• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
canım sende mi etlik doğum evine gidiyosun ??

düşüncene kesinlikle bende katılıyorum hastane hastanedlr (devlet hastaneleri için söylüyorum) özellerin geneli (istisnalar hariç) adındaki (özel) in hakkını alıyolar
tıp merkezi olan bir doktor la çok büyük samimiyetimiz var ailecek (aile dostumuz) da diyebiliriz ...
adam açık açık diyo, devletin hastanesi milletin ve emin olun ki en tecrübeli doktorlar oralardan çıkar
araştırma hastaneside olduğu için Allah korusun büyük hastalıklarda direkt devlete gidin der. bunun gibi bir çoğu daha

aslında özel doktorum da var ikili takip yapıyorum:1: fakat inan devletten daha memnunum ama doğumu orda yapmaya cesaretim yok doğum özelde olacak sanırsam:17: sizdemi oraya gidiyorsunuz

kızlar akam akşam acayip canım sıkıldı bugün iş çıkışı dr a gittim kasık ağrım oldu yine zaten gidecektim o da bahanesi oldu, kendi drum değil işe yakın bir hastaneye gittim ödümü kopardı dr...ağrıyı tarif etmemi istedi aşağıdan bebek çıkacakmış gibi bir his oluyor mu dedi ben de ilişkiden sonra oluyor bazen dedim.idrar yollarında bir problem olmadan ağrın oluyorsa ilişki kesinlikle yasak dedi bel ağrısı kasık ağrısı bunlar 9. aya kadar normal değil rahim ağzına açıklığa bakmamız lazım ağrı düşük tehdididir yatış bile gerekebilir dedi emin olamadım alttan muayene için birey olur diye korktum o zaman yarın muhakkak kendi druna gidiyorsun dedi öyle olunca panikledim izin verdim vajinal muayeneye şükür ki açıklık falan yokmuş şuan için progestana devam etmekten başka bir şey yok dedi ,ki bir süredir kullanıyorum zaten,ama diğer dediklerime dikkat et dinlen yat ilişki yasak falan...ben dershane öğretmenim oturmaya çalışıyorum ama genelde ayaktayım cinsel hayatımız da hamilelikten önceki seyrinde aktif yani:17:...off kızlar çok korktum ya dr muayene ettği için birşey olursa vajinal muayene iyi değil diyorlar...ama o zaman panik olmuştum, zaten kızıma da erkeğe benziyor dedi keşke gitmeseydim hiç offff offf.....:25:

Canım ayni agri bendede var idrar yollarimda enfeksiyon cikti bebek gayet iyi durumda aciklikta yoktu cok hassas durumdayiz bagisiklik sistemimiz zayif havalarda soguk idrar yollarinda olabiliyor ee rahimde genisliyor bebisler buyudugu icin ondanda olabilir agrin. bazi doktorlar cok korkutuyor insani gercekten agrin devam ederse baska doktorada gorun bence

canım bence sağlık ocağında söyledikleri dozu doktoruna sor, zaten onlarda doktorunuz onay verdimi diye soruyorlar, bana sordular, doktorum 2 doz olabilirsin demişti, haftaya olucam bende 20.haftamda yapacaklarını söylediler.
Doktorumda böyle şeyleri benimle paylaş demişti, her şeyi doktorunla paylaşmanı tavsiye ederim, çünkü doktordan doktora da çok farklar oluyor.

doğru söylüyosun canım yarın kontrolüm var zaten unutmayım sorayım:)

Kızlar birşey sorucam yaaa ben sırt ağrısından deliriyorum diyebilirim özellikle sağ kaburga kısmında oluyor ağrı neredeyse ağlayacağım benim gibi ağrı yaşayan var mı sırtında bi de şimdiden böyleyse 9. ayda kendimi düşünemiyorum

bende öyleyim canım çok normalmiş. akşam yattığımda resmen yanıyo sırtım sabah uyandığımda geçiyo sanırım çok yorulmamak gerekiyor

benim sırt ağrım pek olmuyor 18+3 günlük hamileyim 3 kilo aldım normal mi? sadece sağ kasığımda ağrı oluyor ve sağ bacağımın uzerine 2 dk yatamıyorum çok ağrıyor neden acaba sizde de oluyor mu?:30:

