2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Banada olmuştu bir keresinde otursamda yatsamda kalksamda geçmiyordu ayakta durunca rahatlıyordum bi süre sonra oda işe yaramıyordu baktım dayanamıyorum minoset içtim bir tane dedim doğum sancısı ise kesmez ama rahim büyümesine bağlı ise geçme ihtimali var öyle rahatlamıştım. Çok korkmuştum bende ama geçirmişti öyle uyuya kalmıştım.

Şu yakın zamanlarda korkutucu şeyler tekrar yaşamaman dileğiyle inşallah zamanında kucağımıza almayı nasip eder Rabbim bizlere.
umarım öyle bişeydi. çok sağol canım. hepimize inşallah:nazar:

Ben de mimarım canım, yaşım 29 Kıbrıs'tan mezunum ben de ama Aytanga hoca vardı yeni rahmetli oldu sever miydin bilmiyorum ben çok severdim kendisini, aynı zamanda Gülten Manioğlu ve Dilek Yıldız'da ve Günkut Akın Nur Akın girdi derslerime küçük bir itü gibiydi bizim okulda. İnşallah bizim Renginimiz de öyle akıllı zarif ve güzel olur teyzesi :34:

İnşallah dediğin gibi olur, bugün toplantı için de kendini germe bebeğine yazık doğum yaptıktan sonra sana iş mi yok ki. Biz kadınlar çalışmak istedikten sonra önümüzde engel kalmaz.

Annesi süper güle güle kullansın meleğiniz.

Ben de yapmak istiyorum ama hiç öyle poğaça, kurabiye tarifleri felan yok elimde:30:

Canım aynısını sabah okudum çok duygulanmıştım.

Ben Fatiha ve Ayetel Kursi okudum canım, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Hoşgeldiniz miniğiniz ve siz..

Beni ağlattın yaaa öğlen öğlen, aynen benim de yaşadıklarım her gün doktora gitmem her gün o aletle yumurtaların takibi o günler geldi aklıma Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın:43::43::43:

Hoşgeldin canım, Allah bebişlerimize sağlık versin

Canım yaaaaa, neler yaşadın hatırlıyorum, Allah'a havale et gerisine karışma sen, daha fazla da ne kendini ne de güzel tatlı minişimizi üzme.

hhehehhe ben de ondan aldım durup durup bakıyorum çok komik

Canım soluksuz okudum resmen yazdıklarını, benimde plasenta yaşlanmasından ötürü en fazla korktuğum şey erken doğum Rabbim meleklerimizi günü gelene korur inşallah. Bu arada sancın gazdan olabilir mi acaba arada bana da oluyor da öyle ondan soruyorum?

Bugün işten çıkınca yorgun olmazsam yufka alıp sigara böreği yapmak istiyorum buzlukta için bakalım.

kızlar endokrine gitti bugun baktı testlerime yarın sabah aç karnına birde bir saatlik tokluk şekerine yeniden bakalım dedi. eğer çok yüksek değerler çıkmazsa diyet yaparız yüksek olursa insüline başlarız dedi. şeker hastalığının başka tedavisi yok çünkü dedi. yarın yine gidip kan vercem:( inşallah düzgün çıkar bu sefer. allah ım hepimize şifa versin.

tiny love tek geçerim. aslında başka kullanmadım ama çok memnun kaldım. bebekte sevmişti.
http://www.oyuncakdunyasi.com/TINY-LOVE-GuNEs-BAHcESi-TAK-cIKAR_11296.html#0

bu oyuncağı kesin alın çok kullanışlı heryere takılıyor.

http://www.oyuncakdunyasi.com/Tiny-Love-GYMINI-Tekmele-ve-Oyna-Jimnastik-Halisi-11273.html#0 bu da iyi çok sağlam oyncaklarını da bol bol kullandık.

:) Tiny love da zaten bu 2 si çok dikkatimi çekmişti ama kararsızdım yorumundan sonra daha rahat alıcam zaetn tekmele ve oyna birçok ödül almış bir oyun halısıymış arada aslında çok fiyat farkı var 189 Tl tekmele ve oyna 80 TL ye de birçok halı var ama cimrilik yapmayayım di mi bu konuda mutlaka bir farkı vardır

