Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cnm aman dikkat et kacinci haftandasin goremiyorum telden girince ama daha erken bol bol dinlen bide en son 28+0 da gittigimde kizim 1250 gramdiselam arkadaşlar bugün doktordaydım bebek aşağıda dedi, sol yanına yatıp dinlenmen lazım dedi. erken gelebilr diyo, korktum bende....
böyle bşey yaşayan varmı aranızda?
Aranızda çok kilo alan var mı kızlar yaaa ben çok kilo aldım ve sanki forum daki tek çok kilo alan benmişim gibi geliyor. Allahım yaaa ne koca boğazlıyım yaaaaaa offffff![]()
ben netten yaptırmayı düşünüom ama sonra zımbalamak için ayrıyeten kağıtları benm hazırlamam gerekir , o da uğraştırır sanki :)[/QUOTE][QUOTE
Cnm en son zimbalaniyor onlar yafa yapistiriliyor onemlibolan sekerlerin hazir olmasi en son dogum tarihi ekleniyor
o viedeoyu bulamadım ben bir türlü canım ya. ne diye arattıysam gogle da çıkmadı. sen nerden izledin??
yok canım olur böyle şeyler :) muuzu ben de deneyeyim ben dde her gn olmuo ama sık sık oluyo kısa sürüo ama müthiş bir ağrı, bu arada muz kime kilo yapıo bana mı bebeğe mi, ben bebeğe yapıo die duymuştum
canım bir arkadaşa da sordum sana da sorayım merak ettim doğum olmadan bebek şekeri yaptılmalı mı , üzerine doğum tarihleri yazılıo ya o kısmı şimdiden ne yapıosunuz
ben 15 kilo almıştım 15 gün öncesine kadar canım. 2 haftada ne kadar gelişme kaydettim bilmiyorum ama eminimki en az iki kilo vardır. çok da yemiyorum aslında ama neden öyle oldu anlamadım :44:
yok canım olur böyle şeyler :) muuzu ben de deneyeyim ben dde her gn olmuo ama sık sık oluyo kısa sürüo ama müthiş bir ağrı, bu arada muz kime kilo yapıo bana mı bebeğe mi, ben bebeğe yapıo die duymuştum
Canım valla o kadar muz yiyorum şimdiye kadar ki tüm kontrollerde bebişim tam olması gereken kilodaydı ne eksik ne fazla şu doğum takvimlerimizde falan yazıyor ya 1250-1300-1500 diye işte tam ne yazıyorsa oydum ama benim maşallahım vardı hep kendi kilom hep önden gidiyordu yani makul olmakta fayda var şimdilik bebeğe pek faydasını görmedim açıkçası umarım doğduğunda görürüz faydasını yediklerimizin :)
canım bir arkadaşa da sordum sana da sorayım merak ettim doğum olmadan bebek şekeri yaptılmalı mı , üzerine doğum tarihleri yazılıo ya o kısmı şimdiden ne yapıosunuz
Canim ben 4.kilo 5kilo arasinda gelip gidiyorum 15gundur hic kilo alnadim bende korkmaya basladim sutumu yumurtami eksitmiyom ama ins bebis aliyodur verirsin cnm sutu felan light ic cok fark ediyo yada az yagli ic
Ben aksam 7den sonra yemegi kestim mide yanmalarim kesildi az az sik yemegi dene hem hazimsizlik yapmiyor bide dr bana gavisgon surup verdi cok kotu olursam iciyorum
Cnm facede var ama kk sitesindede var face sitesindede
Cnm en son zimbalaniyor onlar yafa yapistiriliyor onemlibolan sekerlerin hazir olmasi en son dogum tarihi ekleniyor
9 kilo aldım ama hiç göbüşüm yok desem yeridir çoğu dioki hamile olduğunu bilmesek balık etli bi bayan derdik diolar. Bnm bebik neremde acep:)![]()
kızlar benm baldırlarda kramplar artmaya başladı , sabahları o tutulmanın acıısyla uyanıyorum , siz de nasıl kramp giriyomu
Ahhhh yoldaşımmmmmmmm sana kardeşim diyesim geldi benim de öyle 16 kilo aldım daha 2 ay var ohaaaaanessssss yani bi de çok kötü şeyler de yemiyorum sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum ama fazla fazla yiyorum sanırım, bi de ben hamilelikle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım kusmadım midem bulanmadı yani ilk aylarda hiç kilo kaybı olmadı üstüne bi de home office çalışıyorum evden fazla çıkmadığımdan da oluyor sanırım amaaaannnn ne bileyim yaaaaaa işte inşallah doğumdan sonra veririrz bacım
