• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kalp atışı için gittiğimiz doktorda her iki yöndende kalp atışı duyulmadı ve bir başka ultrason makinesiyle radyoloji doktorna yönlendirdi kadın doğumcu ordada acilden bakılınca daha teferruatlı vel hasıl kalp atışı falan yok 7 ve hatta 9 olması gerekn haftamız 5+4 olarak sonlanmış bulunmaktaa....şimdi bir başka üniversite hastanesine veya doğum hastanelerine yönlendirdi bu özel doktor ölü bebek kürtajı yapamıyoz dedi riskli duruyonuz vs..dedi bugun annnemde ilk uçakla geliyor ve yarın inşlh bir başka hastane arayışı doktoru ile bu durumumu hallledecekler bana dua edin .... bebek mebek hayal oldu bunada şükürler olsun... inşallah bu operasyon işlemi hayırlı sonuçlanır.... dualarınıza ciddden ruhen ve bedenenn çok ihtiyacım var. hayırlı günler diliyorum bacılarım...

çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah

kızlaaar,

bebişin haberini ailelere dün verdik sonunda. arkadaş, iş çevresinin hala haberi yok. şimdiden isim zıtlaşmaları başladı. önceden anne olanlar kendi istediğinizi nası yaptırdınız kimseyi kırmadan ?

kesin tavrımı koymuştum ben ve hiçte geri adım atmadım.

Çalışan arkadaşlar iş yerlerine hamileliğinizi söyledinizmi? Bildiğiniz gibi hamile çalışanların günlük 7,5 saaten fazla çalıştırılmaması gerekiyor.Ben iş yerine bunu söyledim ama hiç umurlarında olmadı.olmazmış öyle bişey falan diyip geçiştirdiler.bu arada toplamda 25 kişi çalışanı olan küçük bir firmayız yani öyle kurumsallık filan hak getire...
sizde durum nedir.

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) İKİLİ TEST NEDİR?

Arkadaşlar sormak istiyorum; erken tanı tedavi vs gibi şeylerden bahseden arkadaşlarım ikili testte erken tanı konulup tedavi edilebilecek neye bakılıyor. ben bulamadım da? yazan arkadaşlar ikili testte tanı konulan ve tedavi edilen rahatsızlıkların adını da yazarlarsa çok sevinirim. bana biraz bilgisizce yazılmış cümleler gibi geliyor kusura bakmayın. kontrole gittiğimde doktoruma da sorucam bu konuyu.

Bende bu konuda yazılanlara çok üzülüyorum.Önceki sayfalarda bilgi verdim senin gibi.İkili testte kesin tanı olmaz ve hiçbir müdahale şansı yok.Bu testler adı üstünde tarama testi,tanı testi değil,tani amniyosentezde bile kesin değil ki zaten yaş önemi çok büyük.Gerçekten çok üzülüyorum

kızlar bugün küçük ilkokul öğrencilerinden biri bana öğretmenim bebeğiniz mi olacak karnınız çıkmış dedi. 11 haftalık bebiş karnı bu kadar büyütmez. benim çok fazla şişkinliğim var ne önerirsiniz. çok fazla yemiyorum ama midem patlayacak gibi. çok rahatsız ediyor beni, sindirim problemim de var. bi çay may tavsiyeniz varsa lütfeeeen :( :( ha bi de az yememe rağmen 2.7 kilo almışım :( :17: :36:

ahhh o dert bende de var. dr um 5 aydan önce karnın çıkmaz, gazdır o dedi. bide folik asit cok gaz yaparmış..benim zaten kabızlık problemim vardı, şimdi hepten davul davul dolaşıyorum. ben beceremiyorum ama karbonhidrattan, yaglı ve kızartmadan uzak durmak gerekiyor. rezene çayı iç günde bi tane, kuru kayısı ye hergün mutlaka belki işe yarar. dogadan ın 9 lu çayı var bayaa faydalı bişey ama gebeyken abartmadan içmek lazım. bide muz, türk kahvesi bende sindirimi kolaylaştırır.

