2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
canım ben aldım ancak önce gidip fabrikasında gördüm sonrada internet sitelerinden sipariş verdim çok ta iyi yapmışım çok güzel mobilyalar geldi.

bakalım 3-4 gündür dikkat ediyorum.hala yüksek gidiyor.ilk bebeğimdede çıkmıştı.son üç ay biraz zor geçiyor ne yapalım.

bende seni merak etmiştim.üzüldüm yaşadıklarına doktorunada çok kızdım.değiştirme şansın varsa şimdiden değiştir derim ben. inşallah pazartesi güzel haberlerle gelirsin canım.

çok geçmiş olsun canım.ben bir haftadır resmen sürünüyorum gripten çok fenayım.

amin tatlim cok saol arkadasim dananin kuyrugu yarin kopucak...bu dr ve hastanei secmem de ki en buyuk amacccc hastane ucreti 1500 gecmemesi tum mudehaleler dahil.....baska dr war hastanede fakat arkadasinin hastasini kabul edermi etsede dogumda falan izinde yada bi si olsa bu bnm dr girse zaten ben iptal dogurmaktan wazgecerim yuzune bakamam.......ama en kotu ihtimal hastanei degistirim artik allahim insaalllah yasamaiz ole bi sikinti......sennasilsin ii misin kuzukulaklar napio

Maşallah bebisine

Canim dr da insan sonuçta ama sen hamilesin nasıl davranış orda öyle bence başka dr araştır böyle bir dengesizliği doğuma yakın yapsa ne kadar kötü oluruz düşün. .. alternatifi olsun

Geçmiş olsun grip aşısı çok da fayda saglamayabiliyor ki sen hastanedesin farklı virüs mikrobun içindesiniz çok normal yani dikkat et dinlenmeye çalis zencefil limon bal karışımı iç iyi gelir

Maşallah fistiga

saol canim yarin gorucez insanlik mi hep bole mi nasil bulurum bu saatten sonra da baska dr bilemiorum hic.....zaten ben bu halimi tanimiorum bu kadat sessiz sakin nasil insana donustum bilmem....baska dr o anda tesekkur eder sikayetimi
eder cikardim....yada kan alan laburanta kizdi bi ustu burdan damar bulamazsin ztn die onumda agzina eder sikayet ederdim hani bu sekil insanlik tan dilsize bu kiz yuzunden donustum sanirsam....bebekler anmeden guzellik alir falan bizimki cenemi aldi galiba....

doktor basindan savmis seni nerdeyse doktorunu degistirmende fayda var anlayisli sakin sabirli birini bulsan iyi olucak cunki bu zamandan sonra doktora gitmende s1klasicak her zaman cekilmez bir suratla moralin her gidisinde bozulur yoksa :50:

herkesin ortak gorusunun bu olmasina cok sewindim desem yeri war cunku ben konduramadim dr degisikligini....ama herkesin ayni seleri demesi biraz yon wrrdi kafamdakilere....bi daha bole gecerse bi gorusmem kesinlikle ordan cikar ilk onume gelen dr giderim heralde......o kafa ile .....cunku esimde bole dusunuo ama ben o gaz almasin benden tawir atar dr a die yorumsuz kaldim ona iste ama simdi daha guclu dusunuorum.......insalllahhhh bu kadar beni telasa soktugu ile kalir....

sabahtan beri bebek arabası bakmaktan beynim sulandı resmen. ve hala bi sonuca varamadım :( Bebeğimin ana kucağı olduğu için travel sistem bebek arabası almaktan vazgeçtim. Tam yatarlı baston puset ya da hafif bi bebek arabası almayı düşünüyorum. tripper marka bi de Kraftın star joger modelini beğendim. Bunları bilen kullananınız var mı? Ya da önereceğiniz başka model var mı? Ne güzel her şeylerini tamamlamışsınız bebişlerin biz hala yerimizde sayıyoruz

peg prego- pliko mini çok çok iyi bir baston puset fiyatı da çok iyi. kesinlikle bak.

