• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
selam kızlar ,

bende 12+3 haftalık gebeyim .Dün ikili tarama için gittim ense pilisi 1,4 çıktı.10 gün sonra kan tahlili çıkıcak.Doktorum iyi dedi ense pilisine.Sizlerin ki kaç çıktı acaba ? ayrıca cinsiyeti içinde % 70 erkek dedi.

bende 12+4 haftalık yaptırmıştım 1.1 çıkmıştı...

Rüyamda doğum yapıyordum. Bebeğimi sonradan görüyorum ama yanına gidiyorum erkek bir bebek bana anne diyor. Oğluşunun babası nerde diyor. Ya diyorum nasıl olur daha yeni doğdu konuşuyor böyle gözümün önünde de boyu uzamaya devam ediyor. Hastanede bana nazar boncuklu bir yüzük hediye ediyor falan garipti yahu yeni aklıma geldi :17:

miraclemiracle
cnm akıntın kahveye döndüyse bitiyor demektir
senin ne zamandır ve hangi sıklıkla oluyor kıntıların
benim maalesef 1 aydır pembe akıntım var,düşmesini bekliyoruz,ultrasonda bile bakamıyorum
her gün ağlıyorum
bi de öğretmenim,okulda kanamam olacak diye korku yaşıyorum sürekli:43:

canım ben 20 eylülden beri yatıyorum . ılk kanamam okulda oldu ben de öğretmenim.Şok geçirdim kesin düştü dedim bir de benim ki tüp bebek daha tedirgin oldum.Kanama alanı keseden büyüktü. progestan kapsul 600 den 1200 e cıktı üç gundebır proluton depot ıgne vuruluyorum.kanama alanı kuculdu. benım ılk kanama kan rengıydı sonrakı 12 gun sonra kahverengı ve cok mıktarda. sonrakı ıkı gun sonra kahve.. sonrakı 18 gun sonra kahverengı.. sonrakı gecen hafta pazar en son olanda bu pazartesı gece oldu. malesef hepsi gece oluyor ve acıle kosuyoruz artık acıldekıler benı tanıdı abla gene mı sen:). ben ılk baslarda moral olarak kötuydum.haftada bır psıkolojık destek alıyorum drumu degıstım moral veren ve gercek bılgı acıklama yapan dra gıdıyorum. asla umudunu kaybetme ve okula gıtmeyı bırak rapor al. ben ılk zamanlarda sadece tuvalete gıttım. bol ıstıharet gereklı.40gunluk raporum bıtecek ama heyet raporu alacagım rıske atamam.. bu kanama lekelenme normal hamılelerde de olurmuş. benı o kadar korkuttularkı rısklı gebelık uzmanına gıdıyorum ama dr güldu bu lekelenme akıntı herkeste olabılıyor dedı. Ama gene de tedırgınlıgım gıtmıyor.dogunca rahat edecegım. ağlama canım ama agladıkca bebegı alta ıtıyorsun ve stres hormonu bebegı olumsuz etkılıyor bebegın dogacak ..Bu aşama da en önemlı şey bebek sağlıklıysa zatenn doğarmış saglıksızsa kendını atarmış... Bol Bol dua et benı cok rahatlatıyor dua... ıyı bır dr bul ve hep olumlu dusun. Allah yardımcımız olsun

arkadaşlar bir sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. demir ilacını nasıl ve ne zaman alıyosunuz kimi doktor sabah aç karnına yemekten bir saat önce, kimisi yemekten bir saat sonra tok karnına diyomuş acaba kişiden kişiye gebelik durumuna göre mi değişiyo hatta burda mı yazmıştı bir arkadaş aklımda kalmış demir ilacının emilimi çok zor gerçekleşiyor diye sabah aç karnına limonlu suyla alınması iyiymiş sizin fikriniz nedir.

banada günde 2 kere yemeklerden 2 saat sonra alcaksın dedi doktor...

Bende zorlanıyorum,öyle çok şikayetimde olmadı hiç daha da meraklandırıyor bu durum.Her seferinde randevuları öne cekiyorum :1:

Gözünüzaydıın :46: Kızlar çoğalmaya başladı,bende çok merak ediyorum:52:

çok teşekkür ederim canım... sanırım bu sene kız bebek dha çok:52: sen nezamn öğrencksn cinsiyeti

Ay ne güzel kızınız olacak :) erkekler ağırlıktaydı ben de merak ediyorum herkesin erkek olunca bende kendimi erkeğe hazırladım bakalım doktorumuz haftaya cuma söyleyecek :)
bende kendimi erkeğe hazırlamştım cnm :1: doktorum kız dıyınce ınanamadım. ilk bebeğim ama kız olsun istıyodum hep. allah gönlümüze göre versin:nazar: merakla haberını beklıyorum cnm

