• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Arkadaslar bende araniza yeni katildim 27 mayis gibi insaallah bebegimi kucagima alacagim ikili tesette doktor kesin olmamakla beraber cinsiyet tahminin de bulundu erkek gibi dedi ama yanilma oluyor mu bunu merak ettim aranizda bu haftalarda erkek olupta daha sonra kiz oldugunu ogrenen var mi

Canim benim doğumum 22 mayis ins. Ikili testte dr erkek gibi demisti ama dün başka dr 14+5de kesin kiz dedi.

bence çatlak için herşeyi bir arada kullanmayın zaten cilt cok hassas oluyor ben sadece nıvea bebe yağı kullanıyordum alerji oldum hemde 15 gün çektm kıpkırmızı oldu karnım :) kaşıntıda cabası

artık yüzüstü ve sırt üstü yatmak yok yüzüstü yatarken bebeğe zarar verebilirsin.sırt üstüde kan akışında sorun yaratıyor sol tarafa yatmaya alıştırmalısın kendini

selam arkadaşlar ben normalde cok üşüyen biriydim hamilelikten beri bir kere olsun üşümüyorum ya:)evde düşük derecede çalışıyor kombi bana cok sıcak geliyor sizdede öylmi acaba?
Bana da özellikle kalabalık ortamlar sıcak geliyor..
Selam KIZLAR doktorumu aradım üçlü test sonuçlarım iyi çıkmış çok şükür darısı başınıza inş. Birde bugün anneme gelmiştim burda doktora gittim başka bi doktor cinsiyeti kesin belli oldu. Kızımız geliyor Allah nasip ederse. Kaseker canım beni listede kız yapabilirsin cinsiyeti artık. Hemen pembiş bir hırka aldım kızıcığıma. Annemde hemen pembe ip aldı hırka örmek için :)) çok mutluyum cinsiyetide kesinleştiği için. 3 lü de iyi çıktığı için. ;)) darısı öğrenmeyenlerin başına
Hayırlı olsun canım:) kizceler çoğalıyor
Türkiyedeyim,Sakarya'da..Biz bir aracıyla temin ettik,çok büyük şansa oldu açıkçası.Ama buradaki Joker mağazasıylada görüşmüştük istenildiğinde temin ediyor mağaza.Ama buradaki fiyat nasıl bilmiyorum.Sitedekinden çok farklı fiyat sunmuşlardı eşim biliyor.
ABC 3 Tec Puset-White Black | joker
Link bu şekilde var.
pusetiyle birlikte fiyatı mı bu? Abc nin zoom ikiz arabasını beğenmiştim ama Türkiye'de satıldığını bilmiyordum..acaba fiyatları nasıl?

Günaydın hamişdaşlarım, inşallah hepiniz iyisinizdir.

Burada iki çocuğu olup üçüncüyü bekleyen annelere birşey sormak istiyorum. Kısmetse bebek doğduğunda mayıs başı olacak. Biliyorsunuzdur artık:) bir de 2,5 yasında bir oğlum var. İki senedir her yaz tatile gitmeye alıştı. Deniz, güneş görünce kışın hastalıkları bile daha rahat atlatıyor, çok mutlu oluyor, bütün kış tatili anlatıyor. Bu sene bebeğim çok küçük olacak, bir de ufak çocukla tatile gitmeye gözüm korkuyor. Oğlumu alıştığı şeylerden mahrum etmeyi hiç istemiyorum. Siz ne yaptınız, henüz bebek tatil için çok mu ufak olacak, nasıl atlattınız dönemi? Tavsiyeniz var mı?

Herkes bebek alışverişleri için fikirlerini paylaşmış. Ben de yazayım dedim;