Zaman cabuk geciyormus..
Nerelerdeeen nerelere geldik :)
Telaslar,kararlar faslı..Sonrada yavas yavas hazırlıklar bitip minikleri bekleyecez sanırım heyecanla :) Önceden bu kadar ileri haftalar ne uzak gelirdi,simdi biz icindeyiz..
Galiba en keyifli dönem bu :) Göbisler kıvamında,bebisler cok hissediliyor ve hareketliler,hazırlıklar yavas yavas hız kazanıyor :) Yeni haftanın keyifli gecmesi dilegimle..
Buarada bizde Abc Design 3 Tec almıstık,fikir olabilecekse..3 tekerlekli oldukca dengeli saglam bi araba ve cift taraflı pusetide,büyük parcasıda..Tabi ki duyulanlar fikir icin önemli ama karar verirken sadece duyduklarımıza odaklanmazsak daha kolay olur isler sanırım ;)

Son düzenleme:
Zaman cabuk geciyormus..
Nerelerdeeen nerelere geldik :)
Telaslar,kararlar faslı..Sonrada yavas yavas hazırlıklar bitip minikleri bekleyecez sanırım heyecanla :) Önceden bu kadar ileri haftalar ne uzak gelirdi,simdi biz icindeyiz..
Galiba en keyifli dönem bu :) Göbisler kıvamında,bebisler cok hissediliyor ve hareketliler,hazırlıklar yavas yavas hız kazanıyor :) Yeni haftanın keyifli gecmesi dilegimle..
Buarada bizde Abc Design 3 Tec almıstık,fikir olabilecekse..3 tekerlekli oldukca dengeli saglam bi araba ve cift taraflı pusetide,büyük parcasıda..Tabi ki duyulanlar fikir icin önemli ama karar verirken sadece duyduklarımıza odaklanmazsak daha kolay olur isler sanırım ;)

Canim bende inanmazdim bu haftalara gelicegime 18. haftaya gelene kadar yil gecti gibi cunki ilk ve son kez ultrasyona giricektim o hafta ve devletin verdigi hak 1 kere burda diye....
21. haftada ise kizkardesim yanima gelmisti Turkiyeden ve ozamandan beri yanimda kismet olursa insallah yegeni dogunca ve kirkimiz cikincaya kadarda turkiyeye gitmiycek ve yanimizda kalicak...
Bebegimin hareketlerini cok net hissediyorum bazen kaburgalarimi kurcaliyor sanki huylaniyorum hemen yer degistiriyorum :1:
isgal etti midemide benide kucuk veledim :16:
En sevdigim seylerden biride alisveris oldu bebegim icin kucucuk birsey bile alirsam dunyalar benim oluyo esime gecen zorla bi kac esya aldirdim oda fark etmis cok sevindigimi ve guluyor annelik böyle birseymis demekki gercektende kendine bile aldiginda böyle sirittigini görmemistim dedi :1:
Arabaya gelince bizde ABC Design aldik 4 tekerlekli hatta hatirlarsin belki turkuaz olani guzelmi alsammi diye sormustum ve aldim polonyadan getirttik turkuazi bulundugum ulkede olmadigi icin fiyatida daha uyguna gelmisti isin kötu yani o marka turkiyede yok gibi :51: cok begendim elime ulastiginda cok guzel bir model oldugunu anladim insallah aldigim cicileride annem kargoyla yolladiginda elime gectiginde herseyi ekliycem burdada fikir de olmus olur saatlerce bebek esyalarina baksam skilmam ekranda gördukce tepkim aynen böyle oluyor vayyy superr :53: ayy ne guzel :52: kocis gelsin aldirtayim bende :48: :9:

kızlar ben şimdi de sling istiyorum. kanguru vardı hep aklımda şimdi bunu gördüm doğumdan itibaren kullanılabiliyormuş çok istiyorumm :)
bende kanguruyu cok begeniyordum bebeklerin bacak gelisimi icin iyi degilmis ama :50: farkettiysen tasiyinca bebislerin bacaklari cok ayrik kaliyor ve yamuk duruyor ileridede o sekilde kalabilirmis sekil bozuklugu olabilirmis....
Slingi hic begenmezdim taa ki 2 gun öncesine kadar bebek magazasina gitmistik kizkardesimle bir bayan kucagindaki bebegini slingle tasiyordu ve bebisi icinde uyuyordu cok guzel ve cok rahat görunuyordu bayana sordum bebek icinde huzursuz olmuyormu cok kapali gözukuyor diye sordum tam tersi surekli uyku modunda cok rahat dedi oda kanguru kullanmis ama bebisin ayaklarini sktigini ve duzgun durmadigini görunce degistirmis ve slingten daha memnunmus övdu anliycagin benimde fikrim degisti tabi kanguru yerine sling alicam :1:

Kizlar sizinde bacaginizda agri oluyormu damardan vuran bir agri var sanki dizimin ustunden kalcama kadar dun esim masaj yapti sag kalcam morarmis azicikta olsa...
yururken sag bacagim topalliyarak yuruyorum dunden beri... varis belirtisimi bu acaba durumu böyle olan varmi?

ilginc birsey geldi aklima unutmadan paylasayim malum unutkanim cook :1:
3 kiz 1 erkek kardesiz en kucuk kizkardesimde gamze var asiri belirgin sekilde ilk dogdugunda halam bas parmagi ve isaret parmagiyla iyice bastirmis kardesimin yanagina gamzesi olsun diye ve ise yaramis...

gecende kizin olursa yanagina bastirirsan gamzeli olur dedi deniycem bende heralde kiyabilirsem :1:
kimi genetik diyor anne babada varsa cocukta da olur diyorlar ama alakasi yok bence annem babami bosverin onlarin ailesinde bile gamzeli 1 kisi yok sadece o kizkardesimde var hicbirimizde yok...
halam kendi kizinada yapmis ise yaramis :51:

Uykum yok sag bacagimda agrim var rahat hareket edemiyorum :2: bu saatte Adanalidaki Lezize teyzeyi izliyorum :1:
ve aklimdayken Ordan burdan duydugum bi kac öneriyi aktaricam yanlisim varsa duzeltin :8:
Bebeklerin kundaklanmasina ellerinin kollarinin baglanmasina karsiyim cogunuz gibi öyleyken rahat edemem edemeyiz diye dusunuyoruzdur mutlaka ama gecenlerde Eltim gittigi kursla ilgili konusmalari anlatti bana (gittigi kurs turkiyede) öncelikle unutmadan kundakla ilgili durumu anlatim...

Kundak yapmanin en önemli faydalarindan biri bebegin vucut sekli duz olarak kaldigi icin ileride bacaklari carpik veya ayrik durmuyormus
Daha rahat uyurlar ve uyurken bebegin sicrayarak uyanmasina engel...

ilk ay kundaklamak önemliymis ama kesinlikle s1k1ca degil ! S1k1ca kundaklamak bebegin gelisimi icin zararli...
Birde sadece uyurken kundaklanmali ve kesinlikle bi kac aylik bebeklerde kullanilmamaliymis yataginda dönerken vs kesinlikle tehlikeli...

Yurtdisindayim ve burda kundaklama kulturu hic yok kaynanamla yolda yururken carpik bacakli uzun bir oglan görduk bak kundaklamamislar bunu ve kesin o kanguru denen seyi kullanmislar dedi... gercektende oglanin bacaklari cok yamuk ve ayrik duruyordu... cogu kisinin dedigine göre sling kullanmak daha iyimis bebegin gelisimi icin kanguru zararliymis hem dogar dogmaz kullanilabilir bu slingler...

Görumcemde burda ebe burdakilerin kafasi bizimkine göre biraz buyuk ve bizimki gibi yuvarlak bir kafaya sahip degiller... :40:
sebebi ise kendi deyimiyle bebeklere sapka takmamalariymis kendisi hastanede calisiyor ve hergun bebek dogurttugu icin göruyor zaten...bebege ilk dogdugu zamanlar hatta ilk aylarda sapka takmak önemliymis kafasinin gelisimi icin yoksa uzun sekilde duruyor ve öyle kalabiliyor dedi...
Kendisinin kizi oldugu gibi sapkasini takti ilk aylar önemliymis takmak...Bizimki mayis bebegi yani nerdeyse yaz bebegi olucak en azindan evin icinde takmazsiniz bizim buralar yazinda soguk oldugu icin ben yaz kis takabilirim :1:

Hatta Turkiyede nerdeyse bebek icin aldigimiz her takimda sapka var sahsen ben 6-7 tulum aldim biraz suslu olanlardan ve hepsinde sapka mevcut en ucuz en basit zibinlarda bile sapka var Turkiyede alinanlarda ne guzel....
burda alisveris magazalarindada farkettimki hepsi tekli satiliyor sapka cok cok az var cesit cesit degiller... bu yuzdendir sanirim pek aliskin degiller almaya ve takmaya...

