tabiki canım kilonun da etkisi olur. sen kaçla hamile kaldın
Ben 73le kaldim simdi 76 bucuk geliyorum canim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tabiki canım kilonun da etkisi olur. sen kaçla hamile kaldın
Facede kokos yazinca bi suru farkli sayfa cikiyo hepsine baktim ama bulamadim.
Videonun yaninda illa adi yazar onu soylesen de google da arayip bulsak cok merak ettim canim
Aynen katılıyorum zaten bu durumu aşmış bi ınsanım dert degil insanlara gore yaşasaydım bu kadar mutlu olamazdım..kimsenin lafı yüzünden kendimi perişan edecek degilim canım..herkesin dogrusu kendine dimi.. ben sadece yediğim lafı yutup gecmek istemedim cunku cok gereksiz ve bence cok agresif ve savaş ruhluydu..rahatsızlık verdiysem herkesten özür dilerim..:) gercekten topigimiz cok guzel bugun nazarları benden çıktı galiba:)
Canım herkesin fikri kendine herkes kendi şartlarına gore degişik kararlar vermekte özgür dimi..kimseyi yargılamiyorum..benim fikrim belli..dogru veya yanlış kimseye bana hakaret etme yetkisi vermez..bunu belirtmek istemiştim ben..iyi geceler bütün annelere..:)
bu arada anneni affet canım boşver evet onlar anne ama mükemmel olamazlar dimi hepsinin kusurları hataları olabilir belki biz de yanlışlar yapıcaz sonuçta insanız..onemli olan hayattan ders çıkarıp tecrübe ettigimiz hatalara bilerek düşmemek..:)
kızlar varın kilo alın çocuk iyi olsunda, bende keşke işdahım açık olsada yesem.
51 kilo ile hamile kaldım 56 kiloyum 28. haftamdayım.
kızlar kan hapını vermedi bana bu doktor kanın normal diye, ilk defa bir doktor kan ilacı vermedi biraz tuhaf bir doktor.
devit 3 de vermedi.
bir tek decavit verdi.
kan ilacı kullanmayan var mı?
tatlım çeşitli araştırmalarım sonucunda 50 liğin yüksek çıkması sonucu 100 lük kesinlikle yapılıyor. internetten araştırabilirsin. dr una bi sor istersen. ben dün gittim hastanenin sisteminde sorun çıkmış yarın gelin dedi. sinir oldumpaylaşırsan çok çok sevinirim canım,ben de c.tesi gideceğim inşallah ben de doktorun dediklerini aktarırım mutlaka.
seninle degerlerimiz hemen hemen aynı ama benim sevgili doktorum 100 lük yapmadı,ya anladım yapmıyorsun ama en azından iki kelime et be kadın.
Selam kızlar, bugün sözleşmemizi yenilediler zam almadık tabi ki, seneye birinizi çıkaracağız dediler suratıma baktılar. Peki dedim beni idare edin Aralık'a kadar ben giderim dedim. Artık hayırlısı ne ise o olsun ne yapalım, bir kapıyı kapayan Rabbim daha güzelini açar inşallah. Başım felaket derecede ağrıyor, emeğim var o kadar iş yerinde dönüp suratıma hadi çık dediler resmen...
Ay bu facebooktaki annesinden ayrılmak istemeyen bebeğin videosunu izledim okadar duygulandımki okadar güzelki nasılda annesinin başına koymuş elini miniğim süper izleyin mutlaka.![]()
Nası istersen oyle yaşamakta özgürsün insanlardan sıkılmış bunalmış olabilirsin de....bana da geri zekalı demesen de iyiydi geri zekalı degilim çünkü cok sükür..ınsanlarda kınadığın şeyi kendin yaptın ya simdi ? Senin Fikrinde degilim diye oldumu bu?
