• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
slm aranıza yeni katıldım 2. kez anne adayıyım bir oglum var miraç adında 11 aylık henüz ve 2.de yolda 3.5 aylık biraz cabuk oldu ama olsun rabbim aratmasın zaman buldukca size katılacam azda olsa tecrubelerimden bahsedicem nice güzel paylaşımlara inş :)

Selam kızlar ben sürekli bu saatlerde girip yazılanları okuyabiliyorum ancak.konular çok hızlı ilerliyor cevap yazamıyorum:)Herkese hayırlı güzel bir hamilelik ve doğum dilerim Rabbim yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.Ben bugün cinsiyetini öğrendim Rabbim nasip ederse bir oğlum olacak doktorum kesin dedi ama ben hala inanamıyorum inşallah Allah hepimizin gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip eder.Hepinize sevgiler

Bana da bu kadar sıkıntılı ikinci kez oldu,geceleri hep uyanıyorum ama ara ara uyuyabiliyorum böyle kötü olmuyorum genelde.Allah beterinden korusun sıkıntıların,hepimizi.

amin.. ben yine nefes alamadım bu gece. uyuyamadım. öksürük olmaya da başladım. çok korkuyorum. nasıl geçireceğim bu hastalık dönemini. :14: antibiyotik içmeden geçiremiyorum normalde. en az 10 gün sürünürdüm eskiden. şimdi ne yapacağım ben? :43:

amin.. ben yine nefes alamadım bu gece. uyuyamadım. öksürük olmaya da başladım. çok korkuyorum. nasıl geçireceğim bu hastalık dönemini. :14: antibiyotik içmeden geçiremiyorum normalde. en az 10 gün sürünürdüm eskiden. şimdi ne yapacağım ben? :43:

Benimde normalde antibiyotik icmeden gecmez,bu gunlerde kesin hasta olcam oksurmeye basladim bile,sicak su bal limon denedinmi? Onu deniycem ben,burda arkadaslarin onerileri vardi onlarida deneyebilirsin,gecmis olsun..

Günaydın kızlar, benim kabuslar serim devam ediyor halen. Yine bebeğimi kaybetmiş gördüm, çok güzel bir erkek bebekti. Deli gibi ağlıyordum yine, böyle devam edersem bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Geceler benim için çok zor geçiyor.

Günaydın güzel mayıs anneleri nasılsınız?Eşim sabahçıydı bugün erken gitti benim zaten uyku düzenim yok sizlere bakayım dedim yarın kontrol var çok heyecanlıyım inş cinsiyetinide söyler bende kız çocuğu çok istediğim için hep cicili bicili şeylere bakıyorum ama hayırlısı.Bu arada benim cildim çok bozuldu her yerim sivilce doldu kendimi aynaya bakmak istemiyorum artık ya.

[h=2]
icon3.png
Gebelikte öksürüğe doğal reçete[/h]
Merhaba bayanlar. Başka bir başlık altında öksürmekten muzdarip olduğumu yazmış, tavsiyelerinizi istemiştim. Saolun, herkes bir şeyler söyledi, internetten araştırdım, doktorlara sordum, ve hayatımızın en önemli dönemi olan hamilelikte öksürüğe nasıl çare bulunur sizlerle payşalmak istedim.

Benim öksürük, rinit ile birlikte başladı, gıcık yaparak. Geniz akıntısı zaten uzun süredir devam ediyordu, artık akciğere ulaşmıştı. Bir de bu hastalığı olanlar dikkat etsin, en ufak bir ısı değişimi, hava değişimi, koku, ev tozu, hayvan tüyü ve polenden etkileniyor. Beni tetikleyen hastanede geçirdiğim bir gece oldu. Oda çok sıcaktı, terledim, camı açtım ve sonuç, öksürük. Üstüne bir de soğuk algınlığı eklendi, aman suyundan da koy.

Öncelikle sabah kalkınca bir bardak ılık limonlu ballı su için.

Yarım saat sonra bir tane elma yiyin. (Astıma da birebir).

