• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Mucize kardes allah razi olsun...senin yazini okududiim.hangi testin riskli cikti kac xikti.aminosentezi 4luden sonrami ikiliden sonrami yaptirdin.bana umur olsun diye biraz anlatirmisin

canım ikili test yaptırmamıştı doktorum üçlü testte 1/310 risk çıktı riskli değil ama riske çok yakınsın deyince hiç eve gelmeden internetten birşeyler okumadan yaptırdım, çünkü yalan yanlış çok şey yazıyor ,rabbime sığındım kimin yaptığını bile bilmiyorum,etlik doğumevinde bir doktor,eşim özel de bu işin ehli birisine yaptıralım dedi,baktım orda bisürü kadın yaprırıyor hem de orası kadın doğum hastanesi çok fazla pratikleri var diye en önemlisi Allah ıma sığındım ve rabbim yüzüme baktı sorunsuz bir işlem oldu,sonucu da dün aldım temiz çıktı darısı sana ve tüm sonuç bekleyenlere:16:

ben de aranıza katıldım uzun zamandır takip ediyordum sizi 15 haftalık gebeyim ama profil düzenlemesi nasıl yapıyorsunuz yardımcı olur musunuz?

Hoşgeldin :) Çıkış yazan yerin yanında Kullanıcı Kontrol Paneli var oraya girersin,yavaşça aşağıya doğru inince solda Profil ayarları var resim için,bebek takibi içinde Profili düzenlede aşağıya doğru indikçe Bebeğinizin Tahmnini Doğum Tarihi yazıyor görürsün :) Karıştır karıştır azcık :)

walla helal olsun.darısı senin başına inşallah istediğin zamanda istediğin doğum şekliyle alırsın yavrunu kucağına.
benim etrafımda böyle duyduğum doktıor çok az.kendi özel hayatlarına göre doğumları ayarlayanlar var ne yazıkki :(

amin canim. insallah hepimizin kalbindeki gibi olur.

tatlım bizim forum sayfamızda tamamen çöktü bu tez :)) bi tane bile uyan yok geri aldım sormayacam :))
ben bu aksamustu gidecem.benim kafamı karıstıran soyle bi sorun var. annemle çok benzeriz genetik anlamda.gebe kaldıgım andan itibaren de onun gibi yasadım gebeliğimi.aserme,mide bulantısı,canın bişey cekmesi,bişeyden tiksinme hiç olmadı.onda da aynen boyle olmuş.annemin kız gebeliklerinde gögusleri çok sönükmüş.kendi deyimiyle sönük balon gibi:)) ama erkek gebeliğinde çok şişmiş ve dolgunlaşmışlar. en son gebeliğimde 1 aylıkken tahmin ettim cinsiyetini doguru da cıktı diyo.erkek gebeliğini düşük yapmıs. 4 aylıkken bi kaç farklı doktor kız demiş.4.5 aylık evde düşük yapmış.erkekti ama testisleri daha oluşmamıştı diyo :( sanırım doktorlarda o yuzden gorememiş. sonrasında abime hamile kaldıgında da hemen bildim erkek oldugunu kız dediler aldırmadım dogdu ki erkek diyo. ya şimdi benimde goguslerim aşırı derecede şişkin.doktorlar kız diyo ama annem fena halde kafamı karıştırıyo.napayım ki ben ???

benim göğüslerimde fazla şişmedi, kız mı acaba :))
ama erkek douranlarda göğüsler şişiyor doğru
yalnız cinsiyet konusuna bu kadar takılma bence hayırlısı sağlıkslısı olsun yeter
bizim ilk bebek olacak nasipse cinsiyet fark etmez

beşik konusunda fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum

aşı konusunda da sağlıkocağı bana neden bu kadar erken tarih verdi bilmiyorum cuma günü doktoruma soracam

benim evimde yataknodam musait oldugu icin park yataga bosa para vermek istemedim. direk buyuyen besiklerden alacagim insallah. ucunda da sonradan etejer olan dolabi var. diger odama da gardrobunu koyacagim. bastan aldim aldim sonra ekonomik olarak yapamayabiliriz dedim. yani odasini sonra hazirlayacagiz ama esyalarini alip kullanamaya baslayaciz simdiden.