Oğlanın odası geldi ama kızınki sökülüp gittiği için o odanın durumu felaket ama Allah buyuktur bır ıkı haftaya hersey duzene gırmıs olur ınsallah. Senın oglus cok sevınmıs arabalı odaya, tebessumle okudum yazdıklarını, gule gule uyusun ıcınde kuzucuk. Benımkı once cok sevındı, sonrakı gun okuldan gelınce tutturmaz mı " benım eskı odam, yatagım nerde, basladı aglamaya, ben bunu ıstemıyorum, eskı yatagımı ıstıyorum" dıye... Bır de pat dıye" onda bebek mı yatacak hı hı?!!" dıye kızmaz mı? Ne dıller doktum, neler yaptım. En sonuna tamam oğlum arayayım bu arabalı odayı (okuldakı arkadası) Boraya gotursunler, o cok sevıyomus dedım de oyle ıkna ettım. Dun gece de sarılıp yannda yattım uyuyana dek, krız olmasın dıye... Yuregıme bır korku dustu, bebegı o yatakta gorunce, ya da eskı odasını bebek odası olarak gorunce ne olacak dıye? Off offfff...

canım senin oğlan daha küçük benimkine göre bizimki hiç sorun çıkarmadı çok şükür çok severek yatıyor odasında.diğer odayı yapmak içinde özellikle acele etmiyorum bir özenti oluşmasın diye.şimdilik kardeşi hakkında hiç olumsuz bir tablo yok ama doğunca asıl göreceğiz olacakları .

Herkese günaydın güzel anneler:)

Cuma günü son kontrolü olup yola çıktık. Önceki hafta kanama olmuştu çok az. Plesanta tekrar yukarı çıkmış ama benim kendisine pek güvenim kalmadı son ana kadar inanmıyorum nerde olduğuna :D 50'lik yüklemede şeker 158 çıktı doktor 100'lük istedi. Halbuki ben aç kalınca şekerim falan düşer baygınlık geçiririm doktorada söyledim bunu gebelikte olur dedi. 100'lük sonucu ne diyecek bakalım.

İstanbul'dayım artık şükür ki 8 saatlik yolculuktan sonra ayağımda şişme bile olmadı. Bir kaç gün çok yoğundu eşim bütün akrabalarını görmek istedi çok özlemiş kıyamadım gezdik beraber biri dedi göbeğin çok büyük doğuracak gibisin biri dedi hiç kilo almamışsın toplamda 8 kilo aldım doktorda normal dedi bence başka sorun yok dedim :D

Eşimde gitti çok zor oldu O'da zorlaştırma daha fazla dedi giderken yolcu etmeye gelmemi istemedi :( Annem,babam hatta ergen kardeşim bile :D gözümün içine bakıyor birşey olmasın bana diye ama çok özledim ben kocamı :(

Ve en büyük bomba İstanbul'a adım attım aynı gün proje işi için aradılar çok sevindim bir kaç masraf aradan çıkar böylece :))

ne güzel haberler bunlar senin adına sevindim canım.proje ilede evde oyalanmış olursun süper olmuş.

Lilacsofie, oferta, miraclemiracle odalarınız hayırlı olsun sağlıkla büyütün inşallah evlatlarınızı:)

Dua bekleyen 2 arkadaş için bende okudum. Rabbim tez zamanda kavuştursun evlatlarınıza inşallah.

oferta canım bayer contour kullanmanı tavsıye ederım . Zaten senın sekerını takıp etmen ıcın doktorunun bunu raporlu olarak receteye yazması gerekıyor , recete ıle makıneyı ve ucundakı strıplerı alabılırsın .

benimde yeni cihaz ondan işte.raporda çıkarttım iyi oldu.

Ya madem bi iyilik yapıyolar tam yapsalar ne olur yani.. Yazık değil mi küçücük çocuğu evde bırakıp işe başlamak, hem sana hem ona.. Sonuçta maaşını onlarda değil sgk dan almayacak mısın.. Aman bu özel sektör çok zor yaa :(

ya sorma aslında bencede 16 haftamı verseler ne olur sanki ama başta öyle konuşmadık işte.şu andada ben bişey diyemiyorum ne yapayım.

dogrudur. genelde sekeri kimse fark etmez, sinsidir vücutta. ailede cok diyabet olayi oldugundan biliyorum. insanlar senelerdir fark etmeden yasayabiliyor. bazi kadinlarda cok sIk idrar yollari enfeksiyonu fark ediliyor. cok kilo alimi hamilelik sirasinda, cok su icme. ayrica doktorunuz size bebeginizin gelisimi önde diyorsa da bir risk olabilir, cünkü karindaki bebek vücuttaki fazla sekerden besleniyor ve daha hizli kilo aliyor. biz anneler tabi seviniyoruz maasallah kilos büyük bebek geliyor diye ama aksine gebelik sekerinden de kaynaklaniyor olabiliyor ve kontrol altina alinmazsa bebekte organlarda zarar verebilirmis. cok yüksek ise hamileler insülin de kullanmak zorunda kalabiliyor. daha büyük bir bebek dogumu zorlastirir her ikisinde hem annede hem bebekte zorluklar cikabilirmis. üstelik bu durumda normal dogumu hayal edenler bile malsef bebek 3,5 kg üstü ise sezaryana alinabiliyor.

