2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kiamam ben sana yaaa bi tanem uzulme yeminle uzulme o unuttu giti sen okadar lafi yedinle kaldin ayni benim gibi :47: esim dogumdan sonra dicekki bana cok degistin sen....cunku bende kapiya wurup bagiricam aglamaktan bile korkuorum ayni sei solerken bile kavgaya tutusuoz ve bana kapa ceneni dio bu benim illetolduum laftir sen otcen ben suscam yok oleee...sende sus ozaman diio ufff ...bilmiom bizim gerginliklerimizden midir bunlarin agresiflikleri ama inan bana naz yaparken gelip sarip sarmalayan cok az insan war o da adamin genetiginden bizden kaynaklanmiooo ben aglamaktan canim cikmadan kocamin geldigini yanima hatirlamiom...simdide kizi rahatsiz etcen aglama dio ..bi cakicam agzina dunyasi sascak :47:

Bütün bu tarz kocalar bizim topiğe :27:denk gelmiş.

:28:

Ben de Mixovul diye bi fitil kullanmıştım hemde arka arkaya iki hafta. Toz ilaçtan falanda içtim. Dr una güvenmelisiniz. Bazen enfeksiyon mantar vs o fitillerden daha zararlı olabilir çünkü

Bana da 5 gün kullan sonra bırak dedi.
Haklısın doktorum da tecrübeli üstelik.
Ama korku işte..

Sağolasın cevap verdiğin için.. Fitili kullanmaya başlayayım o zaman..

amaninn bi onu bilmiommmm ya hu o da kusur kalsinnn bence her bebek te degisir yaaa ne demek bisi olursa :47: kiziom ama hareket edio mu edio sen ne karision kuzumun hareketine demek ki senin kuzu benim gibi olcak koca popolu cok usengecimde :9: sikma canini hic oynamayan bebekler war...

Çok endişeliyim çok sanki kasılma gibi bişeyimde var karnım toplanıyor sertleşiyor ve hemen gevşiyor az sonra bi daha aynı. Yarın böyle devam ederse acile gideceğim belki nst falan bağlarlar. Bebeğe de bakarlar belki. Yarına kadar bekleyeyimde.

Çok endişeliyim çok sanki kasılma gibi bişeyimde var karnım toplanıyor sertleşiyor ve hemen gevşiyor az sonra bi daha aynı. Yarın böyle devam ederse acile gideceğim belki nst falan bağlarlar. Bebeğe de bakarlar belki. Yarına kadar bekleyeyimde.
canim sen acile git icin rahat ederse.....ama kendi yasadigimi paylasaim.....bir hafta once daha yogundu....inanilmaz bir kasilna wardi ben kasilma saniodum degilmis cunku burdan ve dr ma sordum ...bole karnim da top gibi bisi buzuluo avucumu sikar gibi sonrada gevsiodu ozellikle ayaktaken tamam dedim suyu azaldi can cekisio yada dourcam kasilio...meger o kasilma taaa vajinaya dogru rahimden gelen bisimis....benim ki sadece kizimin pozisyonu ile alakali mis....ayaklarini cekio kollarini birbirine sario gibi dusun....nst de ultrasonda da bisi cikmadi.....bence oyle bisidir buyuyolar cunku farkli uzun sureli pozisyin deniolar die dusunuom.......:47: bizim kinin el ensede her foto da zaten pek duskun rahatina...icin rahat etmezse git dr a ama kanama yada 2 gu boyunca hareket etmezse bak bi caresine derim....

:25:
canim sen acile git icin rahat ederse.....ama kendi yasadigimi paylasaim.....bir hafta once daha yogundu....inanilmaz bir kasilna wardi ben kasilma saniodum degilmis cunku burdan ve dr ma sordum ...bole karnim da top gibi bisi buzuluo avucumu sikar gibi sonrada gevsiodu ozellikle ayaktaken tamam dedim suyu azaldi can cekisio yada dourcam kasilio...meger o kasilma taaa vajinaya dogru rahimden gelen bisimis....benim ki sadece kizimin pozisyonu ile alakali mis....ayaklarini cekio kollarini birbirine sario gibi dusun....nst de ultrasonda da bisi cikmadi.....bence oyle bisidir buyuyolar cunku farkli uzun sureli pozisyin deniolar die dusunuom.......:47: bizim kinin el ensede her foto da zaten pek duskun rahatina...icin rahat etmezse git dr a ama kanama yada 2 gu boyunca hareket etmezse bak bi caresine derim....