Kahvaltınızı güzelce edin, bir bardak portakal-mandalina suyu için. (c vitamini takviyesi)

Öğlene doğru sıcak bir ıhlamur, içine sadece ufak bir parça çubuk tarçın. Şekerli değil, ballı olacak.

Öğlen yemeğinizi yiyin, üstüne bir de kivi yiyin. (İnanılmaz iyi geliyor, boğazı temizliyor)

Akşamüstüne doğru ister açık ballı limonlu çay, ister kaynatılmış ayva suyu için.

Akşam yemeğinizi güzelce yiyin, hemen sonra tekrar ballı limonlu ve karanfilli ıhlamur için.

Gece yatarken adaçayını kaynatıp buğusunu yüzünüze tutun. Ama adaçayını içmeyin.

Yatarken yanınızda ılık su bulundurun, ama koca bir bardak. Uyuyana kadar yavaş yavaş için.​

benim gibi hasta olan ve hasta olmak üzere olanlar için bulduğum reçeteyi paylaşıyorum kızlar. sağolsun bir arkadaş başka bir başlıkta yazmış. ismi ile alıntı yapamadım. kusuruma bakmasın. sağ salim bitirseydik hamileliklerimizi... :31:

Son düzenleme:
Kizlar bende daha önce yazmıştım ama gormeyenler vardir yine yaziyim.Benim burnum çok kolay tıkanir ot...inden baska burun spreyi rahatlatmaz normalde onu sikinca ohhh derim dünya varmış. Ama hamile kalinca işler degisti tabi.Yasak olduğunu biliyorum bende annemin tarifiyle bir sprey yaptım kendime.1 cay bardagi kaynatilmis ilitilmis suya bir cay kasigi karbonat bir cay kasigi tuz koyup karistirdim.Sprey sisesi e koyup salladim.yaklasik 1 aydir kullaniyorum ve ot... halt etmis.Hem dogal hem icim rahat. Aklinizda olsun ;)

Son düzenleme:
Selam kızlar nası gidiyo gobusler çıktı mı? :4: Benim artık biraz belli olmaya başladı kilo almadım ama kıyafetlerim sıkıyo elbiselerimi giyiyorum genelde..yada pileli eteklerimden:) dışarıdan cok farkedilmiyor ama ben cok mutlu oluyorum büyüdükte :):49:

kızlar bu gece rüyamda bir kız bebeğim olmuş :16: erken doğummuş doğru dürüst bir kıyafeti yok. altını alıyorum uyutuyorum nasıl bir harika duyguydu anlatamam. rabbim hepimizin bir an önce sağlıkla bebeklerimi kucağımıza almayı nasip etsin :nazar: en son 2 gün önce gördüm meleğimi bayağı büyümüş kıpır kpırdı :emir_bebek:
bu arada cinsiyetini 13 hafta içinde öğrenen var mı aramızda . diğer bir sorumda ikili test için 12+6 geç mi oluyor :44:

Kızlar bulantılarınız nasıl oldu?Benim bitti denecek kadar az ekşimem çok fazla artık yemeye başladım hatta yapmayada başladım bugün ilk defa soğan kokusundan tiksinmeden eşime yemek yapıyorum ve psikolojımde düzelmeye başladı sanırım bugün daha iyiyim evdeyim tek başımayım ve kendimi iyi hissediyorum hatta yemek yapabiliyorum artık normal hayatıma doğru gidiyorum diye kendimi dahada iyi hissettim kusmalarım yok artık inş da olmaz bidaha .