Ahhh çok iyi canım yaaaa emin ol aldığın kilonun bebeğe hiç faydası yok beni gören tosun gibi kızın olacak falan diyor ama ultroson değerleri hiç öyle değil ne alıyorsam kendime alıyorum yani
Süpermiş canım valla bigün niyeti bozup 2. yi yaparsam ben de az kilo almaya çalışıcam
Ahhhh yoldaşımmmmmmmm sana kardeşim diyesim geldi benim de öyle 16 kilo aldım daha 2 ay var ohaaaaanessssss yani bi de çok kötü şeyler de yemiyorum sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum ama fazla fazla yiyorum sanırım, bi de ben hamilelikle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım kusmadım midem bulanmadı yani ilk aylarda hiç kilo kaybı olmadı üstüne bi de home office çalışıyorum evden fazla çıkmadığımdan da oluyor sanırım amaaaannnn ne bileyim yaaaaaa işte inşallah doğumdan sonra veririrz bacım
beni de bağrına basabilirsin canım ben de 16 kg aldım zaten en kilolu olduğum zamanda hamile kalmıştım![]()
Canim bunalıma kendini sıkma böyle yaparak çok güzel günler getireceğiz miniklerimize sağolsun kimseye kurmaya vaktimiz olmayacakselam kızlar,
ben de çok bunaldım. neredeyse hergün bir sebepten ağlıyorum.
doğumdan sonra annem bakacak diye rahattım, şimdi bahaneler bulmaya başladı. çok kırıldım kaç gündür aramıyorum.daha doğum iznim vs var şimdiden bakıcı lafı etmeye başladı. ücretsiz izin alamayacağım borcumuz var ve tek maaşımızın hepsi kredide öyle diyeyim. ne yapacağım şaşırdım. sürekli normal doğumu kötüleyen bir annem var bir de. şöyle zor böyle zor. ben korkmayacaksam da kormaya başladım artık.gelen giden karnıma dokunmak istiyor. bir kaç mağaza gezdim hiç bir kıyafet bana göre değil bakamıyorum bile normal mağazalara. kendimi dev gibi hissediyorum. 14 kilo aldım herkes almadın belli olmuyor diyor eski kilom az olduğu için sanırım ama çok kötü hissediyorum kendimi. o kadar dikkat ediyorum yediğime. şeker çıkmadı ama varmış gibi besleniyorum ben başından beri. lohusalık döneminden de korkuyorum. istemediğim bir sürü insan gelecek, daha doğum bile olmadan gelme planları yapılmış. basıcam gidicem hastanenin yakınındaki bir otele yerleşicem, sancım gelince de taksi çağırıp doğurmaya gidicem bu gidişle o kadar bunaldım ki...
Tatlım sen de dersane öğretmeni misin branş kurum şehir???canım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.
Üzülme canım allah herkesin gönlüne göre versin kimbilir nasıl bir bereketli kazançla gelecek miniginSelam kızlar, bugün sözleşmemizi yenilediler zam almadık tabi ki, seneye birinizi çıkaracağız dediler suratıma baktılar. Peki dedim beni idare edin Aralık'a kadar ben giderim dedim. Artık hayırlısı ne ise o olsun ne yapalım, bir kapıyı kapayan Rabbim daha güzelini açar inşallah. Başım felaket derecede ağrıyor, emeğim var o kadar iş yerinde dönüp suratıma hadi çık dediler resmen...
birde bebek 900 gr mış sizcede az değil mi?
canim benim 75 lik ti fakat seninle hemen hemen ayni....benimki 1gunluk liste werdi dahileyicim yani ben 5 asa yukari uydurmaya calisiom gun icinde...arkadaşlar,özellikle şekeri çıkan şeker arkadaşlar örnek yeme listesi var mı sizde acaba,en azından doktora görünene kadar uygulasam diyorum,gerçi hala diyete başlayabilmiş degilim bu son diyip yediğim tatlılar canımı sonra çok sıkıyor ama durduramıyorum kendimi.
