2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar örnek diyet listesi isteyenler için paylaşıyorum. Benim listem, diyetisyene de gidiyorum ben.

2000 kalorilik

KAHVALTI 8.00
(açık, şekersiz) , 1 yumurta, 1dilim yağsız veya yarım yağlı peynir, 1tatlı kaşığı bal içinde 2ceviz(bunun yerine 5zeytin de olabilir), Bol söğüş, 2dilim ekmek(50g, tam buğday veya kepek)

ARA ÖĞÜN 10.00
2yulaflı bisküvi(2galeta da olabilir), light süt ( yarım yağlı da olur, yoğurt veya ayran da olur)

ÖĞLE 12.00- 13.30

1kase çorba(3yemek kaşığı bulgur pilavı da olur.), 4yemek kaşığı sebze(susuz), 2parça et, salata(yağsız), 2dilim ekmek

ARA ÖĞÜN 15-16.00
2porsiyon meyve, 4 yulaflı bisküvi(2dilim ekmek de olur), 1su bardağı süt(yoğurt,ayran da olabilir)

AKŞAM 18-19.30

1kase çorba(3yemek kaşığı bulgur pilavı), 4yemek kaşığı sebze, 1 et ( bir dilim peynir veya bir yumurtaya eşdeğer), salata(yağsız),
2dilim ekmek

ARA ÖĞÜN 21-23.00
2porsiyon meyve, 1kase yoğurt, 4yulaflı bisküvi

NOT: 2porsiyon meyve= 4mandalina veya 2kuru incir veya 7kuru kayısı veya yarım nar veya yarım ayva veya 1 büyük boy elma veya 1BB muz veya 1BB armut veya 1BB portakal

1dilim ekmek= 3yemek kaşığı makarna ( esmer makarna)

KISACASI ŞEKER, YAĞ VE BEYZ UN YASAK KIZLAR. ama ben yemeklere bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ, akşam salatalarına da çok az zeytin yağ damlatıyorum. iki haftadır bu diyeti uyguluyorum. Şekerim de kilo alımım da kontrol altında. Bebek için faydalı olcak her şey de var. Çok katı değil zorlanmazsınız. Hepinizi öpüyorum üç ayımızı inşh sorunsuz atlatırız. :42::42::42:

oferta kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bugün şekerim için dahiliye doktoruna gittim diyabet üzerinede uzman doktor.zaten 10 gündür şekerimi ölçüyordum değerlerimi çok yüksek buldu ve insülün başladı bana.sabah öğle akşam ve yatmadan önce günde dört kere yapacağım.şekerli herhangi bişey yemek asla yok makarna pilav hamur işi yok gazlı içecekler yok kısacası aç yaşa dedi resmen bana.moralim yerlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum 3 ay çok zor olacak benim için.

oferta çok gecmış olsun.sen ne sıkıntıları atlattın bu da gececek..az önce tvde ızledım..ııbrahım saracoğlu tvde sekerı olanlar yada cocugu dıabet hastası olanlar turp suyu içsın dedi.şekeri düşürüyormuş.

canım seni bulmuşken sorayım benim şeker ölçümünü şu şekilde yaptılar: aç karnına sabah parmaktan delip kan alıp ölçtüler şekeri,bir de kolumdan kan aldılar o da hemogram içinmiş.
sonra bir saat sonra yine parmaktan kan aldılar ölçtüler bir de idrar tahlili verdim.
ama doktorum öyle umursamazki mesela tahlil sonuclarında bazı degerler normal aralıgın altında ve üstünde cıktı beni bilgilendirme gereği bile duymadı ayak üstü baktı yolladı.
hiç güvenim kalmadı anlayacagın.
bir de son bişey açlık yüksek cıkmıs ya,ben bir gün önce yediklerimi kontrol altında tutmayı bırak coştum resmen 5 tane kadar muz yemiştim,çikolatalar tatlı şeyler saymıyorum bile,acaba o etkilemiş midir 12 saat aç kalsam bile etkiler diye düşünüyorum.

Canım benimde aç karna kanımı aldılar ordanda glikoz baktılar sonra o şeyi içtim bi saat sonra yine kan aldılar Dr gösterdim direk şekerin var 100 lük yapmaya gerek yok dedi. Bende bi önceki akşam misafirliğe gittim yedim içtim gecede Mısır falan patlatıp yedim. Ama sabahı okadar etkilemez sanırım tam bilemiyorum.

oferta kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
bugün şekerim için dahiliye doktoruna gittim diyabet üzerinede uzman doktor.zaten 10 gündür şekerimi ölçüyordum değerlerimi çok yüksek buldu ve insülün başladı bana.sabah öğle akşam ve yatmadan önce günde dört kere yapacağım.şekerli herhangi bişey yemek asla yok makarna pilav hamur işi yok gazlı içecekler yok kısacası aç yaşa dedi resmen bana.moralim yerlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum 3 ay çok zor olacak benim için.

