Okudukca neden insanların normal dogumdan uzaklastıgını anlıyorum..Cünkü öyle büyük yanlıslar var ki ortada..
Dogum Melegi diye bir site var doula kendiside,suan ona bakıyorum ara ara,İcgüdüsel dogum adlı kitabı okudum sırada Hpnobirthing var ve sonra Ayşe Öner'inki..Bi dönem kitapcılık yaptıgım icinde sanslıyım aslında :)
Kücüklügümüzden beri dayatılan bagıran kadınlar,yatanlar,cırpınanlar..
Halbuki Allah bu kadar yardım ederken,o kücücük bebekler bile ne yapacagını cok iyi bilirken bize de ögrenmek düser..Tabi ki olayları farklı gelisenleri katmıyorum ama sırf canı acıyacak vücudu bozulacak diye normal dogumdan uzaklasanları anlayamıyorum..Bu bebege haksızlık gb geliyor
.Saydıgın yöntemler hep heryerde,hamileligin son zamanlarında vücudumuz bizi sırt üstü yatırmazken dogumda bir kadına yapılacak en büyük iskence..Kegelede baslamıs bulunarak hayırlı dogumlar hepimize :)
Sezeryandan cok korkuyordum ama onada alıstırdım kendimi,cünkü olurda o sekilde ilerlerse hersey önyargılı olmak istemiyorum..Sezeryan adınada üzüldügüm seyler var..
İnsanın ici her türlü temizlenmez mi? Sonuc olarak sezeryandada bebegin esi cıkıyor ve vücut kanı atıyor,esin cıktıgü yerin kapanma sürecindede onlarda normal gb kanama yasıyor..
Ne cok konustum,üzülüyorum sadece olayın bu kadar icindeyjen birseyler ögrenmek bu kadar kolayken sasırarak okudugum yorumlar var