50 lik yüklemede 1. saat 156 çok mu fazladır anlamıyorum da,doktor da çok ciddiye almadı beni,kafam çok karıştı,ciddi bir soruna yol açmasın yol yakınken önlemini alayım.
ahhh domatesim patatesim naptin sen yaaa....ama war ya bunu yap arada bana cok ii geldi hergun bi cemkir git wallaaa.ne bu bole idinin didisindan canim dedigim insana kadar sirf morel bozmaya odaklanio....yok cocuk olunca sole yok bole allahim hepiniz duyuonuz ayni seleri eminim...bi gun oterligi bende patlicam ama du bakalim...yani ewet tabiki zorlugu wardr ama ben abartildigi kadar oldugunu dusunmuorum...ayrica yapmis ewlenir ewlenmez ilk geceden bi tane sonradan bi tane daha ee isteyerek dio ama saydgi laflari duysaniz hayattan bikmis gebertcek cocuklari eee napimmmm senin o bunalimla baktnn cocukla benim 4 sene gezip tozup hazir olduumda yaptigim cocuga bakmam bir mi....bole film izleyemezsiniz rahatiniz bittio dio bi pteki nieee yaaa biz mutlulugumuza mitluluk katmak icin yaptik bu cocugu sanki ewe ocu alioz....bole film seyredemezsiniz alip alip dio ee onada cizgi film alririz odasinda izler bizde yabanci filmimizi izleriz daha ne diyim tabiki hastalik saglik zorlugu olucak ama hayatimizi zindan edicegine inanmiorum...evet, doğurana kadar çalışmayı planlıyorum, oturabildiğim sürece hasta bakmaya devam edicem bebeğime kavuştuktan bir ay sonra da işe yeniden başlıcam. deli gibi böbrek ağrısı çekerken de, doktorlarım eve git dediği halde çalışmaya devam ettim. paraya ihtiyacım yok, buna rağmen çalışıyorum ve evde tıkılı kalmaktan ölesiye korkuyorum bu zamana kadar geceli gündüzlü emek verip oluşturduğum bir hasta kitlem var onları başkasına emanet etmek, aradıklarında beni bulamamaları en az bebeğimi bırakmak kadar korkutuyor.. bana bebeğini o kadar küçük bırakamazsın, nasıl yani doğum izni kullanmayacak mısın, son zamanlar istesen de çalışamazsın, ay yazık olacak bebeğine, onun sana ihtiyacı var, peki bebeğe kim bakacak, bari anane yada babaanne gelsin baksın, nasıl yani daha bakıcı bulmadın mı, ee nasıl yapıcaksın diyenlere ayağımdaki ayakkabıyı çıkartırken nazikçe gülümseyip, ağzının ortasına ortasına vurasım var.
bir tek doğuran sizsiniz, o kutsal görev yanlızca tüm hayatını bebeğe endeksleyerek oluyor, siz bebeğinize çok iyi baktınız, geri kalan herkes çok kötü anne, bir bebeğin ihtiyaçlarını ancak en iyi siz bilebilirsiniz, evden 40 gün çıkmayınca, gece uyumayınca kutsallığınız adına kademeler atlıyorsunuz,en iyi siz emziriyor, en güzel altı siz alıyorsunuz, zaten cankuşunu bakıcıya bırakan anne canavar, bir tek size veriliyor o hormonlar, biz taşız zaten doğurup arkamızı dönüp gidicez, aylar önce burada bir gerizekalının yazdığı gibi bir kadının yapabileceği en iyi şey çocuk doğurup bakmak.
selam arkadaşlar bugün doktordaydım bebek aşağıda dedi, sol yanına yatıp dinlenmen lazım dedi. erken gelebilr diyo, korktum bende....
böyle bşey yaşayan varmı aranızda?
