• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canım, üzme kendini. bebişlere bişey olmuyor. ben de su içemiyorum. Dr a su içemiyorum süt ve süt ürünleri yiyemiyorum dedim, yumurta yiyemiyorum vs.. yumurtayı sevmiyorum, diğerlerini yiyince çıkarıyorum.
Dr da diyoki, su içme ne olur ki, kuru gıda ile beslenmen lazım, süt içinde diyo ki peynir yiyosundur, dedim sadece sabahları kaşarlı tost yiyom. yeter sana diyor. önce çok şaşırdım, tuhafıma gitti.
ama sonra düşününce DR a hak verdim. su içsemde çıkarıyorum anca midemi bulandırıyo diğerleri de öyle, yesemde çıkıyor.

Zaten bebekler ihtiyacı olan şeyleri bizim depolardan çekiyor yani vitaminsiz falan kalmıyolar.
ammaaa doğumdan sonra olan bize olcak, depolar boşaldıkça güçsüz düşcez.
kendi adıma şu mide bulantılarım geçsin kendime bir yeme içme düzeni oluşturacağım. en azından azar azar da olsa herşeyden yiyip içeceğim.

sabahları uyanamıyorum,şuan kahvaltı yapıyorum ama içimde hiç rahat etmiyo,her akşam sabah erkenden kahvaltımı yapcam diyorum ama yok kalkamıyorum:( öğle yemegini hep es geçiyorum böyle,akşamda ye ye doymuyorum,kendimi alıştırmam lazım sabah erken kalkmaya..

Kızlar farkettinizmi bilmiyorum ama maşallah mayıs anneleri listesi ne kadar uzunmuş,diğer aylara bakıyorum bizim liste gibi olanı yok,ne bereketli aymış,herkes mayısımı beklemiş napmış:9:

Hanımlar selam herkese

dün doktor kontrolüm vardı ve herşey yolunda çok şükür. miniğimin kıpır kıpır olduğunu gördük. doktor daha erken ama erkek gibi gözüküyo dedi. ense kalınlığı falan çok normal çıktı. tarama testi istemedi zaten istese de yaptırmıycaktım ben. Allah korusun bebekte bi sıkıntı da olsa ben onu dünyaya getircem,onun için test yapmadık. ense kalınlığı da 1.44 mm çıktı.

çok sevindim kızlar. darısı sizlerin başına inş.

gözün aydın cnm,bu doktorların cinsiyet tahminleri beni öldürüyo,kimisi 11. haftada sölüyor cinsiyeti,kimiside 14. haftada erken diyor deliriyorum,erkekler zaten çabuk belli ediyormuş,nasıl söleyemiyorlar anlamıyorum,hiç bizi anlamıyorlar,kuzenim oğluna hamileyken 2.5 aylıkken erkek dediler,10. haftasında bile cinsiyet ögrenenleri biliyorum,bizimi buluyor bu doktorlar ya:47:

Doktor konusunda endişelerim var kimseye güvenemiyorım:/ szdede var mı

bende aynı durumdayım. arkadaş olduğum 5 tane kadın doğum doktoru var fakat onlarla kişisel ilişkim olduğu için ve birine gitsem diğerini kırılacak diye düşündüğüm için farklı bir hastanede farklı bir doktora başladım. hakkında bir çok olumlu şey okumuş olmama, kadının çok yetkin bir doktor olduğuna inanmama rağmen bir türlü kendimi rahat hissedemedim. ikili test vaktim geldi, sormak istediğim şeyler var fakat ben doktora kesinlikle gitmek istemiyorum. eşim her gün ısrar ediyor ama bir gün bir gün geciktiriyorum sürekli. sanki yazılan kötü şeylerin hepsi benim başıma gelecekmiş, en kötü ihtimalle ben karşılaşacakmışım gibi geliyor. bir sürü doktor araştırdım, yok, hiçbirini gözüm tutmuyor. hiçbiri bana güven vermiyor. burada yazan arkadaşlar devamlı doktora gidip bebeklerini görmek istediklerini falan yazıyorlar, bendeki durum tam tersi, doktor görmek istemiyorum. daha doğrusu kadın doğumcu görmek istemiyorum, diğerleriyle bir derdim yok. imkanı olsa evde kendi başıma doğurucam nerdeyse o kadar irrite oldum gidip beklemekten, karnı burnunda mutsuz, enerjisi tükenmiş insanlar görmekten, öyle bir yer olsun ki doktordan başka kimseyi görmeyeyim, gider gitmez muayenemi olup çıkayım istiyorum.