gecen de burada kizlar kece suslerden vs konusuyorlardi. ben de o gunden beri heves ettim. arastirdim. baktim kece beni zorlayacak bugun gidip biblo tul vs. alip bebek susunu yapmaya basladim ;)) ben yatan gebe oldugum icin cok bunaliyrm. evde bunlarla ugrasirim dedim. orguden de sikildim artik. kapi sus malzemelerini aldim. onu da ben yapacagim insallah;)) dr arada nadiren cikmama izin verdigi icin o hakkimi oglum icin kullandim.

benim evimde yataknodam musait oldugu icin park yataga bosa para vermek istemedim. direk buyuyen besiklerden alacagim insallah. ucunda da sonradan etejer olan dolabi var. diger odama da gardrobunu koyacagim. bastan aldim aldim sonra ekonomik olarak yapamayabiliriz dedim. yani odasini sonra hazirlayacagiz ama esyalarini alip kullanamaya baslayaciz simdiden.

gecen de burada kizlar kece suslerden vs konusuyorlardi. ben de o gunden beri heves ettim. arastirdim. baktim kece beni zorlayacak bugun gidip biblo tul vs. alip bebek susunu yapmaya basladim ;)) ben yatan gebe oldugum icin cok bunaliyrm. evde bunlarla ugrasirim dedim. orguden de sikildim artik. kapi sus malzemelerini aldim. onu da ben yapacagim insallah;)) dr arada nadiren cikmama izin verdigi icin o hakkimi oglum icin kullandim.

çok iyi yapmışsın.bebek cinsiyeti neydi bu arada.
bende işte canım sıkılınca internetten sürekli süs püs bakıyorum :)
çok hevesleniyorum.güzel bir uğraşı.

yaptıklarını bizmle de paylaşır mısın.merak ediyorum.

çok iyi yapmışsın.bebek cinsiyeti neydi bu arada.
bende işte canım sıkılınca internetten sürekli süs püs bakıyorum :)
çok hevesleniyorum.güzel bir uğraşı.

yaptıklarını bizmle de paylaşır mısın.merak ediyorum.

tamam cnm. eklerim.burayada.
12+5 de erkek dedi dr. 16+5 de yine erkek deyince artik kiza donmez diye gidip aldim ;))

slm arkadaşlar nasılsınız? bugün doktora gittim kızım olacak inşallah. isim feyza düşünüyoruz. nasıl sizce.

Kıyamam ya,değer mi aklının hep bir yerinde bu soru olmasına doktorun yaptığına bak sormadan danışmadan! Detaylısında devam eden kontrollerinde hep içi daha da rahatlar inşallah.Allah'ın izniyle burada diğer okuduklarımız gb hiçbirşey olmadığına inanıyorum.Bence düşünüp düşünüp etkilenmesin,istiyorsa başka bir hastanede ya da doktorada yaptırsın.Doktoruda ben olsam değiştirirdim:19:
Testleri (2li3lü4lü) bende yaptırmadım,zaten istemiyordum yine de 2 doktorlada konuşarak bilgi alışverişinde bulunarak karar verdik.

canım teşekkür ederim ilgine :)) dediğin gibi insan her şekilde istiyosa o bebeği, testlerle falan kafa karışıklığna ne gerek var değil mi?? ama işte araştırma hastanesei olduğundan sormuyolar bile ...
halbuki 2 li test zamanında da hiç bir şey sormamış yapalım yapmayalım dememiş dr. zaten bacım da istemiyodu testlerin hiç birini ...

