veya embriyosid (embriyo öldürücü) veya başka türlü, üreme ile ilgili etkisinin olduğunu gösterilmiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur .
2. Gebe kadınlarda veya yapılan deneylerde ilaç incelenmemiştir. Bu katagorideki ilaçlar, eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fötus üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.

Nası kullanayım ben bunu.Kullanmadım hiç.Çok şükür herşeyi yiyebiliyorum.

hiç moralinizi bozmayın, bu test sadece bir risk hesaplama testi. sonucu riskli denip de bebeği sağlıklı oluyor genelde, çevremde çok duydum. biraz kader işi, bol bol dua edin derim ben içinizi ferahlatmak için.kötü düşünmemek lazım.

bugün yine baktım 400 gram daha almışım. günde 2,5 lt su tüketiyorum ondan mı acaba. çünkü bukadarı da fazla artık.

az bir şey yiyorum düzenli yiyorum ama kilo alıyorum. tatlı yok çikolata yok.kepek ekmek yiyorum dilim dilim. ama yine de günde 400 gram bu hiç adil değil ya. moralim çok bozuk ve çok korkuyorum. sanırım bi diyetisyene gideceğim

yaaaa hemen endişelenme bence garip bişey var onda yemiyorsan nasıl alacaksın ki o kadar kiloyu su falan tutuyor olabilirsin büyük ihtimal korkma bence ciddiyim bak moral vermek için demiyorum tuzu azaltmayı dene bir süre belki faydası olur arkadaşım ben de çok şiştim tuzu azaltınca toparlandım biraz

Bizde ilklere hamileyken öyle diyorduk :))) Yaşayınca kolay oluyor ama ,hele ki büyüklerse daha kolay oluyor,yardımcı oluyorlar,benim oğlum maşallah diyim kahvaltı hazırlar,yumurta yapar,çayımı doldurur,yastığımı koyar..:))) Allah ondan çok çok razı olsun..

Bende şimdi bebek olunca iki çocukla nasıl temizlik yemek v.s. yapıcam,nasıl gezicem :)) onları düşünür oldum,hayatım biticek gibi oluyor ....
Ohhh ne güzelmiş canim oğlun kaç yaşında benimki 6 yasinda ama ancak getir götürü yapar oda binbir ricayla.En zoru benimdir heralde kizlar benim oğlum 1.sinifa başladı bu sene.Naz caz yapma gibi bir imkan yok.Esimin isi cok yoğun surekli sehir disinda kasiklarima agri bile girse saatlerce odev yapiyoryz.Allah yardimcim olsun.

merhaba canım beni sağlık ocağından aradılar 18 kasımda randevu verdi sanırım o zaman dinleyebilcez orda ama tam olarak ne kadarlıktan itibaren dinliyorlar bilmiyorum.

Bizim aile hekimimiz öyle demişti canım ama ara sor belki farklı alet vardır

Bugün gittim sağlık ocağına, 16. haftadan sonra dinleyebiliyorlarmış bebek kalp atışını. dinledikleri aleti de gösterdi tansiyon ölçme cihazı gibi bişi.

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu geçiren oldu mu bu topicte? Lokosit, eritrosit, epitel değerleriniz kaçtı acaba? Bana antibiyotik verdi dr ama 6 haftalıktım o zaman bebeğe zarar verir diye kullanmadım şimdi şüphe sardı içimi çünkü ara ara yanma oluyor. Antibiyotik kutusu öyle hiç açılmamış duruyor, adı alfasilin. Kullansam mı acaba aradan bir ay geçti ama..

Benimkinde şöyle yazıyor;
Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım:
Gebelik kategorisi:B
Yüksek miktarda vitamin D içerdiğinden, Cals-D3 hamilelik ve laktasyon dönemlerinde kullanılmamalıdır.
1. Yapılan denemelerde, ilacın teratojenik veya embriyosid (embriyo öldürücü) veya başka türlü, üreme ile ilgili etkisinin olduğunu gösterilmiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur .
2. Gebe kadınlarda veya yapılan deneylerde ilaç incelenmemiştir. Bu katagorideki ilaçlar, eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fötus üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.

