• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar gebelik pantolonu veya taytı alışverişi yapanlar oldumu? benim göbek çıktı baya.
pantolonlar sıkıyor, burada bazı arkadaşlar pantolon aldığını yazmışlardı ama galiba en küçük beden bile olmayabiliyormuş. şimdilik tayt falanmı baksam diyorum?

Canım ben bir aydır falan hamile pantolonu giyiyorum :))) karnım büyüdüğünden değilde normal düşük bel giderdim bebekte altta olduğu icin tedirgin oldum hem ağrıdı hemde bebeği sıkmayayım dedim hamile pantolonları ayarlanabilir olduğu icin bellini sıkıyorum suan yavas yavas karın büyüdükce acıcam :)

Hepinize cok cok teşekkür ederim. Allah dusmanima vermesin. Psikojik ve bedensel yönden cok zor biseymis.. hala inanmak istemiyorum. Allah hayirlisini gostersin. Rabbim herkesin evladini bagislasin. Saglikla kucaklarina almayi nasip etsin.
geçmiş olsun arkadaşım,peki nedenini söyledimi doktor,araştırcaklarmı?

Allah gönlüne göre versin inşallah... bende kontrole gittiğimde 3'lü tarama yapılacak. ilk hamişliğimden hiç hatırlamıyorum nasıl yapıyolardı sadece kan mı alıyolar?

sadece kan alıyorlar canım birda yaşını ve sigara içip içmediğini soruyor o kadar ben devlette yaptırdım 2 hafta sonra çıkacakmış sonuç aslında ben yaptırmak istemedim doktorum olsun bakalım dedi

Günaydın..

Clickk çok üzüldüm,inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın..

Aybah dr.a gidicektin seni merak ediyorum..
Melisanurum cinsiyet belli oldumu,ben göremedim..

Herkes iyidir inşallah..

Biz iyiyiz,cuma günü dr.a gidicez..Cinsiyeti çok merak ediyoruz,zaman geçmiyor..

Pantolonlarım önden sıkıyor,o yüzden tayt giyiyorum çok rahat oluyor..Hamile pantolonları bana olmuyor..Belki daha sonraki aylarda olabilir..

Bizden bu kadar...

cnm kesinlikle gitme çok çıkarcı bir hastane,şimdi minikbadem kullanıcısından yaptıgım alıntıyı oku lütfen,gitmek zorundada kalırsan hatice hanıma git bence...

