2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

ahh canm şuan kokular bile burnuma kötü geliyor.ben sabah değil günün her saati çok kötü oluyorm.temiz havada biraz hafifliyor ama işyerinde çok zor oluyor..

Canım ben nerdeyse sadece peynir ekmek ve çorbayla besleniyorum. Az az ve sık sık yemek de iyi oluyor. Birden çok yiyince kesin çıkartıyorum yani

tatlım mide bulantın çok oluyormu ben nefes almakta dahi zorlanıyorum.ilk gebeliğimde serumla durmustum ama kısmet olmadı 10 haftalıkken kürtaj oldum.ve hemen yemeye balşamıstım...yine aynı seylerı yasamaktan korkuyorum .şuan çay dahi içemiyorum.cubuk kraker bıle yiyemyorum ..peynır ekmek inşallah banada fayda eder...

Sevgili 2014 Mayıs Anne adayları internette gezinirken bi yazı buldum çok beğendim ve sizinle paylaşmak istedim.. Ben de aynı şeyleri düşünüyordum ki bu yazı çıktı karşıma acaba bu soruları tüm anne adayları düşünüyor mu?

Bebekle beraber bütün vücudum değişecek , eskisi gibi olamayacağım: Hamileliğiniz süresince bebeğinizi beslemek ve sağlıklı gelişimine destek olmak için kilo almanız otomatik bir sonuç olarak karşınıza çıkacaktır . Fakat kilo alımını belli bir düzeyde tutmak da sizin elinizde . Bunu sağlamak için doktorunuzla iletişim halinde olmanız, sizin ve bebeğiniz için verdiği listelere uymanız ve kendinize doktorunuzun önerdiği düzeyde bir hareket alanı sağlamanız yeterli olacaktır . Kendinize güven bu süreçte çok önemlidir. Birçok anneye söylediğim ilk şey ; bu sürecin keyfini çıkarmak. Endişelerden uzak ; her ayın ve her ay bedeninizde yaşanan değişimlere karşı hissettiğiniz o anlatılmaz duyguların tadına varmanız mutlu bir hamilelik için önemlidir .

Bebeğim sağlıklı ve normal doğacak mı?: Bu endişeye sahipseniz ilk yapmanız gereken yakın çevrenizdeki birçok bebeğin sağlıklı doğduğunu yeniden hatırlamak ve bilimin bu konuda ne kadar ilerlediğini kendinize söylemektir. Artık birçok gelişmiş test doğum öncesi bir problem olup olmadığını tespit edebiliyor.

İyi bir anne olabilecek miyim ? : İyi bir anne olup olamayacağınızı anne olduktan sonra görebileceksiniz. Bu nedenle şimdiden bu düşünceyi uzaklaştırın ve sadece kendinize güvenin. Doktorunuzla sık sık iletişim halinde olun, neler yapmanız gerektiğini öğrenin, sağlıklı bir hamilelik için güvenilir kaynaklardan yararlanın. Geçmişte iyi yaptığınız birkaç şeyi hatırlayın . Bunları başaran sizseniz iyi bir anne olmayı da başarabilirsiniz.

Eşimle olan ilişkimde bir değişim olacak mı ? : Bebekle birlikte eve yeni bir hareket gelecek ve üzerinizdeki yük artacaktır . Eskiden dışarı çıkabiliyorken bebekle birlikte enerjinizin düştüğünü ve evde daha fazla zaman geçirdiğinizi göreceksiniz. Sohbetlerinizin çoğunun konusu bebeğiniz olacak. Yani bir değişim elbette ki söz konusu. Yeterli sabır, destek ve sevgi ile anne baba olmanın keyfini yaşayacak ve başlangıçtaki zor dönemleri birlikte aşacaksınız.

Bebeğimi sevecek miyim ? : Bu endişeyi dile getirmeyen ama yoğun bir şekilde hisseden anne sayısı az değildir.Yaklaşık dokuz ay boyunca hareketlerini hissettiğiniz, büyük emek verdiğiniz ve merakla beklediğiniz bebeğinizi sevmeniz tabi ki beklenen bir duygu. Doğum sonrasında hemen bu duyguyu hissedemeyen anne aslında normal bir süreç yaşar. Bu bağın oluşması için biraz zamana ihtiyaç duyabilirsiniz.

Son düzenleme:

Teşekkürler canım güzel bi yazı :))

Canim son 3 gundur mide bulantim var, yagsiz ve kuru seyler yemeye calisiyorum. Et turevlerinin kokusuna dahi tahammulum yok. Sanirim bulantim seninki kadar yogun degil, nefes almama engel olmuyor. Dun doktora soyledim bulantilari. Cok guzel bir aciklama yapti: Bebegin sana iyi oldugunu anlatiyor dedi. Umarim bir an once bulantilarin gecer, bu yeni bir gebelik, hersey cok guzel gidecek ins

Kizlar hepimize hayirli olsun
Bende ptesi ogrendim hamile oldugumu bugunde keseyi gordum minik bir noktam var artik:)) 2 hafta sonra kalp atisi icin cagirdi ama ben dayanamam haftaya giderim kesin... Henuz bulanti baslamadi bende sadece yorgunluk ve surekli uyku hali var

Ne güzel ya herkesin mide bulantısı hemen hemen başlamış :)

Bende hala tık yok acaba bir sorun var diyorum, çünkü oğlumda 4 ay gece gündüz istifra etmiştim..