ahhh o dert bende de var. dr um 5 aydan önce karnın çıkmaz, gazdır o dedi. bide folik asit cok gaz yaparmış..benim zaten kabızlık problemim vardı, şimdi hepten davul davul dolaşıyorum. ben beceremiyorum ama karbonhidrattan, yaglı ve kızartmadan uzak durmak gerekiyor. rezene çayı iç günde bi tane, kuru kayısı ye hergün mutlaka belki işe yarar. dogadan ın 9 lu çayı var bayaa faydalı bişey ama gebeyken abartmadan içmek lazım. bide muz, türk kahvesi bende sindirimi kolaylaştırır.

bende muzu kabız yapar diye bilirim bana en iyi kuru kayısı geliyor, tavsiye ederim. ee artık 3 ay oldu göbişlerde haliyle belirecek artık :49:

benim kayınvalidemin adı durdu onlarda gelenekmiş eşim illa durdu nur koyalım diyor. şaka gibi. şimdilik konuyu kapatıyorum her seferinde. baya bir tartışacağız anlaşılan. :1:

Aynen benim kayınvalidemin adıda pek hoş değil o olcak başka bişey olmayacak nüfusa gidince nasıl yapcam bak gör diyo sinir oluyorum :((

Son düzenleme:
Çalışan arkadaşlar iş yerlerine hamileliğinizi söyledinizmi? Bildiğiniz gibi hamile çalışanların günlük 7,5 saaten fazla çalıştırılmaması gerekiyor.Ben iş yerine bunu söyledim ama hiç umurlarında olmadı.olmazmış öyle bişey falan diyip geçiştirdiler.bu arada toplamda 25 kişi çalışanı olan küçük bir firmayız yani öyle kurumsallık filan hak getire...
sizde durum nedir.

ben söylemedim ama söylesemde yapacaklarını sanmıyorum özel sektör sonuçta, bide şirkette 3 hamile var :9:
uygun bir ortam olduğunda söylemeyi düşünüyorum :31:

Ağzına saglık yani yüz kere açıkladım arkadaslara bu durumu ben, ama sanırım herkes alabildiğine durumu baska anlıyor.. Ikili test sonucunda müdahale edilebilecek bi hastalık bulunmuyor bulunursa zeka ve kromozom hastalıkları bulunuyor o da asla kesin degil ve müdahale gibi bi şans yok yani sadece risk varsa öğrenmiş oluyoruz bu kadar..;)
o kesin olmayan riski ögrenmek isteyen ve bu testlere hala güvenen varsa yaptırsın deyip saygı duyuyorum ben artık..:)

ben de sadece müdür beye bilgisi olsun diye söledim.
Dr a sormuştum bhastaneden gebe olduğumuzu bildirir bir rapor varmış onu işyerine verince 7,5 saatten fazla çalıştırılmıyormuş dedim. İK ya sordu oda. yokmuş öle bişey. ben de bişey anlamadım.

Kızlar ben 11+3 oldum ama karnım acayip şiş ve oturdum mu yerimden kalkamıyorum.
iş yerinde çoğu zaman oturuyorum ondan mı acaba?
şimdiden böle olursam ilerde ne olcak bilemiyorum:(

Bende bu konuda yazılanlara çok üzülüyorum.Önceki sayfalarda bilgi verdim senin gibi.İkili testte kesin tanı olmaz ve hiçbir müdahale şansı yok.Bu testler adı üstünde tarama testi,tanı testi değil,tani amniyosentezde bile kesin değil ki zaten yaş önemi çok büyük.Gerçekten çok üzülüyorum

evet biliyorum canım tüm yazılanları takip ediyorum ama dayanamadım artık ben de tekrar yazmak istedim. herkesin kendi tercihi istediğini yapabilir ama benim üzüldüğüm nokta bilgi almak isteyen arkadaşların yanlış yönlendirilmesi.