Nası kullanayım ben bunu.Kullanmadım hiç.Çok şükür herşeyi yiyebiliyorum.

BU DURUMDA SİZİNKİ DE C KATEGORİSİNE UYGUN DEĞİL Mİ SİZCE DE?
bu durumdaki bir ilacı neden reçeteye yazıyorlar ben anlamadım ki

Kategori A
Yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla, ilacın gebeliğin ilk üç ayındaki (ilk trimesterindeki) fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve sonraki iki trimester için bir risk oluşturduğuna ilişkin veri de yoktur.

Kategori B
Hayvan üreme çalışmalarında ilacın fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır.
YA DA
Hayvan çalışmalarında bir yan etki ortaya çıkmıştır ama gebe kadınlarda yapılan yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla herhangi bir trimesterde fetüs için bir risk olduğu gösterilememiştir.

Kategori C
Hayvan üreme çalışmalarıyla fetüs üzerinde bir yan etki olduğu gösterilmiştir ve insanlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.

Kategori D
Araştırma veya pazarlama deneyimlerinden ya da insanlardaki çalışmalardan elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.

Kategori X
Hayvan ya da insanlardaki çalışmalar fetal anormallikler göstermiştir ve/veya araştırma ya da pazarlama deneyimlerinden elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ve söz konusu riskler, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasının olası yararlarından açıkça daha fazladır.

İşte tamda bu yüzden ilk hamileligimdeki tecrubeme dayanarak bu testi yaptirmadim.Aldirmayacagini soylemissin .Keşke yaptirmasaydin.Ama içini ferah tut benim down Sendromu riski 1; 50 cikmisdi.Amniosentez yaptirdik.Ama kabus gibi bir gebelik gecirdim.Sonuc maşallah sapasaglam bir evladim var. Degdimi o kadar yiprandigima değmedi tabiki.Sende üzme kendini canim.Bak en canlı ornek benim.

Bugün gittim sağlık ocağına, 16. haftadan sonra dinleyebiliyorlarmış bebek kalp atışını. dinledikleri aleti de gösterdi tansiyon ölçme cihazı gibi bişi.

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu geçiren oldu mu bu topicte? Lokosit, eritrosit, epitel değerleriniz kaçtı acaba? Bana antibiyotik verdi dr ama 6 haftalıktım o zaman bebeğe zarar verir diye kullanmadım şimdi şüphe sardı içimi çünkü ara ara yanma oluyor. Antibiyotik kutusu öyle hiç açılmamış duruyor, adı alfasilin. Kullansam mı acaba aradan bir ay geçti ama..

bence doktoruna gidip tekrar idrar tahlili yaptır derim ilaçı da sorarsın
bu arada bolbol su iç belki bu sayede iltihabı atarsın vücudundan geçmiş olsun
doktora sormadan bişi yapma derim ben

bence doktoruna gidip tekrar idrar tahlili yaptır derim ilaçı da sorarsın
bu arada bolbol su iç belki bu sayede iltihabı atarsın vücudundan geçmiş olsun
doktora sormadan bişi yapma derim ben

Randevum tee Aralığın 4ünde :14: Arada arıyorum dr u bazen kendisiyle bazen hemşireyle görüşüyorum ama sanırım bıkacaklar artık benden aramaktan çekiniyorum artık.

BU DURUMDA SİZİNKİ DE C KATEGORİSİNE UYGUN DEĞİL Mİ SİZCE DE?
bu durumdaki bir ilacı neden reçeteye yazıyorlar ben anlamadım ki

Kategori A
Yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla, ilacın gebeliğin ilk üç ayındaki (ilk trimesterindeki) fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve sonraki iki trimester için bir risk oluşturduğuna ilişkin veri de yoktur.

Kategori B
Hayvan üreme çalışmalarında ilacın fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır.
YA DA
Hayvan çalışmalarında bir yan etki ortaya çıkmıştır ama gebe kadınlarda yapılan yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla herhangi bir trimesterde fetüs için bir risk olduğu gösterilememiştir.

