• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
arkadaşlar ben grip olmuştum ama gebe olduğumu bilmiyodum buğu ve burnumun içine vicks sürmüştüm burnum açılsın die ama çok kötüydüm bunun bi sakıncası varmı bilen varsa cevap yazarsa sevinirim. :((((

Doktor bana önermemişti kanıtlanmış bişey yok demişti. Ama okadarkötüydüm ki bi iki kere kullandım. Umarım zararı yoktur

Günaydın hamişdaşlarım, inşallah hepiniz iyisinizdir.

Burada iki çocuğu olup üçüncüyü bekleyen annelere birşey sormak istiyorum. Kısmetse bebek doğduğunda mayıs başı olacak. Biliyorsunuzdur artık:) bir de 2,5 yasında bir oğlum var. İki senedir her yaz tatile gitmeye alıştı. Deniz, güneş görünce kışın hastalıkları bile daha rahat atlatıyor, çok mutlu oluyor, bütün kış tatili anlatıyor. Bu sene bebeğim çok küçük olacak, bir de ufak çocukla tatile gitmeye gözüm korkuyor. Oğlumu alıştığı şeylerden mahrum etmeyi hiç istemiyorum. Siz ne yaptınız, henüz bebek tatil için çok mu ufak olacak, nasıl atlattınız dönemi? Tavsiyeniz var mı?
Ben ıkı cocuk annesı degılım ama yazayım:))) bız gıdecegız tatıle hatta bayıla bayıla... bence dert etme.
Herkes bebek alışverişleri için fikirlerini paylaşmış. Ben de yazayım dedim;

Bebek odası olarak oğlumun odasını yeniden boyatıp kullanmayı düşünüyorum. Odayı aldığım firmayı aradım boyama işlemi için 1950!!!!?? TL fiyat istemez mi?? Ben üç sene önce 1.500 vermemiştim bile sıfır alırken inanamadım. Başka mobilyacılara soracağım artık.
Oğlumda ilk altı ay park yatak kullanmıştım hiç memnun kalmadım. Bir yere götürürken açması kapaması bir dertti, pek sağlam ve kullanışlı değildi. Altı ayın sonunda elimizde kaldı attık zaten... Chi... Vb markaların kaliteli görünen ürünleri vardı ama onlar da çok pahalıydı bence. O yüzden bu sefer yatak yanına minik beşik benzeri bişey alıcam bu sefer.
Kıyafetlerde oğlumunkileri dün ayırdım iki hurç çıktı kızımın da giyebileceği uygun renklerde. Tabii yeni alışverişler de olacak, olmaz mı? İlk aldığım şey m...care den body ve tulumlar oldu. Yine oğlumda hastane çıkışlarını hiç kullanamamıştım. O eldivenleri filan çıkarıp atıyordu minik ellerinden. En çok kendinden eldivenli( el kısmı kıvrılıp eldiven oluyor) önden çıtçıtlı body içine tulum kullanmıştım. Şimdi de ilk başlar için sadece bunları alıcam.
Biberon, emzik zaten steril şeyler, nuk ve avent'ten şaşmam. Steril makinası çok kullanılıyor Arzum almıştım.
Ateş ölçer, kulaktan ölçen Braun almıstım çok memnunum.
Süt sağma makinalarının çok çeşidi var, hiç olmazsa manueli her annenin elinin altında muhakkak olmalı. Emmezse bile düzenli sağıp sütü korumayı, depolamayı sağlıyor. Benim ilk aldığım elektriklinin motoru bozulmuştu, pek çok arkadaşımın da aynısı oldu sanırım genel bir problem elektiriklilerde...
Oğlumda ıslak mendil kullanmıştım bir süre sonra ama sonradan içindekiler ile ilgi öğrendiğim şeyler beni çok soğuttu. Sadece su ve pamuk denilenlerde bile neler neler var. Dışarı çıkaren ve acil durumlarda uniwipes ve niveanın beyaz olanını kullanıyorum çünkü testlerde en az katkı ve alerjen onlardan çıktı.
Her alt temizliğinde de sebamed pişik önleyici kullanmıştım ciddden pişik nedir bilmedik görmedik çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar:)
Ben unı baby kullandım baska hıcbısey sey surmedım (bezı bırakana kadar da, evde ısek, kaka yaptıgında mutlaka belden asagı yıkadım)
hıc bır sıkıntı yasamadım. kızımda en ufak bı kızarıklık bıle olmadı. premıumcare+unıbaby... esım ben hamıle ıken (kımya) ınceledı unıbaby'ı. hıcbısey sey bulmadı saf su dısında... dıger yenıdogan su+pamuk olanlara bakmadı -o zamanlar yoktu-
bılemıyorum tabı ben tavsıye ederım

Ben ıkı cocuk annesı degılım ama yazayım:))) bız gıdecegız tatıle hatta bayıla bayıla... bence dert etme.

