• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Gunaydinlar herkese...

Benim de mide yanmam var, napicami sasirdim ya....
:31::31:

Soğuk süt iç canım bu hafta saçlar cıkıyor mide yanması doğal asitli ve yağlı yiyeceklerden de uzak dur.

Ay ne tatlı parmak emmesi, minicikler ama bebişler işte:))

Çok güzel bir fikir dualı şeker....Ben oğlumda yalnız basıma kaldıgımdan kimseyi çağıramamıştım ama yine de duasını okutmuştum, kısmetse kızımda daha tecrübeli oldugumdan fırsat bulup, mevlüdünü yapmak isterim. İnsanın üzerinden resmen bir yük kalkıyor, hafifliyor.

Hayır olsun ama bana çok çok güzel bir rüya gibi geldi. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bi de bakalım kız mı yani rüyan çıkacak mı? Ben iki bebeğimin cinsiyetini de henüz gebe oldugumu öğrenmeden rüyamda gördüm, hiç ama hiç tereddüdüm yoktu hem hamile oldugumdan hem de cinsiyetlerinden, o kadar emin oldum rüyalarımdan:))

Günaydınnnn, konular ilerliyor. Cinsiyetler belli oluyor. Alışverişler heyecanlar başladı, daha çok bekleriz aramıza:)

Canım ben çook heves edip kendi şekerimi kendim yapmıştım. Malzemeleri internetten almıştım. Silikon tabancası ve silikon alıp yapmıstım cok zevkliydi. Kapı süsünü de kendim yapmıstım, bu sefer keçe ile yapılan şeylere bayılıyorum bir topik açacağım keçe kullanan var mı diye zaten? Müthiş sevimli şeyler çıkıyor.

Bende kendm yapıcam bebek şekerlerimi uzun süredir keçeyle uğrasıyorum zaten cokta basit yapımları kapı süsü felan yaptım arkadaşlarıma hediye ettim cinsiyetlerini bi öğrenebilsem :)

Selam anneler,

cumartesi günü kuru fasulye yemiştim gaz yapmasın diye kimyonda kattım ama oda ne ölüyorum zannettim cok feci karnım ağrıdı pazar öğlene doğru anca kendime gelebildim hafta sonuda çok yoruldum zaten mutfağımın giderinden su geldi evi su bastı felan filan :Szor geçti.

cinsiyetini öğrenenleri tebrik ederim .Hasta olanlara acil şifalar inşallah...

aramızda gıda teknikeri yada mühendisi olan varmı ben tanınan bi markanın peynirini almıştım.Peynirin kabında bir sürü sonra üstü kırmızı kırmızı olmaya başladı ben dedim avaba bişeymi döktü eşim felan sonra bugün kahvaltı tepsisindeki peynirdede aynı seyler gördüm neden olabilir acaba yada nereye şikayet edebilirim fikri olan varmı ? gıda hattınımı arasam

merhaba arkadaslar gecen hafta karın delıgımın altında sertlık karında sertlık vardı hatta bır tarafta sertlık toplanıyordu. bız bebek sanıyorduk bır arkadasım bu haftalarda karnın sert olmadıgını söyledı hemen drumu aradım hemen sabah gel dedı. drumda bu haftada bebegı hıssedemessın ve sertlık olmaz davul gıbı gergındı karnım ve ıdrar yapmada sıkıntı vardı. ıdrar tahlılı ve bobrek ultrasonu yapıldı.ıdrarda kan, enfeksıyon göruldu.lökosıt 56 ,,erıtrosıt 17 cıktı. radyalojı uzmanı bobreklerde buyume ıdrarın gerı kaçmasından bahsettı hemen sonucları aldım drum ürolojı uzmanına gönderdı. ıdrar yıolları enfeksıyonu cıktı ve hamılelıgımıde soyedım antıbıyotık yazdı maksipor 500 luk.. ıcınde de hamıleler kullanabılır yazıyor. kendı drumda rahatlıkla kullanabılırsın zaten ben de bunu yazacaktım ama urolojı uzmanının görmesınıde ıstedım dedi. ıkı gundur kullanıyrum karnım yumusacık oldu agrım kalmadı ıdrarımı rahat yapıyorum ınsallah bebegıme bırsey olmaz..ıcınızde ıdrar yolu ıltıhabı gecıren oldu mu..drum hamılelıkte yaygın korkma dedı ama gene de ıcım rahat degıl. böyle sorun yasayan oldu mu acaba

geçmiş olsun, ben de idrar yolu enfeksiyonu olmuştum monurol kullandım bir kere geçti. bol bol su içiyorum ama çok korkarım bende sık enfeksiyon olur.