28+3 günlük hamileyim 900 gr çok az.
beni de bağrına basabilirsin canım ben de 16 kg aldım zaten en kilolu olduğum zamanda hamile kalmıştım![]()
Ahhh canım yaaa bağrıma basmam mı hiçççççççç inşallah bundan sonra çok almayız bugün ocak anneleri bölümünü okudum kız doğum yapmış 40. gününde tam tamına 14 kilo vermiş hiç birşey yapmadan umarım bizim de öyle olur canım
Cnm ben ilk kizimda 22 kilo aldim bunda 30. Haftam 4-5 kilo aldim dikkat etmiyorum ama cokta almadim
cok haklisin yazdiklarinda ....ben kesinlikle katiliorum annelik derecesi sewgisi kimsenin agzini acabilcegi konu degil...bilemezsin nee boyutlarda yasadigini kimsenin...kadının en büyük düşmanı yine kadın, sadece acı vermek için yapıyorlar bunu, sadece huzursuz etmek, kötü hissetmeni sağlamak için. karşımdaki insan çocuk yapacak olgunluğa gelmiş, elbet düşünmüştür diyen yok, çünkü herkes en iyi kendinin düşündüğünü zannediyor. bir değil iki değil, akşama kadar karnımı izinsiz okşayıp -ki bundan da nefret ediyorum- akabinde bu soruları soranlardan bıktım. sırtıma sarıp çalışıcam diyorum, göndericem anneme baksın, kendi kendine yetecek hale gelince gider alırım diyorum, uyurken evde bırakıp gelicem nolcak ki bile dedim ciddi olduğumu zannedip tepki veriyorlar. bir değil on değil bunaldım.
ha birde unutmadan şu var, 'nasıl doğurcaksın?'
herkesin kendine göre bir doğru bildiği var kimisi ölesiye sezeryan yanlısı kimisi normal, ama illaki kendileri nasıl yapmışsa en iyisi o. aksini düşünmen bile gözden düşmene yeterli sebep, sonrasında gelen küçümseyici bakışlar, sezeryan yapanı ana yerine koymamalar-çünkü atılan dikiş karnında değil g..tünde olunca 1000 annelik bonusu alıyosun- normal doğum yapanların cinsel hayatının bittiğine, idrarlarını tutamamalarına dair imalar. ne yapsan kimseye yaranamıyorsun, herkes her an eleştirmek, fikir beyanında bulunmak için tetikte.
kilo alma olayı başka bi mesele, yine türlü türlü yorumlar..
of ben çok sıkıldım bu işten elimden gelse göbeğimi içeri çekip kimseye belli etmeden, kimselere göstermeden, elletmeden kendi başıma doğurup, göbeğini daşla kesip, kimseye doğurduğumu haber vermicem. zaten şu süreçte doğum fotoğrafı hastane süsü, bebek şekeri gibi tüm ıvır zıvırı iptal ettim. kimseyi istemiyorum, kendi başıma doğurucam, herkese de en az bir hafta sonra haber vericem. yeter, ayh
:)) iyi geldi
yuh diorum baska bisi demiorum bu ne yaaa bu da arkadasmi oluo simdicanım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.
buna da katiliorum ben off herkes hakli galiba kizlar...cunku bu da cok dogru yigenim bi kez otururken cok uzuluorum ya kresteler ya annemde anne biz senle nie hic ewde oturmuoz bizim ewde nie bi babam calismio demis....cocuklar bunun eksikliginide yasiyabilio malesef...sıkma canını arkadaşım .. benım annem benı 1.5 yasında yuvaya verdıgı ıcın ne okul ne de buyume cagım boyunca yanımda yeterınce yanımda olmadığı için 30 yasındayım hala affetmedım onu! onunda paraya ıhtıyacı yoktu o da ıskolıktır.. vs vs.. once ben dıyen ınsanlar kendılerını akıllı sanıyorlar! boşwer sen hıııc gerılme. herkesın kendı bılecegı ıs..herkes kendı ektıgını bıcer, biçiyor,biçmeli de...