Ben unı baby kullandım baska hıcbısey sey surmedım (bezı bırakana kadar da, evde ısek, kaka yaptıgında mutlaka belden asagı yıkadım)
hıc bır sıkıntı yasamadım. kızımda en ufak bı kızarıklık bıle olmadı. premıumcare+unıbaby... esım ben hamıle ıken (kımya) ınceledı unıbaby'ı. hıcbısey sey bulmadı saf su dısında... dıger yenıdogan su+pamuk olanlara bakmadı -o zamanlar yoktu-

Canım ben basta unıbaby kullanıyordum. Icınden jılet parcasına benzer paslı bır demır parcası cıkmıstı. Bebegım cok kucuktu fırmaya gondermekle, yazı yazmakla ugrasamamıstım...Bunca zaman sonra unutmusum sımdı hatırladım neden kullanmadıgımı. Icerıgı konusunda haklısın, benım yasadıgım munferıt bır olaydı bılemıyorum.

Cesaret geldi bana da:) Bir yolunu bulacağım bakalım, kayınvalidemi ikna edebilirsem daha rahat olur, ay sevindim yaşasın:)

Günaydın kızlar nasılsınız ? Bebişleriniz nasıl ? :8:

Günaydınn, bebiş iyi çok şükür. İki gün önce babası ilk kez hareketii hissetti. Elini karnıma koydu babasına pıt pıt tekme attı kızım:)))
Aa sen mi yapıyosun dedi eşim şaşkınlıkla, çok güldümm ya:)))

ayrıntılı ultrasonum yapıldı bgn.. 18+1 dim ama çoğu gelişimi 19. haftalarda çıktı....
270 gr olmuşuz...
kızımız olduğu kesinleşti...
btn organlarının gelişimi gayet normalmiş..
üstüne üstlük kıpır kıpırdı... neyse bi vesikalık pozunu da yakaladık... bu anı eşiniz kaçırmasın uzun süren bir tarama, bol bol izliyorsun..

kesinlikle iyi bi yerde yaptırın.. çok önemli birşey çünkü bu tespitlerin sonucunda tedavi yada önden önlem alma gibi bir durum var..
ikili tarama evet yaptırın ama sonucunu çok takmayın.. çünkü bu bir olasılık sonucu olacak tedavi yok başka bir şey yok, tek yapılacak şey var gebeliği sonlandırmak ... ve bi olasılıkla bebeği aldırmak çok zor.. bunu kaldırmak çünkü sağlıklı bi bebeğin olupta hayatta hep sağlıkklı kalacak diye bir garantimiz yok... kendinizi bu zaamanda bunları takarak üzmeyin....
hayat çok güzel ve bir mucizeyi yaşıyoruz....
sevgiler...
Canim ne güzel darısı basimiza o zaman :) Sen bursafamisin banada demet hanim var esentepede oraya gidiyorum.Ultramedden randevu almami soyledi oraya gidicem ayin 21 inde inşallah bizde senin gibi güzel haberlerle döneriz :) Sen hangi doktora gidiyorsun ?

Cevap verdiğim paylaşımda link çıkmıyor yazının devamı:34:

AYRINTILI (DETAYLI) ULTRASON
İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ
Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.
Normal gebelik takibinde kadın doğum uzmanları tarafından 17-22 haftalar arasında fetal anomali taraması yapılır. Fetal anomali taraması (birinci düzey ultrasonografi) normal, risksiz her gebelikte bebekte bir doğumsal kusur (anomali) varlığını araştırmakl amacıyla yapılır. Fetal anomali taramasında bir risk veya şüphe saptandığında ayrıntılı inceleme için hasta detaylı (ikinci düzey) ultrasonografi incelemesine sevk edilir. Burada perinatoloji uzmanı tekrar inceler ve aileye bebeğin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Detaylı ultrasonografi 17-23 haftalar arasında uygulanabilir ancak sıklıkla 17.-18. haftalarda uygulanır. İnceleme yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazen bir şüphe varlığında 3-4 hafta sonra tekrar ultrasonografi yapılır ancak bir şüphe veya risk saptanmamışsa normalde gebelikte 1 kere yapılır, tekrar yapılmaz.

