• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Herkese ii aksamlarr herkesler iyidir umarim bugun kontrole gittik minigimi gormeye ve bi mujdeyle ciktik oglusum olucakmis umarim hepimiz icin hayirlisi olur :nazar:

merhaba arkadaşlar.

12+3 olduk. yaklaşık 10 gündür göbeğimin altı ve etrafı ara ara kaşınıyor, anneme sordum, oda karnın büyüyor ondan diyor.

aslında göbeğim falan çıkmadı, hatta 6 kilo verdim şimdiye kadar.

takip ettiğim kadarıyla kimsede göbek çevresinde kaşıntı yok galiba? varmı böyle kaşıntısı olan?

sadece göbek çevrem değil karnımın tamamı ve bel çevremde kaşınıyor canım ama böyle hatır hatır değilde tatlı tatlı

sağlık ya da tıp ile ilgili herhangi bir eğitiminiz var mı bilemiyorum fakat,birbirimize yardımcı olma niyetiyle yanlışa yönlendiriyoruz. kusura bakmayın fakat hastanın o anki klinik durumunu görmeden bu konunun uzman doktoru dahi olsanız,'yanlış ilaç verilmiş' yorumunda bulunamazsınız, doğru değil! bugün bu konuyla ilgili başka bir arkadaşı da haddim olmayarak uyarmak zorunda kaldım. hepinizden ricam yeterli bilginiz olmadan ilaçlar ve uygulanan tedaviler hakkında yorum yapmamanız. okudukça dehşete düşüyorum. iyi niyetle verdiğiniz bir tavsiye, arkadaşımızı yanlış bir uygulamaya yönlendirebilir.

Arkadaşımız doktorun verdiği ilaçları içmememi tercih etmiş yalnız. Minoset ağrı kesici olduğu için gerekli değil dedim. Dikkatli okursan daha iyi anlarsın. Diğer ilaçlar içinde eğer tahlil sonuçlarına bakılarak doktor tarafından verilmişse hepsi gerekli dedim. Evet. Ama doktor tarafından verildiyse dedim zaten.yanlış ilaç verilmiş diye bir yorumda zaten bulunmadım. Şuanda bende önyargınız konusunda dehşete düştüm.

arkadaşlar bana yardım edin lütfen. pazar günü havanın güneşli olması nedeniyle ve de kendimi iyi hissedip cam sildim. o günden beri geçmeyen bi ağrım var. karnımın sağ üst tarafında. hemen kaburgamın orası. yürüyünce, özellikle yemeklerden sonra dahada şiddetleniyo nefes alamıyorum. bugün doktorumu aradım görmeden birşey söyleyemem dedi. inşallh kötü birşey yokyur. böyle bişey yaşayan oldumu hiç.

Aynen benim de canım sol üst karnım ağrıyor. Ben de kapılarımı sildim, nevresim değiştirdim, süpürge yaptım kendimi çok mu zorladım acaba diye düşünüyordum. Benim de çok ağrıyor. Ama benim eşim iş yapmama kızıyor ona da söyleyemedim ben doktoru da arayamadım.

arkadaşım günaydın ,
daha önce migrenim yoktu ama şimdi bir baş ağrısı ki dayanılmaz. Doktorum bana parol bile vermedi de magnezyum efervesan verdi iyi geliyor. bugün de baş ağrısı ile kalktım onu alınca geçti. doktoruna bir sor istersen

Ya bu migren nasıl birşeymiş böyle, eskiden de baş ağrım olurdu ama şimdi migrenle tanıştım. Başladığı zaman da 2 gün filan geçmiyor.İlaç kullanmamak için de çok direndim.
En sonunda doktora gittim, 3 ayrı doktora sordum Parol kullanmamda hiçbir sakınca olmadığını söyledi doktor. Ona rağmen gidip almamıştım ilaç kullanmayacağım diye. Geçen gün de başımın ağrısı mideme vurdu, yemek yiyemedim saatlerce çıkardım durdum. En sonunda eşim nöbetçi eczane bulup gidip Parol aldı geldi. İçince geçiriyor.

kızlar merhaba,
daha doğuma çok var ama doğum yapacağı hastaneye karar verebilen var mı? özelde düşünüyorum ben, ama yenidoğan ünitesi yok şu anda gittiğim hastanenin. fiyatları makul doktorumdan da memnunum. çok kararsızım. siz ne düşünüyorsunuz? yenidoğan ünitesi şart mı yoksa allah korusun olası bir durumda üniversite hastanelerine sevk ediliyor mu? fikirleriniz benim için önemli.:44:

Ben Central Hospitala gidiyorum ve bu hastaneyi seçmemde ki en büyük etken yeni doğan ünitesinin var olması. Zaten kaç kişi ile de görüştüysem doğumla ilgili herkes aynı şeyi söyledi hep.Benim arkadaşımda bu hastanede yaptı doğumunu, doğumdan sonra 1 hafta kaldı hatta bebeği hastanede.

ikili test için aç mı gitmem gerek?
sonuç bir hafta sonra çıkıyormuş gittiğim hastanede acaba sonuç çıkınca mı ultrasona alır?