Bugün çok güzel bir haber aldım KPSS den 1,5 yıldır atanmayı bekliyordum bugün PTT ye atandığımı Öğrendim hem de bulunduğum ile :) bebeğimin şansına bu bana çok büyük moral oldu nasibiyle geliyor miniğim ...

mine cok sevindim nekadar şanslısın darısı bizim başımıza :)

kızlar akam akşam acayip canım sıkıldı bugün iş çıkışı dr a gittim kasık ağrım oldu yine zaten gidecektim o da bahanesi oldu, kendi drum değil işe yakın bir hastaneye gittim ödümü kopardı dr...ağrıyı tarif etmemi istedi aşağıdan bebek çıkacakmış gibi bir his oluyor mu dedi ben de ilişkiden sonra oluyor bazen dedim.idrar yollarında bir problem olmadan ağrın oluyorsa ilişki kesinlikle yasak dedi bel ağrısı kasık ağrısı bunlar 9. aya kadar normal değil rahim ağzına açıklığa bakmamız lazım ağrı düşük tehdididir yatış bile gerekebilir dedi emin olamadım alttan muayene için birey olur diye korktum o zaman yarın muhakkak kendi druna gidiyorsun dedi öyle olunca panikledim izin verdim vajinal muayeneye şükür ki açıklık falan yokmuş şuan için progestana devam etmekten başka bir şey yok dedi ,ki bir süredir kullanıyorum zaten,ama diğer dediklerime dikkat et dinlen yat ilişki yasak falan...ben dershane öğretmenim oturmaya çalışıyorum ama genelde ayaktayım cinsel hayatımız da hamilelikten önceki seyrinde aktif yani:17:...off kızlar çok korktum ya dr muayene ettği için birşey olursa vajinal muayene iyi değil diyorlar...ama o zaman panik olmuştum, zaten kızıma da erkeğe benziyor dedi keşke gitmeseydim hiç offff offf.....:25:

öncelikle vajinal muayeneyi çok gerekmediikçe birdaha her doktora yaptırma canım.
İlişki banada yasaktı ilk 3,5 ay devam eden kasık ağrılarım vardı kanama felanda yok ha doktorum tedbir amaçlı olmamasını söyledi yapmadık ama bol bol dinlenmelisin bunu yabana atma ben yemek yapıyorsam yedikten sonra uzanıyorum genelde eşim hallediyor kalanı temzlik ağır iş kesinlikle yapmıyorum arasıra kasık ağrılarım yine oluyor

progestan verdi banada ama ben kullanmadım.Diyeceksiniz belki doktordn iyimi biliyorsun hayır tabiki ama kanama yoksa neden kullanayım? Araştırmalarıma göre onunda kanıtlanmış bir etkisi yok doktorlar kendini gaRanti almak için veriyolarmış genelde ki bazı hastaLarda vajinaL kanama bile yaPabiliyor bu ödünün kopmasına yeterli olur zaten.Korma telaşlanacak birşey yoktur Allahın izniyle...

vajinal muayeneden korkan arkadaşlar için kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum

yaklaşık 5 haftalık hamileyken doktor karından ultrason ile keseyi göremedi, dış gebelik olup olmadıgını anlamamız için vajinal ultrasonla bakmalıyım ama bunu sana bırakıyorum istermisin diye sordu, bende doktor olan sizsiniz size güveniyorum bi sakıncası yoksa bakın dedim

doktorum hiçbi sakıncası yok ama bazı gebeler istemediği için soruyorum ben herkese dedi
neticede baktı ve dış gebelik değil kese rahimde dedi
benimde içim rahatlamış oldu çok şükür bi aksilikte olmadı

paylaşmak istedim

kızlar 16. haftanızda karnınız büyüdümü ve bebeğini hisseden var mı.