Ayrıntılı ultrasonografide bebeğin kafa içerisi, beyin, omurga (belde açıklık), göğüs içerisi, kalp, karın organları, mide, barsak, böbrekler, kollar- bacaklar (el ve ayaklarda içe-dışa dönüklük), parmaklar (eksiklik-fazlalık), yüz, (yarık damak-dudak) v.b her organı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir.

Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.

Ayrıntılı ultrason ile her anomali kesin saptanır mı?
Ayrıntılı ultrasonografi en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptayamaz. Ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda saptanacak belirtiler vermez, bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda gelişir.
Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) vardır.
Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran artar %4-5 olur.

Tekrar belirtmek de fayda var: 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı felan değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.

Son düzenleme:
Günaydınn, bebiş iyi çok şükür. İki gün önce babası ilk kez hareketii hissetti. Elini karnıma koydu babasına pıt pıt tekme attı kızım:)))
Aa sen mi yapıyosun dedi eşim şaşkınlıkla, çok güldümm ya:)))

Sizinde maşallahınız var ben daha kendim hissedemedim hiç senin eşin bile hissetmiş. Bizde mi sorun var acep ben anlamadı :):1:

Bu arada kızımızın ismi Allahım nasip ederse bengü duru olacak :)

İlk kez anne olacaklara, benim ilk doğumumdan en önemli tecrübem olan bir konudan bahsetmek istedim.
Şimdi hormonlar en üst seviyelerde, bebek bekleyişi, alışverişler, tatlı heyecanlar, herkes el üstünde tutuyor vs. çok aksi bir durum olmadığı sürece hamilelik mutlu geçiyor. Doğumdan sonra hormonlar bir anda düşüyor, buna lohusalık depresyonu deniliyor. Üzerine uykusuzluk, yorgunluk ve baska sorunlar eklenınce çoğu anne ılk doğum yaptıgı donemi çok mutsuz ve kotu hatırlıyor.

Benim annem dogumumun 3.gunu gıtmıstı. Bıranda kucucuk bebekle yalnız kaldım. Bır bardak suya muhtac kaldıgımı bılırım. Ilk banyo yaptıgım gun sevıncten agladıgımı bılırım. Sacımla vucudumu aynı anda (aynı banyoda) ılk yıkadıgım gunu bır yere not aldıgımı bılırım.
Çok yanlış bir doktor secımı yuzunden emzırmemın engellenme noktasına geldıgı br dızı cok uzucu olay yasadıgımı bılırım. Doktor degıstırdıgımde, bebegımı emzırırken sevıncten agladıgımı bılırım. Sabaha karsı ezan okundugu saatlerde Allah'ım yardım et, sabır ver dıye hungur hungur agladıgımı bılırım. Ki bebeğim koliksiz, kendisi hiç problemsiz bir bebekti maaşallah... Allah hıcbırınıze yasatmasın, inşallah bahsedilenler size fersah fersah uzak olsun ama bilgi sahibi olmakta önlem almakta fayda var. Bu yuzden kendımce tavsıyelerımı yazacagım;