bu drlar yok mu ayrıntılı ultrasonda bakmadan aminosentez dıyolar.benım ıkılı testım çok ıyı çıkmışken 4 lü test 1:100 çıktı..kafayı yıcektım. baska dra gıttım o tekrar ölçum yaptı kan verdım ...ayrıca baska labaratuarada kan verdım..ıkı testın sonucu bırbırıyle aynı çıktı. benım eskı dr ya yanlış olçmuş yada kan bozulmuş dendı...20 haftaya kadar 4 lu yapılıyor..testı yenıleyın bır de dr ayrıntılıda baksın..dr hataları olabılıyor.

canım senin de ne kadar zor bir süreçten geçtiğini yakınen bildiğim için endişelerini çok iyi anlıyorum ...
ama dediğim gibi kardeşim pek durmuyo bu konu üzerinde ...bilemiyorum tabii sonradan diğer presedürleri uygulamayı düşünürse onuda zaman göstericek ... herşeyin hayırlısı inşaAllah . çok teşekkür ederim :emir_bebek:

canım sallanan minik beşiklerde uzun süre yatamadığı için en az iki yaşına kadarda yanımda yatırrırm düşüncesiyle ben park yatak aldım. onun odası olacak oda şuan bizim giyinme odamız bebeğimizi ayırana kadar oda yaptrmayı düşünmüyoruz ama onun için şifonyer yerine gardrop yaptırmayı düşünüyorum onuda uzuuunn süre kullanır.Eki Görüntüle 892182
Canım aynen 2 yıl yani emzirme süresince yanımda yatırmayı düşünüyorum bende..100e 55 ahşap beşik begendim bende yatakodam müsait sayılır ama iki tane beşik koyacağım için bu ölçüyü tercih etmek zorundayım..cocuk odasına derin çekmeceli sifonyer düşünüyorum şimdilik ilerde bakarım duruma göre..biraz büyüdüklerinde odalarını yaparım ama kendileri de hatırlasınlar istiyorum o yüzden hemen 2 yasinda düşünmüyorum..cocuk odasında minderlerim var büyükçe ara donemi onlarla geciricem bi aksilik olmazsa..
benim göğüslerimde fazla şişmedi, kız mı acaba :))
ama erkek douranlarda göğüsler şişiyor doğru
yalnız cinsiyet konusuna bu kadar takılma bence hayırlısı sağlıkslısı olsun yeter
bizim ilk bebek olacak nasipse cinsiyet fark etmez
Bu tezi çürütmek istemem ama benim iki kızce geliyo göğüslerim 2 beden büyüdü ve dopdolgunlar..:)

Evet hatırladım bebeğe kız daha sonra erkek demişlerdi. En iyisini yapmış ben de yaptırıp yaptırmamakta kararsızım:49:

evet canım da :)) cinsiyet olayı şöyle olmuştu: normalde devlete gidiyo kardeşim
aylık kontrolne 1 hafta vardı özel hastanede ultrasona girdi cinsiye te % 50 kız dendi ..
sonra kontrolnde kendi dru sormadan erkek demiş ..
oda emin olmak için başka bir özel hastanete gitti ordada erkek deyince kesinleşmiş oldu
yani bebek 3 ayrı doktrn elinden geçmiş oldu :1:
bu arada sana da çok teşekkür edrim canım ...
bence sende testlerli yaptırıp ta aklını hiç karıştırma arkadaşım

canım ikili test yaptırmamıştı doktorum üçlü testte 1/310 risk çıktı riskli değil ama riske çok yakınsın deyince hiç eve gelmeden internetten birşeyler okumadan yaptırdım, çünkü yalan yanlış çok şey yazıyor ,rabbime sığındım kimin yaptığını bile bilmiyorum,etlik doğumevinde bir doktor,eşim özel de bu işin ehli birisine yaptıralım dedi,baktım orda bisürü kadın yaprırıyor hem de orası kadın doğum hastanesi çok fazla pratikleri var diye en önemlisi Allah ıma sığındım ve rabbim yüzüme baktı sorunsuz bir işlem oldu,sonucu da dün aldım temiz çıktı darısı sana ve tüm sonuç bekleyenlere:16:

canım sende mi etlik doğum evine gidiyosun ??