oferta çok gecmış olsun.sen ne sıkıntıları atlattın bu da gececek..az önce tvde ızledım..ııbrahım saracoğlu tvde sekerı olanlar yada cocugu dıabet hastası olanlar turp suyu içsın dedi.şekeri düşürüyormuş.

turp yesem acaba oda aynı etkiyi yaparmı

canım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.
Arkadasin cidden dengesizmis ya oyle soylenirmi...sirf bana merhametle bakmasinlar diye ben kimseye tup bebek oldugunu bile soylemedim ....herseyi konusma hakki buluyor insanlar kendilerinde nereden buluyorlar bu cesareti ben anlamiyorum..

evet, doğurana kadar çalışmayı planlıyorum, oturabildiğim sürece hasta bakmaya devam edicem. bebeğime kavuştuktan bir ay sonra da işe yeniden başlıcam. deli gibi böbrek ağrısı çekerken de, doktorlarım eve git dediği halde çalışmaya devam ettim. paraya ihtiyacım yok, buna rağmen çalışıyorum ve evde tıkılı kalmaktan ölesiye korkuyorum bu zamana kadar geceli gündüzlü emek verip oluşturduğum bir hasta kitlem var onları başkasına emanet etmek, aradıklarında beni bulamamaları en az bebeğimi bırakmak kadar korkutuyor.. bana bebeğini o kadar küçük bırakamazsın, nasıl yani doğum izni kullanmayacak mısın, son zamanlar istesen de çalışamazsın, ay yazık olacak bebeğine, onun sana ihtiyacı var, peki bebeğe kim bakacak, bari anane yada babaanne gelsin baksın, nasıl yani daha bakıcı bulmadın mı, ee nasıl yapıcaksın diyenlere ayağımdaki ayakkabıyı çıkartırken nazikçe gülümseyip, ağzının ortasına ortasına vurasım var.
bir tek doğuran sizsiniz, o kutsal görev yanlızca tüm hayatını bebeğe endeksleyerek oluyor, siz bebeğinize çok iyi baktınız, geri kalan herkes çok kötü anne, bir bebeğin ihtiyaçlarını ancak en iyi siz bilebilirsiniz, evden 40 gün çıkmayınca, gece uyumayınca kutsallığınız adına kademeler atlıyorsunuz,en iyi siz emziriyor, en güzel altı siz alıyorsunuz, zaten cankuşunu bakıcıya bırakan anne canavar, bir tek size veriliyor o hormonlar, biz taşız zaten doğurup arkamızı dönüp gidicez, aylar önce burada bir gerizekalının yazdığı gibi bir kadının yapabileceği en iyi şey çocuk doğurup bakmak.

Doğru söylüyorsun insanlar öyle bir empoze ediyormuş ben de kendimden şüphelenmeye başladım acaba iyi anne olamayacak mıyım acaba çocuğunu hep ihmal mi edeceğim diye. Sen müşteri kitleni kaybetmemek adına çalışmak zorundasın sanırım özel sektördesin. Bende paraya ihtiyacım olduğu için çalışmak zorundayım. Çocuklarımızın geleceği için bi yandanda. Bunu anlamak bazı insanlara göre neden bu kadar zor anlamış değilim. Benim kocam zengin bile olsa belki şuan yaptığım işi yapmam ama kendi işimi açar yine çalışırdım. Bazı insanlar için bu böyle. Bende evde otursam kurar kurar herkesle kavga ederim hayatı kendime zehir ederim. Evet bebeğimle biraz daha fazla vakit geçirmek isterdim belki ama böyle bir şansımda yok. Boşver oyüzden herkesin kendi fikri. Varsın biz kötü anne olalım çalışmayız çocuğuna bakmayı tercih edip bizi eleştirenler iyi anne olsun. Kimse kalbini gönlünü ve senin evladına verdiğin maneviyatı bilemeyecek nasıl olsa.

canım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.

Gerçekten arkadaşına çok iyi cevap vermişsin. Bencede böyle gerizekalılarla görülmemek daha iyi. Bende sezeryan düşünüyorum geçenlerde yeni sezeryan yapmış biriyle konuştum yok canı okadar acımışki 15 gün ağrımışki doğumdan çıkınca bebeğini bile sormamış acıdan ki bu ne ya. En iyisi kimse ile görüşlmemek gerçekten

Arkadasin cidden dengesizmis ya oyle soylenirmi...sirf bana merhametle bakmasinlar diye ben kimseye tup bebek oldugunu bile soylemedim ....herseyi konusma hakki buluyor insanlar kendilerinde nereden buluyorlar bu cesareti ben anlamiyorum..