kızlar ara ara rahimde sancım var bazen batma da oluyor adet zamanında olduğu gibi çok az daha yanmaya benzer her gün değil ama.
sizlerde de var mı yoksa abooo diyerek endişelenmeye başlayayım mı :26:

var canım merak etme:) büyüyor bebişin kendine yer açıyo annesi

kızlar benim bugün feci bel ağrım var, belimin kavsinin altına doğru sanki kalça kemiklerim de ağrıyor sabahtan beri devam ediyor, doktor sıkıntım var malum, doktorumu bıraktım yenisine de henüz başlayamadım, o yüzden arayıp soramıyorum, hiç bu durumu yaşayan var mı? endişelenmeye başladım. işyerinde olduğum için yatamıyorum da.

canım, mide bulantılarım devam ediyor, ama afedersin kusmalarım biraz azaldı. en azından hergün çıkarmıyorum.
2 gün ara veriyor, 1 gün kötü. bunada şükür.

benim sorunum yemek yapamamak, eskiden evden işe gider yemek yapardım mutlaka, şimdi hafta içini bırakın, hafta sonu tüm gün evde olduğum halde yemek yapmak istemiyor canım.
birazda kaynanamın yemeklerinden dolayı tiksinti geldi galiba. bir yemek yapıyor, 4 gün 5 gün önümüze koyuyo, soğanlar içinde kocaman kocaman doğranmış vs vs..
tamam bende evimde dünden kalan yemeyi yiyorum amma 4 5 günde olmazki, dün dayanamadım söyledim ben bayat yemek yiyemiyorum diye.
hafta sonuda zaten gezmelere gidiyo yemek yapmıyo, bayram tatilinde evde 3 gün aç kaldım.
Allah'ın izni ile bu günlerde geçecek.

bu kaynanalar niye böyle ya,benim kaynanamda teyzem olur kendileri:) şuan sivasta ama gelicek 1 aya kalmaz gelirler,Allahdan kendi evleri var ama aynı apartmandayız,seninki yine yemek yapıyormuş,benim kaynana gezme delisi,akşama kadar gezer gezer,tam yemek saati gelir benim kapıma dayanır,yine öyle yaparsa yandım vallahi :50:

şimdi onu deniyorum cnm,bardaktan hiç içemiyorum,pet şişe olunca yanımda yine ara ara içiyorum 1 litre içsem yine iyi benim için..

Canım, ben de suyun içine elma ya da ayva koyuyorum sertliği kırılmış gibi oluyor sanki yumuşak gibi geliyor tavsiye ederim hangi meyveden seviyorsan içine biraz koyarak içebilirsin :)

gözün aydın cnm,bu doktorların cinsiyet tahminleri beni öldürüyo,kimisi 11. haftada sölüyor cinsiyeti,kimiside 14. haftada erken diyor deliriyorum,erkekler zaten çabuk belli ediyormuş,nasıl söleyemiyorlar anlamıyorum,hiç bizi anlamıyorlar,kuzenim oğluna hamileyken 2.5 aylıkken erkek dediler,10. haftasında bile cinsiyet ögrenenleri biliyorum,bizimi buluyor bu doktorlar ya:47:

Erkek olan bebeklerin cinsiyetini daha erken söylüyorlarmış çünkü erkek bebeklerin oluşumları daha hızlı oluyormuş demişti doktorum bana, hareketlenmeleri bile daha erken başlıyormuş. Benim hiç çocuğum, karnımdaki bebek de da tüp bebekle oldu o yüzde hayırlısını diliyorum :)

Slm arkadaşlar..

Okuduğum kadarı ile herşey yavaş yavaş düzeliyor,bulantılar iştahlar v.s.maşallah bize..

Ben daha iyiyim,gribim geçmedi daha inanılcak gibi değil 1 aydır ,belkide öksürmekten düşük tehlikesi oldu bende neyse atlattım.Yarın 11.haftamız bitiyor,ikili test yapılcak,erkekse bizimde belli olur sanırım..

Bu arada anlattım mı bilmiyorum,oğlum rüyasında kız kardeşi olduğu gördü,bende ondan sonra gördüm.Kızım olmuştu çok da güzeldi,kimseye yüzünü göstermiyordu sadece ben görmüştüm,omzuma yüzünü yaslıyor ve sımsıkı sarılıyor..:)))

Bende 2 kilo aldım,ama yattığım için aldım sanırım.İşe başladım dengelerim sanırım,gözle görülür bişey yok,karnım çıktı çok az ,kıyafetlerimi giyebiliyorum kotlarımı v.s...işyerinde dalga geçiyorlar beni bizimi yiyorsun sen ,nasıl hamilesin diye :)))

Meyve çok güzel yiyorum,ayva hergün yemeye başladım..Tavuk yemiyorum,çok sevdiğim balığı yiyemiyorum ama ızgarada olsa denemeye çalışıcam,süt içemiyorum ama yoğurt peynir çok güzel yiyorum.Salata,yeşillik ,yumurta,ceviz ,badem ,fıstık,kuru üzüm,kayısı en çok yediklerim..Ekmeği biraz kesmem lazım,en azından akşamları yemesem iyi olucak..Dr.izin verirse yürümeye tekrar başlıcam yoksa şişicem :))