2li test yaptıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana?

Normal ultrasona girdim ense kalınlığı boy olculdu daha sonra kan ve idrar testi yapıldı canım aynı gun başka bişey yok sabah gel demişlerdi bana bende ac gittim ne olur ne olmaz dedim okadar

Merhaba annişler bende geldimm😁😁sat 19 ağustos kısmetse 26 mayıs benide eklermisiniz ikili testlerimizi yaptık kan verdik yüzde doksan kız haberi aldık 11 aylık bir oğlum var Allah hepimizin tamamına erdirsin inşaalah

Bu arada birseyi sormayi unuttum, bugun doktorum vitamini ve folik asidi kesti yerine kalsiyum ve demir hapi verdi, vitaminini yemeklerden alacaksin bundan sonra dedi. Siz ne kullaniyorsunuz?

Ben sadece decavit demir ilacını kullanıyorum 16 haftadan sonrada Demir ilacı kullanacakmisim

Evimde misafir odası yok. Evin her yerinde eşim oğlum ve ben yaşıyoruz.
Misafir için ayırdığım yemek takımlarım, çakal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da çıkarıyoruz bizimkilerin aynısından.
.Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum ben. Evimi değil beni görmeye geliyor benim sevdiklerim, sevenlerim... Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz.
Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke olmadı yaptığımız faaliyetlerde..Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için.
Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye. Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size bir şey söylüyor" diye..
Evimde mutluluktan daha fazla önemsediğim hiç bir şey yok benim.
Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum.
Hayatıma kattığım insanları da böyle insanlardan seçmeye çalışıyorum..
Ailemin huzuru 3 numaralı komşumun evimle ya da oğlumla ilgili ne düşündüğünden çok daha önemli.
Bu kadar üzüp kasmayın kendinizi insanlar için.
Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin, ev kirlenir, üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.

GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK

Selam kizlar bugun ikili testim vardi.gordum bebisimi cok harikaydi.ense kalinligi iyi cikti.bide burnu pozitif dedi onun ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ama doktor pozitif olmasi iyi dedi.cinsiyetinide goremedik cok hareketliydi durmadi bi turlu.artik bi dahaki sefere.yarinda kan sonuclarimi alicam insallah

canım ya inş geçer bi sorun çıkmaz stres yapma bence.

İnşallah canım. Geçmesi tek temennim. Sağolasın.

Allah yardımcın olsun.Dinlen bol bol dua et.Üzülme demek çok saçma biliyorum ama üzülüp daha da sıkıntılı bir hale dönüşmesin durum.Dualarımdasın.

Amin canım. Allah razı olsun.

Geçmiş olsun canım umarım bir sorun çıkmaz.

Sağolasın tatlım. Umarım düzelir.

Simdi nasılsın kaseker? Umarım çalışmıyorsundur ya da raporlusundur? Allah seni ve yavrunu korusun. Hep iyi şeyler düşün, yat dinlen. Komik filmler izle, güzel şeyler oku. Moralini bozma, dualarım seninle.

Teşekkür ederim canım daha iyiyim. Allah razı olsun.

Can'ın çok geçmiş olsun bol bol dinlen Meryem duası ve ayetel kürsüyü oku senin için okusunlar dualarımız seninle

Sağolasın canım. Elimden geldiğince okuyorum. babasınada okutuyorum.

çok geçmiş olsun bol bol dinlen zaten doktorun gerekli ilaçları vermiştir.moralinide bozma bebeğinde hisseder sonra

Çok sağolasın canım. Buna dair bi ilaç yok maalesef yasaklar var sadece uyuyorum bende onlara.

tatlım üzme kendini yorulma dinlen dikkat et yapabileceğin başka bir şey de yok...hiçbir şey olmaz bebeğine Allah ın izniyle

Teşekkür ederim canım üzmemeye dikkat ediyorum bende.

Son düzenleme:
İnşallah canım. Geçmesi tek temennim. Sağolasın.

Amin canım. Allah razı olsun.