düşüncene kesinlikle bende katılıyorum hastane hastanedlr (devlet hastaneleri için söylüyorum) özellerin geneli (istisnalar hariç) adındaki (özel) in hakkını alıyolar
tıp merkezi olan bir doktor la çok büyük samimiyetimiz var ailecek (aile dostumuz) da diyebiliriz ...
adam açık açık diyo, devletin hastanesi milletin ve emin olun ki en tecrübeli doktorlar oralardan çıkar
araştırma hastaneside olduğu için Allah korusun büyük hastalıklarda direkt devlete gidin der. bunun gibi bir çoğu daha

kızlar 16. haftanızda karnınız büyüdümü ve bebeğini hisseden var mı.

Canim benim bugun 16+3 kilo verdim basta ama simdi hamile kaldigim kiloyla ayniyim.bugun doktordan gelirken gebe oldugumu bilmeyen bi arkadasim dediki "kilo aliyorsun hemde gobekten dikkat et " dedi bende ozaman anladimki hafif hafif fark ediyo.fakat bence hala yok.zaten karin buyumesi ic karinla alakali bebekle hicbir alakasi yok.bazen hissediyorum evet iste bu diyorum ama gazdir o diyolar hevesimi kiriyolar

kızlar akam akşam acayip canım sıkıldı bugün iş çıkışı dr a gittim kasık ağrım oldu yine zaten gidecektim o da bahanesi oldu, kendi drum değil işe yakın bir hastaneye gittim ödümü kopardı dr...ağrıyı tarif etmemi istedi aşağıdan bebek çıkacakmış gibi bir his oluyor mu dedi ben de ilişkiden sonra oluyor bazen dedim.idrar yollarında bir problem olmadan ağrın oluyorsa ilişki kesinlikle yasak dedi bel ağrısı kasık ağrısı bunlar 9. aya kadar normal değil rahim ağzına açıklığa bakmamız lazım ağrı düşük tehdididir yatış bile gerekebilir dedi emin olamadım alttan muayene için birey olur diye korktum o zaman yarın muhakkak kendi druna gidiyorsun dedi öyle olunca panikledim izin verdim vajinal muayeneye şükür ki açıklık falan yokmuş şuan için progestana devam etmekten başka bir şey yok dedi ,ki bir süredir kullanıyorum zaten,ama diğer dediklerime dikkat et dinlen yat ilişki yasak falan...ben dershane öğretmenim oturmaya çalışıyorum ama genelde ayaktayım cinsel hayatımız da hamilelikten önceki seyrinde aktif yani:17:...off kızlar çok korktum ya dr muayene ettği için birşey olursa vajinal muayene iyi değil diyorlar...ama o zaman panik olmuştum, zaten kızıma da erkeğe benziyor dedi keşke gitmeseydim hiç offff offf.....:25:

Kızlar birşey sorucam yaaa ben sırt ağrısından deliriyorum diyebilirim özellikle sağ kaburga kısmında oluyor ağrı neredeyse ağlayacağım benim gibi ağrı yaşayan var mı sırtında bi de şimdiden böyleyse 9. ayda kendimi düşünemiyorum