Dişlerim ağrımaya başladı,dün dr. a gittim,kendi dr.um izin verirse 4.ayım bittikten sonra ufak tefek çürüklerim var onları yapabiliriz dedi.Hamilelikte en ufak çürük bile ağrı yapıyor..:(((

Bunlar dışında,cildim çok kurumaya başladı,yüzümde sivilcelenmeler devam ediyor,Ben çatlak kremi kullanmıyorum,aloveralı bebe yağını tüm vucuduma sürüyorum,kurumayıda engelldi,pul dökülüyordu.Saçlarım çok uzuyor kestirmem lazım sıkıldım ...

Kısaca tüm dengem bozuldu benim son 1 aydır,ama bu süreç geçicek,o yüzden sızlanmıyorum....

Hepiniz iyi olsun,sağlıklı olsun,sağlıklı evlatlanız olsun..Allah hepimizin yardımcı olsun :)))

Canım ben de meyve olayını abarttım hatta neredeyse yemek yerine bile meyve yemeye başlayacağım, bir gün elmaya takıyorum 1 kilo elma yiyorum bir gün ayva krizim tutuyor 1 kilo ayva yiyorum, armut, muz, mandalina derken sırayla gidiyorum böyle. Umarım bir zararı yoktur zaten doğru düzgün yemek yiyemiyorum en azından böyle geçiştiriyorum biraz :)

kızlar benim bugün feci bel ağrım var, belimin kavsinin altına doğru sanki kalça kemiklerim de ağrıyor sabahtan beri devam ediyor, doktor sıkıntım var malum, doktorumu bıraktım yenisine de henüz başlayamadım, o yüzden arayıp soramıyorum, hiç bu durumu yaşayan var mı? endişelenmeye başladım. işyerinde olduğum için yatamıyorum da.

kalsiyum alıyor bbeğin artık senden bu yüzden kasılmalarda oluyor .bende yasıyorum

sabahları uyanamıyorum,şuan kahvaltı yapıyorum ama içimde hiç rahat etmiyo,her akşam sabah erkenden kahvaltımı yapcam diyorum ama yok kalkamıyorum:( öğle yemegini hep es geçiyorum böyle,akşamda ye ye doymuyorum,kendimi alıştırmam lazım sabah erken kalkmaya..

bende aynı sekildeyim yağmur eşim 5 te geliyor ozaman yiyoruz ama arada meyva ve kuru yemiş var erken kahvaltı yapamıyorum.

kızlar benim midem bulanmaya basladı sulu salçalı yemek yiyemiyorum yoktu böyle sorunum heralde 3 ay sonunda baslıyacak benim bulantılar kızlar kilonuzu dengeleme için sabah ve akşam süt içmenizi öneriyorum.ben gün içinde yiyorum ama sabah kalktığımda halen aynı oluyor kilom

bu kaynanalar niye böyle ya,benim kaynanamda teyzem olur kendileri:) şuan sivasta ama gelicek 1 aya kalmaz gelirler,Allahdan kendi evleri var ama aynı apartmandayız,seninki yine yemek yapıyormuş,benim kaynana gezme delisi,akşama kadar gezer gezer,tam yemek saati gelir benim kapıma dayanır,yine öyle yaparsa yandım vallahi :50:

hoppala, hamile halinle gelipte senden yemek sorması çok fazla ama. ben iyice tripe girdim kaynanayla.
geçen hafta sonu bizimki de gezmeden gelmiş, diyoki; naber, ne yaptın yemek?
dedim dalga mı geçiyon ben yemek yapamıyorum tiksiniyorum bilmiyormusun?
Allah'ım ya yapmış olsam utanmadan gelip yiycek bide.

off ben iyice psikopata bağladım.:( ama elimde değil na'pim...

kızlar bana bir akıl verin ne yapcagımı şaşırdım,kaynanam nisan ayında sivasa gidiyor,bu aylarda geliyor burdaki evine,benim doğumda Allah izin verirse nisan sonu mayıs başı görünüyor,biz avrupa yakasındayız,annem anadolu yakasında,doktor seçicem kaynanama söylüyoruz bak bu zamanlara geliyor doğum sen burda olcakmısın yanımda,burda olcaksan bu taraftan doktor seçelim diyoruz,bakarız diyor,net birşey demiyor,son zamanlardada tek kalamam,kuzenim karşı apartmanda ama oda fazla evde durmuyor,doğum zamanında tek kalmaktan korkuyorum,annemlerin ordan doktor seçsem son 15 gün kala annemde kalcam,en azından yanımda annem olur,40 günde bakar bana annem,o zamanda bi dünya laf eder kaynanam,napcam ben:50:

202 Tane mayıs hamişi varmış. Heyy MaşAllah. Nüfus patlaması yaşanacak. Ne bereketli ay. Anneler gününe anne olarak girmek süper olucak inşAllah.

hoppala, hamile halinle gelipte senden yemek sorması çok fazla ama. ben iyice tripe girdim kaynanayla.

hepsi aynı cnm,en iyisi hiç sallamıycan:) Allah razı olsun eşimden beni çok korur ailesine karşı laf söylettirmez bana,yoksa halim duman olurdu..