ben artık her 15 gunde bır ıdrar tahlılı yaptırcam cunku bır ay oncekı tahlılde bırsey yoktu..damacana suyuda bıraktım erıklıye gectım bakalım ınsallh gecer

benim bakteri üremesi var.antibiyotik kullandım ama sanırım geçmedi.şikayetlerim aynen devam.gidecem dr a ama bakalım işten izin alabilirsem eğer

Günaydın Canlar...

Nasılsınız, nasıl gidiyor hamilelik. Göbüşler çıktımı, kilolar alındımı, mideleriniz ve beslenmeniz normale döndümü.

Ben kokulardan daha az tiksinir oldum. Sanırım midem düzelmeye başladı. Artık daha rahat yemek yiyorum. Ama henüz kilo alabilmiş değilim.

Sağ tarafımda belimde ve kalçamda olan ağrılarım bu ara dahada arttı. Dün koltuktan eşimin yardımıyla kalktım onun koluna girip zorla yürüdüm. Bacağım kalçamdan doğru kasılıyor, üstüne basamıyorum, yatıyorum sağa sola dönemiyorum. Öylece kalıyorum. Doktoruma daha önceki gidişimde sormuştum. Normal demişti ama ağrılar artmaya başladı. Bu gidişimde tekrar sorucam. Gerekiyorsa ortopedi felan hangi bölümse onada görüneyim.

Birkaç arkadaş daha böyle ağrılardan bahsetmişti. Varmı hala bu tür ağrılar yaşayan ?

Birde ben hala elimi göbeğime koyduğum zaman öyle top felan hissetmiyorummm. Bir tek ben mi hissetmiyorum yahuu :(

Canım odediğin bendede oldu dün gece tutuldum resmen basamadım ayağımın üzerine:( özelliklede yorulduğum günler oluyor. inşallah bel fıtığı falan değildir:( daha ileride karnımız büyüynce ne hale geleceğiz bilemiyorum:(
karın demişken kızlar benm karnım acaip büyüdü. 6 aylık gibi:) hamile elbisesi aldım çok şirinn:) ham bir hamile olduğumu hissediyorum artık:)

Meraba Kızlar. Önümüzde ki hafta İzmir den, İstanbula ablamın yanını tatile gitmeyi düşünüyorum. Normalde çalışıyorum bu aralar çok sıkıldım artık bir hafta izin aldım hava değişimi için :) Çarşamba günü doktor kontrolüm var doktoruma sorucam ama benim zamanlarım da uzun yolculuğa çıkan var mı ? Bir sorun olur mu acaba ? :34:

iş yerinden acayip sıkıldım bugün 10 gün rapor almayı düşünüyorum evde yatıcam biraz .aslında böyle rapor haklarımı sonlaramı saklasam diyordum ama bu işyerine burdaki insanlara 10 gün rapor bile az bence her ay 10 gün almam lazım.

Meraba Kızlar. Önümüzde ki hafta İzmir den, İstanbula ablamın yanını tatile gitmeyi düşünüyorum. Normalde çalışıyorum bu aralar çok sıkıldım artık bir hafta izin aldım hava değişimi için :) Çarşamba günü doktor kontrolüm var doktoruma sorucam ama benim zamanlarım da uzun yolculuğa çıkan var mı ? Bir sorun olur mu acaba ? :34:

tatlım selam... ben sürekli seyahat edip duruyorum.gebe kaldığımdan beri her hafta sonunu il dışında geçiriyorum diyebilirim.ama yaptığım seyehatler kısa süreli oluyo. 5 saati geçmemiştir. onda da hiç bi sıkıntım olmuyo bel ağrısı dışında.sende de oluyo mu bilmiyorum ama ben cok fazla oturursam aksam ciddi bel agrım oluyo.oturus pozisyonunu bi sağ bi sol yaparsın,bide yastığını al,ara sırada ayaklarını toplayıp otur hiç sıkıntın olmaz inşallah :)))

selam kızlar,

umarım herkes iyidir. geçmişi okuyamadım. bebişleriniz nasıl?:nazar::nazar:
geçen hafta kontrolümüz vardı, oğluşumuz olacağını öğrendik bakalım hayırlısıyla:)
parmağını emiyordu nasıl tatlı bir şey yarabbim :) sağlıkla gelsin çok heyecanlandım cinsiyetini de öğrenince. :nazar:

tatlım bişe soracam...ayrıntılıda mi kesin öğrendin? önceden tahmin yürütmüşlermiydi? bende 15. haftaya yeni girdim kimse kesin bişe solemek istemio :(

tatlım selam... ben sürekli seyahat edip duruyorum.gebe kaldığımdan beri her hafta sonunu il dışında geçiriyorum diyebilirim.ama yaptığım seyehatler kısa süreli oluyo. 5 saati geçmemiştir. onda da hiç bi sıkıntım olmuyo bel ağrısı dışında.sende de oluyo mu bilmiyorum ama ben cok fazla oturursam aksam ciddi bel agrım oluyo.oturus pozisyonunu bi sağ bi sol yaparsın,bide yastığını al,ara sırada ayaklarını toplayıp otur hiç sıkıntın olmaz inşallah :)))
Ayy içimi rahatlandın saol canım :)) normalde ben bütün gün işyerimde oturuyorum aralarda kalkıyorm az az yürüyorum ama öyle çok aşırı bir bel ağrılarım olmuyo. Benim sadece kasıklarım ağrıyo fazla oturmakdan. Dediklerini yapınca herhalde sıkıntı olmaz diye düşünüyorm bende :) rahat bişeyler giyerim zaten annemle yolculuk yapıcam o beni rahat ettirmek için herşeyi yapar :34:

iş yerinden acayip sıkıldım bugün 10 gün rapor almayı düşünüyorum evde yatıcam biraz .aslında böyle rapor haklarımı sonlaramı saklasam diyordum ama bu işyerine burdaki insanlara 10 gün rapor bile az bence her ay 10 gün almam lazım.
Bende aynı senin durumundayım cnm izin alıyorm bende ama ben buralardan da uzaklaşıcam bi nefes almam lazım artık :9:

merhaba arkadaslar gecen hafta karın delıgımın altında sertlık karında sertlık vardı hatta bır tarafta sertlık toplanıyordu. bız bebek sanıyorduk bır arkadasım bu haftalarda karnın sert olmadıgını söyledı hemen drumu aradım hemen sabah gel dedı. drumda bu haftada bebegı hıssedemessın ve sertlık olmaz davul gıbı gergındı karnım ve ıdrar yapmada sıkıntı vardı. ıdrar tahlılı ve bobrek ultrasonu yapıldı.ıdrarda kan, enfeksıyon göruldu.lökosıt 56 ,,erıtrosıt 17 cıktı. radyalojı uzmanı bobreklerde buyume ıdrarın gerı kaçmasından bahsettı hemen sonucları aldım drum ürolojı uzmanına gönderdı. ıdrar yıolları enfeksıyonu cıktı ve hamılelıgımıde soyedım antıbıyotık yazdı maksipor 500 luk.. ıcınde de hamıleler kullanabılır yazıyor. kendı drumda rahatlıkla kullanabılırsın zaten ben de bunu yazacaktım ama urolojı uzmanının görmesınıde ıstedım dedi. ıkı gundur kullanıyrum karnım yumusacık oldu agrım kalmadı ıdrarımı rahat yapıyorum ınsallah bebegıme bırsey olmaz..ıcınızde ıdrar yolu ıltıhabı gecıren oldu mu..drum hamılelıkte yaygın korkma dedı ama gene de ıcım rahat degıl. böyle sorun yasayan oldu mu acaba

Ben idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim canım ama benim başlangıçtı daha bir tane ilaç kullanmıştım sadece. Geçmiş olsun. Bir an önce iyileştirsin inşallah

İstanbul'dan İzmir'e gittim cuma günü uçakla, bu sabah da geri döndüm, yolculukla ilgili bir problem yaşamadım, sadece erken kalktığım için uykum var. umarım rahatlatıcı bir tatil olur :)