Bebek odası olarak oğlumun odasını yeniden boyatıp kullanmayı düşünüyorum. Odayı aldığım firmayı aradım boyama işlemi için 1950!!!!?? TL fiyat istemez mi?? Ben üç sene önce 1.500 vermemiştim bile sıfır alırken inanamadım. Başka mobilyacılara soracağım artık.
Oğlumda ilk altı ay park yatak kullanmıştım hiç memnun kalmadım. Bir yere götürürken açması kapaması bir dertti, pek sağlam ve kullanışlı değildi. Altı ayın sonunda elimizde kaldı attık zaten... Chi... Vb markaların kaliteli görünen ürünleri vardı ama onlar da çok pahalıydı bence. O yüzden bu sefer yatak yanına minik beşik benzeri bişey alıcam bu sefer.
Kıyafetlerde oğlumunkileri dün ayırdım iki hurç çıktı kızımın da giyebileceği uygun renklerde. Tabii yeni alışverişler de olacak, olmaz mı? İlk aldığım şey m...care den body ve tulumlar oldu. Yine oğlumda hastane çıkışlarını hiç kullanamamıştım. O eldivenleri filan çıkarıp atıyordu minik ellerinden. En çok kendinden eldivenli( el kısmı kıvrılıp eldiven oluyor) önden çıtçıtlı body içine tulum kullanmıştım. Şimdi de ilk başlar için sadece bunları alıcam.
Biberon, emzik zaten steril şeyler, nuk ve avent'ten şaşmam. Steril makinası çok kullanılıyor Arzum almıştım.
Ateş ölçer, kulaktan ölçen Braun almıstım çok memnunum.
Süt sağma makinalarının çok çeşidi var, hiç olmazsa manueli her annenin elinin altında muhakkak olmalı. Emmezse bile düzenli sağıp sütü korumayı, depolamayı sağlıyor. Benim ilk aldığım elektriklinin motoru bozulmuştu, pek çok arkadaşımın da aynısı oldu sanırım genel bir problem elektiriklilerde...
Oğlumda ıslak mendil kullanmıştım bir süre sonra ama sonradan içindekiler ile ilgi öğrendiğim şeyler beni çok soğuttu. Sadece su ve pamuk denilenlerde bile neler neler var. Dışarı çıkaren ve acil durumlarda uniwipes ve niveanın beyaz olanını kullanıyorum çünkü testlerde en az katkı ve alerjen onlardan çıktı.
Her alt temizliğinde de sebamed pişik önleyici kullanmıştım ciddden pişik nedir bilmedik görmedik çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar:)

bence çatlak için herşeyi bir arada kullanmayın zaten cilt cok hassas oluyor ben sadece nıvea bebe yağı kullanıyordum alerji oldum hemde 15 gün çektm kıpkırmızı oldu karnım :) kaşıntıda cabası

artık yüzüstü ve sırt üstü yatmak yok yüzüstü yatarken bebeğe zarar verebilirsin.sırt üstüde kan akışında sorun yaratıyor sol tarafa yatmaya alıştırmalısın kendini

selam arkadaşlar ben normalde cok üşüyen biriydim hamilelikten beri bir kere olsun üşümüyorum ya:)evde düşük derecede çalışıyor kombi bana cok sıcak geliyor sizdede öylmi acaba?

haklısın alışsam ii olucak, ama uykumda falan da dönüyorum. bi yolunu bulucam artık. benim rahatım bebişimden daha önemli diil

Ben normalde yuzustu yatarım ama kızımda hıc yatmadım. bu defa yuzustu cok yattım -mıdem yanıyor dıye-..son kontrolde
doktorum "artık yatma" dedı. yatmamalısın.

alısamazsan hamıle yastıgı al. ya da ılk once ıkı bacak arana -ozellıkle dız mesafesınde- yastık koyup yatmayı dene.

tmm. bende int. bakmıştım bu konu hakkında yazılanlara en doğrusu sola doğru yatmakmış hafif dizleri kırıp alışılır yaa ne var ki :)

bende müdahale şansı olmadığını bildiğimden ikili testimi yaptırmadım.hiçbirini yaptırmıycam dedim.çünkü tüm hamileliğim boyunca kendime herşeyi zehir edeceğimi böylece bebeğimi üzeceğimi düşünüyorum.şimdi üçlü için gün verdi doktorum.karar veremedim acaba yaptırsam mı yaptırmasam mı?pişman olacğım bi karar vermek istemiyorum neolur akıl verin banada.ilk çocuğum olduğundan çok tecrübeli değilim fikriniz ne kızlar??

bende ikili testimi yaptırmadım. 3 lü ve 4 lüde aynı mantıkta olduğu için yaptırmayı düşünmüyorum. ayrıntılıya giricem bide şeker yüklemesi yaptırıcam sanırım başkada bişi yok.bende en ufak bişi çıksaydı kendime zehir edicemi bildiğim için hiç kalkışmadım aldırmayıda düşünmüyorum çünkü

Günaydın arkadaşlar...