Evet arkadaslar arkadasın bahsettigi aylar öncesindeki geri zekalı kadın benim ve domatespatates arkadaşımın bu sekilde düşünmesi ve hitabı beni gercekten şaşırttı..hayatta bir adım one gecemeyenler baskalarının garip fikirlerine tamamen kapalı olanlardır kimse benim fikrime katılsın demiyorum ama en azından saygı duyulması gerekmez mi? Neyse.. Mühim degil de herkes lafını esirgemiyo çatır çatır... biz bi kere fikrimizi beyan ettik diye yemediğimiz laf kalmamıştı o yüzden şaşkınım biraz..daha da germeyeyim sizi neyse..
ooooohhhh dök içini dök.bak canım benim karnıma babasından başka kimse dokunamaz.benim en sinir olduğum şeydir bu.gelen okşar gider okşar o ne ya? çak bi tane ağızlarınakadının en büyük düşmanı yine kadın, sadece acı vermek için yapıyorlar bunu, sadece huzursuz etmek, kötü hissetmeni sağlamak için. karşımdaki insan çocuk yapacak olgunluğa gelmiş, elbet düşünmüştür diyen yok, çünkü herkes en iyi kendinin düşündüğünü zannediyor. bir değil iki değil, akşama kadar karnımı izinsiz okşayıp -ki bundan da nefret ediyorum- akabinde bu soruları soranlardan bıktım. sırtıma sarıp çalışıcam diyorum, göndericem anneme baksın, kendi kendine yetecek hale gelince gider alırım diyorum, uyurken evde bırakıp gelicem nolcak ki bile dedim ciddi olduğumu zannedip tepki veriyorlar. bir değil on değil bunaldım.
ha birde unutmadan şu var, 'nasıl doğurcaksın?'
herkesin kendine göre bir doğru bildiği var kimisi ölesiye sezeryan yanlısı kimisi normal, ama illaki kendileri nasıl yapmışsa en iyisi o. aksini düşünmen bile gözden düşmene yeterli sebep, sonrasında gelen küçümseyici bakışlar, sezeryan yapanı ana yerine koymamalar-çünkü atılan dikiş karnında değil g..tünde olunca 1000 annelik bonusu alıyosun- normal doğum yapanların cinsel hayatının bittiğine, idrarlarını tutamamalarına dair imalar. ne yapsan kimseye yaranamıyorsun, herkes her an eleştirmek, fikir beyanında bulunmak için tetikte.
kilo alma olayı başka bi mesele, yine türlü türlü yorumlar..
of ben çok sıkıldım bu işten elimden gelse göbeğimi içeri çekip kimseye belli etmeden, kimselere göstermeden, elletmeden kendi başıma doğurup, göbeğini daşla kesip, kimseye doğurduğumu haber vermicem. zaten şu süreçte doğum fotoğrafı hastane süsü, bebek şekeri gibi tüm ıvır zıvırı iptal ettim. kimseyi istemiyorum, kendi başıma doğurucam, herkese de en az bir hafta sonra haber vericem. yeter, ayh
:)) iyi geldi
Aman aman ne yaptınız tatlı anneler? Birkaç saat girmedim, şimdi baktım bir de ortalık karışmış...
Daha forumun ilk başlarında bir yazı yazmıştım kendi yaşadıklarıma dayanarak, hamilelik ve lohusalıkta bizi bekleyenlerle ilgili... Şimdi aynı şeyleri yeniden yazıp söyleyip kafanızı şişirmek istemiyorum ama ailenizin özeli ile ilgili kimseyi takmayın, kendinizi böyle üzmeyin lütfen. Herkesin annelik yolculuğu kendine özel. Bence kişisel gelişimimizin en önemli aşaması, annelik... Bu yüzden herkes ayrı şekilde yaşıyor anneliğini, sorunlarla farklı şekilde başa çıkıyor. Benim için en iyisi evde kalıp çocuk bakmak olabilir; birkaç sene sonra artık bunun iyi olmadığını düşünebilirim. Bir başkası doğum yapıp hemen ardından çalışabilir ve yıllar sonra artık bundan vazgeçip evinde çocuklarıyla ilgilenmek isteyebilir. Kimi yıllarca çocuk yapmazv kimi evlenip arka arkaya çocuk sahibi olabilir...Bunun bir kuralı yok ki. Çocuğunuz için en doğru olanı belirleyen o kadar çok faktör var ki, her çocuk ta aynı değil...Eğer siz en iyisini yaptığınızı düşünüyorsanız, öyledir zaten.