karnımın maşallahı var göbüş büyük de, bebeği hissetmiyorum henüz
ara ara bişiler oluyor ama gazmı bebek mi bilmiyorum bir de saniyelik sızı gibi bişey oluyo bi anda bi sızı oluyo ve geçiyo
buda bebek hareketi mi değil mi bilmiyorum :((
ama ben de hissetmek istiyorum hareketleri

ara ara bişiler oluyor ama gazmı bebek mi bilmiyorum bir de saniyelik sızı gibi bişey oluyo bi anda bi sızı oluyo ve geçiyo

ben 19.haftamdayım ama histtetmiyorum daha :(:43:

benim sırt ağrım pek olmuyor 18+3 günlük hamileyim 3 kilo aldım normal mi? sadece sağ kasığımda ağrı oluyor ve sağ bacağımın uzerine 2 dk yatamıyorum çok ağrıyor neden acaba sizde de oluyor mu?:30:

Aynısı bendede var canım bende 18 haftalık hamileyim doktorumu arayıp sordum korkulacak birşey yokdedi bende sürekli dinleniyorum

benimde kasık bölgem ve ikinci çocuk olduğu için özellikle sezeryan bölgemde ağrı var bende merak ediyorum normalmi diye.....kontrolüm gelecek hafta bakalım ne olacak.....

benim evimde yataknodam musait oldugu icin park yataga bosa para vermek istemedim. direk buyuyen besiklerden alacagim insallah. ucunda da sonradan etejer olan dolabi var. diger odama da gardrobunu koyacagim. bastan aldim aldim sonra ekonomik olarak yapamayabiliriz dedim. yani odasini sonra hazirlayacagiz ama esyalarini alip kullanamaya baslayaciz simdiden.

gecen de burada kizlar kece suslerden vs konusuyorlardi. ben de o gunden beri heves ettim. arastirdim. baktim kece beni zorlayacak bugun gidip biblo tul vs. alip bebek susunu yapmaya basladim ;)) ben yatan gebe oldugum icin cok bunaliyrm. evde bunlarla ugrasirim dedim. orguden de sikildim artik. kapi sus malzemelerini aldim. onu da ben yapacagim insallah;)) dr arada nadiren cikmama izin verdigi icin o hakkimi oglum icin kullandim.

bende kapı süsü yapmayı istiyorum keçeler beni aşarda :) tüllüleri becerebilirim diye düşünüyorum malzemeleri nerden aldın canım malum ankaradasın bide neler aldın onlarıda yaz bana fikir olsun :)

:)

Slmlar...

İsim konusunu çoğu kişi netleştirdi sanırım,Oğlum kardeşine bir isim buldu,ısrarla onu koyalım diyor sanırım oğlumu kıramıcam,Kıvanç olucak galiba :))) Belli de olmaz..Kıvanç diyor başka bişey demiyor..

Yarın kontrolümüz var,18+2 oluyoruz 2 gün önden gidiyordu bakalım değişiklik varmı ..
Kızlar ben 4-5 kilo aldım,zayıflar daha mı çok alıyor ne..bebekleride iri doğuyor sanırım..,diğerinde de böyleydim..Gözle görülür bir tek karnım var..Diğer kilom neremde anlamadım,halen hamile pantalonu v.s. olmuyor bana..Oğlum iri doğmuştu sanırım buda öyle olucak..Sağlıklı olsunlarda..

Hareketlerini dün akşam yavaş yavaş hissetmeye başladım,çok gergindim oğlum biraz canımı sıkmıştı..o sırada uzandım bu pıt pıt bir hareketler yaptı ,bana kızdı galiba :))

Herkes iyidir inşallah..

Mine8585 atanmışsın çok sevindim hayırlısı,
Oferta sana yazmıştım ama görmedin sanırım hakkında hayırlısı olsun,yeni iş durumları nasıl oldu..

Görüşürüz yine..

Slmlar...

