• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
park yatak konusunda bende hemfikirim arkadaşla,
benim oğlum koyduğum yerde uyuyan bir çocuktu ilk 4 ay falan uyudu ama sallanmadan. uyumayan bir bebekse park yatakta sallanılmaz, yer varsa en iyisi mobilya beşik ama bazı bebekler yatmıyorlar, yatmazlarsa hem yer sıkıntısı oluyor hem para boşa gidiyor....

kızlar nasılsınız ara sıra giriyorum sayfaları takip ediyorum bazen yazmaya fırsat bulamıyorum ama genel olarak herkes maşallah cok iyi:16: cinsiyetler belli olmuş alışverişler başlamış. bizim yarın kontrolümüz bebişimi bayadır görmüyorum çok özledim yarın üçlü testimiz yapılack bide cinsiyetimize doktorumuz 12. haftada erkek demişti bakalım artık 16 haftalık olduk sanırım yarın kesinleşir.bizde artık yavastan eşyalarını almaya başlayacağız.:49: buarada 4 aylık hamileyim ve hiç kilo almadım kızlar sadece belim kalınlaştı gören 4 aylık hamile olduguma inanmıyor:52: sizde kilo durumları nasıl :26:

doktorum ikili sonuçlarımın iyi olduğunu ve dörtlü teste gerek kalmadığını söyledi direk ayrıntılı ultrason yapalım dedi 20-22. haftada.dörtlü testte yalancı pozitif çıkabiliyor o zaman amniyosentez yaptırman gerekir dedi.çok kararsız kaldım size böyle bir yorum yaptımı doktorlarınız.

kızlar nasılsınız ara sıra giriyorum sayfaları takip ediyorum bazen yazmaya fırsat bulamıyorum ama genel olarak herkes maşallah cok iyi:16: cinsiyetler belli olmuş alışverişler başlamış. bizim yarın kontrolümüz bebişimi bayadır görmüyorum çok özledim yarın üçlü testimiz yapılack bide cinsiyetimize doktorumuz 12. haftada erkek demişti bakalım artık 16 haftalık olduk sanırım yarın kesinleşir.bizde artık yavastan eşyalarını almaya başlayacağız.:49: buarada 4 aylık hamileyim ve hiç kilo almadım kızlar sadece belim kalınlaştı gören 4 aylık hamile olduguma inanmıyor:52: sizde kilo durumları nasıl :26:

maşallah ne güzel kilo almamışsın ben 5 kilo aldım ve kocaman oldum:43:

bende aynısını dedim yemeye çalış zorla kendini dedi. elevit içiyorum ben o vitamin olarak sana yeter dedi.

vitamin olarak değilki zaten omega açısından istiyorum ben. ceviz kırdım dün masaya koydum gördükçe yerim diye ama öğlan yerim akşam yerim diye hep erteliyorum.
ama doktorların hiçbiri balık yağı önermiyorlar.

ben 51 ile hamile kaldım 47 lere falan düştüm şimdi 52 olmuşum.
benide gören bebek nerde diyorlar, karnın yok diyorlar ama var, kendilerinin 6 aylık hamile göbeği olduğu için bizim düz karnımızın azıcık kabarması tuhaf geliyor :)

vitamin olarak değilki zaten omega açısından istiyorum ben. ceviz kırdım dün masaya koydum gördükçe yerim diye ama öğlan yerim akşam yerim diye hep erteliyorum.
ama doktorların hiçbiri balık yağı önermiyorlar.

Canım benim drum öneriyor ve bende kullanıyorum balık yağını gün aşırı erken doğum riskini azalttığını ve bebekte gelişim geriliği tiskini azalttığı için kullanman gerekiyor dedi etrafımdaki arkadaşlarım kuzenlerimde kullandı hamileliğinde

doktorum ikili sonuçlarımın iyi olduğunu ve dörtlü teste gerek kalmadığını söyledi direk ayrıntılı ultrason yapalım dedi 20-22. haftada.dörtlü testte yalancı pozitif çıkabiliyor o zaman amniyosentez yaptırman gerekir dedi.çok kararsız kaldım size böyle bir yorum yaptımı doktorlarınız.

Bana degilde kardesimin doktoru senin doktorun gibi dedi.o iki cocuktada sadece ikili yaptirdi.cok sukur sorunsuzlar.balik yagi icinde tesekkurler.