selam arkadaşlar!
ben kadınlar kulübünü uzun zamandır takip ediyor gebelikle ilgili tecrübelerinizi okumak gerçekten hem keyifli hem de bilgilendirici.şuan yaklaşık 15 haftalık hamileyim bir konuya değinmek için yazıyorum.
bunca zamana kadar bende gültepe avicenna hastanesine leyla hanıma gidiyordum civarda hem bilindik hastane hemde yakın diye.20 şubat günü mutat kontrolüm vardı ilk kez eşimde muayenehaneye girdi.çok kısa muayene ediyor ağzından kerpetenle laf alınıyor.bizim ilk heyecanımız ne soracağımızı dahi bilmiyoruz doktor hanımdan aynı heyecanı duymasını beklemiyorum ama en azından bebeğimin boyutlarının normal olduğunu söyleyebilir değil mi?eşim dışarda beklediğinden beni hep içerde uzun kalıyor sanıyordu ta ki o güne kadar ama kendide şaşırdı.yine de bişey demedik.aradan 10 gün geçti 10.gün eşim tekrar kontrole gidelim ben doktordan normal bişey duymadım dedi.o gün çarşambaydı nasip olsaydı sonraki pazartesi umreye gidecektik.karnımda gaz sancısı gibi bişey vardı kontrol hakkımız var diye gittik.şikayetimin bebekle alakalı olmadığı için bişey yok dedi biz en azından ultrasonla muayene etmesini bekledik hatta söyledik.bi hafta önce gördüm bi dahaki gelişinizde bakarım deyince eşim hakkımız değil mi dedi her gelene ultrasonla bakarsam önünü ardını alamam dedi doktor.çok ukalaca konuştu bize bebek hakkında bişey söylemiyorsunuz dedik söyledim duymamışınızdır dedi nasıl duymadıysak anlamıyorum.o zaman şimdi söylüyorum duyun dedi hemde sadece suratıma bakarak son teknoloji bu galiba.oradan ayrılırken ne gergin olsakta kavgaya başvurmadık.artık gitmeyiz o hastaneye dedik.
ertesi gün çok ağır bi kanamam oldu anlatamam o korkumu o kan kaybını etrafımdakilerde ona keza öyle.
evde tektim korkudan doktoru aradım zar zor yardımcısı çıktı adımı soyadımı dün geldiğimi kanamam çok fazla doktoru verin dedim cevabı hastayla meşgul dedi.ben ne isem orada o kadar telefonda bağıra çağıra ağlamama rağmen bekletti ne yapacağımı bilmiyordumki yatayım mı ne yapayım doktor buraya gelsin demiş sağolsun.eşimi aradım işi yakın olduğundan apar topar kayınvalidemler falan hastaneye kaldırdılar bebeğimin yaşadığını öğrenmek ne demek anne olanlar anlar bu durumu yaşayanlar anlar hani çok sevdiğiniz birinin vefat haberini duyup bi de capcanlı karşınızda görürsünüz ya işte onun gibi bişey!
demem o ki ne hastaneyi ne doktoru karalamak niyetim...
her şey Rabbimden umre için her şey hazırdı o pazartesi o mübarek beldelerde olacaktık her şey nasip kendimi düşünüyor olsaydım giderdim ama bebeğim için ayağa bile kalkmamam gerekiyordu.geçtiğimiz perşembe yaşadım bu olayı eğer önceki gün leyla (özkabakçı) hanım işin inat ve maddiyat boyutunu düşünmeyim 2-3 dakikasını ayırsaydı belki fark edebilecekti.üzüldüğüm asıl konu nedir biliyor musunuz?ben o halimle ilk doktor hanımı aradım adımı dahi verdim onlarda iletişim bilgilerimde var.ona rağmen geri dönmediler.aradan bikaç gün geçince aradım yardımcısı çıktı kendisi ameliyatta olmasaydı görüşecektim.neden bu kadar ihmalkar olduklarını sordum buraya gelin demiştik diyor!
peki ben evde tek olsam kan kaybından Allah muhafaza bebeğime bana bişey olsa vicdanınız rahat edecek miydi?
olanla ölenin önüne geçilmez amenna ama olmadan ben uyarıyorum leyla hanımın yaptığı ne doktor ahlakına ne insanlığa ne de müslümanlığa sığar.
belki memnun olanlarınız vardır buraya yazmadan önce resmi mercilere de şikayetimizi belirttik ben kimsenin bir daha böyle bişey yaşamaması için başımdan geçeni yazıyorum.Rabbim şahidimdir yalan yanlış ya da abartma yoktur...
Rabbim evlat özlemi çekenleri hayırlısıyla evlat nasip etsin,evlat bekleyenlere hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin.anne olmadan anneleri anlamak böyle birşey galiba.

selametle...

Evet okumuştum bunuda canım işte çok memnun kalanda var memnun olmayanda. Para veriyoruz ve rezil oluyoruz. Devlet hastaneleri İstanbul'da kim bilir nasıldır onlarada güvenemiyorum. Şuan her yeri araştırıyorum. Maddi olarakta düşünmek zorundayım ister istemez. İnşallah gideceğin doktorda sorun yaşamazsın sende. bende İstanbul'a gelene kadar iyi birilerini bulabilirim belki :)

merhaba,ne güzel şanslısın ben özele gittigim halde 10 dk bile bakmıyorlar deliriyorum,dogru düzgün doktor bulamadım ya off,tam buldum derken hayal kırıklıgı oluyor,maalesef özel hastaneler soyguncu resmen,12 kasımda muayeneye gittim gültepe avıcenna hastanesine,doktor çok iyi ilgilendi begenmiştim tamam doktorumu buldum artık diyordumki bugün yanıldıgımı anladım,arada sırada sag tarafımda sancı oluyor tedirgin oldum,10 günlük kontrol süremden yararlanmak için hastaneye gittim ama,doktorla bile görüştürmediler ilk başta kontrol oldugu için,yanındaki asistanı kapıyı açıp neyin var diye sordu,sancım oluyo dedim,kanaman varmı dedi,yok dedim,içeriye girdi,tahlil kagıdı getirdi idrar tahlili bunu yaptır gel dedi,neyse yaptırdım,sonucu göstercem,yine içeriye alınmadım,asistan dışardan aldı doktora gösterdi,sonuç iyiydi bakmıştım zaten,sonuç iyi çıkınca beni içeriye almak zorunda kaldılar,sancım var diyorum kadına,ultrasondan bi bakalım içim rahatlasın bari diyorum,daha 1 hafta oldu bakalı baksam nolcakki aynıdır dedi,12 kasımda gittigimde 1 ay sonra gel demişti,bugünde diyorki bu ay sonu gel o zaman bakarım,muayene ücreti verseydim bayılarak bakardı,ne kadar fırsatçılar Allahım özel hastanelerden bıktım artık,kızlar avrupa yakasında önerebilceginiz hastaneler varmı leventte oturuyorum,çok uzak olmasın yeter,2 hafta sonrada haliç hospıtale gitcem,çogu kişi orayı önerdi,bide oraya gidim bakalım,k.bakmayın uzun oldu bayagı,içimi döktüm:(