Yataklar ,odalar kıyafetler ay ne güzel heyecan başlamış..

Hayırlı olsun aldıklarınız güle güle kullanın..
Ben 5 li çıtçıtlı body,ilk oyuncakları ve 5 li önlük aldım sadece,yakınlarımda zıbın pijama takımı v.s. almışlar..
Kardeşim de bir çok kıyafet ayırdı,oğlumdan kalanlar v.s.İlk ayların dışında pek bişey almayacağım..
Arkadaşım chicco park yatak,chicco mama sandalyesi,soğuk buhar makinası v.s. vericek..
Kundak,battaniye v.s. hepsi var..
Oğluma çilekten denizci takımı almıştım tam takım,sanırım yaşından sonra aynı yataktan 1 tane daha alacağım..
Birde şimdilik odama koymak için ikeadan eşimle beyaz minik bir dolap ve minik bir beşik beğendik,onları da almak istiyorum.
Dolabı sonra odalarının içine koyabilirim,bebek yanımda olacağı için zırt pırt odaya gidip gelmek istemiyorum..
Park yatak hiç kullanmadım ama yazın kısmet olursa 2 bayramda da burda olmayacağım,giderken park yatağı götürürüm rahat ederim..Valla insan herşeyi düşünüyor..

Ben artık zaman geçsin,bir an önce kucağıma almak istiyorum..:)))

Günaydın Hayırlı Cumalar Arkadaşlar , :16:

Dünden beri sol gögsümün altında batma gibi ağrı var :18: göbek ile gögsümün arası çok tedirginim acaba ne olabilir ki ?

henüz hiç bişey almadım bebeğime.
inşallah sağlıklı ilerleriz son zamanlarda düşünüyorum.birikim yapıyorum şimdi.

bebek şenliği neredeymiş canım?
BU ARADA ANNE -BEBEK FUARINDAN BAHSETMİŞTİM.Kimsenin ilgisini çekmemiş demek :kkk:

ben katılmayı düşünüyorum görmüştüm yazını ocak 16da başlıyordu. en azından fikir edinmek açısından iştende çıkmış olucam yıl başında rahat rahat gezerim.

Biz bebek arabasını aldık dün kargomuz geldi.ABC Design 3 Tec araba + puset burada bir tek Joker mağazaları satıyor 3-Tec Kinderwagen von ABC Design - YouTube eşimin seçimiydi ağır bastı tabii birlikte karar verdik,görünce daha çok beğendim.Biz arabayı ya da yatağı şimdiden almak istiyorduk nasip oldu çok şükür,Ocak gb de yatak için İstanbul'da olacağız.Bende takip ediyordum bir arkadaşımız daha yazmıştı buradan Cnr'da Anne Bebek Çocuk Ürünleri fuarı olacak yine Ocak'ta.Bebek arabası için uzunca araştırdım sayfaların linkleri kendi pcmde kayıtlı ama şuan annemdeyimde :) Bebe Confort Elea güzelmiş seçimlerinden.

videoyu izledimde çocuğun bulunduğu alan çok küçük gibi kaç yaşına kadar kullanabiliyor.

arkadaslar. usutmusum.
bogazim sisti; agrisi kulagima vuruyor ve gogsumde agriyor.
limonlu ihlamur iciyrm ama sizin cabuk toparlanmak icin yaptiginiz baska birsey var mi?

ooff hiç sorma yaaa bende ne yapacağımı bilmiyorum. 15 gün önce grip olmuştum bi hafta sürdü öksürüğüm geçmemişti bile 3 gündür yine gribim isyanları oynuyorum resmen.

Kızlar bugün amniyosentez yaptırdım sonuçlar üç hafta sonra çıkacak nasıl dayanacağım bilmiyorum ayrıca bugün bebeğime detaylı ultrason dada bakıldı herşey gayet normal çıktı ama 50/1 oran beni çok korkutuyor

Gönlünü ferah tut.Hayırlısı ile herşey güzel olucak.Çektiğin sıkıntıya değmesin inşallah canım.

pusetiyle birlikte fiyatı mı bu? Abc nin zoom ikiz arabasını beğenmiştim ama Türkiye'de satıldığını bilmiyordum..acaba fiyatları nasıl?

