Uykum yok sag bacagimda agrim var rahat hareket edemiyorum :2: bu saatte Adanalidaki Lezize teyzeyi izliyorum
ve aklimdayken Ordan burdan duydugum bi kac öneriyi aktaricam yanlisim varsa duzeltin

Bebeklerin kundaklanmasina ellerinin kollarinin baglanmasina karsiyim cogunuz gibi öyleyken rahat edemem edemeyiz diye dusunuyoruzdur mutlaka ama gecenlerde Eltim gittigi kursla ilgili konusmalari anlatti bana (gittigi kurs turkiyede) öncelikle unutmadan kundakla ilgili durumu anlatim...
Kundak yapmanin en önemli faydalarindan biri bebegin vucut sekli duz olarak kaldigi icin ileride bacaklari carpik veya ayrik durmuyormus
Daha rahat uyurlar ve uyurken bebegin sicrayarak uyanmasina engel...
ilk ay kundaklamak önemliymis ama kesinlikle s1k1ca degil ! S1k1ca kundaklamak bebegin gelisimi icin zararli...
Birde sadece uyurken kundaklanmali ve kesinlikle bi kac aylik bebeklerde kullanilmamaliymis yataginda dönerken vs kesinlikle tehlikeli...
Yurtdisindayim ve burda kundaklama kulturu hic yok kaynanamla yolda yururken carpik bacakli uzun bir oglan görduk bak kundaklamamislar bunu ve kesin o kanguru denen seyi kullanmislar dedi... gercektende oglanin bacaklari cok yamuk ve ayrik duruyordu... cogu kisinin dedigine göre sling kullanmak daha iyimis bebegin gelisimi icin kanguru zararliymis hem dogar dogmaz kullanilabilir bu slingler...
Görumcemde burda ebe burdakilerin kafasi bizimkine göre biraz buyuk ve bizimki gibi yuvarlak bir kafaya sahip degiller...

sebebi ise kendi deyimiyle bebeklere sapka takmamalariymis kendisi hastanede calisiyor ve hergun bebek dogurttugu icin göruyor zaten...bebege ilk dogdugu zamanlar hatta ilk aylarda sapka takmak önemliymis kafasinin gelisimi icin yoksa uzun sekilde duruyor ve öyle kalabiliyor dedi...
Kendisinin kizi oldugu gibi sapkasini takti ilk aylar önemliymis takmak...Bizimki mayis bebegi yani nerdeyse yaz bebegi olucak en azindan evin icinde takmazsiniz bizim buralar yazinda soguk oldugu icin ben yaz kis takabilirim
Hatta Turkiyede nerdeyse bebek icin aldigimiz her takimda sapka var sahsen ben 6-7 tulum aldim biraz suslu olanlardan ve hepsinde sapka mevcut en ucuz en basit zibinlarda bile sapka var Turkiyede alinanlarda ne guzel....
burda alisveris magazalarindada farkettimki hepsi tekli satiliyor sapka cok cok az var cesit cesit degiller... bu yuzdendir sanirim pek aliskin degiller almaya ve takmaya...
Birde yurutecle ilgili okudum gerek buranin gerek turkiyenin sitelerinde turkiyede satisi fazlasiyla yapiliyor ve nerdeyse bebek 7 aylikken alinip 1 yasindan fazla kullaniyor...
En son okudugum bir bloggda Kanadada yasaklanmis oldugunu okudum ve Amerikadada satisi kisitlanmis durumda bebekler icin zararli ve tehlikeli kazalara neden oluyor kesinlikle almayin isterseniz biraz vakit ayirip okuyun bi kac sitede doktorlarin cogu da önermiyor bunu...
Buda alintidir:
Bebek yürüteci: Kanadadaki bebekler, yürümeyi öğrenmek için eski bir yöntemi uygulamak zorundalar. Zira onların adım atmasını kolaylaştırmak için üretilen bebek yürüteçleri, ülkelerinde 2004 yılından beri yasak. Bebeklerin hayatını tehlikeye soktuğu ve zihinsel gelişimlerini engellediği gerekçesiyle böyle bir karar alındığı belirtiliyor. Bu karara uymayıp da bebek yürütücüsü alanların, 100 bin dolara kadar para ve 6 ay hapis cezasına çarptırılması pek muhtemel.
Biraz fedakarlik yapip kendimiz elinden tutup yurutelim miniklerimizi hem 1 yasindan önce ayak ustunde durmalarida zararliymis

gelisimleri acisindan oyuzden 1 yasindan sonra kendimiz yavas yavas sabirla onlara adim atmayi ögretmeliyiz