kızlar günaaydın !!
daha önceden sterilizatör kullananlar var mı ?? memnuniyetleri nasıl acaba?
ya ben cok hassas yetiştirmek istemiyorum.bebeğin florası geniş olursa sonra herşeye hastalanmaz diye düşünüyorum.
sanırım sterilizatör kullanmayanlar kaynatıyo biberonları oyle kullanıyolar.
ben baktım da sterilizatör konusunda tedirgin oldum ama biberon ısıtıcı çok mantıklı geldi.
tecrübesi olanlar bilgi verebilirler mi ?
Merhaba canım, sterilizatörler dipte kaynayan suyu temas ettirmeden, sadece buharı ile steril ediyor. Kaynakmak ta aynen aynı etkiyi sağlıyor ama dezavantajı;
- Kaynayan biberon, emzik vs malzemeler tencerenin dibine değdikleri için çok çok daha çabuk deforme olup eskiyorlar. Bir kaç kaynatmada lastikleri gevşiyor, yazıları siliniyor desem yerdir.
-Kaynatma sonrası içme suyu dahi kullansan suyun içindeki tortular biberon vb eşyada bugulu, sanki pis gibi bir kalıntı bırakıyor. Bir müddet sonra kireçleşme oluşuyor.
-Kaynatma için yemeklerde kulanmadıgın bır tencere, masa vb aletı onceden alıp ayrı tutman gerekıyor.
- İşlem biraz daha zaman alıyor, başında beklemek ya da sureklı gıdıp gelmek gerekıyor.
Sen anne olarak en doğrusunu bilirsin hissedersin muhakkak, uzmanların dediği ilk altı ay bebeğin dolaylı olarak bile olsa ağzına giren herseyin steril olması gerektiği şeklinde. Ben buna şundan dolayı katılıyorum; ilk aylarda kilo alımı çok önemli oluyor, doktorca sık sık takip ediliyor. Allah korusun ishal ya da benzeri bir hastalığı kaparsa henüz bağışıklık sistemi kuvvetli olmadığından çok hırpalanabilir.
Benim tecrübem ilk altı ay herşey steril kuralına uymak. Sonra yavaş yavaş, kademeli şekilde azaltarak bir yaşından sonra bırakmak yönünde. Çünkü ilk aylarda gögüs kalkanının parçaları, sağma aletlerinin parçaları, emzik, süt biriktirme şişeleri vb gibi hiç akla gelmeyecek türde materyalleri bile steril etmek gerekebiliyor.
Buarada uygun fiyatlı, pratik steril aletleri var. Sağlık kısmını geçsek bile biberon vs aletlerin ömrünü uzattıgı için bile maliyetini bir yılda çoktaan çıkarır diyebilirim.