2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Sağol canım haklısın. Hem dıyorum kı, ınsanların yollarının cakısmasının da, ayrılmasının da bır nedenı var. Cok ta takılmamak lazım.

Kayınvalıde ya da anne bakabılıyorsa en ıyısı. Ben sırf bakıcıya bırakmamak ıcın ısten ayrıldım bahsetmısımdır. Benım annemle durumumu daha once yazmıstım hatırlarsın belkı. Kayınvalıdem de cok ıyıdır ama hem panık atak, hem seker tansıyon hastası, hem de hıc zorluk gormemıs, calısmamıs hayatta, Allah gostermesın ama sureklı olarak bakamaz hayatta... Yanı cocuklarıma bakacak kımsem yok. Esım cok ıyıdır ama oyle alısmıs ki; ıctıgı bardagı yerıne koymaz, bır yedıgını bır daha yemez, cok cesıtlı yemek ıster, duzen temızlık cok onem verır, seker hastası oldugu ıcın sabah erken kahvaltısı, gece gec gelır yemegı hemen sıcak hazır beklesın ıster. Ikı pardon esımı de sayarsak üç!:) cocukla tek basıma çok zor olurdu. Mecburdum ben de bırını yardıma almaya. Allah namerde muhtaç etmesin ne yapalım buna da şükür.

Tuz konusunu yarın muhakkak soracagım, bır eksıklık belırtısı olabılır gıbı geldı bana artık. Cunku normalde aynen senın yaptıgın gıbı yaparım tuz konusunda...

canım çok haklısın.çocuk bakımı farklı bır de senın 2. gelıyor.ne guzel maddı ımkanın elverıyor ısı bırakmıssın ama bız öyle yapamayız:)) en ıyısını yapmıssın evde ınsan daha cok yoruluyor calısırken gözun bırsey görmuyor.eşim allahtan olanı yer. yemedıklerı seyler bellı onları yapmam. hamurısını tatlıyı sevmez. yetısemedıgım noktada yardım eder hatta kendı demıstı kadına vercegımız parayla ıkımız yapalım. cunku ben haftasonu ekişte dersnade calısırdım.öğleden sonra ıkımız yapar bıtırıdık bırde gezmeye gıderık.ama ınan maddı durum elverse evde guvenebılcegın bır yardımcım olmasını ısterdım:) cunku evım asırı buyuk yetısemıyorum işten gelınce hazır yemek süper olur:) hele utu yapmaktan nefret eden bırı olarak harıka olurdu:)

Sorma bir de Demir'in çok sevıyorum dıyordu. Bacak kadar cocuk gunlerce hastanelere gıdıp gelırken, kolu delınırken sevgısı ne olmustu? Çalışırken boylelerıne çocugu bıraksan, sevıyorum sevıyorum dıye neler yapmazlar bır dusun...
Ustelık ayrılma sebebı muhtemelen daha ıyı bır ıs bulması degıl, daha hafıf bır ıs bulması. Cunku esım ona cok yuksek bır maas vermısi; tam gune gecınce, baska yerde bulması ımkansız olacak derecede...Benım sana bır faydam yok, barı ıyı olsun yardımcı dıye... Sımd yatılıya o adar vermıyorum dusun. Demek ki ikıncı olacagını duyunca bastan kafasında bu planı yaptı ama ancak ıs buldu. Bulana dek yuksek yuksek maası aldı, tam yadılat boya en onemlı ısler varken hafıf ose gecıverdı....

Allah ından bulsun. size verdiği zarar bu kadar olurdu ancak yaptı gitti. ya nasıl insan bunlar eve kedi gelse 1 gunde bağlanır insan uzülür birşey olacak diye senelerce bir çocuğa bakıyor ve yine kötülüklerini istiyebiliyorlar, vicdansız ve kalpsiz.

