• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlaaar,

bebişin haberini ailelere dün verdik sonunda. arkadaş, iş çevresinin hala haberi yok. şimdiden isim zıtlaşmaları başladı. önceden anne olanlar kendi istediğinizi nası yaptırdınız kimseyi kırmadan ?

Canım sen istediğin ismi eşine söyle ben bunu istiyorum desin kendi Ailesine :) senin ailen zaten senin istediğin olsun ister .. Sen hiç suya sabuna dokunmamış olursun ... Topu eşinin üstüne at :)

seninle tarihlerimiz aynı sanırım. benim 2li testi yaptılar, seninki de belli olmuştur artık. bebişin büyüklüğü 5 cm civarı oldu mu bakabiliyorlar. şu aralar kontrolün varsa yapılır heralde.

2 hafta önce 2,5 santimdi canım, bu cumartesi kontrolüm var, bende yapılır diye tahmin ediyorum, çok merak ediyorum ne durumda diye zaman geçmiyor :31:

kızlaaar,

bebişin haberini ailelere dün verdik sonunda. arkadaş, iş çevresinin hala haberi yok. şimdiden isim zıtlaşmaları başladı. önceden anne olanlar kendi istediğinizi nası yaptırdınız kimseyi kırmadan ?

ben 2 ay önce söyledim ailelere canım hiç isim muhabbeti olmadı, olmasına da hiç ihtimal vermiyorum kız olursa ben erkek olursa benim onayımla eşim takacak ismini kimse kusura bakmasın :51:
teklifte bulunurlarsa da eğer biz isim bulduk inşallah bir dahakine dersin, bir dahaki sefere Allah kerim onada bişi buluruz :9:

kızlar bugün küçük ilkokul öğrencilerinden biri bana öğretmenim bebeğiniz mi olacak karnınız çıkmış dedi. 11 haftalık bebiş karnı bu kadar büyütmez. benim çok fazla şişkinliğim var ne önerirsiniz. çok fazla yemiyorum ama midem patlayacak gibi. çok rahatsız ediyor beni, sindirim problemim de var. bi çay may tavsiyeniz varsa lütfeeeen :( :( ha bi de az yememe rağmen 2.7 kilo almışım :( :17: :36:

ben 2 ay önce söyledim ailelere canım hiç isim muhabbeti olmadı, olmasına da hiç ihtimal vermiyorum kız olursa ben erkek olursa benim onayımla eşim takacak ismini kimse kusura bakmasın :51:
teklifte bulunurlarsa da eğer biz isim bulduk inşallah bir dahakine dersin, bir dahaki sefere Allah kerim onada bişi buluruz :9:

benim kayınvalidemin adı durdu onlarda gelenekmiş eşim illa durdu nur koyalım diyor. şaka gibi. şimdilik konuyu kapatıyorum her seferinde. baya bir tartışacağız anlaşılan. :1:

...........................................

Son düzenleme:
benim kayınvalidemin adı durdu onlarda gelenekmiş eşim illa durdu nur koyalım diyor. şaka gibi. şimdilik konuyu kapatıyorum her seferinde. baya bir tartışacağız anlaşılan. :1:

Aman hani ismi güzel olsa bi yerde neyse 2.ismi olsun dersinde, durdu koyarsanız bak çocuk büyüyünce kavga eder sizle :9:
göbek adı olsun de, resmiyette istediğin ismi yok kız o kadar karnımızda biz taşıyoruz :19:

sen eşini ikna et o da ailesini etsin arada kalma, biraz hamileliğin işlevlerini kullan :12:

Canim dikkat ettiysen zaten ben genel yazimda anne karninda da tedavi uygulanabildigini yazmisim....
Test yaptirmak gerekli demisimcunku insanin ici rahat olmaz....
Ki oylede zaten...acaba mi diye dusunebilir insan .....
Arkadas oyle yazmis ki sanki tum testleri yaptirdigina pismanmis gibi....:1:
Yoksa down sendromunda anne karninda hicbir sekilde mudahale yapilamayacagini herkes bilir......
Ikili ve uclu testteki tek amacta bunun saptanmasi degil....
Herkese saglikli gebelikler kizlar....
Ikili ve uclu tarama testlerinizin sorunsuz bir sekilde olmasi dilegiyle....:16:
Tabi canım kişisel tercih meselesi bunlar..kimse yaptırın yaptırmayın denmez..ben yaptırmadım ama icim de rahat cok sükür bu konuda bi endişem yok. Sanırım bunlar kişisel inanç ve duygu- ruh durumuna gore degişir..doktorum da yaptırmak tarafı degildi zaten ikili testi..bende memnun oldum.. sadece ultrason ölçümlerini yapacak ins..
Benim yakın tanıdığım iki kişi bu ikili test yüzünden hamileliğini zehir etti ve sonuçta iki saglıklı bebek doğdu..benim demek istedigim sadece buydu..yoksa hiç doktora gitmeyin hiç tedkikler yaptırmayın demek istemedim..anlasiliyordur heralde..
o arkadas pişman olmuş olabilir kendi düşüncesini yazmış ona da saygı duyuyorum sana da saygı duyuyorum canım..
Ortada bi yanlış yok bence farklı tercihler var..:)
Allah herkesin bebeğini saglıklı ve sıhhatli kucağına almak nasip etsin..