Toplum; yapısı gereği mecburen hayatınızın her aşamasında; ne okumanız, nerde nasıl davranmanız, kimle evlenmeniz gerektiğiyle, nerede çalışıp, ne zaman kaç çocuk yapacağınızla ilgilenecektir. Daha sonra yaptığınız yemek çeşitlerine, çocuğunuzun uyku ve yemek alışkanlıklarına, boyuna kilosuna laf edecektir. Daima en doğruyu biliyor olacaktır ve sürekli konuşacaktır!:) Kimi zaman kabul etmesek te, en doğruyu söyleyecektir, er-geç lafına geleceğizdir:) Kimi zaman da, sadece basma kalıp sözlerle saçmalar ve at gözlüğünü çıkaramadan yüzyıllarca aynı teraneyi söyler. Herkesi dinlemek bu yüzden güzel..... İçinden işimize geleni, aklımıza yatanı alır, öyle olmayanı unuturuz gider...
Olumsuz konuşmalar olmasın güzel anneler. Hepimizin dileği sağlıklı evlatlar kucağımıza alıp, mutlu şekilde yaşayabilmek. Burada farklı düşünsek te, hep birbirimize destek olduk, iyi ki varsınız...
selam kızlar,
ben de çok bunaldım. neredeyse hergün bir sebepten ağlıyorum.
doğumdan sonra annem bakacak diye rahattım, şimdi bahaneler bulmaya başladı. çok kırıldım kaç gündür aramıyorum.daha doğum iznim vs var şimdiden bakıcı lafı etmeye başladı. ücretsiz izin alamayacağım borcumuz var ve tek maaşımızın hepsi kredide öyle diyeyim. ne yapacağım şaşırdım. sürekli normal doğumu kötüleyen bir annem var bir de. şöyle zor böyle zor. ben korkmayacaksam da kormaya başladım artık.gelen giden karnıma dokunmak istiyor. bir kaç mağaza gezdim hiç bir kıyafet bana göre değil bakamıyorum bile normal mağazalara. kendimi dev gibi hissediyorum. 14 kilo aldım herkes almadın belli olmuyor diyor eski kilom az olduğu için sanırım ama çok kötü hissediyorum kendimi. o kadar dikkat ediyorum yediğime. şeker çıkmadı ama varmış gibi besleniyorum ben başından beri. lohusalık döneminden de korkuyorum. istemediğim bir sürü insan gelecek, daha doğum bile olmadan gelme planları yapılmış. basıcam gidicem hastanenin yakınındaki bir otele yerleşicem, sancım gelince de taksi çağırıp doğurmaya gidicem bu gidişle o kadar bunaldım ki...
canım salla gitsin milleti.Ağzı olan konuşuyor..dünde bana arkadasım geldı ben de tüm hevesle aldıklarımızı gösterdım odasını gösterdım.bana ne dedı aa canım cok erken almasaydın bır arkadasımda aynı senın gıbı tüp bebek ıkız erken dogumda bebeklerı öldü aldıkları ellerınde kaldı. gerizekalı hamileye bu denır mı ben aglamaklı oldum.ne bıçım konusuyorsun hevesımı krıcaksan bırdaha gelme dedim. annem bana kaş göz yapıyor.ayıp oldu diye..yasadıgım sıkıntılı gebelıgım ıcın kımseyı takmıyorum.odasının rengıne uyku setıne karısana bıle sen mı doguruyorsun dıyorum..bu benım zevkım sen begenmeyebılrısın dıyorum. iş konusunda eşimede dedım kvdeyede dedm. eylulde okul acılınca baslıcam. ekişlerıme de özel ders dersaneyede devam edıcem.hayatıma kımseyı mudahale ettırmeyecegım.
ben netten yaptırmayı düşünüom ama sonra zımbalamak için ayrıyeten kağıtları benm hazırlamam gerekir , o da uğraştırır sanki :)
vitamin kullanmıyormusun canım ?
canım ben 29 haftadır hep aynıyım.yemeği en geç 18-19 gıbı yıyorum sonra hıcbırsey yıyemıyorum soda ıcıyorum. yedıgımde az eşim sen eskıden daha cok yerdın dıyor kızıyor anlamıyorkı şişkınlıkten yıyemıyorum. dr aksam kerevız lahana bulgur gıbı gaz yapan seyler yeme dedı. ben yedı aydır yarım yaglı süt ıcıyorum. bır kere annem tire sutun yogurt sutunu verdı bana ben ne bıleyım ıctım.gazdan öluyordum az kalsın ..az yıyıp sık yıyorum aksamı mınımumda tutuyorum. hep bebegımı besleyemıyorum dıye kızardım drum yararlı seyler yıyorsun dedi bebek ac kalmazmış akşam 7 den sonra yemıyorum sımdı gayet rahatım