canım çok haklısın.çocuk bakımı farklı bır de senın 2. gelıyor.ne guzel maddı ımkanın elverıyor ısı bırakmıssın ama bız öyle yapamayız:)) en ıyısını yapmıssın evde ınsan daha cok yoruluyor calısırken gözun bırsey görmuyor.eşim allahtan olanı yer. yemedıklerı seyler bellı onları yapmam. hamurısını tatlıyı sevmez. yetısemedıgım noktada yardım eder hatta kendı demıstı kadına vercegımız parayla ıkımız yapalım. cunku ben haftasonu ekişte dersnade calısırdım.öğleden sonra ıkımız yapar bıtırıdık bırde gezmeye gıderık.ama ınan maddı durum elverse evde guvenebılcegın bır yardımcım olmasını ısterdım:) cunku evım asırı buyuk yetısemıyorum işten gelınce hazır yemek süper olur:) hele utu yapmaktan nefret eden bırı olarak harıka olurdu:)

ablam 4 yarım gun biriyle anlaştı yemeklerini yaptırıyor temizlik falan, 600 lira çok ama yıllar sonra rahat ettim diyor.

bazı şeyler alındı unuttum yazmayı çorabımız var,banyo havlumuz var
emziğini annanesi almış
biberon almalımıyım ki ?
bi arkadaşım sezeryan oldu sütü geç geldi biberonla mama verdiler sonra bebek biberona alıştı bidaha anneyi emmedi.o yüzden tereddüt ettim ama yinede bulunmalımı?

tarak niye hep alıyolarda fırça-tarak seti ama ne işe yarıcak anlamadım:44: yani ilk zamanlarında gereklimi

atletde haklısın o zaman birde sütyen alayım nolur nolmaz.

cvp için teşekkür ederim canımmm
Biberonu bilemedim aslında o an' da alınabilir gerekirse hemen..Tarak banyoda kullanılıyor hep zaten döküldüğü için ilk saçları yardımcı bi nevi,ama mesela Dalokaymoms yazmış bsk lazım olmamış,olmasada olur gb demek ki :)

Amın arkadaşım 40 tane hamılenın okuması gerekıyormuş...kaldı 35:1:
Bende okudum,Rabbim en kısa zamanda sağlıkla duyursun güzel haberi inşallah..

sorma bizim için mayıs ayı bütün özel günlerin toplandığı ay 11 mayısta evlendik 14 mayıs doğum tarihim 4 mayıs nikah tarihimiz bakalım oğlumuz 1 senemizde hediye olarak aynı gün doğar mı:16:

Benim doğum günümle evlilik günümüz aynı,işte minikte süpriz ysparsa o da babasıyla aynı olur,güzel olur :) sağlık olsunda inşallah,bize en güzel hediye onlar :) arkadasında dediği gb tamda zmnında..Sizin oğlan galiba birini tutturur :)))

ablam 4 yarım gun biriyle anlaştı yemeklerini yaptırıyor temizlik falan, 600 lira çok ama yıllar sonra rahat ettim diyor.

Tabii, çocuk varsa eş yardımcı olmuyorsa çok zor başka turlusu. Sımdı ben hamıle halımle gece yatağa gırınce ancak oturuyorum, korkmuyor da degılım bırsey olacak dıye.
Bır de ben hep cocugumun bakımını kendım yaptım, evısıne destek aldım. Sen de bılıyorsun banyosu, yedırmesı, arkasını toplaması, oynaması derken zaten yarım gun gecıyor. Ben 5 yarım gune 800 verıyordum. Tam gune gecınce aynı sekılde arttı.

kızlar rabbim saglıklı sıhatli dogum yapmayı nasip etsin hepinize inşallah lütfen benim içinde dua edermisiniz benimde olsun ismim hanife 12 yıllık evliyim bebegim olmuyo :50::43::43::43: ederseniz cok memnun olurum.şimdiden allah razı olsun. hepinizden rabbim yar ve yardımcınız olsun.

kızlar rabbim saglıklı sıhatli dogum yapmayı nasip etsin hepinize inşallah lütfen benim içinde dua edermisiniz benimde olsun ismim hanife 12 yıllık evliyim bebegim olmuyo :50::43::43::43: ederseniz cok memnun olurum.şimdiden allah razı olsun. hepinizden rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Ayetel Kürsi okudum, inşallah Allah kabul eder. En kısa zamanda kucağın dolar arkadaşım.