Puseti ayrı,fiyata dahil değil.İkiz arabasıda çok güzel ama Joker'de bilgisi yok.Arayıp konuşmanızda fayda var:34:

Herkes bebek alışverişleri için fikirlerini paylaşmış. Ben de yazayım dedim;

Bebek odası olarak oğlumun odasını yeniden boyatıp kullanmayı düşünüyorum. Odayı aldığım firmayı aradım boyama işlemi için 1950!!!!?? TL fiyat istemez mi?? Ben üç sene önce 1.500 vermemiştim bile sıfır alırken inanamadım. Başka mobilyacılara soracağım artık.
Oğlumda ilk altı ay park yatak kullanmıştım hiç memnun kalmadım. Bir yere götürürken açması kapaması bir dertti, pek sağlam ve kullanışlı değildi. Altı ayın sonunda elimizde kaldı attık zaten... Chi... Vb markaların kaliteli görünen ürünleri vardı ama onlar da çok pahalıydı bence. O yüzden bu sefer yatak yanına minik beşik benzeri bişey alıcam bu sefer.
Kıyafetlerde oğlumunkileri dün ayırdım iki hurç çıktı kızımın da giyebileceği uygun renklerde. Tabii yeni alışverişler de olacak, olmaz mı? İlk aldığım şey m...care den body ve tulumlar oldu. Yine oğlumda hastane çıkışlarını hiç kullanamamıştım. O eldivenleri filan çıkarıp atıyordu minik ellerinden. En çok kendinden eldivenli( el kısmı kıvrılıp eldiven oluyor) önden çıtçıtlı body içine tulum kullanmıştım. Şimdi de ilk başlar için sadece bunları alıcam.
Biberon, emzik zaten steril şeyler, nuk ve avent'ten şaşmam. Steril makinası çok kullanılıyor Arzum almıştım.
Ateş ölçer, kulaktan ölçen Braun almıstım çok memnunum.
Süt sağma makinalarının çok çeşidi var, hiç olmazsa manueli her annenin elinin altında muhakkak olmalı. Emmezse bile düzenli sağıp sütü korumayı, depolamayı sağlıyor. Benim ilk aldığım elektriklinin motoru bozulmuştu, pek çok arkadaşımın da aynısı oldu sanırım genel bir problem elektiriklilerde...
Oğlumda ıslak mendil kullanmıştım bir süre sonra ama sonradan içindekiler ile ilgi öğrendiğim şeyler beni çok soğuttu. Sadece su ve pamuk denilenlerde bile neler neler var. Dışarı çıkaren ve acil durumlarda uniwipes ve niveanın beyaz olanını kullanıyorum çünkü testlerde en az katkı ve alerjen onlardan çıktı.
Her alt temizliğinde de sebamed pişik önleyici kullanmıştım ciddden pişik nedir bilmedik görmedik çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar:)

Ne güzel bilgiler vermişsin canım çok sağol böyle tecrübeli anneler paylaşımda bulununca çok iyi oluyor... Park yatak al diye çok söyleyen oldu beşiğe sığmıyormuş 5 ay sonra bebişler oda da yapacağım için park yatak alayım diyorum kaliteli bişey

Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar...

ne güzel herkes alışverişe başlamış. okumak bile çok heyecanlandırıcı:)

ben henüz hiç bişey almadım. geçen mint yeşili bir kazak gördüm bir heyecanla ablamlara yapmak istediğimi söyledim ama bırakmadılar. daha erkenmiş önce 7 ay dolsunmuş. :(
7. ayda da nasıl olur sağlığım bilemiyorum :(

sizi okuyunca bende heveslendim ve tecrübeli annelerden benim ricam var.
şuanki evimiz çok küçük. beşik koymaya yer yok. Allah nasip ederse bebek3 aylık olduğunda kendi evimize taşınacağız.
dolayısı ile bebek odası beşik vb. ihtiyaçlarını o zaman tamamlarmıyım, yani bebek küçük olduğu için alışveriş yapabilir miyim?