Süper yaa ben de hep kız hissediyordum sonra 10. Haftada kığır kıpır olduğunu görünce bu erkek heralde dedim bi de kalp sesini dinledim o da öyle hissettirdi bi de yüm hamile arkadaşlarım erkek bebek beklio burdaki arkadaşlar da öyle :)) çok merak ediyorum ben de

gönlünden geçen kızmı erkekmi canım:)) tabi sağlıklı olmaları herşeyden dha önemli.. allahım gönlümüze göre versin:nazar:

gözün aydın cnm,darısıda bizlerin başına,bende 12 kasımda gitcem,yanlışlık olsun istemiyorum,inş ögrenirim o zaman..

çok teşekkür ederim cnım.. darısı sizlerin başına gerçketn..inş öğrenirsin de bizlerlede bu mutlu haberi paylaşırsn.. :nazar:

canım ben 20 eylülden beri yatıyorum . ılk kanamam okulda oldu ben de öğretmenim.Şok geçirdim kesin düştü dedim bir de benim ki tüp bebek daha tedirgin oldum.Kanama alanı keseden büyüktü. progestan kapsul 600 den 1200 e cıktı üç gundebır proluton depot ıgne vuruluyorum.kanama alanı kuculdu. benım ılk kanama kan rengıydı sonrakı 12 gun sonra kahverengı ve cok mıktarda. sonrakı ıkı gun sonra kahve.. sonrakı 18 gun sonra kahverengı.. sonrakı gecen hafta pazar en son olanda bu pazartesı gece oldu. malesef hepsi gece oluyor ve acıle kosuyoruz artık acıldekıler benı tanıdı abla gene mı sen:). ben ılk baslarda moral olarak kötuydum.haftada bır psıkolojık destek alıyorum drumu degıstım moral veren ve gercek bılgı acıklama yapan dra gıdıyorum. asla umudunu kaybetme ve okula gıtmeyı bırak rapor al. ben ılk zamanlarda sadece tuvalete gıttım. bol ıstıharet gereklı.40gunluk raporum bıtecek ama heyet raporu alacagım rıske atamam.. bu kanama lekelenme normal hamılelerde de olurmuş. benı o kadar korkuttularkı rısklı gebelık uzmanına gıdıyorum ama dr güldu bu lekelenme akıntı herkeste olabılıyor dedı. Ama gene de tedırgınlıgım gıtmıyor.dogunca rahat edecegım. ağlama canım ama agladıkca bebegı alta ıtıyorsun ve stres hormonu bebegı olumsuz etkılıyor bebegın dogacak ..Bu aşama da en önemlı şey bebek sağlıklıysa zatenn doğarmış saglıksızsa kendını atarmış... Bol Bol dua et benı cok rahatlatıyor dua... ıyı bır dr bul ve hep olumlu dusun. Allah yardımcımız olsun

saol arkadaşım cevapladığın için
benim maalesef hiç kahveye dönmedi,kahverengi bittiğini gösteriyormuş diyorlar
pembe geliyor benim ki
ve aralıklarla geliyor 2,3 güne bir sonra kesiliyor 3 hafta sonra tekrar başladı
tam da adet döngüme denk gelen günlerde,ben ona bağlamıştım m alakası yok dedi drlar
doğunun bi ilçesindeyim ve ben söylersem iğne vuruyorar,pek ilgilenmiyorlar,zaten o kadar çok hamile var ki,onara da bir şey diyemiyorum,il merkezi 1 saat uzakıkta,yolculuk zararlı olur diye cesaret edemiyorum
bi de ben 5,5 rapor hakkımı kullandım,müdür patlamış sonunda eşime gidin heyet raporu alın demiş
heyet içinde hastanede 3 kdn doğumcu çalışması lazımmış,burda o da yok
nne yapacağımızı şaşırdık
hadi alaım desek 40 günlük heyette bitince ne yapacağız

meryemcim merhaba, lise yıllarımda uzun dönem kansızlık çektim ve yaklaşık 3 yıl tedavi gördüm. bebiş için kan testlerimi yaptırdığımda demirim 27 çıktı alt sınır 60 dı. hemen demir takviyesine başladık yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. bu konuda neredeyse tez yazabilirim. ama doktorların söylediklerini paylaşmak istiyorum. sabah aç karnına almak gerekiyor 1-1,5 saat sonra yemek yemek gerekiyor. çünkü mide boşken ilacın emilimi çok daha kolay oluyor. süt emilimi azaltıyor çay demirin fonksiyonunu yok ediyor. hatta sütle içilen demir ilacı olduğu gibi dışkıyla atılıyor. demir takviyesi muhakkak almak lazım gün içerisinde yediğimiz bir çok şeyde demir var ama o normal ve değerleri iyi bir insanın ihtiyacını karşılıyor. bir kamyon ıspanakta bir kutu demir hapı kadar demir var o yüzden pekmezmiş, dalakmış vs vs miş bizim için yeterli deil. portakal suyuyla içmek çözümlenmesini kolaylaştırıyor. ve mutlaka bol su ile alınmalıki anca erisin.