Aman hani ismi güzel olsa bi yerde neyse 2.ismi olsun dersinde, durdu koyarsanız bak çocuk büyüyünce kavga eder sizle :9:
göbek adı olsun de, resmiyette istediğin ismi yok kız o kadar karnımızda biz taşıyoruz :19:

sen eşini ikna et o da ailesini etsin arada kalma, biraz hamileliğin işlevlerini kullan :12:

koydurmam canım olur mu yahu. millet önce benle sonra çocuğumla dalga geçer. koyacak başka isim mi yok. eşimi ikna ederim ama umarım annesi küsmez. :( bi de baba sorunu var oğlan olursa o da kendi adını istiyor. onunki de ese :D :D isaymış yanlış yazmışlar nüfusta. küserlerse küssünler napayım koyamam valla. :19: :21: bebek bi doğsun hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde belki acırlar.

canım Batıkent özel bilgi hastanesinde ssk varsa muayene 27 yoksa 90 tl.
ikili testi bilmiyorum henüz ama muhtemelen bu hafta ya da haftaya bana da yapılır diye düşünüyorum yaptırdığımda fiyatını yazarım.
en buyuk tavsiyem uzak durum oradan. iki cocuga mal oldu bana orasi.

kızlaaar,

cnm. ben kendim esime dedim ki kiza bu erkege bu isim olacak. o da gidince annesi gile dedi. kayinpeder biraz homurdanmis. cok da umrumdaydi.

kızlar bugün küçük ilkokul öğrencilerinden biri bana öğretmenim bebeğiniz mi olacak karnınız çıkmış dedi. 11 haftalık bebiş karnı bu kadar büyütmez. benim çok fazla şişkinliğim var ne önerirsiniz. çok fazla yemiyorum ama midem patlayacak gibi. çok rahatsız ediyor beni, sindirim problemim de var. bi çay may tavsiyeniz varsa lütfeeeen :( :( ha bi de az yememe rağmen 2.7 kilo almışım :( :17: :36:

cnm. ayni sorun bende de var. her sabah ac karnina hakika zeytinyagi 1 tatli kasigi icersen bagirsak problemini cozuyor ve migden de birazcik rahatliyr.

muhtemeler dramamin yazmıştır yada metpamid ama zencefil kaynatıp içsen keşke... mümkün olduğunca ilaç kullanmaktan kaçınmak adına ... zencefili istediğin kadar içebilirsin... kaynat kaynat iç...

teşekkür ederim tavsiyen için zencefil çok acı değilmi yaaa miğdem herşeyden bulanıyor zaten onu içsem çıkarırım diye korkuyorum

ben de yaptırmayacam cnm , zaten müdahale şansı yok , aldırmayı da düşünmedikten sonra yaptırmanın strese girmenin gereği ok ,,,Ayrıca çoğu kişiye olumsuz şeyler söylensed e sonuçta gayet sağlıklı bebekler dünyayya getirenler olmuş bence yaptırmaya gerk yok
Aynen öyle canım ben de asla aldırmayı düşünmem. Aynen sürekli olumsuz şeyler söylüyorlr.

Arkadaşlar sizce bebek için bir şeyler almaya başlamak erken mi olur ? mesela yatağını felan alsak ?

canım büyükler genelde 7 ay bekle derler. tabi ki sen bilirsin Allah korusun ama ben ilk bebeğimde dinlemedim 6 aylık bebeğimi kaybettim. aldıkların o kadar canını yakıyo ki sonra. biraz sabır sadece. Allah yavrularımızı bize bağışlasın.

kalp atışı için gittiğimiz doktorda her iki yöndende kalp atışı duyulmadı ve bir başka ultrason makinesiyle radyoloji doktorna yönlendirdi kadın doğumcu ordada acilden bakılınca daha teferruatlı vel hasıl kalp atışı falan yok 7 ve hatta 9 olması gerekn haftamız 5+4 olarak sonlanmış bulunmaktaa....şimdi bir başka üniversite hastanesine veya doğum hastanelerine yönlendirdi bu özel doktor ölü bebek kürtajı yapamıyoz dedi riskli duruyonuz vs..dedi bugun annnemde ilk uçakla geliyor ve yarın inşlh bir başka hastane arayışı doktoru ile bu durumumu hallledecekler bana dua edin .... bebek mebek hayal oldu bunada şükürler olsun... inşallah bu operasyon işlemi hayırlı sonuçlanır.... dualarınıza ciddden ruhen ve bedenenn çok ihtiyacım var. hayırlı günler diliyorum bacılarım...

geçmiş olsun canım. Allah tez zamanda hayırlı bir evlat nasip etsin.