Bizim tüp bebek transfer zamanı kaynanam günde 3 yere misafirliğe gidiyordu, sonra da akşam gelip annemin yaptığı yemeği yiyorlardı kalkıp çay bile almıyor bulaşığa yadım etmiyordu. Sanki benim annem onların özel hizmetçisi gibi oluyordu. Bayramda da bayramlaşmaya geldiler elimden geldiği kadarıyla birşeyler hazırlamaya çalıştım, "Bizim oğlanlar ancak gelinlere bakarlar, biz Allah'a emanetiz" dedi. Soframda karşımda otururken hem de, bu halimle kalkıp yemek yaptığım için kendime acıdım ben de, kıymeti ancak yemek bitene kadar...

kızlar bana bir akıl verin ne yapcagımı şaşırdım,kaynanam nisan ayında sivasa gidiyor,bu aylarda geliyor burdaki evine,benim doğumda Allah izin verirse nisan sonu mayıs başı görünüyor,biz avrupa yakasındayız,annem anadolu yakasında,doktor seçicem kaynanama söylüyoruz bak bu zamanlara geliyor doğum sen burda olcakmısın yanımda,burda olcaksan bu taraftan doktor seçelim diyoruz,bakarız diyor,net birşey demiyor,son zamanlardada tek kalamam,kuzenim karşı apartmanda ama oda fazla evde durmuyor,doğum zamanında tek kalmaktan korkuyorum,annemlerin ordan doktor seçsem son 15 gün kala annemde kalcam,en azından yanımda annem olur,40 günde bakar bana annem,o zamanda bi dünya laf eder kaynanam,napcam ben:50:

Doktor seçimi en önemli konu canım. Son gün doktor değiştiremezsin. Bazı doktorlar son zamanlarda hasta değişikliğinide kabul etmiyolar. Sorun yaşayabilirsin. Kararını ver. Net bişey söylemiyosa yapabileceğin bişey yok. Doktorumu değiştirmeye gidicem sonrasında kabul etmiyolar de, burda olacakmısınız bana kesin bişey söyleyin de. Yine kem küm ederse git bildiğini yap. O bişey der, bu laf eder diye düşünme.

bugün yine baktım 400 gram daha almışım. günde 2,5 lt su tüketiyorum ondan mı acaba. çünkü bukadarı da fazla artık.

az bir şey yiyorum düzenli yiyorum ama kilo alıyorum. tatlı yok çikolata yok.kepek ekmek yiyorum dilim dilim. ama yine de günde 400 gram bu hiç adil değil ya. moralim çok bozuk ve çok korkuyorum. sanırım bi diyetisyene gideceğim

düzenli yemek yiyorsan bence kiloya takılma çünkü vücudun su tutuyor gebelikte:) yani muhtemelen kilo oyüzden artıyordur

Bizim tüp bebek transfer zamanı kaynanam günde 3 yere misafirliğe gidiyordu, sonra da akşam gelip annemin yaptığı yemeği yiyorlardı kalkıp çay bile almıyor bulaşığa yadım etmiyordu. Sanki benim annem onların özel hizmetçisi gibi oluyordu. Bayramda da bayramlaşmaya geldiler elimden geldiği kadarıyla birşeyler hazırlamaya çalıştım, "Bizim oğlanlar ancak gelinlere bakarlar, biz Allah'a emanetiz" dedi. Soframda karşımda otururken hem de, bu halimle kalkıp yemek yaptığım için kendime acıdım ben de, kıymeti ancak yemek bitene kadar...

sheflera başı çektin bak kaynanandan,sırayla dert yancaz şimdi kaynanalardan:9:

ben sol ayağımın üzerine bile basamıyorum okadar acıyor. kalça kemiğim çıktı sanki 3-4 gündür böyleyim. sanırım yatıp dinlenmek gerekiyor. haftaya dr kontrolum ozman soracağım neden olduğunu belki kalsiyum eksikliği falanda olablir

Bence kendini zaten annene göre hazırla.O sıkıntıda seni en iyi anlayabilecek,sana en iyi gelebilecek tek kişi annen olacaktır.Kim ne derse desin bence en azından sonradan dönüp o kadar baktık demeyecek tek kişi anne bence :)
Kayınvalidem çok iyi çok şükür çok destekçi ama o zaman annem benimle olsun isterim:16:

Back
X