çok teşekkürler canım ya bu konuda o kadar fazla şey duydum ki aklım karışmıştı şimdi biraz fikir sahibi oldum en azından. bana da doktor ilk test sonucunda demir depoların nerdeyse boş demişti üç ay bitmeden ilaca başladık şimdi son sonuçlara göre daha iyi ama yine de bir sormak istemiştim.

Benimde sağ tarafımda oluyor. Belimden kalçama ve sağ bacağıma bir ağrı giriyor sürekli. Bazen çok ağrıyor seke seke yürüyorum. Cumartesi gidince doktoruma sorucam. Ama benimki yeni değil. Hamileliğimin başından beri var bu ağrılar.

evet canım bende çok yaşıyorum o durumu ayağımı yere basamıyorum bile. yarın dr a gitcem ikili test için aklıma gelirse inşallah sormayı düşünüyorum:)

kızlar doktorlarınızın görüşlerini paylaşmayı unutmayın

beni de dr 12+3te çağırmıştı 2li için ama ben 13 te veya 13+3te gitmeyi planlıyorum cinsiyet görme ihtimalimiz artsın diye:34:cinsiyetleri öğrenen arkadaşlar kaç haftalıkken öğrendiniz siz?

saol arkadaşım cevapladığın için
benim maalesef hiç kahveye dönmedi,kahverengi bittiğini gösteriyormuş diyorlar
pembe geliyor benim ki
ve aralıklarla geliyor 2,3 güne bir sonra kesiliyor 3 hafta sonra tekrar başladı
tam da adet döngüme denk gelen günlerde,ben ona bağlamıştım m alakası yok dedi drlar
doğunun bi ilçesindeyim ve ben söylersem iğne vuruyorar,pek ilgilenmiyorlar,zaten o kadar çok hamile var ki,onara da bir şey diyemiyorum,il merkezi 1 saat uzakıkta,yolculuk zararlı olur diye cesaret edemiyorum
bi de ben 5,5 rapor hakkımı kullandım,müdür patlamış sonunda eşime gidin heyet raporu alın demiş
heyet içinde hastanede 3 kdn doğumcu çalışması lazımmış,burda o da yok
nne yapacağımızı şaşırdık
hadi alaım desek 40 günlük heyette bitince ne yapacağız

asla korkma kan kırmızı kan rengı ve pelte seklındeyse kork dedı tum drlar. Adetle alakası yok yok o ılk ayda olurmuş vucut adettarıhıne alışkınmış.Canım sen druna proluton depotu recete olarak yazdır nereye gıtsen onu yapmak zorunda elınde receten var. bana da recetesız yapmıyorlar.Hakkını ara nasıl ılgılenmıyorlar. o zaman de bana progestan kapsul yaz 200 luk. proluton depot yaz de. Bıraz sert cık hatta bu cocouk duserse sıkayet etcem de bak nasıl bakıyorlar. Benım bır dr hep kanamam olunca benı bıraktı bebege bırsey olsa ben hukukı sorumluluk alamamam dedı.. ben de baska dra basladım..Dusun drum hala progestan kapsulu ve ıgneye devam edıyor ne olur ne olmaz dıye.. Bana ılaçdayanmıyor bu ılaçları aıle hekımı yazıyor cnm. hatta benım aıle hekımım ve eczacım arkadaslarına tad--nıdıklarınada yazalım boşuna cebınden alma dedı ben de öyle yapıyorum. mudurun de abartmıs sanırım sen daha yenı öğretmensın bızım 40 gun rapor hakıımız var 2014 de yenı 40 gun baslayacak bu senın yasal hakkın al raporunu bes beş bırsey dıyemez dr verdıkten sonra o bırsy dıyemez. benım muduurm allah razı olsun bes bes al sora bıtınce heyet al.2014 te de yenı 40 gununu alırsın dedı. heyet raporunu memlketınden de alabılırsın. buyuk sehırlerde özel hastaneler parayala bıle verıyor. bızım okuldakıler cocuk dogurduktan sonra sapasaglam kadınlar heyet raouru alıyor.. ama ne olur kanaman devam edıyorsa okula gıtme cnm bebegımız herseyden okuldan öğrencıden dersten önemlı. mudurun sorun cıkarırsada önce ılçeye sonra ıle şıkayet et. hakkını aramayana bu ulkede bırsey yok