Yarın akşama kadar bekleyeyimde :) sağol canım öyle vajinaya doğru değil ama garip bişey korkuttu beni işte

canım hiç korkma ondan bebeğin pozisyon değiştiriyo oyüzden oluyo bu aralar benimde olmaya başladı bebişim bi yere toplanıp yaslanıyo elimle okşuyorum düzeliyo

Ya KIZLAR bebeğim hareket etmeye başladı akşam üzeri sonra saat 7 de kesildi yine 22 de bi kaç hareketi daha oldu arada 5 saat var çok fazla değil mi ya. Bu ara çok az hareket ediyor neden böyle çok korkuyorum çok üzülüyorum. O benim herşeyim. Bişey olursa ne yaparım. Çok korkuyorum ya. 2 saatte 10 hareket ne benimki bugün toplasan 15 kez ancak hareketini hissetmişimdir. Keşke internetten bakmasaydım hareketin nasıl sayıldığına. Şimdi çok endişeliyim :18::43::14:
Geçen sabah aynisi bana oldu aksama kadar uyudu tizim abisi okuldan geldi hop hop durmadi yerinde ya ben ilk hamileligimde cok tecrubesizdim daha rahattim simdi kafayi siyiricak hale geldim. Allah'a emanet yavrularimiz dua etmek ten baska yapicak birsey yok malesef .

herşey cok gzeldi bugün dısarı cıktık biraz dolastık gedik,sonra eşim yine cıktı evde eksik bişeyler vardı,eve geldiginde ses cıkarmayınca askım diye iki kere üst üste seslendim,o da ne var ne var diye cevap verince halyle suratım asıldı. sonra sanki ben suçluymusum gbi surat asmamı mevzu ederek o bikaç bişey söyledi ve konusmamaya basladı. ben sadece biraz naz yapmak istemiştim oysa. o öyle yapınca ben de kendmi anlatmka adına burda mevzu edecek bişey olmadıgını söyledim ve hamile olan oymus gibi sürekli sorun cıkarıp trip attıgını söyledim,sana bişey demeye cekinir hale geldim bu da beni sıkıyor dedim. vay efendim bunları diyen ben miyim. önce su sesinden nefret edyorm kes diye hakaret etti ben aglmaya baslayınca da kalkıp kapılara tekme atmaya basladı. beni dşünebiliyor musunuz. o kaar zoruma gittiki karnımdaki bebegi bile düsünmeyip böyle pervasızca hareketler yapması. bi türlü kendimi dizginleyemedim ve sinir krizi geçirdim resmen. hçbirşey yapmadı yapmadıgı gibi de biraz daha aglarsam beni tüm apartmana rezil edecegni söyledi sanki az rezil olmusuz gbi. şimdide hiçbirşey olmamıs gibi banyo yapıyor,benimse gözümün yası kurumadı. neden bir gününmüz bir günümüzü tutumuyor, neden benim kocam da baskaları gibi küsütügmde sadece neyin var diye sormuyr da böyle saldırıyor. o kadar zıtki tavırları bir gün hersey günlük gülistanlıkken bir gn cehennem. böyle yasmaktn bıktım. hamileyim aglıyorum karnımı tutatarak kocam karsımda elinden gelse bana tekme tokat girisecek. allahım bana bebegime yardım et diyorum sdece....
Var ya askinda ortada hiç birşey yokmuş kac senelik evkisin canim bilmiyorum ben 9 senedir evkiyim bu kavgalari ilk yillar bizde çok yaşadık. Şimdi bana çok komik geliyor yanlış anlama... O anda belki kafasinda başka bir sey vardi onlarida anlamak lazim ... Bebek geliyor belki masraflari düşünüyor belkj bir seye anlik kafasi takilmistir olabilir yani insanlik halu ama bunun icin surat asilmaz canim yoksa sen kendini boyle uzdugunle kalirsin.Erkekler gamsizdir çünkü. Hamileyiz diye cok hassas oluyoruz evet doğru ama naz caz yapmak hep hakkimiz diye birsey yok. Gercek hayat bu malesef ilk hamileligimi zehir ettim kendime işte sirf senin gibi davranmaktan.Ne oldu olan bana ogluma oldu 3,5 ay emzirebildim oglumu simdi dusunuyorumda kimseyi sallamasaydim keşke. .. Simdi hosuma gitmeyen bir durum olsa dahi sallamiyorum kendimide bebegjmide uzmeye degmez. Ve en en en önemlisi beklentilerinizi yukseltmeyin hanimlar yoksa istediginiz davranışları goremeyince üzülen siz olursunuz ;)