Birde yurutecle ilgili okudum gerek buranin gerek turkiyenin sitelerinde turkiyede satisi fazlasiyla yapiliyor ve nerdeyse bebek 7 aylikken alinip 1 yasindan fazla kullaniyor...
En son okudugum bir bloggda Kanadada yasaklanmis oldugunu okudum ve Amerikadada satisi kisitlanmis durumda bebekler icin zararli ve tehlikeli kazalara neden oluyor kesinlikle almayin isterseniz biraz vakit ayirip okuyun bi kac sitede doktorlarin cogu da önermiyor bunu...

Buda alintidir:
Bebek yürüteci: Kanada’daki bebekler, yürümeyi öğrenmek için eski bir yöntemi uygulamak zorundalar. Zira onların adım atmasını kolaylaştırmak için üretilen bebek yürüteçleri, ülkelerinde 2004 yılından beri yasak. Bebeklerin hayatını tehlikeye soktuğu ve zihinsel gelişimlerini engellediği gerekçesiyle böyle bir karar alındığı belirtiliyor. Bu karara uymayıp da bebek yürütücüsü alanların, 100 bin dolara kadar para ve 6 ay hapis cezasına çarptırılması pek muhtemel.

Biraz fedakarlik yapip kendimiz elinden tutup yurutelim miniklerimizi hem 1 yasindan önce ayak ustunde durmalarida zararliymis :34: gelisimleri acisindan oyuzden 1 yasindan sonra kendimiz yavas yavas sabirla onlara adim atmayi ögretmeliyiz :16:

Butikbebe de Lansinoh urunlerinde indirim var özellikle kremlerinin fiyati iyi almak isteyenlere duyurulur:34:

Kızlar günaydın dünden beri sürekli sağ kasığımda ağrı oluyor ara ara sancı şeklinde vuruyor bacağım uyuştu resmen aynı şekilde olan varmı

bugün farklı bir telaş var içimde oğlumun okulu değişiyor bir büyük sınıfa aldılar onu .hem öğretmeni hem arkadaşları hemde okul binası değişiyor.sabah çok ağladı yine hep kucağımdaydı yataktan kalkıp salona kucağımda geldi tuvaletede öyle.üstünü değişirken hiç durmadı sağa sola koştu ağladı.babası bırakıyor sabahları kapıdan vedalaştık o ağlıyordu ben güçlü durmaya çalıştım.araba uzaklaşınca sokak ortasında bende başladım ağlamaya.işe geldim yüzüm gözüm şiş makyajım akmış rezil vaziyette.tuvalete gittim biraz çeki düzen verdim kendime hemen buraya geldim.çok kötüyüm kızlar çokkkk.dua edin ne olur oğlum alışsın yeni okuluna çok acı çekmesin kuzum.şimdi birazdan arayacağım akalım ne yapıyor çok endişeliyim.

günaydinnn...çokk mutluuu haftaa geçirmemiz dilegiyle.............tamm olarak kacıncıı haftadaa dısardan bebegin hareketinii görcez acep:26:

mrb cnm yaa bebek için alışveriş yapacağım haftaya. nerelere gideyim özellikle mobilya konusunda
canım merhaba ben ankaralı değilim ama bende ankaradan yaptım alışverişimi. yeni mağaza açılmıştı burdada bahsetmiştik. mobilyadan bebek bezine kadar aklına ne geliyosa orada var. babymall ismide.

Canim bende inanmazdim bu haftalara gelicegime 18. haftaya gelene kadar yil gecti gibi cunki ilk ve son kez ultrasyona giricektim o hafta ve devletin verdigi hak 1 kere burda diye....
21. haftada ise kizkardesim yanima gelmisti Turkiyeden ve ozamandan beri yanimda kismet olursa insallah yegeni dogunca ve kirkimiz cikincaya kadarda turkiyeye gitmiycek ve yanimizda kalicak...
Bebegimin hareketlerini cok net hissediyorum bazen kaburgalarimi kurcaliyor sanki huylaniyorum hemen yer degistiriyorum :1:
isgal etti midemide benide kucuk veledim :16:
En sevdigim seylerden biride alisveris oldu bebegim icin kucucuk birsey bile alirsam dunyalar benim oluyo esime gecen zorla bi kac esya aldirdim oda fark etmis cok sevindigimi ve guluyor annelik böyle birseymis demekki gercektende kendine bile aldiginda böyle sirittigini görmemistim dedi :1:
Arabaya gelince bizde ABC Design aldik 4 tekerlekli hatta hatirlarsin belki turkuaz olani guzelmi alsammi diye sormustum ve aldim polonyadan getirttik turkuazi bulundugum ulkede olmadigi icin fiyatida daha uyguna gelmisti isin kötu yani o marka turkiyede yok gibi :51: cok begendim elime ulastiginda cok guzel bir model oldugunu anladim insallah aldigim cicileride annem kargoyla yolladiginda elime gectiginde herseyi ekliycem burdada fikir de olmus olur saatlerce bebek esyalarina baksam skilmam ekranda gördukce tepkim aynen böyle oluyor vayyy superr :53: ayy ne guzel :52: kocis gelsin aldirtayim bende :48: :9:

Bi yerden sevinecek birsey cıkıyor mutlaka :) sanslısın bak en azından kardesin yanında bu sürecte :) Arabanın satısı var Türkiyede Joker magazalarında ama fiyatı farkediyor..Buarada gercekten miniklere birsey almak cok güzel,bakıldıkcada mutlu ediyor :)
Diger paylasımındaki kundak vs seylere cok takılmamanı öneririm..Sartlama yani kendini her duyduguna zor olur.Kundak mesela sadece uyurken sadece ellerini tutturmakla yeterl.i,kendini uyandırmasın diye bencede ama belki seninki onuda istemeyecek.Kafa yapısı sapka belki etkilidir ama yatıs pozisyonu tamamen etkili sonucta,bastırmak demissin ama 1 yasta kısıtlama mesela,yasını karsılar derler yasına girdiginde yürümeye baslamıs oluyor bazı ufaklıklar..Miniklerde bize cogu seyi ögretecek farklılıklarıyla :)
Sartlama dememin sebebi bir tanıdıgım uyurken hala müdahale eder cocuga kafa yapısı,kulak yapısı düzgün olsun diye ama bence cok garip bir görüntü..Tamamen kendini sartlamıs,bilincli olmak güzel ama abartmamak sartıyla :)
Buarada bacak agrın varisle ilgili midir bilmiyorum tam olarak ama benimde gectigimiz haftalarda kramp oldugu icin magnezyum yazdı doktorum,2 günde bir iciyorum yararını görüyorum,icmedigimde belimdeki agrı daha cok oluyor ve bacaklarımada daha cok vuruyor yürürken fln..Kontrolüne gittiginde danıs mutlaka ;)

Son düzenleme:
bugün farklı bir telaş var içimde oğlumun okulu değişiyor bir büyük sınıfa aldılar onu .hem öğretmeni hem arkadaşları hemde okul binası değişiyor.sabah çok ağladı yine hep kucağımdaydı yataktan kalkıp salona kucağımda geldi tuvaletede öyle.üstünü değişirken hiç durmadı sağa sola koştu ağladı.babası bırakıyor sabahları kapıdan vedalaştık o ağlıyordu ben güçlü durmaya çalıştım.araba uzaklaşınca sokak ortasında bende başladım ağlamaya.işe geldim yüzüm gözüm şiş makyajım akmış rezil vaziyette.tuvalete gittim biraz çeki düzen verdim kendime hemen buraya geldim.çok kötüyüm kızlar çokkkk.dua edin ne olur oğlum alışsın yeni okuluna çok acı çekmesin kuzum.şimdi birazdan arayacağım akalım ne yapıyor çok endişeliyim.
merak etme canım benim çocuklar bizim gibi değiller çabuk alışıp uyum sağlarlar. inşallah sıkıntısız bir gün olur akşam geldiğindede sana okulunun güzel olduğundan bahseder:1::16:

tşkler cnm cevabın için gimsayı bende çok beğeniyorum ama bebek bölümüne pek bakmadım daha önce ihtiyaç olmadığı için. sincan da güzel seyler varmış. bir de ulusa bakayım diyorum

Ben genelde optimum gorgul bebeden aliyorum. Ilk kizimin besigini gardolabini falanda ordan almistim hatta kizim buyudu 3 tekerlekli bisiklet falanda almistim. Hic sorun yasamadim :)bu bebegimede ordan park yatak ve sling almayi dusunuyorum:) maasi bi alalimda :52:

Back
X