İsim konusunu çoğu kişi netleştirdi sanırım,Oğlum kardeşine bir isim buldu,ısrarla onu koyalım diyor sanırım oğlumu kıramıcam,Kıvanç olucak galiba :))) Belli de olmaz..Kıvanç diyor başka bişey demiyor..

Yarın kontrolümüz var,18+2 oluyoruz 2 gün önden gidiyordu bakalım değişiklik varmı ..
Kızlar ben 4-5 kilo aldım,zayıflar daha mı çok alıyor ne..bebekleride iri doğuyor sanırım..,diğerinde de böyleydim..Gözle görülür bir tek karnım var..Diğer kilom neremde anlamadım,halen hamile pantalonu v.s. olmuyor bana..Oğlum iri doğmuştu sanırım buda öyle olucak..Sağlıklı olsunlarda..

Hareketlerini dün akşam yavaş yavaş hissetmeye başladım,çok gergindim oğlum biraz canımı sıkmıştı..o sırada uzandım bu pıt pıt bir hareketler yaptı ,bana kızdı galiba :))

Herkes iyidir inşallah..

Oferta sana yazmıştım ama görmedin sanırım hakkında hayırlısı olsun,yeni iş durumları nasıl oldu..

Görüşürüz yine..

bende kıvanç ismini çok beğeniyorum hatta ali kıvanç koyacaktım oğluşumun adını ama sonra Ali Kaan olsun dedik ben tekrar değiştirmezsem ismi Ali Kaan olucak inş :46:

Canım öncelikle telaşlanma. Ben 2 aydır o ağrıları çekiyorum. Ve biri merkezde biri de başka bir ilçede iki doktora gittim o süre zarfında ilçede eldeki imkanlar yüzünden 16. haftaya kadar hep vajinal muayene etti. Korkutmasın yani seni sorun olmuyor. Her gittiğimde sordum ağrılarımı rahim ağzı kapalıydı hep. İdrar tahlilide yapıldı ama en son tahlilde enfeksiyon var dendi. He ilacı bitirdim geçti mi geçmedi. Hatta dünden beri çok ağrıyor dünde çok korktum. Olabilecek herşeyi sordum bebek mi aşağıda neden oluyor diye bebeğin yerleşim yeride gayet normal dendi. Ama net bir cevap yok yani:( Ama şu bir gerçek ilişki bana en başından beri yasaktı. Progestana gelince bana bıraktırdılar artık iki haftadır kullanmıyorum. Doktor normal hayatına dönebilirsinde dedi ama ben ağrılarım geçmediği için hep tedirginim tabi. 10 dk. ayakta yemek falan yapıyorsam 1 saat yatıyorum. Yani oturmayı falan direk es geçip yatıyorum.

Bu ağrılara kesin cevap verebilecek bir doktor çıkacak mı bilmiyorum. 1 ay içinde İstanbul'a gideceğim. Umarım sebebi anlaşılır artık. Sürekli bebeğe bir şey olacak mı korkusu 3 aydır bitirdi beni.

mine cok sevindim nekadar şanslısın darısı bizim başımıza :)

öncelikle vajinal muayeneyi çok gerekmediikçe birdaha her doktora yaptırma canım.
İlişki banada yasaktı ilk 3,5 ay devam eden kasık ağrılarım vardı kanama felanda yok ha doktorum tedbir amaçlı olmamasını söyledi yapmadık ama bol bol dinlenmelisin bunu yabana atma ben yemek yapıyorsam yedikten sonra uzanıyorum genelde eşim hallediyor kalanı temzlik ağır iş kesinlikle yapmıyorum arasıra kasık ağrılarım yine oluyor

progestan verdi banada ama ben kullanmadım.Diyeceksiniz belki doktordn iyimi biliyorsun hayır tabiki ama kanama yoksa neden kullanayım? Araştırmalarıma göre onunda kanıtlanmış bir etkisi yok doktorlar kendini gaRanti almak için veriyolarmış genelde ki bazı hastaLarda vajinaL kanama bile yaPabiliyor bu ödünün kopmasına yeterli olur zaten.Korma telaşlanacak birşey yoktur Allahın izniyle...