Yaqmurdamlası bende leventte oturuyorum ve Gültepe Avicenna ya gidiyorum.
Alparsalan bey doktorum ve çok memnunum, muayene saatleri de bana çok uyuyor çarşamba ve cumartesi pazar nöbetçi iş yerinden izin almama gerek kalmıyor
sen anladığım kadarıyla Hatice hanım a gidiyorsun
doktorlar 1 hafta aralıkla ultrasonda bebeğe bakmaya sıcak bakmıyorlar sonuçta radyasyon yayıyor o alet ve fazlası bebeğe zararlı.
senin yaşadığın da bundan kaynaklanıyor sanırım
tabi biz anne adayları olarak çok heyecanlı ve ürkeğiz
muayene günlerini iple çekiyoruz bize bıraksalar her gün gideriz bebişleri görmeye:)
umarım aradığın doktoru bulmuşsundur:)

cumartesi birde oraya gideyim bakıyım ne diyecekler..ben işyerinden izin alamıyorum laf yapıyorlar :(

Çalışmanda çok kötü. :( Ben işi falan bıraktım ilk kanamadan sonra hastanede falan yatırdılar zaten eşimde göndermedi bir daha. Şimdi maddi olarak zorlanıyoruz tabi daha doğum falan var inşallah ama O'na bir şey olmasından da çok korkuyorum. İnşallah cumartesi herşey yolunda gider ve sende rahatlarsın.

cnm bu olayı ben yaşamadım minikbadem kullanıcından alıntı yaptım,bende bu doktora gidiyordum dün tatsız bir olay yaşadım kendisiyle,aynı şekilde kontrol süremden yararlanmak için gitmiştim,tabiki bakmadı hanımefendi,bugün başka doktora gitcem...

Sonradan farkettim, size de geçmiş olsun. Burada anlatılanlardan sonra ben de antipati oluştu kadın doğumculara karşı:(
38. Haftada kalbi duran bebek ve annesi için hungur hungur aglayan, gece uykuları kacan, yurtdısı tatilindeyken bile destek için hastaneye nişanlısını (o da doktor) yanıma gönderen, orada bile 7/24 ulaşabildiğim doktoruma bir kere daha dua ettim, tüm bu duyduklarımdan sonra.

Merhaba arkadaslar bugun ikili test icin usg bakildi ortalama 1 saat surdu arkasindan kan alindi sonuc pazartesi gunu cikacakmis dr o zaman degerlendircek. Bende ümraniye erdem hastnesine gidiyordum birde sigortamiz yok bizim ucretli hastayiz son bikac gidisimde memnun kalmadim usg falan gercekten kotu ve cok kalabalik ama orda yasemin cakarkement var iyi bir dr yine ona gitmek isterim aslinda ama cok yogun ve hastane kalitesi baya düsmüs bu kontrolumde sancaktepe bölge hastanesine gittim usg leri cok yeni gercekden odr da cok ilgiliydi hic bir arkadasim tavsiye etmedi orayi ama ben cok memnun kaldim hatta muayene ucretide cok uygun geldi tekrar ayni dr gidicem kismetse...

Ayrica usg dr cinsiyeti söylemedi kendi dr um pzt si bakicak saglikli olsunda kiz erkek fark etmez artik....

bende bundan önceki gebeliğimde erdeme gidiyordum. ama maalesef düşükle sonuçlandı erdeme gitmemdeki neden yasemin doktoru bi arkadaşım tavsiye etmiş olmasaydı ama dediğin gibi o kadar younki 4 defa muayneye gitmeme rağmen kendisiyle bi kez karşılaştık ve herdefasında farklı doktora göründüm ona derdini anlat bidaha diğerine anlat çok sıkıcıydı. muayne ücreti 50 tl ona o parayı verene kadar medicanaya git bence zehraya gidiyorum çok memnunum. medicananın erdeme göre cihazları çok daha yeni

herkeze iyi günler tam 8 gündür ne gece ne gündüz dinmek bilmeyen bi baş ağrısı tuttu neyapsam geçmiyor ağrıkesici bile fayda etmiyor perşembe günü ükontrolüm var benimle aynı durumu yaşayan yada sebebini bilen varmı

Çalışmanda çok kötü. :( Ben işi falan bıraktım ilk kanamadan sonra hastanede falan yatırdılar zaten eşimde göndermedi bir daha. Şimdi maddi olarak zorlanıyoruz tabi daha doğum falan var inşallah ama O'na bir şey olmasından da çok korkuyorum. İnşallah cumartesi herşey yolunda gider ve sende rahatlarsın.
Kaseker keske heyet raporu alsaydın. Tüm gebeliği evde geçiren iş arkadaşlarımız oldu bizim... İş kanunları hamileleri çok koruyor, istifa etmediysen henüz haklarını kullansaydın. Doğum sonrası kısmetse ve istersen dönersin işine tekrar çünkü.