bir de bebek doğduğunda ilk 3 ay için acil olması gerekenler nelerdir, paylaşabilir misiniz?
" prenscim" buhar makinesinden bahsetmişsin. o ne ki bilmiyom :)

Günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar...

ne güzel herkes alışverişe başlamış. okumak bile çok heyecanlandırıcı:)

ben henüz hiç bişey almadım. geçen mint yeşili bir kazak gördüm bir heyecanla ablamlara yapmak istediğimi söyledim ama bırakmadılar. daha erkenmiş önce 7 ay dolsunmuş. :(
7. ayda da nasıl olur sağlığım bilemiyorum :(

sizi okuyunca bende heveslendim ve tecrübeli annelerden benim ricam var.
şuanki evimiz çok küçük. beşik koymaya yer yok. Allah nasip ederse bebek3 aylık olduğunda kendi evimize taşınacağız.
dolayısı ile bebek odası beşik vb. ihtiyaçlarını o zaman tamamlarmıyım, yani bebek küçük olduğu için alışveriş yapabilir miyim?

bir de bebek doğduğunda ilk 3 ay için acil olması gerekenler nelerdir, paylaşabilir misiniz?
" prenscim" buhar makinesinden bahsetmişsin. o ne ki bilmiyom :)
Canım benim arkadasımda seninle aynı durumda idi. Odayı hıc almadı onceden. Yatak yanına kucuk besık aldı, odasını tasınca yaptı. Yalnız boya kokusunun cıkması ıcın bır su var; havalandırma suresı (cam acıkkken bır ay gıbı) onu göz önunde bulundurmak gerekıyor muhakkak...
Benim aklıma gelen aciller; yatak yanı beşik, steril aleti, ateş ölçer, bebek için tırnak makası, otribebe burun açıcı aparat ve suyu, bir-iki biberon, süt sağma makinası, gögüs pedi, gögüs ucu kremi ( en az bir ay önceden surmeye baslayın, yara olusumunu azaltıyor, dr. unuza sorun) bez, ıslak mendil, body, tulum, patik, şapka, araba varsa araba koltugu, bebek arabası, belki kucakta tasımak için aparat (anne bebeği ile tek basına sık sık dısarı cıkacaksa özellıkle kısa mesafe) ... Aklıma gelince yazarım daha...

videoyu izledimde çocuğun bulunduğu alan çok küçük gibi kaç yaşına kadar kullanabiliyor.

Puset zaten standart,diğeride normal standartlarda çok geniş değil ama düşündürecek kadar küçükte değil.Bende gördüğümde kaygılarım oldu ama geldiğinde çok beğendim.Kendi arabanızıda göz önünde bulundurmalısınız her arabaya sığmıyor.
Products | 3-wheelers | 3Tec - ABC Design
Bu sayfada bütün bilgiler var:34:

Günaydın herkese bende daha hicbir şey almadim .Sadexe annem kizima bir kürk getirmis beyaz muhtesem birsey o cok onceden almisdi hangimizin kizi olursa vericekdi bize nasip olmus.Ben zaranin ve c&a nin indirimini beklihorum ocak basi gibi indirime giricek hepsi bayiliyorum ikisininfe tarzina.Cok guzel heyecanlar bunlar :):15:

Ne güzel bilgiler vermişsin canım çok sağol böyle tecrübeli anneler paylaşımda bulununca çok iyi oluyor... Park yatak al diye çok söyleyen oldu beşiğe sığmıyormuş 5 ay sonra bebişler oda da yapacağım için park yatak alayım diyorum kaliteli bişey

kızım 5 yaşında 2 yaşına kadar park yatağında yattı. bebekler kendi yatağına alışında başka yerde uyumuyorlar. kızımda öyleydi. o yüzden kayınvalideme giderken vs hep park yatağını katlayıp götürdük. çok memnun kaldım ben. şimdide park yatak bakıyorum beşik tarzı yatak asla almam.

2 yaşından sonrada tek kişilik yatak yaptırdım yere çok yakın orda yattı. o yüzden bence göreceli kavram bu ben çok ama çok memnun kaldım park yataktan. beşik alan arkadaşlarda en fazla 2 sene kullanıyor bence gerek yok.

Back
X