kızlar bu gece rüyamda bir kız bebeğim olmuş :16: erken doğummuş doğru dürüst bir kıyafeti yok. altını alıyorum uyutuyorum nasıl bir harika duyguydu anlatamam. rabbim hepimizin bir an önce sağlıkla bebeklerimi kucağımıza almayı nasip etsin :nazar: en son 2 gün önce gördüm meleğimi bayağı büyümüş kıpır kpırdı :emir_bebek:
bu arada cinsiyetini 13 hafta içinde öğrenen var mı aramızda . diğer bir sorumda ikili test için 12+6 geç mi oluyor :44:

amin cnm inş. ben cuma günü 13+1 iken büyük ihtimal kız diye öğrendim , önümüzdeki ay netleşir

meraba kızlar.. dün gece göğüslerim çok sızladı bugünde hala devam ediolar koparıolar sanki uçlarını normalde adet dönemnde bile ne sızı ne şişkinlik hiç bişi bilmezdm ilk kez yaşıorum desem yeridir.. dokunamıosun bile var mıdır acaba sızıyı azaltmanın bi yöntemi???

Kızlar merhaba. Ben 3 kilo aldım ama çok fazla şiştim nerdeyse sizde durumlar nasıl. Hamilelik pantalonu kullanmaya baslayalı 2 ay oluyor nerdeyse. Kilo almayanlar nasıl başardınız 2 saatte bir acıkıyorum ben yemezsem midem kazınıyor siz nasıl başarıyorsunuz ya bana tiyo verin

Bu arada benim esim benden daha iyi biliyor valla,sag tarafim sancilaniyor dedim,karnin buyuyo ya ondan diyor:) doktor 2-3 hafta icinde bebek daha hizli buyuycek demis,valla simdi esim soyledide ogrendim,zaten kiza benziyor deyince doktor koptum ben gerisini leyla gibi dinledim:)

Benim gebeliğim de sizden birkaç gün daha geriden geliyor,yani bugün 14+6 olduk. Birkaç gündür de gün içinde sıklıkla kasık ağrım oluyor,hatta belime ve sırtıma vuruyor. Yürürken adım attıkça iyice artıyor kasıktaki ağrı ve benim de sağ tarafımda. İnşallah dediğiniz gibi bebeğin hızlı büyümesiyle alakalıdır.

Bu haftaya kadar çok kısa süreli ağrım oluyordu, böyle birkaç gündür devam edince çok endişelendim. Yoruluyorum bir de kaç gündür, acaba benim yüzümden bebeğime birşey mi oldu diye endileniyorum. Rüyamda bile bebeğimi kaybettiğimi gördüm gece...

Kızlar merhaba. Ben 3 kilo aldım ama çok fazla şiştim nerdeyse sizde durumlar nasıl. Hamilelik pantalonu kullanmaya baslayalı 2 ay oluyor nerdeyse. Kilo almayanlar nasıl başardınız 2 saatte bir acıkıyorum ben yemezsem midem kazınıyor siz nasıl başarıyorsunuz ya bana tiyo verin

canim bende alamadim diye uzuluyorum.4 kilo vermistim en son baktim yarim kilo almisim.ama hala hamile kaldigim ana gore 3,5 kilo eksigim.birde hic tiksinme bulanti kusmam falanda olmadi yememde iyi ama.doktorum bisey olaz dedi yinede uzuluyorum iste.fakat kilo vermeme ragmen durumlar ayni kiyafetlerim olmuyor.sistim resmen hatta en kotusu kabanlarim olmuyor.dun ana yakila kaban aradim kendime.

meraba kızlar.. dün gece göğüslerim çok sızladı bugünde hala devam ediolar koparıolar sanki uçlarını normalde adet dönemnde bile ne sızı ne şişkinlik hiç bişi bilmezdm ilk kez yaşıorum desem yeridir.. dokunamıosun bile var mıdır acaba sızıyı azaltmanın bi yöntemi???
Canım benimkiler 2 beden falan büyüdü nerdeyse cok sızladı bende bebe yagiyla her banyodan sonra genelde 2 güne bir yani nemlendiriyorum..onceden sutyensiz dolasirdim evde simdi yatarken bile takiyorum biraz toparlayici olması sızıyı azaltıyor..
Canım ben 3-4 haftadır bişiler yiyebiliyorum o yüzden almamış olabilirim hatta 2 kilo verdim..ama karnım büyüdü benim de..

Back
X