canım ben de hıckımseye dememiştim. Ama malesef 19 eylülde ilk yogun kanamayı okulda ders anlatırken yasadım. tenefuste bakınca öyle cıglık attım ki kriz modunda benı acıle göturun dedim.. benı hastanaye göturen arkadaslar zaten acılde öğrendıler.o yuzden artık kımseyı sallamıyorum..bu süreçte kımın gercek arkadas kımın gercek dost oldugunu gördüm..

kızlarr şimdi hamile bi arkadaşımdan haber aldım 35. haftadaymış sancıları başlamış hastaneye almışlar iğnelerle falan doğumu durduruyolarmış. inşallah iki hafta daha bekler bebiş. allahımmmmmmmmmm hepimize 38 leri görmeyi nasip et yarabbimm:49:

Allah yardımcıları olsun,inşallah acele etmez ufaklık :)

Benimde mayıs 12 gibi bebişim doğucak inşallah .erkekmiş daha yeni gösterdi yaramaz...

Hoşgeldinizz miniğinle:nazar: Olsun buna da şükür,doğumda öğrenende olabiliyormuş cinsiyeti :) süpriz yapmış minik :) Sağlık olsunda..

evet, doğurana kadar çalışmayı planlıyorum, oturabildiğim sürece hasta bakmaya devam edicem. bebeğime kavuştuktan bir ay sonra da işe yeniden başlıcam. deli gibi böbrek ağrısı çekerken de, doktorlarım eve git dediği halde çalışmaya devam ettim. paraya ihtiyacım yok, buna rağmen çalışıyorum ve evde tıkılı kalmaktan ölesiye korkuyorum bu zamana kadar geceli gündüzlü emek verip oluşturduğum bir hasta kitlem var onları başkasına emanet etmek, aradıklarında beni bulamamaları en az bebeğimi bırakmak kadar korkutuyor.. bana bebeğini o kadar küçük bırakamazsın, nasıl yani doğum izni kullanmayacak mısın, son zamanlar istesen de çalışamazsın, ay yazık olacak bebeğine, onun sana ihtiyacı var, peki bebeğe kim bakacak, bari anane yada babaanne gelsin baksın, nasıl yani daha bakıcı bulmadın mı, ee nasıl yapıcaksın diyenlere ayağımdaki ayakkabıyı çıkartırken nazikçe gülümseyip, ağzının ortasına ortasına vurasım var.
bir tek doğuran sizsiniz, o kutsal görev yanlızca tüm hayatını bebeğe endeksleyerek oluyor, siz bebeğinize çok iyi baktınız, geri kalan herkes çok kötü anne, bir bebeğin ihtiyaçlarını ancak en iyi siz bilebilirsiniz, evden 40 gün çıkmayınca, gece uyumayınca kutsallığınız adına kademeler atlıyorsunuz,en iyi siz emziriyor, en güzel altı siz alıyorsunuz, zaten cankuşunu bakıcıya bırakan anne canavar, bir tek size veriliyor o hormonlar, biz taşız zaten doğurup arkamızı dönüp gidicez, aylar önce burada bir gerizekalının yazdığı gibi bir kadının yapabileceği en iyi şey çocuk doğurup bakmak.

Bu yazının çıktısını alıp sana dokunan,birşey soran herkese ver cevap olarak :) Hakediyorlar ama :)
Burada kaç kişi doktorundan şikayetçi oldu,oluyor..Ve sen hastalarınıda düşünüyorsun bu çok çok saygı duyulacak,herkesin yapmayacağı birşey..Ki hepimiz biliiyoruz bir doktora alışmak aslında ne demek..
Benim tanıdığım kadarıyla sen zaten düşünceli,saygılı,bilgili bir annesin ki hastalarını düşünen merhametli bir insansın..
Bunlar zamanını ne kadar az ya da çok gecirsende evladına sunabileceğin en güzel şeyler,ve o da ilerde gurur duyabileceği bir anneye sahip olduğunu görecektir..
Minik için yapacaklarını hiç böyle insanlar yüzünden erteleme boşver tadını çıkar:34:
Düüşünceleri kıt insanlara kızabilmek bile bence herkesin kendine yaptığı en büyük kötülük..At gözlüğüyle yaşamaya alışmışa,omuzuna konan kelebeği nasıl anlatabilirsin ki..Ben sadece üzülüyorum öyle insanlara,çevrelerindekilere,yetiştirdikleri çocuklara..