Merhaba hanımlar miğdesi bulananlara doktorun verdiği miğde bulantısı ilacı varsa bana ismini verebilirmisiniz aşırı derecede miğde bulantısı çekiyorum dün doktora gittim yazdı ama reçeteyi kaybettim
geçmiş olsun cnm.
7,8,9. haftalarda ara ara bulantım vardı medpamid aldım güne 3 tane.bana herzaman iyi gelir metpamid.ancak burdaki arkadaşlar daha etkili ilaçlardan bahsetmişlerdi.
yazarlar sana.geçmiş olsun tekrar

kızlaaar,

bebişin haberini ailelere dün verdik sonunda. arkadaş, iş çevresinin hala haberi yok. şimdiden isim zıtlaşmaları başladı. önceden anne olanlar kendi istediğinizi nası yaptırdınız kimseyi kırmadan ?
hayırlı olsun.nazardan uzak olsun.
ben henüz hiç kimseye söylemedim kötü tecrübemden dolayı.2 li testi de atlattıktan sonra söylemeyi düşünüyorum.
senin isim için erken başlamış zıtlaşmalar :)

Arkadaşlar merhaba,

Birşey soracağım.

İkili testinizi nerede yaptırdınız? Devlet hastanesinde yaptıran var mı? Sonuçları hemen veriyorlar mı?

Kızlar benim sat 16 ağostos 8+4 haftalık bir hafta geride oluyo aynı durumu yaşayan var mı

ben de sadece müdür beye bilgisi olsun diye söledim.
Dr a sormuştum bhastaneden gebe olduğumuzu bildirir bir rapor varmış onu işyerine verince 7,5 saatten fazla çalıştırılmıyormuş dedim. İK ya sordu oda. yokmuş öle bişey. ben de bişey anlamadım.

Kızlar ben 11+3 oldum ama karnım acayip şiş ve oturdum mu yerimden kalkamıyorum.
iş yerinde çoğu zaman oturuyorum ondan mı acaba?
şimdiden böle olursam ilerde ne olcak bilemiyorum:(

benim karnım da bazı günler inanılmaz derecede şiş oluyor, sanki 5-6 aylık gibi ama bazen sabah kalktığımda dümdüz oluyor, şimdiye kadar hiç sindirim problemi yaşamamıştım ama reflü, hazımsızlık, kabızlık, gaz şimdi hepsi var. sanırım sindirim sisteminin yavaşlamasından kaynaklı bir göbek sanırım.

teşekkür ederim tavsiyen için zencefil çok acı değilmi yaaa miğdem herşeyden bulanıyor zaten onu içsem çıkarırım diye korkuyorum

maydonoz ve zencefil tüketimi düşüğe yol açabiliyor canım doktoruna danışmadan tüketmemeni tavsiye ederim :34:

hayırlı olsun.nazardan uzak olsun.
ben henüz hiç kimseye söylemedim kötü tecrübemden dolayı.2 li testi de atlattıktan sonra söylemeyi düşünüyorum.
senin isim için erken başlamış zıtlaşmalar :)

Ayyy maşallah arkadaşım yaaa ne güzel saklayabilmişsin biz de yakın aile üyelerine söyleyelim dedik maşallah görümcenin ağzı o kadar gevşek ki düğün fotoğrafçımıza bile söylemiş şehirde duymayan kalmadı desem yeridir uluorta bağırıo kadın sinirrrrrr, zaten o söylemese de ben hamile olduğumu çok belli ediyorum elim gayri ihtiyari karnıma gidio bi de yüzüme hamile süzüklüğü gelmiş herkes öyle diyor :) ama keşke ben de senin gibi saklayabilseydimmmm en iyisini yapmışsın :)

Kizlarr ben gordum bebisimi darisi hepinizin basina:) 10+2 cikti benim kuzu biraz uzun sanirim:)) uyuyomus uyandirdik cok uzuldum icim sizladi annelik ne kadar guzel bisey:) rabbim isteyen herkese versin insallah. 2 hafta sonra 2li tarama icin cagirdi. Dr umu degistirdim bundan daha memnunum sakin ve tecrubeli:) hepinizi opuyoruz:)

Back
X