Doğum deneyimim yok..Zaman zaman normal,bazende sezeryandan korktum..Hep okudum hep okuyorum..Kafamdaki en büyük etken bebeğin normal doğuma hazırlanıyor olması ve bedenimizinde gelişimi bu yönde hızlandırıyor olması,hamileliğimiz boyunca..Çok büyük bir mucize bu..Risk her grupta var bunu inkar edemeyiz..Şuan düşündüğüm normal Allah izin verirse,çok farklı çok güzel şeyler okudum,olumsuzlarıda okudum sebepleri gözden kaçırmadan..Sezeryandan korkuyordum dediğim dönemdede onlarıda okudum her türlü,kendimi hiç şartlamadım ama okuduklarıma göre..Şimdi ikisinede hazırladım sayılır kendimi,çünkü normal istiyorum ama sezeryandanda korkmamam gerektiğini gördüm son dakika onu yaşamam gerekirse önyargılı olmamak için..İlk iş önyargıları silmek sanırım..DOĞUM MELEĞİ diye bir site var şuan onada bakıyorum ara ara,yarrdımcı olur belki..Rabbim sağlıkla,hep güzel hatırlayacağın bir doğum nasip etsin inşallah,cümlemize:16:

Bende memorialın kursuna katılıyorum,geçen seferki görüşmelerde epidural normal doğum ve epidural sezeryanı anlattılar.insanın korkusu azalıyor.doğum anına alışkin videolar vardı epiduralin nasıl yapıldığını gösteren.riski var tabi dura denilen zarı delerlerse ufakda olsa bir hafta kadar baş ağrısı yapabiliyormuş burda doktorun tebrübesi önemliymiş

Off Allah sabır versin canım ama yememeniz gerekiyor ya daha çok istiyor insanın canı işte. Bi kaç gün dayansan sonra o düzene de alışırsın inşallah.
Birde cahilliğime verin bu epidural ile genel anestezi arasında ki fark nedir?

Seninkide rahatmış canım :D Bende ona şimdi cefa çektiriyorum uyuyamıyor benim yüzümden ayrıda yatamıyor :D

epiduralde sezeryende tamamen bayılmıyorsun bilincin açık bebeğin doğduktan sonra göğsüne veriyorlar ve görüyorsun.normal sezeryende tamamen baygınsın.epidural normalde belden aşağısı uyuşuyor ama felç gibi değil yürüyebilirsin burda ağrıyı yok ediyorlar ama doğumu sağlayan karın kasılmalarını hissediyorsun.ağrının durması doğumun durmasına direkt sebep değil diyorlar.

arkadaşın çok söylemiş ya. modeli bana da gönderir misin merak ettim. genelde hep 4 ten başlıyor sabun fiyatları.

ben bugün bebek şekeri için bir yere gittim. nikah şekerlerimizi de oraya yaptırmıştık. hiç beğenmedim. fiyatları da pahalı geldi. minik kuzulu bir magnet 2.25, ağzında bebek olan leylek 2.75. isim yazdırınca ayrıca para alıyorlar.