Sağolasın tatlım. Umarım düzelir.

Teşekkür ederim canım daha iyiyim. Allah razı olsun.

Sağolasın canım. Elimden geldiğince okuyorum. babasınada okutuyorum.

Çok sağolasın canım. Buna dair bi ilaç yok maalesef yasaklar var sadece uyuyorum bende onlara.

Teşekkür ederim canım üzmemeye dikkat ediyorum bende.

canım çok geçmiş olsun.bnımde hamileliğim baya zorlu geçiyo.dua etmektn başka çaremiz yok.bnımde dualarım senınle. rabbım bebişlerimizi bize bağışlasın..

kızlar selam,

ben pek iyi degilim iki gündür. dr muayenesinde plasentanın asağıda oldugunu söylediler. kanaman olursa korkma, cinsel ilişkiye girmeyin falan dedi dr. bu ilk bebegim ve ben cok korkuyorum. netten arastırdım, 24. haftaya kadar yukarı çıkma şansı varmış, umarım öyle olur. dr kanaman olursa kıpırdamadan yatacaksın dedi ama ben o kadar korktum ki kanamayı beklemeden işte de evde de sürekli dinlenme moduna geçtim bile. moralimi bozmamam lazım biliyorum ama elimde değil, yalnız kaldıgımda aglayıp duruyorum. benzer durum yaşayan var mı aranızda, ya da konuyla ilgili bilgisi olan?

Canım aynı durumu bende dün öğrendim. Biraz araştırınca da dünyalar başıma yıkıldı ilk başta ama şu an iyiyim. Erken doğum riski var, annenin kan kaybından ölüm riski var. Tam teşekküllü kan bankası ve yenidoğan ünitesi olan bir hastanede doğum yapmamız gerekiyor böyle devam ederse. Evet yukarı çıkma şansı var hatta 38. haftaya kadarda bekliyorlarmış bunun için. Benim kanamam oldu öyle öğrendim. Düşük riskim vardı yine ondan diye düşünürken bu sefer başka bir şey çıktı ortaya.

Dün bende çok kötüydüm ama güçlü olmam lazım düşük tehdidi var dediler 2 ay elimden geleni yaptım, bebeğim tutundu düşmedi. Daha onu doğmadan güçlü olması için zorladık. Şimdi sıra bende. Bende güçlü olacağım gereken buysa. Dün öğrendiğim andan beri yatıyorum. Yatarak düzelecekse yatıcam. Sürekli dualar okuyorum. Yapmam gereken ne varsa yapıyorum. Yemem gereken ne varsa yiyip içiyorum. Ben elimden geleni yapıyorum tevekkül Allah'tan. Sende güçlü ol emi.

cinsiyetleri belli olan arkadaşlar hayırlı olsun maşallah size :nazar:
bizim burda (almanya) 18-20 haftalar arasında anca söylüyorlar cinsiyeti bizim daha çok var yani :47:
gerçi ben yine erkek hissediyorum ama bakalım hayırlısı :emir_bebek:

arkadaşlar bana yardım edin lütfen. pazar günü havanın güneşli olması nedeniyle ve de kendimi iyi hissedip cam sildim. o günden beri geçmeyen bi ağrım var. karnımın sağ üst tarafında. hemen kaburgamın orası. yürüyünce, özellikle yemeklerden sonra dahada şiddetleniyo nefes alamıyorum. bugün doktorumu aradım görmeden birşey söyleyemem dedi. inşallh kötü birşey yokyur. böyle bişey yaşayan oldumu hiç.

canım çok geçmiş olsun, doktoruna göründün mü ondan sonra ?
bir baksa sende rahat edersin hem.
bende gün içerisinde çok yoruluyorum oğlum daha ufak olduğu için, akşamları bendede ağrı oluyor yorgunluktan,
fırsat buldukca dinlenip uzanman gerek

herkese iyi geceler arkadaşlar... ben gebeiğin ilk haftalaında hiç şikayetim yoktu , ancak son 2 haftadır öürmer, mideden su çıkma gibi duruma yaşıodum ... ama bgn daha ilk kez -ki inşallaah son olur- 12+6 da kahvaltıdan sonra kustum ya , neden böle oldum var mı benm gibi olan?

Canım aynı durumu bende dün öğrendim. Biraz araştırınca da dünyalar başıma yıkıldı ilk başta ama şu an iyiyim. Erken doğum riski var, annenin kan kaybından ölüm riski var. Tam teşekküllü kan bankası ve yenidoğan ünitesi olan bir hastanede doğum yapmamız gerekiyor böyle devam ederse. Evet yukarı çıkma şansı var hatta 38. haftaya kadarda bekliyorlarmış bunun için. Benim kanamam oldu öyle öğrendim. Düşük riskim vardı yine ondan diye düşünürken bu sefer başka bir şey çıktı ortaya.

