2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar biliyorsunuz bende şeker hamilelerdenim.şekerim çıktığında ilk başta hemen eczanedeki ilk söylediği cihazı almıştım ölçüm yapayım diye.dün eşim başka bir cihaz daha almış eskisi cin malıydı güvenememiş şimdiki iyi bir marka.dünden beri ölçüm yapıyorum ikisi arasında 20-30 birim fark çıkıyor resmen şaşırdım kaldım.sizinlede paylaşmak istedim cihazlar ne kadar güvenilir bilmiyorum yani.

evet benimde kafamı karıştıran bir durum ultrason kağıdında hep tahmini doğum 12-13 mayıs benim sat a göre ise 17 mayıs bebeğim bir hafta önde acaba benim doğumum hangi tarihlerde olacak aramızda nisan annesi olanlarda olacak gibi geliyor bana :49:
ben ben.inş nisan ayı annesi olurum.
Süpriz bekleyecez son zamanlarda galiba :)
Eşimin doğum günü 8 Mayıs,zaten o büyük bir heyecanla bekliyor bi güzellik yapar mı kızım diye :9:
Bende meraktayım :) Sanırım son zamanlarda doktorlarımız bunu da konuşur gb geliyor..
benim eşimde 28 nisan doğumlu.aynı senin eşin gibi süpriz bekliyo kızından:)
KIZLAR biz annemle doğuma yakın poğaça kurabiye börek falan yapıp buzluğa atmak istiyoruz. Annem doğumdan sonra gelen çok olur gelenlerede bişeyler ikram etmek lazım dedi. Hatta ben şuan gücüm varken yapsam az az süper olur. Var mı böyle yapacak olan falan :)
doğrusu bizimde baklava açılacak ama ben yinede şerbetlenecek kurabiye çeşitleri yapıp atıcam buzluğa.hazırda bulunsun.zaten buzluğum hep doludur.çünkü benim misafirimin ne zaman geleceği belli olmaz:)
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.
doğrusu çok duygulandım.inş hayırlı ve salih evlatlar yetiştiririz
canım bızde annemle ve kayınvalıdemle dusunduk. ben şu bebek kurabıyelerını cok begenmıştım. annem ve kayınvalıdem kızım biz ev baklavası yapacagız baklava meyve suyu yeter dusundum haklılar.pasta borek kurabıye daha cok oyalıyor bırde yanına cay yapmak gerekıyor....ama şu oklavaya sarılan kolay baklava var ya ondan yapcaklar.. kuru baklavadan uc-4 tepsı yapacaklar gelen oldukça serbetını dökecekler.. zaten gelen de bır zahmet uzun oturmasın.. hatta keşke 40 ı cıkana kadar gelmeseler.. kayınvalıdemın cevresı cok saolsun şimdıden mevlut yapcaz mevlüte gelsınler dıyo. bırı görmeye gelıyor sonra mevlute de gelıyor dıyor.. hatta istersen mevlütü benım evde yapalım senın ev batmasın dıyo ben de yok anne kendı evımde okuma olsun dedım.
hiçç sorma.bizimde burda önce bi başvurma var.doğumdan kısa bi zaman sonra.ardından başlar yemekli hediye getirme işi.ama ben en baştan konuştum.tek kişiyim ev hanımı değilim.yavrumla geçireceğim 4-5ayımı millete hizmet ederek geçirmek istemiyorum dedim.40ı çıkar çıkmaz toplu mevlüt verip herkes hediyesini getirsin dedim.sağolsun çok mantıklı deyip kabul ettiler.gelmek isteyen herkesi haberdar edin dedim.tmm dediler:)
Arkadaşlar bugün 27.haftam başladı son 3 gündür boğazımda bir çarpıntı var arada sırada oluyor.Çarpıntıyla birlikte heyecana kapılıyorum.Kulaklarımdanda ateşler çıkıyor.Birde fazla terliyorum.Annemle konuştum triod şikayetleri de böyle dedi.Bende p.tesi doktoruma gidince test yaptıracağım.Ama triod çıkmasından korkuyorum bebek için tehlikeli olabilir.Sizin aranızda da böyle şikayetleri olan var mı normal bir değişim sürecimi bu yaşadığım.Çek endişeliyim.Fikir paylaşımlarınızı bekliyorum
bu son 1 hafta içinde baygınlık geçirdim 2 kere.aniden midem bulanıp gözüm kararıyo ve olduğum yere yığılıyorum.durduk yere çarpıntım başlıyo.mesela dün gece.eşimin göğsüne uzanmıştım.hani deseniz bi işle filan uğraşmıyordum bib baktım elim ayağım boşaldı yine çarpıntım başladı.aniden bi ateş bastı.ensem ve yanakalarım yanıyo sandım.kontrole gidince söyliyecem.umarım bi sorun yoktur