ablam istanbulda havuzlu handan aldı sanırım bebek şekerlerini daha uyguna almıştı. ben sabundanşeyler diye bir sitede sabun patik beğendim. aklım onda kaldı. 3 tl ona veririm daha iyi. yapmak daha ucuza gelirse kendim yapacağım. hafta içi malzeme satan bir yere gidebilirsem bakacağım. çocuk doğmadan yetiştirseydim iyiydi. daha araba koltuğu puseti hiçbir şeyi alınmadı. :50: büyükşehirde pusetsiz arabaya binilmez. mutlaka onu almamız lazım.

canımistanbuldaysan eminönünde çok güzel seçenekler var ben kendim yapcam bitince burda paylaşırım :21:

günaydın arkadaşlar, sabah ofise gelen bir arkadaştan bir haber aldım. baldızı 26 haftalık hamileymiş 1100 gr 34 cm civarlarında bebeğini dün almak zorunda kalmışlar. doğalı yaklaşık 12 saat olmuş. %50 yaşama şansı var demişler şuan küvezde.
bunu sizinle paylaşmamın ne kadar doğru olabileceğini bilmiyorum eğer yanlış yaptıysam lütfen beni affedin.
bizmle aynı haftada olduğu için paylaşmak istedim.

Bir de yine benim sıkıldığım bir konu var. yengem beni rüyasında görmüş doğuma gidiyomuşum o da götürmeyin doğuma daha çok var falan diyormuş. sonrada demez mi benim rüyalarım çıkar diye.
ayyy uğursuz yaaa. keşke bana sölemeseydi içime acı düştü.
kızlar lütfen yorum yapın bana.

bence yengenle bir süre görüşmee:19:

dün akşam 7de Wc ye gittim bi baktım kanamam gelmiş beynimden vurulmuşa döndüm. ağlamaktan helak oldum. araba için babamı aradık hemen geldiler acil hastaneye gittik 2 serum verdiler kan aldılar bebeğime birşey oldu diye o kadar korktum ki elim ayağım 2 saat boyunca titredi o şoku atlatamadım. allahıma şükürler olsun serum takıldı yattım benim bebişim hareket etmeye başladı o kadar mutlu oldum ki eşim duyunca koşa koşa geldi yanıma millete karşı müşade odasında öpüp durdu beni. :1: ardından ultrason odasına girdik doktor kalp atışları güzel bebeğin yaşıyor onun keyfi yerinde dedi eğer endişen varsa bu gece burda müşade altında kalabilirsin dedi yanlız benim ne ağrım ne acım nede kanamam olmadığı için yatış yatmak istemedim. huzurla evimize geldik. Allahım bebeklerimizi korusun anne olmak çok zor daha doğum yapmadan oğlumu kaybetme korkusu o kadar acı verici ki allahım bebeğini kaybetmiş tüm kadınlara sabır versin.. artık daha dikkatli olmamız lazım yormayın kendinizi gerçekten bu durumu yaşamanızı hiç ama hiç istemem.. KENDİNİZE İYİ BAKIN ALLAHA EMANET OLUN

geçmiş olsun canım

Kızlar şeker konusunda bana doktorum pilav,makarna,bulgur,hamur işi yok dedi.pekmez,reçel,tahin,çikolata,simit yok.tatlı yok.sadece et, balık, sebze ve salata yiyerek dikkat et dedi.bende içimden oldu yaşamıyalım bare dedim kek yok hiç bişe yok yaa:50: 3 kilo daha almışım toplamda 8 kilo etti normalde 12 kilo diyorlar 3 aya 4 kilo kaldı nasıl olcak bu iş:18:

Kızlar şeker konusunda bana doktorum pilav,makarna,bulgur,hamur işi yok dedi.pekmez,reçel,tahin,çikolata,simit yok.tatlı yok.sadece et, balık, sebze ve salata yiyerek dikkat et dedi.bende içimden oldu yaşamıyalım bare dedim kek yok hiç bişe yok yaa:50: 3 kilo daha almışım toplamda 8 kilo etti normalde 12 kilo diyorlar 3 aya 4 kilo kaldı nasıl olcak bu iş:18:

canım bende 40 kiloyla hamile kaldım 10 kilo aldım. ben napcem hele şu sıralar yemek konusunda beni durdurabilene aşk olsun :125: :1:

Back
X