çok tesekkür ederim cnm..ben de sık ıdrara cıkardım cunku ben 4 lt su ıcerdım. bundan bır ay oncekı yapılan ıdrar tahlılınde yoktu nasıl bır ayda bu kadar yukseldi anlamadık. ıdrar testınde kan göruldu yoksa ıdrar yaparken kan görmedım...drum arkadası prof urolojı druna yolladı o bır baksın sonuclara dedı. dra ben cok su ıcıyorum neden oldu bebegım suyun cogunu alıyormuş o yuzden daha cok ıceceksın ve beklemeden tuvalete gıt dedı. ben hemen drumu farkettım ıkı gun karnımda sertlık oldu ve ıdrarımı kesık kesık yaptım o kadar suya ragmen ... artık ben de ne yapacagımı şaşırdım akışına bıraktım allah korusun bebeklerımızı. ben de bu ılaca baskadıgımdan berı demır ılacını vıtamını bıraktım zaten bır suru ılaç alıyorum.. sadece progestan ve bu ılaç

yanlış anlamadıysam doktor 4 litreden fazla su içeceksinmi dedi size.. yalnız kışın çok hareketli değilken ve özelliklede siz sürekli yatıyormuşsunuz 4 litreden fazla su zararlı bence bunu bi sağlıkçı olarak söylüyorum.. oturduğunuz yerde 4 litre su içmek vucudun su tutmasına neden olur.. geçmiş olsun bu arada inşallah bu sorunu atlatırsınız..

merhaba güzel anneler,

haftasonu benimde kontrolüm vardı. %90 bebişim erkek :nazar:
doktor bu haftadan itibaren bana da elevit, vitamin takviyesi, omega 3 ve magnezyum hapı verdi.
magnezyum için aslında daha ilerki haftalarda başlıyorum ama sen çalıştığın için şimdi yazıyorum dedi, o yüzden hapı her gün içmene gerek yok, gün aşırı iç dedi.
magnezyum aynı zamanda rahim kasılmalarına, bel ağrısına iyi geliyormuş. tek yan etkisi var o da bağırsakları çalıştırıyormuş ama zaten ileriki haftalarda kabızlık görülebilirmiş. o yüzden bağırsakları çalıştırması iyiymiş

İstanbul'dan İzmir'e gittim cuma günü uçakla, bu sabah da geri döndüm, yolculukla ilgili bir problem yaşamadım, sadece erken kalktığım için uykum var. umarım rahatlatıcı bir tatil olur :)

Daha önce uçağa hiç binmediğim için biraz fobim var giderken büyük ihtimalle otobüsle gideriz de dönüşte nasıl olucak bilmiyorm. Teşekkürler canım cevabın için inş. sorunsuz gider gelirim :34: Umarım cnm bu aralr çok bunaldm uzaklaşmak iyi gelicek :9:

ben yapıyorum rapor işini her ay, geçen hafta aldım bir kaç gün kendime geldim,güzel güzel kahvaltımı yapmayı özlemişim:) hamile olmanın tadı çıkmıyor iş yerinde . aralık ayında da son hafta almayı düşünüyorum.

tatlım bişe soracam...ayrıntılıda mi kesin öğrendin? önceden tahmin yürütmüşlermiydi? bende 15. haftaya yeni girdim kimse kesin bişe solemek istemio :(

canım detaylıya 21. haftada gireceğim, 17. haftadan önce bir şey söylemem demişti doktorum söylemedi de. 3lü test için gittiğimizde öğrendik. gelişimi 18. haftadaymış, bebeğin pozisyonu uygunsa kesin görünüyor ama bacaklarını bağdaş kurup oturunca zor oluyor. acele etmek istemiyor doktorlar.

Merhaba kızlar ve içerideki sevimli yavrular:)

Ben uğramayalı çok oldu ama aralarda okumaya çalışıyorum. Hasta olan arkadaşlarımıza çoook geçmiş olsun öncelikle...

Benim son kotrolüm 17+4 te oldu, 16 cm-225 grmış bebeğim, cinsiyeti de erkekmiş-yeni öğrendik...inşallah sağ salim doğurmayı da nasip eder Allahım.

Mide yanması ve aşırı bel ağrısından başka sıkıntım yok...doktora da sormayı unuttum, dinlenince nasıl olsa geçiyor diyordum ama bu sefer 2 gündür geçmiyor...arıyıp sorsam olur herhalde...

Hepinize sağlık ve mutluluk dilerim canlar, daha önümüzde uzunca bir yol var :49:

Sona neden saklayacaksınki zaten Ocak'ta sıfırlanıyor raporlar. Sen mi düşüneceksin boşver. Zaten doğumdan sonra bırakmayı düşünüyormuşsun. Hamileyken seni işten atamazlar yasak zaten. Onlar seni hiç düşünmez. Bu devlette bile böyle canım her yerde aynı bence.

Back
X