kızlar akam akşam acayip canım sıkıldı bugün iş çıkışı dr a gittim kasık ağrım oldu yine zaten gidecektim o da bahanesi oldu, kendi drum değil işe yakın bir hastaneye gittim ödümü kopardı dr...ağrıyı tarif etmemi istedi aşağıdan bebek çıkacakmış gibi bir his oluyor mu dedi ben de ilişkiden sonra oluyor bazen dedim.idrar yollarında bir problem olmadan ağrın oluyorsa ilişki kesinlikle yasak dedi bel ağrısı kasık ağrısı bunlar 9. aya kadar normal değil rahim ağzına açıklığa bakmamız lazım ağrı düşük tehdididir yatış bile gerekebilir dedi emin olamadım alttan muayene için birey olur diye korktum o zaman yarın muhakkak kendi druna gidiyorsun dedi öyle olunca panikledim izin verdim vajinal muayeneye şükür ki açıklık falan yokmuş şuan için progestana devam etmekten başka bir şey yok dedi ,ki bir süredir kullanıyorum zaten,ama diğer dediklerime dikkat et dinlen yat ilişki yasak falan...ben dershane öğretmenim oturmaya çalışıyorum ama genelde ayaktayım cinsel hayatımız da hamilelikten önceki seyrinde aktif yani:17:...off kızlar çok korktum ya dr muayene ettği için birşey olursa vajinal muayene iyi değil diyorlar...ama o zaman panik olmuştum, zaten kızıma da erkeğe benziyor dedi keşke gitmeseydim hiç offff offf.....:25:
Üzülme canım Allah yardımcın olsun.Dua et Allah'a sığın o esirgerse hiç birşey olmaz. Kendini yorma dikkat et. Ayrıca hangi haftada öğrenmiştin cinsiyetini. :49:

:) ohh kolaygelsin..İşlere dalıp çok karnını sıkıştırarak oturma derim ya da uzun uzun oturma,sırtın ağrıyabilir :34: Dikkat et:34:

slm arkadaşlar nasılsınız? bugün doktora gittim kızım olacak inşallah. isim feyza düşünüyoruz. nasıl sizce.

Eşimin yeğeni Feyza,yani abisinin kızı.Öyle olmasa düşünebileceğim bir isimdi ama çok yakınız sonuçta :) Ben çok seviyorum bu ismi.Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

canım sende mi etlik doğum evine gidiyosun ??

düşüncene kesinlikle bende katılıyorum hastane hastanedlr (devlet hastaneleri için söylüyorum) özellerin geneli (istisnalar hariç) adındaki (özel) in hakkını alıyolar
tıp merkezi olan bir doktor la çok büyük samimiyetimiz var ailecek (aile dostumuz) da diyebiliriz ...
adam açık açık diyo, devletin hastanesi milletin ve emin olun ki en tecrübeli doktorlar oralardan çıkar
araştırma hastaneside olduğu için Allah korusun büyük hastalıklarda direkt devlete gidin der. bunun gibi bir çoğu daha

Ben burda doğumevine gittim ilk kan testimde ve kalp atışı muayenesinde.Sonra hep özele gittim doktorumdan çok çok memnunum çok ilgili,bilgilendirici,girdiğim andan itibaren hemşiresinin bile ilgisi memnun edici,çok yüklü bir mebla değil sadece 40 lira veriyorum.Doğumevine devamlı gitmememin sebebi bana veterinere gelmiş inek gibi hissettirdiklerinden dolayı,biraz ağır bir cümle belki ama ciddi anlamda böyle.Oraya çok fazla giden oluyor,çok çeşit insan var bazı doktorların çalışanların bundan dolayı bıktığını çok genelleme yaptığını düşünüyorum.En son bir doktora gittim yine doğumevinde kendi doktorumdan başkasına gitmedim diye ve ilk normal geçen randevumdu diyebilirim sağolsun ilgiliydi.Yani devletti özeldi doktor büyük şans.Ebeler doktorlardan daha fazla doğuma girer ki normal doğumda bütün rol annededir bi nevi anne doğurur doktor tutar diye tabir ederler.Yani seçimler insanların yaşadıklarıyla alakalı,önyargılı kişilerde vardır tabi ama en azından ayırt eden biri olarak düşüncemi belirtmek istedim :)

kızlar 16. haftanızda karnınız büyüdümü ve bebeğini hisseden var mı.

Ben bu hafta atağa geçtim resmen hızla büyüyor,1-2 hafta önce hiç yoktu desem yeridir.

Sakin sakiiin.Önce kendi doktoruna git,hemen üzülme lütfen.Vajinal muayenenin şuan bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.Hem sen progestan kullanıyorsun riskin olduğu için bildiğim kadarıyla,kendi doktorun sana hiç ilişkiyi yasaklamadı mı?

Back
X