birde sorum var size çalışan anneler belki biliyordur.doğum iznini erken kesip işe başlayabilirmiyim ben.firmam 16 hafta izinli olmamı istemiyor biliyorsunuz ben hamile iken işe aldılar beni şimdi bende illaki 16 hafta izin yaparım diyemiyorum açıkcası.şimdi karşılıklı bir formül arıyoruz.doğumdan sonra 1.5-2 ayda geri döneceğim ben işe ama yasal olarak ne yapacağız bilemiyorum.sırf bu yüzden işe giriş çıkış yapabiliriz.

günaydın kızlar. dün gece öyle bişey yaşadımki korkudan öldüm. akşam 7 gibi kasıklarım bacakalrım belim heryerime sancılar girdi yatıyorum geçmiyo oturuyorum yürüyrum hiç bir faydası yok hatta otururken bile canım acıyo. doğum yapıcam zannettm ağlıyorum çok erken bebeğim yaşamaz diye. biyandanda daha çantası hazır değil kıyafetleri yıkanmadı napcak bebeğim diye düşünüyorum. 2 saate yakın sancı çektim sonra duşa girdim yarım saat suyun altında bekledim karnımı okşadım kızım gelme ne olur diye.. mahvoldum:14: allah şükür duştan sonra azaldı sonra uyumuşum.. gece uyandım tepiniyodu acılarım iyice azalmıştı. sonra sabah kadar döndüm durdum. allah a şükür sabah daha iyiydim işe geldim şimdi. çok keskin ve acıtıcı hareketler yapıyor şuanda. ayağını karnıma dayayıp bir baştan bi başa sürüdüğünü hissedebiliyorum. hatta elimle takip ediyorum:1:
böyle kötü bi olay yaşadım kızlar rabbim kimseye yaşatmasın. erken erken diye erteliyorum ama en yakın zamanda eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlıcam inşallah. haftasonu odası gelcek bi aksilik çıkmazsa sonra temizlik falan..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamileliğin beni hiç bukadar zorlamamıştı..:18:

geçmiş olsun hareketlere dikkat çok merdiven çıkma eğilip doğrulma yorulmamaya gayret et. vucut zorlanıyor.

[bu son 1 hafta içinde baygınlık geçirdim 2 kere.aniden midem bulanıp gözüm kararıyo ve olduğum yere yığılıyorum.durduk yere çarpıntım başlıyo.mesela dün gece.eşimin göğsüne uzanmıştım.hani deseniz bi işle filan uğraşmıyordum bib baktım elim ayağım boşaldı yine çarpıntım başladı.aniden bi ateş bastı.ensem ve yanakalarım yanıyo sandım.kontrole gidince söyliyecem.umarım bi sorun yoktur[/QUOTE]

Canım aynı şeyleri ben de yaşıyorum ara ara.. özellikle kalp çarpıntılarım..sen yine dr.una da sorarsın ama heşey normal...ben kendi dr.uma da sormuştum eşim de dr. ayrıca o da aynı şeyleri söylüyor:)))hamilelik nedeniyle vücudumuzda dolaşan kan bebeğin beslenmesi için eskisine göre çok daha fazlaymış, bu nedenle ateş basıyo...kalp çarpıntılarının nedeni de kanımızın yine gfazla olması kalp pompoalamakta biraz zorlanambiliomuş,,benm bildiklerim bu kadar canmsen yine sorar danışırsın..