Arkadaşlar ben decavit kullanıyordum yalnız geçen ay eczanede decavit yerine elevit verdiler. Elevit hakkında hiç de iyi şeyler okumadım. Acaba doğru mudur ki?

Ben 3 kilo almışım. Karnım gayet belli. İik haftalarda çok hastalık ve kusma olunca fazla vitamin yuklediler, daha çok şişeceğim anlaşılan:)

Canım benim drum öneriyor ve bende kullanıyorum balık yağını gün aşırı erken doğum riskini azalttığını ve bebekte gelişim geriliği tiskini azalttığı için kullanman gerekiyor dedi etrafımdaki arkadaşlarım kuzenlerimde kullandı hamileliğinde

Bana degilde kardesimin doktoru senin doktorun gibi dedi.o iki cocuktada sadece ikili yaptirdi.cok sukur sorunsuzlar.balik yagi icinde tesekkurler.

zaten bu doktorların ortak bir görüşü hiç olmaz.

İkili test iyi çıkınca sadece haftaya alfa feta protein bakıcam dedı. Aynen gerek görmedi üçlü ve dörtlüye. (Bahsettiği değer omurga açıklıklarını tespit için.)Ciddi bir problem olsa ultrasonlarda görünmez miydi dedim, görünürdü dedi. Yani tam olarak neye göre hangi testlerin yapılmasına karar veriyolar anlamış değilim.
Buarada dörtlüde yalancı pozitifi ilk kez duydum. Toplam güvenilirliği diğerlerinden daha yuksek diye bılıyorum. Doktoruna güveniyorsan yaptırma ama karar senin cnm.

kızlar baktı gündemde tatil mevzusu var ... bizde eşimle düşünüoz acaba ağustos sonu tatile gidebilir miyz bebekle nasıl olur bayaı toparlanmış olurlar değil mi...
erken rezervasyon için karar vermek lazım sizlerin görüşleri neeler

İkili test iyi çıkınca sadece haftaya alfa feta protein bakıcam dedı. Aynen gerek görmedi üçlü ve dörtlüye. (Bahsettiği değer omurga açıklıklarını tespit için.)Ciddi bir problem olsa ultrasonlarda görünmez miydi dedim, görünürdü dedi. Yani tam olarak neye göre hangi testlerin yapılmasına karar veriyolar anlamış değilim.
Buarada dörtlüde yalancı pozitifi ilk kez duydum. Toplam güvenilirliği diğerlerinden daha yuksek diye bılıyorum. Doktoruna güveniyorsan yaptırma ama karar senin cnm.

ben yaptırmayı düşünmüyorum abimlede konuştum (abim kadın doğum uzmanı) aynısını söyledi.eğer ayrıntılı ultrason yapılacaksa gerek yok dedi.bu tanı testlerinden bir tane yapılması yeterli oluyormuş aslında genelde.
tabi doktorların fikirleri hiç birbirini tutmuyor şimdi başkasına gitsem yapalım der eminimki.doktoruma güvenmek zorundayım sonuçta abimin arkadaşı .

ben 51 ile hamile kaldım 47 lere falan düştüm şimdi 52 olmuşum.
benide gören bebek nerde diyorlar, karnın yok diyorlar ama var, kendilerinin 6 aylık hamile göbeği olduğu için bizim düz karnımızın azıcık kabarması tuhaf geliyor :)
Aynen kızlar daha verdigim 2 kiloyu yeni aldım bana gore karnım çıktı ama herkes hani nerde taşıyorsun ikizleri diyo..hoş bise hını geliyodu ilk basta su an nedense gıcık oluyorum artık :)
benimde karnım gayet belli herkes kaç aylık diye soruyor ikinci doğumda çabuk çıkıyor kızlar
Sanırım haklısın herkes oyle diyor..bu arada oglusun hayırlı olsun:) cok guzel iki oglusun olması da..:)

Huhu Hanımlar biz 14+1 olduk sizce 2li test için geç kaldık mı :( doktor yaptır dedi fakat bi türlü olmadı çünkü 2 cenazemiz oldu 10 gün arayla işyerinden izin alamıyorum

Bence biran önce git canım geç kalmış olabilirsin. İş yerin izin vermiyorsa doktorundan o gün için rapor alırsın bişey olmaz

Back
X