Evet canım kürtaj olduğum doktora gidicem. Çok iyi bir doktor. Gayet ilgili birisi. Kürtaj oldum, sonrasında yumurtalıklarımda kist çıktı. Bütün bu geçirdiğim süreci en iyi o biliyor. Ona daha çok güveniyorum. Doktorumu değiştirmeyi düşünmüyorum. Bende ilk hamileliğimde 3. ayımda hamile kalmıştım. Bu defa da 2. ayda hamile kaldım. Benimde çok şükür fazla bekletmeden geliyor bebişim. İnşAllah bu defa sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam eder de kucağımıza almak nasip olur.
Haberi daha yeni okuyorum. Belki okuyanınız vardır.
Ebru Gündeş te aynı benim gibi olmuş. Kontrol için doktora gittiğinde bebeğinin kalbinin durduğunu öğrenmiş. Daha önce sağlıklı bir bebeği vardı. Demekki bu sürekli devam eden bir süreç değil. Genetik bir rahatsızlıkta değil. Rabbim birdaha bu acıyı ne bana ne de başkasına yaşatmasın inşAllah.
Haberi daha yeni okuyorum. Belki okuyanınız vardır.
Ebru Gündeş te aynı benim gibi olmuş. Kontrol için doktora gittiğinde bebeğinin kalbinin durduğunu öğrenmiş. Daha önce sağlıklı bir bebeği vardı. Demekki bu sürekli devam eden bir süreç değil. Genetik bir rahatsızlıkta değil. Rabbim birdaha bu acıyı ne bana ne de başkasına yaşatmasın inşAllah.
Arkadaşlar,
Hamilelikte düşük, bebeğin sağlıklı gelişmemesinden dolayı meydana gelen doğal bir olaydır. Hatta düşük, dünyaya sağlıklı bebekler getirmemize vesile olur. Sağlıksız yumurtayı doğa eler yani bir şekilde. Bir kadın doğumcu düşük ile ilgili şöyle demişti: Be4beğin akibeti daha döllendiğinde belli, ama sadece biz bilemiyoruz. Her hamilelik sürecinde bu risk vardır. Dolayısıyla kendimize iyi bakmak ve süreci izlemekten başka fazla bir seçeneğimiz yok. Ancak "Acaba ne olacak? Yine düşecek mi? Ne yapmam lazım?" gibi sorular ile kendimizi strese sokup kaygılandırırsak, bu ne bebek ne de kendi vücudumuz için bir yarar sağlamaz. Bugün stres dediğimiz olgunun biyolojimizi ne kadar etkilediği bilinen bir gerçek. Bu nedenle hem kendiniz, hem bebeğiniz için mümkün olduğunca endişelerinizden arınmaya çalışın. Anne olmak endişeyi beraberinde getiriyor, onu da anlıyorum. Ama kendimizi biraz olsun sakinleştirebilmemiz de mümkün. Birbirimize destek olalım, pozitif olalım :)
Hepinizi öpüyorum! :)
Canım benim ilk bebeğimi 8 haftalıktı düşürdüm kürtaj oldum, sanırım daha erken haftalarda ölmüş içerde.
1 ay bekledim sadece ardından hamile kaldım, şimdi oğlum 2.5 yaşında..
2. İçin sonbahar kışa doğru istiyordum, hemen ilk aydan olmaz dedim bide benim adetlerim hiç şaşmaz Ramazan'da bedenen çok yoruldum lekelendim ( hayatımda ilk kez)
Günlerim geçti test yapıyorum negatif çıkıyor en son yaptıklarım hamile oldugumu gösterdi, doktora gitmedim henüz burda hemen bakmıyorlar en erken 3-4 hafta sonra gidiyorsun..
Yani demem o ki, 1 kez yaşamak yine olacakmış gibisine geliyor insanın.. Korkuyorum niye midem bulanmıyor diye..
Rabbim beterinden korusun, kimseye yaşatmasın geç olsun ama güç olmasın..
Canım, çok motive edicisin. çok saol. en iyisi pozitif olmak :)
Canım, senin dediğinde doğru bir düşük oldu diye tekrar olacak diye bişey yok.
ama işte insan pimpirikleniyor, açıkcası hamileliğime sevinemiyorum bile. yinede dua ediyoruım.
Sende miden bulanmıyor diye endişelenme, her çocuk bir olmuyormuş. benim ilkinde bulantılarım 6-7 haftalıkken başlamıştı.
bende karın ağrısı ve ara ara bel ağrısı var, inşallah dış gebelik falan değilidir. cumartesi DR a gideceğim.
İşte insan sevinemiyor korkuyor, benimde aklıma dış gebelik geliyor hep. ara ara sancılanıyorum karnımın alt bölgesine bıçak saplanır gibi bir agrı giriyor hemen geçiyor...
Zor ya vallahi zor bu düşünceler bitiriyor insanı :'/
canım, bak bir çocuğun varmış demekki ikincisi de olacaktır. üzülme ve kafaya takma lütfen. ne kadar evhamlansak da sonuçta herşey olacağına varır. birbirimize destek olalım. gelişimlerimizi konuşalım. mutlu olmaya çalışalım.
Dra gidince öğrencez dış gebelik ve benzeri bişey var mı diye. inşallah yoktur. var sa da en azından bunu dr dan duyana kadar olumlu düşünelim. :)
Kizlar benimde uyandigimda acliktan mide kazintisi oluyor ama bulanti yok tiksinme yok kurtaj olxugum gebeligimde kese gordukten sonra baslamisti bulantim deger iyice yuksrlmis oluyor haliyle ona bagliyorum simdi degerim daha olsa olsa 400 lrdedir
Umarim hersey yolunda gider miniklerimiz saglikla dogar
Merhaba,
bende mayıs annesi olacağım inşallah. sat 29 Temmuz du, henüz DR a gitmedim.
daha önce benim de 1 düşüğüm var 1 Nisan da kaybettim. 8+3 te karnımda ölmüş 11 haftalık diye DR a gittiğimde ölü olduğunu öğrendim. Bir daha aynı acıları yaşamayız inşallah.
Arfatma canım senin de düşüğün varmış, Dr a gittin mi, nasıl bir yol izliyeceksin.
bazı topiclerde düşükten sonra kan pıhtılaşmasından dolayı iğneye başlayanlar olmuş. ben pıhtılaşma testlerini yaptıramadım. 3 düşükten sonra yapıyorlarmış.
Allah'ım bir daha aynı acıyı kimseye yaşatmasın (Amin)
seninle aynı zaman aynı şeyleri yaşamışız Allahın izniyle bu sefer inşalla devam eder gebeliğimiz bebişlerimizi kucağımıza alırız. bulantıdan birşey yıyemıyorum serum verdı sımdı doktor bıraz ıyı gıbıydım ama terkrarlıyor bunye...
merhaba kızlar benimde satım 4 ağustos. 1 tane kızım var 5 yaşında 2 tane ise kürtajım var. umarım bu sefer bebişim tutunur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?