Allah kolaylık versin :) Cinsiyetler belli oldukça isim kargaşasıda olacak galiba..Çok şükür ki ailelerimizde böyle bi istek yok,bize bırakıyorlar :)

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) İKİLİ TEST NEDİR?
İkili tarama testi gebelikte bebekte olabilecek bazı kromozomal anomalileri araştırmak için yapılan bir testtir. İkili test sonucuna göre bebekte trizomi 21 (down sendromu) ve trizomi 18 (Edwards sendromu) denilen kromozomal anomalilerin bebekte olma riski araştırılır. Bu hastalıklar zeka geriliği ve bazı organ anomalileri olan hastalıklardır. Bu testlere zeka testi denmesinin nedeni de budur, ikili test bebeğin zeka düzeyini ölçen bir test değildir.

İkili test için gebeliğin 11-14 haftaları arasında anneden kan alınır (aynı normal kan tahlillerinde alındığı gibi). Bu kanda β-hCG ve PAPP-A düzeyleri ölçülerek, annenin yaşı ve diğer bazı özellikleri ile formule edilerek bilgisayar yardımıyla sonuç belirlenir. Bu teste ikili test denir. Eğer bu formüle bebeğin ense kalınlığı (NT) de eklenirse elde edilen sonucun doğruluk oranı daha net olur, bu teste kombine test (ikili kombine test) denir. Yani kombine test, ikili test ile ense kalınlığınının kombine edilmesi sonucu yapılan bir testtir. İkili test taraması ile down sendromlu bebeklerin %65'i tespit edilebilirken, kombine test ile %85'i tespit edilebilir. Her iki test de down sendromlu bebeklerin tamamını tespit edemez, down sendromlu bebek taşıyan gebeliklerin bir kısmında bu testlerin sonucunda risk yüksek gelmeyecektir, normal gelecektir.

İkili test sonucunda bu kromozomal anomalilerin bebekte kesin olarak var olup olmadığı tespit edilemez sadece bebekte bu anomalilerin olma riski normalden yüksek mi değil mi sorusunun cevabı alınır. Eğer risk normalden yüksek çıkarsa bebekte bu anomaliler kesin var mı sorusunun cevabını almak için CVS veya amniosentez yöntemleri uygulanır.

İkili test sonucuna göre risk belirleme:
İkili test sonucunda Down sensromu için yüksek risk sınırı 1/270 kabul edilir. Yani sonuç 1/270'den büyük çıkarsa (örneğin 1/200) bebekte Down sendromu olma riski normalden yüksektir ancak bebek normal de olabilir. Kesin tanı için CVS veya amniyosentez yapılmalıdır.
İkili test sonucunda Edwards sendromu (trizomi 18) için yüksek risk sınırı 1/100 kabul edilir. Yani sonuç 1/100'den büyük çıkarsa (örneğin 1/80) bebekte Edwards sendromu olma riski normalden yüksektir ancak bebek normal de olabilir. Kesin tanı için CVS veya amniyosentez yapılmalıdır.

Burun Kemiği ölçümü (nazal bone):
Burun kemiği yokluğu (nazal bone absence) diye tanımlamak daha doğrudur, çünkü kemiğin varlığı veya yokluğu değerlendirilir. Nazal kemik yani burun kemiğinin ultrasonla değenlendirilmesini de ikili testle kombine ederek değerlendiren bazı merkezler vardır. Nazal kemiğin ultrasonda görülememesi trizomi olma riskini arttırır. Çünkü nazal kemik 11-14 hafta arasında normal fetusların %98'inde görülebilir, sadece %2'sinde görülemez. Trizomili 21 olan fetusların ise %70'inde nazal kemik görülemez. Trizomi 18 olan fetusların %50'sinde nazal kemik görülmez. Trizomi 13 olan fetusların %30'unda nazal kemik görülmez.

Arkadaşlar sormak istiyorum; erken tanı tedavi vs gibi şeylerden bahseden arkadaşlarım ikili testte erken tanı konulup tedavi edilebilecek neye bakılıyor. ben bulamadım da? yazan arkadaşlar ikili testte tanı konulan ve tedavi edilen rahatsızlıkların adını da yazarlarsa çok sevinirim. bana biraz bilgisizce yazılmış cümleler gibi geliyor kusura bakmayın. kontrole gittiğimde doktoruma da sorucam bu konuyu.

Back
X