vajinal muayeneden korkan arkadaşlar için kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum

yaklaşık 5 haftalık hamileyken doktor karından ultrason ile keseyi göremedi, dış gebelik olup olmadıgını anlamamız için vajinal ultrasonla bakmalıyım ama bunu sana bırakıyorum istermisin diye sordu, bende doktor olan sizsiniz size güveniyorum bi sakıncası yoksa bakın dedim

doktorum hiçbi sakıncası yok ama bazı gebeler istemediği için soruyorum ben herkese dedi
neticede baktı ve dış gebelik değil kese rahimde dedi
benimde içim rahatlamış oldu çok şükür bi aksilikte olmadı

paylaşmak istedim
canlarım cevaplarınız için teşekkürler, aslında benim kesem de ilk muayene de görülmemişti vajinal ultrasonla baktı öyle gördü kendi drum...dün yalnız ultrason değil elle de muayene etti dr ondan çok tedirgin oldum. bir de bakıyorum da riskli gebeliklerde ilişki yasakmış başından beri herkes böyle söylüyor drum bana gebeliğin riskli dememişti ama tedbir amalı progestan kullandırmıştı tecrübeli bir dr madem ilişki olup olması bu kadar önemli neden bana hibirşey söylemedi drum...üstelik ilk zamanlarda özellikle sormuştum bir sıkıntı olmaz demişti...bu dünkü dr beni darmadağın etti yaa öncesinde ağrılara rağmen kafam nasıl rahattı:50:
canım o sızılar ben de de oluyor sürekli bebek hareketi değil onlar ben ilk kez 3-4 gün önce hissettim bir gece böyle parmakla tıklatırsın ya öyle oluyor pıt pıt ben sürekli kendimi dinliyordum acaba bu bebek hareketi mi diye ama bebeği gerçekten anlıyor insan tamamen farklı bir şey çünkü ama çok tatlı :16:

canlarım cevaplarınız için teşekkürler, aslında benim kesem de ilk muayene de görülmemişti vajinal ultrasonla baktı öyle gördü kendi drum...dün yalnız ultrason değil elle de muayene etti dr ondan çok tedirgin oldum. bir de bakıyorum da riskli gebeliklerde ilişki yasakmış başından beri herkes böyle söylüyor drum bana gebeliğin riskli dememişti ama tedbir amalı progestan kullandırmıştı tecrübeli bir dr madem ilişki olup olması bu kadar önemli neden bana hibirşey söylemedi drum...üstelik ilk zamanlarda özellikle sormuştum bir sıkıntı olmaz demişti...bu dünkü dr beni darmadağın etti yaa öncesinde ağrılara rağmen kafam nasıl rahattı:50:

canım o sızılar ben de de oluyor sürekli bebek hareketi değil onlar ben ilk kez 3-4 gün önce hissettim bir gece böyle parmakla tıklatırsın ya öyle oluyor pıt pıt ben sürekli kendimi dinliyordum acaba bu bebek hareketi mi diye ama bebeği gerçekten anlıyor insan tamamen farklı bir şey çünkü ama çok tatlı :16:

hissedersiniz canım ilk gebeliklerde 20 22 haftalıkken tam hissediliyomuş ikinci hamilelikte 16 haftalıktan sonra hissediyomuşsun sıkmayın canınızı hissetmeye başlayınca durmazlar ben burdayım derler merak etme :)

Slmlar...

Herkes iyidir inşallah..

Görüşürüz yine..

slm kıvanç güzel isim,benimde kızım olucak eşim hep kız olsun adını eylül koyucam diyordu Allah gönlüne göre verdi.
bende hareketlerini hissediyorum bu hafta özellikle yorgun olup yatağa uzandığım zamanlarda.
zayıflar daha çok kilo alır diyorlar ama sizin sadece göbeğiniz varmış ne güzel bende 5 kilo aldım ama hep bacaklardan ve kalçadan :50:karnım hala belli değil.

Back
X