miracle
cnm ben bilmiyordum,gerçekten 2014 te tekrar 40 günlük rapor hakkımız var mı,çok saol cnm haber verdiğin için
cnm burada da iki dr var,galiba kanamam olduğu için pek ilgilenmiyorlar,gitsin başka yere der gibiler
birisini o yüzden bıraktım,şimdi diğeri de aynı davranıyor
tek çarem kaldı,o da dayanabilirsem il merkezine gidip iyi bir dra görünmek
cnm öyle bie şey ki 13 haftalık oldu,folik asite devam ediyorum,kan takviyesi vermiyor,mide bulantım var diyorum bir şey yazmıyor,kısacası ilgilenmek istemiyor
hayırlısı inşallah,Allah yardımcımız olsun

kızlar doktorlarınızın görüşlerini paylaşmayı unutmayın

beni de dr 12+3te çağırmıştı 2li için ama ben 13 te veya 13+3te gitmeyi planlıyorum cinsiyet görme ihtimalimiz artsın diye:34:cinsiyetleri öğrenen arkadaşlar kaç haftalıkken öğrendiniz siz?

ben kısmen de olsa dün doktorum tahmn yürüttü 12+4 haftalıgım bebişimi gördüğümde ben bile inanamadım en son gördüğümde belli olmuyordu ama dün dudaklarına kadar gördüm parmakları ayakları ayy allahım çok güselll bir duygu:49: erkeğe benzetti doktorum bakalım 2 hafta sonra gideceğiz o zaman daha net görünür dedi

sende bi yaramazlık yap annesi özele gidiyosan ona 1 ayda git aradada devlet hastanesine git böyle merak ettiğinde bazı arkadaşlar vardı 10 gün arayla birbirinden habersiz 2 doktora gittiler hep :9::9::9: sanırım bidaha gebe kalırsam bende öle olurum :))))

15 Gün kontrol sürem var zaten. Gitsem ücret ödemem. Doktorumda niye geldin demez. Ama işte bu ay böyle geçti. Gittiğimde söylicem. 15 Günde gelsem nolur dicem. Bide ben daha önce bi kaç hastane.değiştirdim. memnun kalmadım. Bu doktorumu seviyorum güveniyorum. Başka birine gitmek istemiyorum.

miracle
cnm ben bilmiyordum,gerçekten 2014 te tekrar 40 günlük rapor hakkımız var mı,çok saol cnm haber verdiğin için
cnm burada da iki dr var,galiba kanamam olduğu için pek ilgilenmiyorlar,gitsin başka yere der gibiler
birisini o yüzden bıraktım,şimdi diğeri de aynı davranıyor
tek çarem kaldı,o da dayanabilirsem il merkezine gidip iyi bir dra görünmek
cnm öyle bie şey ki 13 haftalık oldu,folik asite devam ediyorum,kan takviyesi vermiyor,mide bulantım var diyorum bir şey yazmıyor,kısacası ilgilenmek istemiyor
hayırlısı inşallah,Allah yardımcımız olsun

cnm benım benım de 14 oldu ama hala korku devam edıyor. arkadaslarım 9 ay boyunca kanama leke yasayanlar oldu bana hep zıyarete gelıyorlar bır anlatıyolar ıcım rahatlıyıor. 2013 tekı 40 gununu hemen kullanmaya basla.2014 te de 40 gununu bes bes alırsan dogum ıznıne yetısıyorsun.dogum ıznıne 32. haftada cıkıyorsun.zaten bzım dogum guzel zamana gelcek benımkı 2 mayıs. 8 hafta dogum sonrası ıznı karsılıyor. yanı dogum ıznıne kadar raporlarını kullanırsın.İl merkezıne gıt yavas yavas ıyı bır hocaya gorun hatta özelıne gıdersen heyettede yardımcı oluyor.kan degerlerıne baktır pıhtılaşma var mı yok mu bu onemlı kanama alanı nerde ıcte mı dışta mı.folık asıtı bana 12 hafta bıtınce bıraktırdılar elevıte baslattılar onun yerıne. cunku 3 ay folık asıt kullanım yeterşlımış ama druna sor gene de... ha canım benım benım allahtan ılk uc ay bulantım olmadı drum sakın öksurme hapsurma mıden bulanırsa asla öğürüu kusma bu hareketler rahmı ksıyormuş. mıde bulantın varsa hemen ılaç yazayım dedıydı hayır demıstım. sen druna mutlaka bulantı hapı yazdırda kusma... bır de canım bırsey sormak ıstersen bana özelden mesaj at burdakı mutlu hamıle arkadaslarımızı üzmeyelım ve korkutmayalım cunku onların hamılelıklerı rahat gecıyor darısı bızızm basımıza

Back
X