umarim sende birsey cikmaz, cok takmamaya calis ki demesi kolay bende cikti diye ben hala kahroluyorum :(

Çok şükür cvp veren çıktı :46: :46: çok saolsın yorumlar için canım.. Şimdilik dediklerinin hiç biri yok bende bebeğin gelişimide önde çıkmadı pek, hep orantılı gidiyordu. Çok kilo aldığımda söylenemez, sanırım yani :1: çok su içmediğimi çinde bazen kızıyorum hatta kendime :))) umarım dediğin gibi olur da kazasız belasız biter bu testte. Çıkarsa da bi öaresine bakacağız artık.çok geçmiş olsun sana da keşke hiç başımıza böyle şeyler gelmese yesek yesek hiç bi sorun olmadan kilo almadan bitirsek hamileleiği :) az kaldı en azından öyle düşünüp rahatlayalım :) Çok çok saol tekrarrr yorumun için..

Son düzenleme:
Dolakaysmom sen ıkı farklı parmaktan olcüm alıp saglama mı yapıyorsun allah askına : )

ya çok aralarda bakıyorum. hep kullanmadığım elin orta ve yuzuk parmağını deliyorum. 1 gun biri 1 gun diğeri. bu sabah 105 çıktı biri diğerine baktım kiiii 110 boşa gitti uç. neyse çok sorun etmiyorum zaten. gece yatarken 117 idi sabah 110 altına anck inmiş 10 saatte benim çok değişik durumum. gun içinde 130 bulmuyor ama 100 altını görmek nasip olmıuyor. bıraktım gayrı dağınık kalsın.

:) Tiny love da zaten bu 2 si çok dikkatimi çekmişti ama kararsızdım yorumundan sonra daha rahat alıcam zaetn tekmele ve oyna birçok ödül almış bir oyun halısıymış arada aslında çok fiyat farkı var 189 Tl tekmele ve oyna 80 TL ye de birçok halı var ama cimrilik yapmayayım di mi bu konuda mutlaka bir farkı vardır

bak tavsiye, o tak çıkarı al önce. bak bakalım sevdin mi. ben çok kullandım. 2 sene içinde en çok kullandığım oyuncak. bozulmadı kırılmadı kopmadı. zaten tekmeler 4-5 aya netleşir. o arada alırsın. ama tak çıkar hemen oto koltuğuna ana kucağına hatta beşiğine bile(kucukse) bağlanıyor.

Çok şükür cvp veren çıktı :46: :46: çok saolsın yorumlar için canım.. Şimdilik dediklerinin hiç biri yok bende bebeğin gelişimide önde çıkmadı pek, hep orantılı gidiyordu. Çok kilo aldığımda söylenemez, sanırım yani :1: çok su içmediğimi çinde bazen kızıyorum hatta kendime :))) umarım dediğin gibi olur da kazasız belasız biter bu testte. Çıkarsa da bi öaresine bakacağız artık.çok geçmiş olsun sana da keşke hiç başımıza böyle şeyler gelmese yesek yesek hiç bi sorun olmadan kilo almadan bitirsek hamileleiği :) az kaldı en azından öyle düşünüp rahatlayalım :) Çok çok saol tekrarrr yorumun için..

çok guzel cevaplamış guneş ekliyecek birşeyim yok(sorunu görmemişim ben) benimde 3 değerden 1 yuksek çıktı ölçup kontrol ediyorum. sınırların altında ama sekeri kestim. için rahatlatmak istersen çok fazla tatlı gıda tuketme. teste çıkar ne olacağı. gerilme şimdiden. benim bebek 2 hafta önde suan tırsıyorum sekerden mi yoksa yalnızca iri mi diye ama dikkat etmek sart.

Ben de mimarım canım, yaşım 29 Kıbrıs'tan mezunum ben de ama Aytanga hoca vardı yeni rahmetli oldu sever miydin bilmiyorum ben çok severdim kendisini, aynı zamanda Gülten Manioğlu ve Dilek Yıldız'da ve Günkut Akın Nur Akın girdi derslerime küçük bir itü gibiydi bizim okulda. İnşallah bizim Renginimiz de öyle akıllı zarif ve güzel olur teyzesi :34:

İnşallah dediğin gibi olur, bugün toplantı için de kendini germe bebeğine yazık doğum yaptıktan sonra sana iş mi yok ki. Biz kadınlar çalışmak istedikten sonra önümüzde engel kalmaz.