-Doğumdan sonra size bebek bakımı ve evişlerınde kımın yardımcı olacagını, ne kadar sureyle kalabılecegını ve neler yapabılecegını netlestırın. Kımse yanınızda olmayacaksa esınızle konusup organıze olun.
-Profesyonel yardım alacaksanız, henuz erken demeyın sımdıden bakıcı ve yardımcılarla gorusun. Imkanınız varsa hemen calısmaya baslasın. Dogumdan sonra sansınız yaver gıtmezse ve gelenler kotu kısılerse, ıyıyı bulana dek en zor gunlerınızı yalnızgecırıyorsunuz.
-Lohusalık depresyonu hakkında bılgı edının. Yasayabılecegınız depresyonun nereden kaynaklandıgı, mutlaka gececegı konusunda bılgılı ve farkında olun. Esınızı de bılgılendırın. Internet denılen bır kaynak var sanslıyız.
-Kendınızı mutlu etmeye onem verın. Yetısmeyen evısı, yemek, vs bırakın bebegınızle dısarı cıkın. Yuruyus yapın nefes alın... Bıraz buyudugunde en yakın arkadasınız olacak, sıze heryerde eslık edecek. Sız ıyı hıssedın ona da ıyı enerjı verın.
-Kımsenın bebegınızle aranıza gırmesıne, kendınızı yetersız-kotu anne gıbı hıssettırmesıne ızın vermeyın. Gozunuz kulagınız etrafınızdakı olumsuz enerjıye degıl, bebegınıze odaklansın. O sıze ıhtıyacı olan herseyı resmen telepati kurar gıbı söyleyecektır. Hıslerınıze herzamankınden cok guvenın.
-Cok uykusuz kalmayın asla, bebek uyurken ve her fırsatta uyuyun sızde.
-Bol su için. Iyı gıdalar yıyın. Emzirirken de dr tavsıyesı ıle vıtamınlerınızı almaktan vazgecmeyın. Bana kalırsa (tamamen benım tecrubem) sutunuzun yedıgınız ıctıgınızle gayet te ılgısı var. Rejım yaparak cok ya da kaliteli sut uretılebılecegıne ben ınanmıyorum.
-Emzırme sozkonusu olunca garip bi sekılde sızı uzmeye calısan ınsanlar olabılr. Hıc kaale almayın dalga gecın. Mesela "aaa benım sutumde ıkı parmak yag olurdu, yıka yıka bıberondan cıkmazdı senınkı nasıl?" dıyene hıhııhı dıyıp gulup gecın.
-Minigi emzirmekten asla vazgecmeyın. Mama takvıyesı yapmak durumunda kalsanız dahı emzırmeyı asla esgecmeyın. Ikınızın arasındakı en ozel anı, sadece beslenme olarak gormeyın.
-Ne olursa olsun mınıgınız cok cabuk buyuyecek, bır bakacaksınız bebeklık resımlerını opuyorsunuz kendısı buyumus. O yuzden hıcbır anını mutsuz, karamsar gecırmeyın, doya doya yasayın.

Sımdılık benden bu kadar. Basınızı agrıttım kusura bakmayın ne olur ama paylasmayı ıstedım...
Ne güzel yazmissin eline koluna sağlık. ..Ben ikinci kez anne olucam Allahin izniyle yazdiklarina SONUNA kadar katiliyorum.Ustelik benim oglum hic susmaya kolikli bir bebekdi.Cok zor gunler gecirdim.Kimseyi takmayin kafaya ben oglumu 3,5 ay emzirebildim.Ac bu cocuk diye diye mamayi bastilar ogluma hep imrendim emziren annelere Allahim bu kez nasip eder insallah emzirmeyi.Ruyalarimda bile emzirirken görüyorum. Ahhhhh ahhh daha neler neler Benim en büyük tavsiyem sizi uzucek sıkıca k insanlardan uzak durun ;)

Sizinde maşallahınız var ben daha kendim hissedemedim hiç senin eşin bile hissetmiş. Bizde mi sorun var acep ben anlamadı :):1:

Canım hareketlerin hissedilmesi tamamen bir tesadüf. Bebeğin gelişimi vs ile hiç ilgisi yok; benimki için ikidir minyon olacak, kesin olarak kilolu olmayacak diyor mesela. Çok yakında hepimizin karnı hop bir oraya, hop bi buraya gidip gelecek inşallah zaten:))))))

güzel anneler herkeze selamlar...

3 lü testle ayrıntılı ultrason aynı gün yapılıyormu bilginiz varmı? devlet hastanesinde yaptırcam bir kerede olsun bitsin istiyorum ama bu mümkünmü acaba?

Ne güzel yazmissin eline koluna sağlık. ..Ben ikinci kez anne olucam Allahin izniyle yazdiklarina SONUNA kadar katiliyorum.Ustelik benim oglum hic susmaya kolikli bir bebekdi.Cok zor gunler gecirdim.Kimseyi takmayin kafaya ben oglumu 3,5 ay emzirebildim.Ac bu cocuk diye diye mamayi bastilar ogluma hep imrendim emziren annelere Allahim bu kez nasip eder insallah emzirmeyi.Ruyalarimda bile emzirirken görüyorum. Ahhhhh ahhh daha neler neler Benim en büyük tavsiyem sizi uzucek sıkıca k insanlardan uzak durun ;)