Dün bende çok kötüydüm ama güçlü olmam lazım düşük tehdidi var dediler 2 ay elimden geleni yaptım, bebeğim tutundu düşmedi. Daha onu doğmadan güçlü olması için zorladık. Şimdi sıra bende. Bende güçlü olacağım gereken buysa. Dün öğrendiğim andan beri yatıyorum. Yatarak düzelecekse yatıcam. Sürekli dualar okuyorum. Yapmam gereken ne varsa yapıyorum. Yemem gereken ne varsa yiyip içiyorum. Ben elimden geleni yapıyorum tevekkül Allah'tan. Sende güçlü ol emi.

Öncelikle ikinize de çok çok geçmiş olsun, umarım bu zor günleri en hayırlı şekilde atlatırsınız. Benim bir sorum olacak bu durumu son muaynelerinizde mi öğrendiniz, yani yaklaşık hangi haftalarda farkediyorlar plesantanın aşağıda olma durumunu?

İş görüşmenin iyi geçmesine sevindin canim .Bu arada mothercare indirimi bende bilmiyordum süpersinnnn :)
ben mothercare diye birey bile bilmiyordum netten baktım da bulamadım mağazaları yurt dışında mı var acaba İstanbul da nerelerde var
Canım ben Kırşehir'de oturuyorum. Edebiyat mezunuyum. Evet canım pazar günü sınav Allah herkesin yardımcısı olsun.
ayyy meslektaş budum kendime ben de edebiyatçıyım canım İstanbul'dayım yalnız Allah hepimizin yardımcısı olsun sınavda
ikili test için aç mı gitmem gerek?
sonuç bir hafta sonra çıkıyormuş gittiğim hastanede acaba sonuç çıkınca mı ultrasona alır?

2li test yaptıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana?
canım ben aç gittim bu sabahın körüydü ama aç gitmene gerek yok,ayrıca kan verdiğin günkü ölçümlerle kombinleniyor sonuçlar
sadece göbek çevrem değil karnımın tamamı ve bel çevremde kaşınıyor canım ama böyle hatır hatır değilde tatlı tatlı
böle sabah ve geceleri nasıl kaşınıyorum anlatamam göbek gerildikçe ne yapıcaz bilmem

kızlar bugün 2li testimiz vardı kan sonuçları birkaç gün sonra çıkacak ama ultrason gayet iyiydi 0.12 çıktı ense baş-popo da 7,29 mm idi 12+5 olmamıza rağmen 5 gün ilerde görünüyor gelişim halbuki geç döllenme değil ve bu zamana kadar hep uyumluydu sata....burdu gayet sivri idi:1:kime benziyor sivri sivri anlamadım,dudakları böle öne doğru kurum kurum kuruluyordu:9:sabah aç olmama rağmen kıpır kıpırdı hoplayıp zıpladı hep parmaklarını bile gördüm çok güzeldi harikaydı :16:her yerini gösterdi dr ama cinsiyet söylemedi 16. haftayı bekleyeceğiz dedi halbuki bacak arasına da baktı ama bir şey yoktu ben de kız olabilir diye düşündüm yalnız gelişimin önde olması kafama takıldı böyle olunca erken doğum mu oluyor arkadalar bilen var mı

Evimde misafir odası yok. Evin her yerinde eşim oğlum ve ben yaşıyoruz.
Misafir için ayırdığım yemek takımlarım, çakal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da çıkarıyoruz bizimkilerin aynısından.
.Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum ben. Evimi değil beni görmeye geliyor benim sevdiklerim, sevenlerim... Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz.
Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke olmadı yaptığımız faaliyetlerde..Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için.
Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye. Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size bir şey söylüyor" diye..
Evimde mutluluktan daha fazla önemsediğim hiç bir şey yok benim.
Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum.
Hayatıma kattığım insanları da böyle insanlardan seçmeye çalışıyorum..
Ailemin huzuru 3 numaralı komşumun evimle ya da oğlumla ilgili ne düşündüğünden çok daha önemli.
Bu kadar üzüp kasmayın kendinizi insanlar için.
Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin, ev kirlenir, üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.

GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK

Nekadar güzel yazmışsınız ve ne güzel düşünüyorsun pozitif bir insansın anlaşılan özendim valla inş bende böyle bir anne olabilirim dedim içimden

Back
X