Annesi süper güle güle kullansın meleğiniz.

Ben de yapmak istiyorum ama hiç öyle poğaça, kurabiye tarifleri felan yok elimde:30:

Canım aynısını sabah okudum çok duygulanmıştım.

Ben Fatiha ve Ayetel Kursi okudum canım, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Hoşgeldiniz miniğiniz ve siz..

Beni ağlattın yaaa öğlen öğlen, aynen benim de yaşadıklarım her gün doktora gitmem her gün o aletle yumurtaların takibi o günler geldi aklıma Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın:43::43::43:

Hoşgeldin canım, Allah bebişlerimize sağlık versin

Canım yaaaaa, neler yaşadın hatırlıyorum, Allah'a havale et gerisine karışma sen, daha fazla da ne kendini ne de güzel tatlı minişimizi üzme.

hhehehhe ben de ondan aldım durup durup bakıyorum çok komik

Canım soluksuz okudum resmen yazdıklarını, benimde plasenta yaşlanmasından ötürü en fazla korktuğum şey erken doğum Rabbim meleklerimizi günü gelene korur inşallah. Bu arada sancın gazdan olabilir mi acaba arada bana da oluyor da öyle ondan soruyorum?

Allah razı olsun

Canım bebeğin umduğun gibi neşe ve mutluluk getirir umarım hayatına oyuncak konusunda ben de aceleciyim açıkçası ben oyun halısı almak istiyorum önümüzdeki günlerde ebebek te indirime girecek oradan sipariş vericem allah nasip ederse çeşit çeşit oyun halısı var ama sanırım ben tiny love alıcam azcık pahalıya gelecek belki çocuk oynamayacak ama olsun içimde kalmasın diyorum aynı şekilde yarın ya da sonra ki gün play gronun oyuncakları da indirime girecekmiş belki ordan da çıngırak falan alırım şimdilik bu kadar almayı düşünüyorum :)

çok teşekkürler bilgiler için. senin gibi ben de tiny love gym istiyorum. temiz bir ikinci el bulamadım, ikinci el istememin sebebi de kimi bebişlerin oynamadığına yönelik yorumlardı. mecburen artık ne kadar pahalı olursa olsun alacağım. indirimi takip edeyim o vakit.

kızlar facede kadınlar kulübünün sayfasında bir video var. 'yeni doğmuş bebeğin annesinden ayrılmak istememesi' diye bir video. ayy ağlayarak izledim. çok güzel. izleyin mutlaka. bir yandan yemek yiyorum bir yandan ağlıyorum. bu hamilelik nasıl garip birşey :))

berire bende okudum canım.benim bebeğimde tüp bebek olduğu için seni en iyi anlayanlardan biride benim.rabbim sana sabır versin.mükafatını alırsın insallah.

kızlar doğum izninden sonra ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum.rapor alıyolarmış.nasıl alınır ne sebep gösterilerek alınır bu rapor.bide kaç gün rapor veriyolar bilen varmı

Biberonu bilemedim aslında o an' da alınabilir gerekirse hemen..Tarak banyoda kullanılıyor hep zaten döküldüğü için ilk saçları yardımcı bi nevi,ama mesela Dalokaymoms yazmış bsk lazım olmamış,olmasada olur gb demek ki :)

Bende okudum,Rabbim en kısa zamanda sağlıkla duyursun güzel haberi inşallah..

Benim doğum günümle evlilik günümüz aynı,işte minikte süpriz ysparsa o da babasıyla aynı olur,güzel olur :) sağlık olsunda inşallah,bize en güzel hediye onlar :) arkadasında dediği gb tamda zmnında..Sizin oğlan galiba birini tutturur :)))

Allah razı olsun

berire bende okudum canım.benim bebeğimde tüp bebek olduğu için seni en iyi anlayanlardan biride benim.rabbim sana sabır versin.mükafatını alırsın insallah.

kızlar doğum izninden sonra ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum.rapor alıyolarmış.nasıl alınır ne sebep gösterilerek alınır bu rapor.bide kaç gün rapor veriyolar bilen varmı

genelde heyet raporu alınıyor. doktorunla bu konuyu şimdiden konuş. hastanenin heyet raporu konusundaki tutumu nedir öğren. çünkü 3 doktor imzalıyor. nerede çalıştığın da önemli. devletteysen sorun olmaz.

Back
X