offffffffffffffffffffffff bebekimmii bugun hissetmiyorum huzursuzum:43:

canım geçen gün bende aynı durumdaydım hatta dayanamayıp doktora bile gittim biliyorum kendini kötü hissediyorsun ama bu bebeklerin bir günü bir gününü tutmuyor uyuyordur muhtemelen şu anda.eğer şeker problemin yoksa çukulata ye bakalım hala tepkisiz kalacakmı ufaklık

offffffffffffffffffffffff bebekimmii bugun hissetmiyorum huzursuzum:43:

caınm benim artık sık sık uyuyu bebelerimiz.niye sıkıntı yapıyon.benim 1 haftadır iç organlarıma çalışıyodu kızım:)içim gümlüyodu resmen.2gündür tekrar eli ayağı bana dönük.hareketlerini daha net ve sert hissediyorum.bazen saatlerce hareket etemiyor.bazende bi başlıyo bitmek bilmiyo vurmaları:)içini ferah tutu.stres yparak bebeğinide strese koyma.ha baktınki gün içinde en ufak bi hareket bile hissetmedin o zaman hiç bekleme dr a git

günaydın kızlar
dün komsuma çıktım yeni taşındı 38 haftalık hamile ağırlaşmış iyice bebek sekeri yerine lavanta keseleri felan yapmış bende düşünüyordumda erken diye erteliyodum yap zor oluyo dedi eve geldim geza mı geldim ne bazayı açtım bütün kızımın yıknacaklarını çıkardım yeni aldıklarımızı ekileri dün 3 makine oldu daha 5 makine daha çalışır sanırım kızımdada dalan roxs diye bir makinde kullanılacak bebek deterjanı kullanmıştım 2 yaşına kadar 2 paket aldım tavsiye ederim fiyatıda uygun 3 küsürdü sanırım ben kıyafetleri yıkamaya başladım son aylarda ekstra işler cıkcak daha cok yorulacağız daha ütüsü var bebek sekeri kurabiyesi derken zaman cabuk geçer dedim tuzlada oturuyorum Eminönü gitmek ölüm gibi geliyor ama komsum cok uygun seyler almış o kadar yolu çekmeye değer herhalde haftaya gideyim alayım havlarda yaz gibi siz bebek sekeri işini ne yaptınız ben lavanta kesesi yada lavanta siseleri düşünüyorum zaten kimsem yok cok yakınlar gelir gelirse mevlütede orda dağıtırım hastaneyede hazır bebekli çikolatalardan alacağım bide şeker hamurundan kurabiye yapmayı düşünüyorum
doğum sonrası konuşulmuş ilk kızımda annemde kaldım ben başka ildeydim bütün akrabalarımız annemlerin orda olunca gelen giden hiç bitmedi annem yazık mahvoldu gelen oturmaya geliyor resmen pastalar börekler hatta o zaman birine 40 çıkmadan gitmiyeceğim rahatla geçirsin lohusalığını demişti cok zor oluyor misafir güzel ama insan o an gözü bişey görmüyor

sizlerinde ayaklarınız şişiyor mu. ben bu konudan çok çekiyorum ne yazık ki yaa bu ödemden nasıl kurtulacağız.
bir de ara ara idrara şıkıştığımda hafif sancım oluyor tam yanma şeklinde değil ama canım yanıyor. ağırlaşmaya başladım daha 3 ay ne yaparım bilmiyorum

eğer oturarak çalışıyorsan en büyük sebep bu, yani en azından benim için öyle, yürümeni tavsiye ederim...ben cumartesileri çok hareketli oluyorum ödem falan kalmıyor ama pazartesiden başlayarak günbegün ayaklarım fil ayağına dönüyor:(( ne kadar yükseğe kaldırsam bütün gece altında yastıkla yatsam da tamamen geçmiyor yürümedikçe....benim ödemin tuzla alakası yok...çünkü aman aman bi tuz tüketimim de yok

idrar sancısı için de mutlaka tahlil yaptır, her türlü enfeksiyon bizim için tehlikeli, ihmal etme...çok geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar bu siteyi nerdeyse yıllardır takip ediyorum.. Allah izin verirse bende mayis annesi olacagim. Sizleri okumak buyuk keyif..