Canım vallahi ben de o konuda çok sıkıntılar yaşadım. Garip bir şekilde anne ile bebek arasına girilmeye çalışılıyor nedenini henüz anlamadım. Hiç ummadığın insanlar o kadar garip davranmaya baslıyorlar ki... Hamileyken doğum nasıl, nerde olacak, sağ salim kucağıma alayım vs. o kadar öncelikli oluyor ki kimse doğum sonrasındaki süreçten bahsetmiyor. Yaşadıklarım dışında neler duydum, neler okudum. Siyah Süt isminde bir kitap bile vardı bu konuda yazılmış (yanlıs hatırlamıyorsam adını) Eğer insan bilinçli olursa daha kolay başa çıkar, keşke bana da bir yol gösteren olsaydı o zaman.

arkadaşlar ben grip olmuştum ama gebe olduğumu bilmiyodum buğu ve burnumun içine vicks sürmüştüm burnum açılsın die ama çok kötüydüm bunun bi sakıncası varmı bilen varsa cevap yazarsa sevinirim. :((((

merhaba, bir eczaci olarak hic bir sorun olmayacagini insaAllah soylemek isterim.
ama yinede bu tur durumlarda sadece tuzlu su ile burun temizligi yapabilirsin.

Masallah ne guzel isim de koymussun uz:) canım ben de hareketleri bayadır hissediyorum ama dışarıdan ilk defa bu hafta görebildim o da hareketin nerde oldugunu bildigim için esim baktı goremedi yani cok az bi hareket oluyo cunku..elimi koyuyorum elimle hissedemiyorum daha icinde hareket varken..endişe etme sakin bunun bevegin gelisimiyke bi alakası yok..vücutlarımız farklı farklı hepimizin..

Kızlar günaydın 17. Haftamdayım hala bulantılarım geçmedi hafifledi ama hala bulanıyo midem. Düntemizliğe bi bayan geldi deterjanı bolkullanıyo uyardım ama eli alışmış herhalde sıvı arap sabunu un yarısı dan çoğunu kullanmış her yer kokuyo bana yemek yapmakta zorlanıyorummm

Kızlar günaydın 17. Haftamdayım hala bulantılarım geçmedi hafifledi ama hala bulanıyo midem. Düntemizliğe bi bayan geldi deterjanı bolkullanıyo uyardım ama eli alışmış herhalde sıvı arap sabunu un yarısı dan çoğunu kullanmış her yer kokuyo bana yemek yapmakta zorlanıyorummm

Günaydın ben de kendi yaptıgım yemegi yiyemiyorum, hele de et-balık vs kokulu bırseyse. Allah yardımcın olsun inşallah artık geçer.

İlk kez anne olacaklara, benim ilk doğumumdan en önemli tecrübem olan bir konudan bahsetmek istedim.
Şimdi hormonlar en üst seviyelerde, bebek bekleyişi, alışverişler, tatlı heyecanlar, herkes el üstünde tutuyor vs. çok aksi bir durum olmadığı sürece hamilelik mutlu geçiyor. Doğumdan sonra hormonlar bir anda düşüyor, buna lohusalık depresyonu deniliyor. Üzerine uykusuzluk, yorgunluk ve baska sorunlar eklenınce çoğu anne ılk doğum yaptıgı donemi çok mutsuz ve kotu hatırlıyor.

Benim annem dogumumun 3.gunu gıtmıstı. Bıranda kucucuk bebekle yalnız kaldım. Bır bardak suya muhtac kaldıgımı bılırım. Ilk banyo yaptıgım gun sevıncten agladıgımı bılırım. Sacımla vucudumu aynı anda (aynı banyoda) ılk yıkadıgım gunu bır yere not aldıgımı bılırım.
Çok yanlış bir doktor secımı yuzunden emzırmemın engellenme noktasına geldıgı br dızı cok uzucu olay yasadıgımı bılırım. Doktor degıstırdıgımde, bebegımı emzırırken sevıncten agladıgımı bılırım. Sabaha karsı ezan okundugu saatlerde Allah'ım yardım et, sabır ver dıye hungur hungur agladıgımı bılırım. Ki bebeğim koliksiz, kendisi hiç problemsiz bir bebekti maaşallah... Allah hıcbırınıze yasatmasın, inşallah bahsedilenler size fersah fersah uzak olsun ama bilgi sahibi olmakta önlem almakta fayda var. Bu yuzden kendımce tavsıyelerımı yazacagım;