Canım günaydın.. Bi kaç bisi sormak istiyorum izninle? 0-6 yas gurubu derken bebekler de geliyor mu yani en küçük kaç yasında bi cocuğa yüzme öğretirsin? Buradaki yüzme havuzlarında maalesef 0-6 yas yok hep merak etmisimdir nasıl yüzmeye başlarlar minikler? bu arada gercekten cok iyi bi isin var her yonden yüzmeye bayılırım bende bebeklerime ogreticem ins..:)
Egıtmenlıgım bıttı..artık buyuklerı -sampıyon adayları- egıtıyorum.
Evet aynen oyle 0-6:)))
3 haftalık bebegım bıle vardı... ogrettıgım sey yuzme degıldı.. Engellı adayı ıdı..cok sukur saglıklı sımdı..
yuzme ıcın 2.5+ ıdı ogrencılerım..
Zaten 6+ cok gec.
ınsaellah yavas yavas yaygınlasacak.
Cocukların ılk -2yas ustu- bale/yuzme ıle bıseyler yapmaya baslaması ne guzel olur.

Merhaba;

Ben folik asiti bırakalı 3 gün oldu elevite başladım, o hamile karnım indi hatta kilo verdim. Acaba hamileliğimle ilgili bir sıkıntı mı var yoksa folik asidin yan etkisini mi attım bilemedim. Benzer durum yaşayan var mı aranızda?

Yaqmurdamlası bende leventte oturuyorum ve Gültepe Avicenna ya gidiyorum.
Alparsalan bey doktorum ve çok memnunum, muayene saatleri de bana çok uyuyor çarşamba ve cumartesi pazar nöbetçi iş yerinden izin almama gerek kalmıyor
sen anladığım kadarıyla Hatice hanım a gidiyorsun
doktorlar 1 hafta aralıkla ultrasonda bebeğe bakmaya sıcak bakmıyorlar sonuçta radyasyon yayıyor o alet ve fazlası bebeğe zararlı.
senin yaşadığın da bundan kaynaklanıyor sanırım
tabi biz anne adayları olarak çok heyecanlı ve ürkeğiz
muayene günlerini iple çekiyoruz bize bıraksalar her gün gideriz bebişleri görmeye:)
umarım aradığın doktoru bulmuşsundur:)

Muayene ücreti ne kadar avicenna da?

Kizlar sevincle yazmıştım Mayıs annesiyim diye.. ne yazık ki bdbegimin kalbi durmuş. Kürtaj oldum bu gun:, ((
Tüm annelerin bebegini Allah bağı slasin. Saglikla kucaklarina almayi nasip etsin.
Dualarim sizinle. Lutfen siz de benden esirgemeyin :(

Allah sabır versin cnm, en kısa zamanda tekrar yüzünü güldürür inşallah...

Kaseker keske heyet raporu alsaydın. Tüm gebeliği evde geçiren iş arkadaşlarımız oldu bizim... İş kanunları hamileleri çok koruyor, istifa etmediysen henüz haklarını kullansaydın. Doğum sonrası kısmetse ve istersen dönersin işine tekrar çünkü.

Arkadaşlar, ben şöyle bişey duydum gebelikte 40 gün rapor alınabiliyor diye. acaba yanlış duyum mu aldım? bilen var mı?
bende çalışıyorum ve benim yolum çok uzun otobüs + minübüs derken şimdiden zorlanıyorum göbeğim şişince ne yaparım diye düşünüyorum:( izin haklarımızı ayrıntılı olarak bilen arkadaşlarımız bilgilendirebilir mi?

bir de gebeliğimiz kış aylarına geldiği için şimdiden karı kışı düşünüyorum :((

Canım bırak heyet raporunu ben eşimin görevlendirmesi merkeze yapılsın diye onlardan bir yazı istedim durumumu açıklayan onu bile vermediler.

yeni zam gelmiş 35 ti. 40 tl olmuş canım

İyiymiş (diğer özel hastanelere göre tabi) Hem yakın, hemde yenidoğan yoğun bakım ünitesi var o yüzden aklımdaydı hep. Teşekkürler canım.

Back
X