Günaydın :)
Kısa,sıcak,uykusuz bi gecenin ardından insallah günümüz güzel gecer :)

Bende ayetel kürsi okudum,en kısa zamanda dualarınızın kabul olması dilegiyle..

merhaba mayıs anneleri...benım 13 yıldır bebegım olmuyor ..sizlerden benım nıyetıme bırer tane fatıha okumanızı rica edıyorum ..hamıle kalmam için ..hamılelerın duaları kabul olurmuş..Allah tamamına erdırsın inş...

bende okudum hem ayetel kürsi hemde fatiha.

canım hani oğlanın mobilyalarını nerden aldığınızı söylemiştin ama bir türlü çıkaramadım. tekrar yazarsan sevinizim. 1 dolap ve beşik alıcam sağlam ve uygun olsun istiyorum.

vetsa mobilya canım .bende daha beşik bakmadım küçüğe.

Sağol canım haklısın. Hem dıyorum kı, ınsanların yollarının cakısmasının da, ayrılmasının da bır nedenı var. Cok ta takılmamak lazım.

Kayınvalıde ya da anne bakabılıyorsa en ıyısı. Ben sırf bakıcıya bırakmamak ıcın ısten ayrıldım bahsetmısımdır. Benım annemle durumumu daha once yazmıstım hatırlarsın belkı. Kayınvalıdem de cok ıyıdır ama hem panık atak, hem seker tansıyon hastası, hem de hıc zorluk gormemıs, calısmamıs hayatta, Allah gostermesın ama sureklı olarak bakamaz hayatta... Yanı cocuklarıma bakacak kımsem yok. Esım cok ıyıdır ama oyle alısmıs ki; ıctıgı bardagı yerıne koymaz, bır yedıgını bır daha yemez, cok cesıtlı yemek ıster, duzen temızlık cok onem verır, seker hastası oldugu ıcın sabah erken kahvaltısı, gece gec gelır yemegı hemen sıcak hazır beklesın ıster. Ikı pardon esımı de sayarsak üç!:) cocukla tek basıma çok zor olurdu. Mecburdum ben de bırını yardıma almaya. Allah namerde muhtaç etmesin ne yapalım buna da şükür.

Tuz konusunu yarın muhakkak soracagım, bır eksıklık belırtısı olabılır gıbı geldı bana artık. Cunku normalde aynen senın yaptıgın gıbı yaparım tuz konusunda...

inşallah o kişide allahından bulur ne kadar üzüldüğünü yıprandığını biliyoruz biz seni sadece yazdıklardan tanıyarak üzüldük senle beraber kaldıki o insan senelerce yüzüne bakmış evinde yaşamış yemeğini yemiş ne denir bu yaptıklarına bilemiyorum.allah şaşırtmasın kimseyi.bende tüm yaşananlardan hep şunu öğrendim her işte vardır bir hayır.eminim senin içinde şu andaki durum hayırlı olacak.ev işlerinde bitmiş artık rahat rahat yerleşirsin canım bende tüm ev işini kendim yaptım çok yoruldum ama oğlumun yüzündeki gülücüğü görünce hepsi geçti gitti.seninde oğluşun çok beğenecektir eminim yeni odasını.

okudum canım .rabbim en kısa zmanda kucağını bebeklerle doldursun inşallah.

günaydın kızlar. dün gece öyle bişey yaşadımki korkudan öldüm. akşam 7 gibi kasıklarım bacakalrım belim heryerime sancılar girdi yatıyorum geçmiyo oturuyorum yürüyrum hiç bir faydası yok hatta otururken bile canım acıyo. doğum yapıcam zannettm ağlıyorum çok erken bebeğim yaşamaz diye. biyandanda daha çantası hazır değil kıyafetleri yıkanmadı napcak bebeğim diye düşünüyorum. 2 saate yakın sancı çektim sonra duşa girdim yarım saat suyun altında bekledim karnımı okşadım kızım gelme ne olur diye.. mahvoldum:14: allah şükür duştan sonra azaldı sonra uyumuşum.. gece uyandım tepiniyodu acılarım iyice azalmıştı. sonra sabah kadar döndüm durdum. allah a şükür sabah daha iyiydim işe geldim şimdi. çok keskin ve acıtıcı hareketler yapıyor şuanda. ayağını karnıma dayayıp bir baştan bi başa sürüdüğünü hissedebiliyorum. hatta elimle takip ediyorum:1:
böyle kötü bi olay yaşadım kızlar rabbim kimseye yaşatmasın. erken erken diye erteliyorum ama en yakın zamanda eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlıcam inşallah. haftasonu odası gelcek bi aksilik çıkmazsa sonra temizlik falan..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamileliğin beni hiç bukadar zorlamamıştı..:18:

günaydın kızlar. dün gece öyle bişey yaşadımki korkudan öldüm. akşam 7 gibi kasıklarım bacakalrım belim heryerime sancılar girdi yatıyorum geçmiyo oturuyorum yürüyrum hiç bir faydası yok hatta otururken bile canım acıyo. doğum yapıcam zannettm ağlıyorum çok erken bebeğim yaşamaz diye. biyandanda daha çantası hazır değil kıyafetleri yıkanmadı napcak bebeğim diye düşünüyorum. 2 saate yakın sancı çektim sonra duşa girdim yarım saat suyun altında bekledim karnımı okşadım kızım gelme ne olur diye.. mahvoldum:14: allah şükür duştan sonra azaldı sonra uyumuşum.. gece uyandım tepiniyodu acılarım iyice azalmıştı. sonra sabah kadar döndüm durdum. allah a şükür sabah daha iyiydim işe geldim şimdi. çok keskin ve acıtıcı hareketler yapıyor şuanda. ayağını karnıma dayayıp bir baştan bi başa sürüdüğünü hissedebiliyorum. hatta elimle takip ediyorum:1:
böyle kötü bi olay yaşadım kızlar rabbim kimseye yaşatmasın. erken erken diye erteliyorum ama en yakın zamanda eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlıcam inşallah. haftasonu odası gelcek bi aksilik çıkmazsa sonra temizlik falan..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamileliğin beni hiç bukadar zorlamamıştı..:18:

geçmiş olsun okurken yüreğim ağzıma geldi.aslında haklısın bende daha erken diye hiç bişey yapmıyorum yavaştan hazırlık yapmak lazım.keşke bugün işe gitmeseydin izin alsan olmazmıydı? dinlenirdin evde biraz.

gününüz hayr olsun.hava sisli ama uykumu iyi aldığım için sıkıntı yok çok şükür.umarım sizin içinde çok güzel bi gün olur

Allah razı olsun

Canım bende okudum rabbim kabul etsin. Tez zamanda evladına kavuştursun. bende zor evlad sahibi olanlardanım. Hamile olduğumu bilmediğimde sürekli inşirah süresini okuyordum. Hatta türkçe mealinde,
5-Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

tekrarlardım. Tüp bebek tedavisi gördüğüm halde olmamıştı. Evladım normal yolla geldi:)

geçmiş olsun okurken yüreğim ağzıma geldi.aslında haklısın bende daha erken diye hiç bişey yapmıyorum yavaştan hazırlık yapmak lazım.keşke bugün işe gitmeseydin izin alsan olmazmıydı? dinlenirdin evde biraz.
sağol canım benim kendimi iyi hissetmesen gelmezdim zaten. çok korktum çok.. allah korusun miniklerimizi..

Sorma bir de Demir'in çok sevıyorum dıyordu. Bacak kadar cocuk gunlerce hastanelere gıdıp gelırken, kolu delınırken sevgısı ne olmustu? Çalışırken boylelerıne çocugu bıraksan, sevıyorum sevıyorum dıye neler yapmazlar bır dusun...
Ustelık ayrılma sebebı muhtemelen daha ıyı bır ıs bulması degıl, daha hafıf bır ıs bulması. Cunku esım ona cok yuksek bır maas vermısi; tam gune gecınce, baska yerde bulması ımkansız olacak derecede...Benım sana bır faydam yok, barı ıyı olsun yardımcı dıye... Sımd yatılıya o adar vermıyorum dusun. Demek ki ikıncı olacagını duyunca bastan kafasında bu planı yaptı ama ancak ıs buldu. Bulana dek yuksek yuksek maası aldı, tam tadılat boya en onemlı ısler varken hafıf işe gecıverdı....

günaydın canım yazdıklarını takip ettim ve dehşetle okudum şu an tüylerim diken diken oldu. nasıl böyle vicdansız olabiliyorlar, sırf cıkarı için küçücük çocuğa bile acımamış! Allah a havale ediyorum. İnşallah bundan sonrası için herşey gönlünce ve yolunda gider.

Back
X