-Doğumdan sonra size bebek bakımı ve evişlerınde kımın yardımcı olacagını, ne kadar sureyle kalabılecegını ve neler yapabılecegını netlestırın. Kımse yanınızda olmayacaksa esınızle konusup organıze olun.
-Profesyonel yardım alacaksanız, henuz erken demeyın sımdıden bakıcı ve yardımcılarla gorusun. Imkanınız varsa hemen calısmaya baslasın. Dogumdan sonra sansınız yaver gıtmezse ve gelenler kotu kısılerse, ıyıyı bulana dek en zor gunlerınızı yalnızgecırıyorsunuz.
-Lohusalık depresyonu hakkında bılgı edının. Yasayabılecegınız depresyonun nereden kaynaklandıgı, mutlaka gececegı konusunda bılgılı ve farkında olun. Esınızı de bılgılendırın. Internet denılen bır kaynak var sanslıyız.
-Kendınızı mutlu etmeye onem verın. Yetısmeyen evısı, yemek, vs bırakın bebegınızle dısarı cıkın. Yuruyus yapın nefes alın... Bıraz buyudugunde en yakın arkadasınız olacak, sıze heryerde eslık edecek. Sız ıyı hıssedın ona da ıyı enerjı verın.
-Kımsenın bebegınızle aranıza gırmesıne, kendınızı yetersız-kotu anne gıbı hıssettırmesıne ızın vermeyın. Gozunuz kulagınız etrafınızdakı olumsuz enerjıye degıl, bebegınıze odaklansın. O sıze ıhtıyacı olan herseyı resmen telepati kurar gıbı söyleyecektır. Hıslerınıze herzamankınden cok guvenın.
-Cok uykusuz kalmayın asla, bebek uyurken ve her fırsatta uyuyun sızde.
-Bol su için. Iyı gıdalar yıyın. Emzirirken de dr tavsıyesı ıle vıtamınlerınızı almaktan vazgecmeyın. Bana kalırsa (tamamen benım tecrubem) sutunuzun yedıgınız ıctıgınızle gayet te ılgısı var. Rejım yaparak cok ya da kaliteli sut uretılebılecegıne ben ınanmıyorum.
-Emzırme sozkonusu olunca garip bi sekılde sızı uzmeye calısan ınsanlar olabılr. Hıc kaale almayın dalga gecın. Mesela "aaa benım sutumde ıkı parmak yag olurdu, yıka yıka bıberondan cıkmazdı senınkı nasıl?" dıyene hıhııhı dıyıp gulup gecın.
-Minigi emzirmekten asla vazgecmeyın. Mama takvıyesı yapmak durumunda kalsanız dahı emzırmeyı asla esgecmeyın. Ikınızın arasındakı en ozel anı, sadece beslenme olarak gormeyın.
-Ne olursa olsun mınıgınız cok cabuk buyuyecek, bır bakacaksınız bebeklık resımlerını opuyorsunuz kendısı buyumus. O yuzden hıcbır anını mutsuz, karamsar gecırmeyın, doya doya yasayın.

Sımdılık benden bu kadar. Basınızı agrıttım kusura bakmayın ne olur ama paylasmayı ıstedım...

ne kadarda güzel yazmışsın bende ilk doğumunda benzer şeyler yaşamıştım o depresyonları çok iyi bilirim şimdi ikinci olunca neler olacak çok merak ediyorum.oğlum 4,5 yaşında olacak kardeşi gelince yaşanacak kıskançlıklarla nasıl başedeceğim şimdiden bunları düşünüyorum bende.

Kızlar eğer ikili test yaptırıp sonuçlarınız iyi çıkmışsa sakın 4 lü test yaptırıp kafanızı karıştırmayın benim ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun ölçümleri yapılmıştı onlarda normal çıktı 4 lü testi yaptım sonuç 50/1 çıktı doktorum amiyosentez önerdi dünya başıma yıkıldı ve amiyosentez yaptırdım sonuçlar üç hafta sonra çıkıcak nasıl dayanacağım bilemiyorum demem oki eğer ikili testinizde sorun yoksa sakın üçlü dörtlü testle kafanızı karıştırmayın

canım gönlünü ferah tut dünde yazmıştım belki okumamışsındır.doktorum 3 lü ve 4 lü önermedi bana .genelde yalancı pozitif çıkıyor sonrada amniyosentez yaptırılmak zorunda kalıyor dedi.ikili test sonucum da bişey yoktu gerek görmedi çok istersen yaparız ama dedi.seninde sonuçlarında hiç bişey çıkmayacak allahın izniyle rahat ol bebeğini üzme ne olur.

Back
X