Kategori C
Hayvan üreme çalışmalarıyla fetüs üzerinde bir yan etki olduğu gösterilmiştir ve insanlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.

Kategori D
Araştırma veya pazarlama deneyimlerinden ya da insanlardaki çalışmalardan elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.

Kategori X
Hayvan ya da insanlardaki çalışmalar fetal anormallikler göstermiştir ve/veya araştırma ya da pazarlama deneyimlerinden elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ve söz konusu riskler, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasının olası yararlarından açıkça daha fazladır.

Bende anlamadım,herşey bir kenara madem öneriliyor prospektüsündeki bilgide bize de güven verecek bir ilaç tercih edilmeli.Bazen gerçekten 'eskiden varmıymış' dedirtiyorlar insana bazzı şeyler için.

Canım bahsedilen testin (prena) oldukça güvenilir olduğunu, geçen hafta gittiğim doğum kursunda anlattılar. Tabi ki sana kalmış bunu da yaptırmak. Moralini bozma ve için nasıl rahat edecekse öyle yap... Sonuçta ikili test sonucunun da kesin sonuç vermediğini biliyoruz. Herşeyin hayırlısı...

doğum kursu neresi? ne yapıyorsunuz orada? tavsiye eder misiniz?

benim kuzenimede aynı şeyleri ilk gebeliğinde söylediler ama şimdi 2 buçuk yaşında kızı ve maşalh hiç bişeyi yok, çok duyuyoruz böyle şeyleri ve doğum olunca bebekler çok sağlıklı doğuyor geçirdiğn sıkıntılı bi hamilelik ten başka bişey olmuyo ama elde değil üzülmemek bol bol duaet içini ferah tut inş çok sağlıklı bir bebeşin olucak

yaaaa hemen endişelenme bence garip bişey var onda yemiyorsan nasıl alacaksın ki o kadar kiloyu su falan tutuyor olabilirsin büyük ihtimal korkma bence ciddiyim bak moral vermek için demiyorum tuzu azaltmayı dene bir süre belki faydası olur arkadaşım ben de çok şiştim tuzu azaltınca toparlandım biraz

sağol canım deneyeceğim. bi de koşu bandı aldım artık yürüyüş yapacam belki o zaman su toplamaz vücudum.

cnm ben geçirdim idrar yolu enfeksiyonu,hatta geçtimi bilmiyorum antibiyotik,fitil,birde tek kullanımlık toz ilaç verdi doktor,lökosit +++ epitel 16 wbc 65 eritrosit negatif çıkmıştı,çok fazla enfeksiyon vardı...bence git bir idrar tahlili yaptır ona göre ilaç kullan...

doğum kursu neresi? ne yapıyorsunuz orada? tavsiye eder misiniz?

Canım ben doğum kursunda kendim doğum psikoloğu ve doğum destekçisi/doula olmak için eğitim alıyorum. Ama gebelere de eğitimler açılıyorlar. Hatta ben 3 ay sonra aldığım eğitim kapsamında gebelere doğuma hazırlık kursu açacağım. Genel olarak, doğum ile ilgili bilgiler veriliyor. Ben şahsen eşimi de eğitime sokacağım kendi hamileliğim biraz daha ilerleyince. :)))

cnm ben geçirdim idrar yolu enfeksiyonu,hatta geçtimi bilmiyorum antibiyotik,fitil,birde tek kullanımlık toz ilaç verdi doktor,lökosit +++ epitel 16 wbc 65 eritrosit negatif çıkmıştı,çok fazla enfeksiyon vardı...bence git bir idrar tahlili yaptır ona göre ilaç kullan...

Benim 4 hafta önceki sonuçlarımda "bol lökosit, 4-5 eritrosit, bol epitel görüldü" yazıyor. 8 saat arayla antibiyotik vermişti dr.. Kullanmadım desem kızacak, etrafımda herkes amannn sakın hamilelikte antibiyotik mi olur kullanma asla diye hücum ettikleri için..

Back
X