Hoşgeldin annecik:))

kızlar rabbim saglıklı sıhatli dogum yapmayı nasip etsin hepinize inşallah lütfen benim içinde dua edermisiniz benimde olsun ismim hanife 12 yıllık evliyim bebegim olmuyo :50::43::43::43: ederseniz cok memnun olurum.şimdiden allah razı olsun. hepinizden rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Ettim canım, Allah hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah

eğer oturarak çalışıyorsan en büyük sebep bu, yani en azından benim için öyle, yürümeni tavsiye ederim...ben cumartesileri çok hareketli oluyorum ödem falan kalmıyor ama pazartesiden başlayarak günbegün ayaklarım fil ayağına dönüyor:(( ne kadar yükseğe kaldırsam bütün gece altında yastıkla yatsam da tamamen geçmiyor yürümedikçe....benim ödemin tuzla alakası yok...çünkü aman aman bi tuz tüketimim de yok

idrar sancısı için de mutlaka tahlil yaptır, her türlü enfeksiyon bizim için tehlikeli, ihmal etme...çok geçmiş olsun

Hoşgeldin annecik:))

Ettim canım, Allah hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah

canım doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor :))

canım doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor :))

evet ben de fark ettim şimdi:))

belki gerçekten aynı gün doğururuz bıdıklarımızı:D
benim içimden bir ses bebiş nisan sonunda gelecek diyor ama hayırlısı...o benim sabırsızlığım herhalde...vakti dolunca sağ salim doğsun kuzucuklarımız...

evet ben de fark ettim şimdi:))

belki gerçekten aynı gün doğururuz bıdıklarımızı:D
benim içimden bir ses bebiş nisan sonunda gelecek diyor ama hayırlısı...o benim sabırsızlığım herhalde...vakti dolunca sağ salim doğsun kuzucuklarımız...
inş cnm alalımda kucaklarımıza benimde içimden hep 28 nisan geçiyor şimdidlik normal doğum gözüküyor ama hayırlısı tabi nasıl bebiş kaç gram sen kaç kilo aldın :49:

canım geçen gün bende aynı durumdaydım hatta dayanamayıp doktora bile gittim biliyorum kendini kötü hissediyorsun ama bu bebeklerin bir günü bir gününü tutmuyor uyuyordur muhtemelen şu anda.eğer şeker problemin yoksa çukulata ye bakalım hala tepkisiz kalacakmı ufaklık

caınm benim artık sık sık uyuyu bebelerimiz.niye sıkıntı yapıyon.benim 1 haftadır iç organlarıma çalışıyodu kızım:)içim gümlüyodu resmen.2gündür tekrar eli ayağı bana dönük.hareketlerini daha net ve sert hissediyorum.bazen saatlerce hareket etemiyor.bazende bi başlıyo bitmek bilmiyo vurmaları:)içini ferah tutu.stres yparak bebeğinide strese koyma.ha baktınki gün içinde en ufak bi hareket bile hissetmedin o zaman hiç bekleme dr a git

cAnlarimmmmmm duyduuuuu kelebegim üzüntümüüüü kahvele çikolata yidimm.vuruyoo şükür olsun.geceden berii nasıll üzüntü içindeyim yAAA.SANİRİMM UYUYYOO bizimkiii.allah herkesin evladini korusun arkadaslar çk alıştıkk be onlarla yüzümüz güler oldu:12:

inş cnm alalımda kucaklarımıza benimde içimden hep 28 nisan geçiyor şimdidlik normal doğum gözüküyor ama hayırlısı tabi nasıl bebiş kaç gram sen kaç kilo aldın :49:

bızdığım biraz tombul canım, 1520 gr-38,5 cm...ben de 10 kilo aldım maalesef...bir de şekerim var

8 hafta önce belli oldu şeker durumu o zamandan beri diyetteyim, bu süreçte ben 1 kg aldım toplamda ama 900 gr'ı bebişim almış...çok şükür kendime almayı durdurduk diyet sayesinde:32:

dileğim 75'i geçmemek, 59 kg başladım da

sende durumlar nasıl?

bızdığım biraz tombul canım, 1520 gr-38,5 cm...ben de 10 kilo aldım maalesef...bir de şekerim var

8 hafta önce belli oldu şeker durumu o zamandan beri diyetteyim, bu süreçte ben 1 kg aldım toplamda ama 900 gr'ı bebişim almış...çok şükür kendime almayı durdurduk diyet sayesinde:32:

dileğim 75'i geçmemek, 59 kg başladım da

sende durumlar nasıl?
maşşalah bebişine
benim kızmda 28+0 da 1250 gramdı 38 cmdi bende suan 4 -4,5kilo almış gözüküyorum 66 kaldım 70-71,5 arasıyım bugün tartıldım şimdilik iyi bakalım ama benim bel kasık ağrılarım cok seker zor cnm allah kolaylık versin benim pek iştahımda olmuyor kızımda 22 kilo almıştım bunda kaldı 10 hafta bakalım kaçla bitireceğim

