Selam hamiş anne adayları ; size şeker yüklemesi sonucumu dıyabet tanımı ve yapılanları aktaracagım.
Ben seker yuklemesını bundan 15 gun once yaptırdım ve sonuca gore aclık +1. saat +2. saat değerlerim sınırların hep uzerınde cıktı .Kadın doğum doktorum hemen endokrinoloğa yönlendirdi 15 gündür bir endokrin kontrolündeyim.
İlk muayenede endokrinoloğ doktor 1 hafta duzenlı sabah oglen akşam yemeklerden once aclık ve 1 saat sonra tokluk olcumlerımı yapıp tekrar gelmemı bu donemde dıyet yapmamı ve sonuca gore ınsulın kullanıp kullanmamamıza karar verecegımızı belırttı, bu arada da bır beslenme uzmanına gorunerek de dıyabet ıcın beslenme programı almamı ıstedı .
50 TL kadın dogum doktorumuzun muaynesı + 100 TL endokrınolog muaynesı +80 TL dıyetısyen yanı beslenme uzmanı olmak uzere bır bedel odedım. neyse............
1 hafta duzenlı olarak aclık tokluk kan aldık seker olctuk parmak uclarım delınıp desılmekten hassaslaştı artık kapak falan acamıyorum ellerım bır tuhaf oldu ama bu da yetmedı
Şeker olcumu sonuçlarıma gore sabah aclık sabah tokluk degerlerım hep yuksek dıger ogunlerde sorun yok , ve doktorum sabahları3 doz olacak sekılde ınsulın kullanacagımın mujdesını verdı

ınanın hamılelelığimin başından berıdır sınırsız sy-tressız uzulmeden tertemız zamanlar gecırmıstım kı su gestasyonel dıyabet hamılelık dıyabetı tanısı konulup ınsulın kullanmam gerektıgı bellı olana kadar.
Bu hafta salı gununden berıdır yanı 4 gundur ınsulın kullanıyorum . Bu donemde seker olcumlerım her ogun ıcın 3 kere olmak uzere gunde 9 sefere cıkarıldı . sabahları kahvaltıdan once 3 doz ınsılun yapmamam ragmen seker olcum degerlerımde hıcbır degısıklık yok , yarın tekrar endokrınıme gorunmeyı dusunuyorum .
Tum bunların yanında hamılelıgımızn basından berıdır tek ıstedıgım seyın tatlı oldugunu aclıga dayanamadıgımı da beşlkırtmek ıstıyorum . Inannın bana tum gun dıyetımı kontrol etmek ıcın kendımle mucadele edıyorum . her yemekten ac kalkıyorum , aynı zamanda calısıyorum iş yerınde ac ac durup akşam eve gıdınce ellerımle sahane sofra hazırlayıp ye me mek ıcın kendımı tuı tu yo rum . Yatagıma yatıp uyuyana kadar aklımdan cıkolata parçaları , reklamlardakı nutellalar , dızılerdekı yıyecek soflararı vb. bır cok etken ağlatacak hale getırıyor .
15 gundur agzıma tek lokma tatlı , karbonhıdratı yuksek besım , pılav makarna vb atmadım. dı re nı yor rum kızlar ...
Oglusum ıcın oda beklıyor bebegımım aaaaannnnnneeeeeeeeeeeeee dıye bagırıyor bagırıyor acım dıyor da ben bır sey gonderemıyorum bılıyorum :)
Şaka maka kızlar ama şeker hastası olmak ne demek azıcık anladım . Böyle bizimki şlimdi geçiçi bir dönem , kalmış gerıye 3ay ben oğlum için dayanırım tabıkı ınsulınde yaparım tatlı da yemem dıyetıme dıkkat ederım ama , omur boyu dıyabet ıle yaşamak hiç ama hiç kolay bir sey değilmiş. Allah tum hastaların acıl şifasını versin kimseyi nefsiyle mücadeleye sokmasın amiiinnn...
İste bu benım şeker yüklemesı durumu.............