Pess yani ! Arkadaşını karşıma alıp sormak geldi içimden,ne içiyor gündüzleri acaba,neyin kafası bu,nasıl bir sapkınlık..
Öyle şey denir mi ya,hiçkimse almasın birşey o zaman..Senin bizden,bizim sizden ne farkımız var..Bizim sizin bile yazarken ben utanıyorum..Hepimiz aynıyız..Hepimizin başına birşey gelebilir,nasıl olduğu nasıl süreçlerden geçtiğimiz önemli mi..Çok kızdım çok:20:

slm arkadaşlar nasılsınız bugün. ben bugün kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum. bir iş de yapmadım ama bilmiyorum yaa hiç yataktan çıkmadım uykumda yok.:14:

slm arkadaşlar nasılsınız bugün. ben bugün kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum. bir iş de yapmadım ama bilmiyorum yaa hiç yataktan çıkmadım uykumda yok.:14:

Bugün iş yerim çok kalabalıktı çol sorunluydu şef bi vatandaşla kavga etti o kadar çok sıkıntılı dosya geldiki bugün kaçı bi arada sayamadım......

ben sende insülün kullanıyordun diye hatırlıyordum tamam canım

Canim neyi merak ettigini bilmiyorum ama benim annem babam seker hastasi.ignesi cok kolay yapiliyo gobek kol bacak farketmiyo ama gobekten atilmasi hem daha yararli hemde morarmiyo.birde bende hergun gobekten igne yapiyorum kan icin.farkli bisey sormak istersen annemle konusurum

Selam kızlar, bugün sözleşmemizi yenilediler zam almadık tabi ki, seneye birinizi çıkaracağız dediler suratıma baktılar. Peki dedim beni idare edin Aralık'a kadar ben giderim dedim. Artık hayırlısı ne ise o olsun ne yapalım, bir kapıyı kapayan Rabbim daha güzelini açar inşallah. Başım felaket derecede ağrıyor, emeğim var o kadar iş yerinde dönüp suratıma hadi çık dediler resmen...

Selam kızlar, bugün sözleşmemizi yenilediler zam almadık tabi ki, seneye birinizi çıkaracağız dediler suratıma baktılar. Peki dedim beni idare edin Aralık'a kadar ben giderim dedim. Artık hayırlısı ne ise o olsun ne yapalım, bir kapıyı kapayan Rabbim daha güzelini açar inşallah. Başım felaket derecede ağrıyor, emeğim var o kadar iş yerinde dönüp suratıma hadi çık dediler resmen...

Merak etme canım bi kapıyı kapayan Rabbim birini açar dediğin gibi ..

Ay bu facebooktaki annesinden ayrılmak istemeyen bebeğin videosunu izledim okadar duygulandımki okadar güzelki nasılda annesinin başına koymuş elini miniğim süper izleyin mutlaka. :14:

Nası istersen oyle yaşamakta özgürsün insanlardan sıkılmış bunalmış olabilirsin de....bana da geri zekalı demesen de iyiydi geri zekalı degilim çünkü cok sükür..ınsanlarda kınadığın şeyi kendin yaptın ya simdi ? Senin Fikrinde degilim diye oldumu bu?

Evet arkadaslar arkadasın bahsettigi aylar öncesindeki geri zekalı kadın benim ve domatespatates arkadaşımın bu sekilde düşünmesi ve hitabı beni gercekten şaşırttı..hayatta bir adım one gecemeyenler baskalarının garip fikirlerine tamamen kapalı olanlardır kimse benim fikrime katılsın demiyorum ama en azından saygı duyulması gerekmez mi? Neyse.. Mühim degil de herkes lafını esirgemiyo çatır çatır... biz bi kere fikrimizi beyan ettik diye yemediğimiz laf kalmamıştı o yüzden şaşkınım biraz..daha da germeyeyim sizi neyse..

Ay bu facebooktaki annesinden ayrılmak istemeyen bebeğin videosunu izledim okadar duygulandımki okadar güzelki nasılda annesinin başına koymuş elini miniğim süper izleyin mutlaka. :14:

Bende izledim şimdi youtube'dan..
Yaklaşık 1 saattirde pozitif doğum hikayeleri okuyordum..
Bi anda bugün telefonda eşimin,bebeğimizi çok merak ediyorum dediğide geldi aklıma..
Şimdi boğazımda koca bir düğüm..
An itibariyle düşündümde hep kendimizi mi düşünüyoruz acaba..
Şöyle doğum böyle doğum,şu hareket bu nefes..
Minikler bu süreçte ne yaşıyor acaba..Normal doğumda ya da sezeryanda canları acıyor mu? Nasıl bir savaş veriyorlar acaba onlarda bize kavuşmak için..
Hiç bişy anlamaz diyenlerden nefret ediyorum,çünkü hep duyduğum videolarda izlediğim doğum anından sonra annesine yaklaştırılan her bebeğin sustuğu..
Biz onları tanımaya çalışırken onlar bizi onca insanın içinden ayırt ediyor..
Nasıl bir mucize,nasıl bir güzelliktir bu..
Abimin cümleleri düşüyor aklıma,nasıl olurda inanmazlar Allah'a,en büyük kanıtı bir bebek diyor,ben gelişmeleri anlattıkça :16:

Back
X