Son düzenleme:
Bana geçen hafta oldu sık sık sol bacağım özellikle,sonrasında doğrulamıyordum,bir gece uzun uzun geçmedi ağladım..Yanlış bir hareket farklı şeylere sebep olabilir diye birşey öneremiyorum zaten bende korkudan yapamadım birşey,doktor magnezyum yazdı sonrasında..İlerleyen zamanlarda daha çok yaşayabilirmişiz.Allah kolaylık versin:34:

magnezyum iyi geliyor ama olay anı bir tavsiye veriyim size:)))alt bacak arkası giriyor büyük ihtimalle kramp..kendiniz ayağınıza o şekilde ulaşamayacağınız için eşiniz veya yanınızda kim varsa,bacağı düz uzat ve ayak parmaklarına yukarı doğru bastır(yani bacağın yönüne doğru)ay anlatabildimmi ki??yani mantık arka kasları gerdirip rahatlatmak..çabuk kesiliyor..

bende okudum hem ayetel kürsi hemde fatiha.

vetsa mobilya canım .bende daha beşik bakmadım küçüğe.

inşallah o kişide allahından bulur ne kadar üzüldüğünü yıprandığını biliyoruz biz seni sadece yazdıklardan tanıyarak üzüldük senle beraber kaldıki o insan senelerce yüzüne bakmış evinde yaşamış yemeğini yemiş ne denir bu yaptıklarına bilemiyorum.allah şaşırtmasın kimseyi.bende tüm yaşananlardan hep şunu öğrendim her işte vardır bir hayır.eminim senin içinde şu andaki durum hayırlı olacak.ev işlerinde bitmiş artık rahat rahat yerleşirsin canım bende tüm ev işini kendim yaptım çok yoruldum ama oğlumun yüzündeki gülücüğü görünce hepsi geçti gitti.seninde oğluşun çok beğenecektir eminim yeni odasını.

okudum canım .rabbim en kısa zmanda kucağını bebeklerle doldursun inşallah.

Oğlanın odası geldi ama kızınki sökülüp gittiği için o odanın durumu felaket ama Allah buyuktur bır ıkı haftaya hersey duzene gırmıs olur ınsallah. Senın oglus cok sevınmıs arabalı odaya, tebessumle okudum yazdıklarını, gule gule uyusun ıcınde kuzucuk. Benımkı once cok sevındı, sonrakı gun okuldan gelınce tutturmaz mı " benım eskı odam, yatagım nerde, basladı aglamaya, ben bunu ıstemıyorum, eskı yatagımı ıstıyorum" dıye... Bır de pat dıye" onda bebek mı yatacak hı hı?!!" dıye kızmaz mı? Ne dıller doktum, neler yaptım. En sonuna tamam oğlum arayayım bu arabalı odayı (okuldakı arkadası) Boraya gotursunler, o cok sevıyomus dedım de oyle ıkna ettım. Dun gece de sarılıp yannda yattım uyuyana dek, krız olmasın dıye... Yuregıme bır korku dustu, bebegı o yatakta gorunce, ya da eskı odasını bebek odası olarak gorunce ne olacak dıye? Off offfff...

maşşalah bebişine
benim kızmda 28+0 da 1250 gramdı 38 cmdi bende suan 4 -4,5kilo almış gözüküyorum 66 kaldım 70-71,5 arasıyım bugün tartıldım şimdilik iyi bakalım ama benim bel kasık ağrılarım cok seker zor cnm allah kolaylık versin benim pek iştahımda olmuyor kızımda 22 kilo almıştım bunda kaldı 10 hafta bakalım kaçla bitireceğim

sana da bebeğine de maşallah canım:nazar:
10 kiloyu bulmazsın bence madem iştahın da yokmuş...güveniyorum ben sana:)))

ben de ağrılardan şikayetçiyim ama doktorum herşeye normal diyor sağolsun...ben de sana normaldir diyeyim:1:
kocaman geçmiş olsun sana....

ben çıkıyorum, hepinizi öperim, kalın sağlıcakla...

Back
X