İnşlalh herşey yolundadır..

Ne güzel ya herkesin mide bulantısı hemen hemen başlamış :)

Bende hala tık yok acaba bir sorun var diyorum, çünkü oğlumda 4 ay gece gündüz istifra etmiştim..

İnşlalh herşey yolundadır..

Her hamilelik bir değil canım ne güzel işte bulantın yok benim kızımda hiç bulantım olmamıştı ama bu sefer biraz var ama yinede çok şiddetli değil tadını çıkar bence :))

Merhaba,
bende mayıs annesi olacağım inşallah. sat 29 Temmuz du, henüz DR a gitmedim.
daha önce benim de 1 düşüğüm var 1 Nisan da kaybettim. 8+3 te karnımda ölmüş 11 haftalık diye DR a gittiğimde ölü olduğunu öğrendim. Bir daha aynı acıları yaşamayız inşallah.

Arfatma canım senin de düşüğün varmış, Dr a gittin mi, nasıl bir yol izliyeceksin.
bazı topiclerde düşükten sonra kan pıhtılaşmasından dolayı iğneye başlayanlar olmuş. ben pıhtılaşma testlerini yaptıramadım. 3 düşükten sonra yapıyorlarmış.
Allah'ım bir daha aynı acıyı kimseye yaşatmasın (Amin)

Günaydın Kızlar.

Bulantılar başlamış. Başlamayanlarında kafasına takacak birşey yok. Herkesin bünyesi aynı olmayabiliyor.

Hamilelik Takvimi eklemek isteyenler için ;

Merhaba canım.

Benimde bebeğimin 8.haftamda kalbi durdu. 31 Mayısta kürtaj oldum. Doktorumla konuştum normal bir durum dedi. Tekrardan düşük olursa araştırıyoruz dedi. Herhangi bir araştırma yapılmadı. 2 Ay korunma verdi. Haziran ve temmuz korunma sürecimizdi. Şimdi Rabbimin izniyle yeniden hamileyim. Tabi içimde hep bir korku var. Yeniden aynı acıları yaşamaktan çok korkuyorum.

Canım Allah bir daha yaşatmasın hiçbirimize.
bende de araştırma yapılmadı patolojiye falan gitti ama zaten detaylı bişey çıkmıyomuş bir de kan değerlerime baktılar iyiydi.
ne zaman dr a gitceksin?
bir de şuan iğne ilaç falan kullanıyormusun?

Kürtajdan sonra benim adetlerim değişti. Önceden 27 günde adet oluyordum. 2 aydır 23 günde adet olmaya başladım. O yüzden biraz erken öğrendim hamile olduğumu. Şuanda değerlerimin biraz daha yükselmesini bekliyorum. Kandaki beta hcg 1500 üzerine çıkması gerekiyor ki kese görülebilsin. Değerim yükseldiğinde randevu alıp gidicem. Folik asit kullanıyorum. Doktorum önceki hamileliğimde vermişti. Eğer kısa sürede gebelik düşünüyorsan bırakma kullanmaya devam et dedi. O zamandan beri folik asite devam ediyorum. Onun dışında kullandığım başka bişey yok. İlk hamileliğimde kan değerlerime bakılmıştı, tiroid, smear testleri yapıldı birşey çıkmadı. Ama bu defa doktora gittiğimde başka bir ilaç felan verirmi bilmiyorum canım.

aynen canım ben de senin gibiyim. sadece folik asit içiyorum şu an. çalıştığım için cumartesi dr a gideceğim. bakalım ne diyecek.
aslında ayın 17 sinde dr a gittim bebek istiyom bir problem var mı diye dediki yumurtluyon bişey yok 18 in dede tutturdum galiba.
işte herkesin bir derdi var benim ki çabuk tutuyo kimisinin de uğraşıyo uğraşıyo olmuyo. ALlah herkese bir dert veriyor.
kürtaj olduğun dr a mı gideceksin?
ben aynı dru görmek istemiyorum, başka dr a gideceğim.

Evet canım kürtaj olduğum doktora gidicem. Çok iyi bir doktor. Gayet ilgili birisi. Kürtaj oldum, sonrasında yumurtalıklarımda kist çıktı. Bütün bu geçirdiğim süreci en iyi o biliyor. Ona daha çok güveniyorum. Doktorumu değiştirmeyi düşünmüyorum. Bende ilk hamileliğimde 3. ayımda hamile kalmıştım. Bu defa da 2. ayda hamile kaldım. Benimde çok şükür fazla bekletmeden geliyor bebişim. İnşAllah bu defa sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam eder de kucağımıza almak nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…