2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ben iş icabı çok fazla yürüyorum sabah bir çıktım yeni geldim ofise 3-4 saat ayakta ve çoğunuda yürüyerek geçiriyorum.karnımda gerilmeler ve acı hissi oluyor ama oturunca geçiyor acaba bu kadar yürümem zararlımıdır.şimdiöğleden sonrada çok yoğun programım yine.kafama takıldı bu durum.

Ben sessiz sakin takip edenlerdenim yazılanları:)Bende mayis annesiyim Allah nasip ederse.Dogum sekilleri konusulmaya baslanmis bile görünce yazmadan edemedim.Bu ikinci dogumum olacak 1.si normaldi bunda sezeryan istiyorum..
neden sezaryen istiosun tatlim bizede onu aciklarmisin rica etsek..
Günaydın kızlar bugün de ben hastayım:(( yataktan kalkmamla ağlamam bir oldu nasıl bir bel ağrısı anlatamam işe gidemedim çok korktum acaba birşey mi oldu diye Allah'tan oğlumun hareketlerini hissediyorum sizde de böyle şiddetli bel ağrısı oluyor mu?

gecmis olsun haftalarimiz ayni mi goremiorun ama dub gecede ben kasik ve bel agrisindan olucem sandim 1 saat ugdu esim

Canım bir mobilyayı erken yapın diyolar, hem yapımı 1 ay fln sürüyomus hem de kokusunun cıkması için brz zaman verin diyorlar... Diğerlerini de yaparsın elbet... Bakım ürünü dediğin dogduktan sonra bilem alınır :1:

canım benım kocam cins bana kalsa hemen secerım. yok suntalam olmayacak mdf lake ya da masif agac olcak. yok ılla denızcı modelı olcak. besıgın ucu gemı gıbı sıvrı olcak...dumenı olcak çapası olcak. gıttı korsan gemısı modellı takım begendi. normal denızcı modellerı begenmıyor beyefendı..çocugun odası bebek odası degıl denızcı barınagı gıbı olcak..odaya halat ağ gıbı balıkçı malzemelerı koycakmış allah akıl versın.. benım evde yatmam onun ısıne geldı gıtmış feneryumdan hastane cıkışı battanıye bornoz zıbın nevresım takımı almış..banada hamıle fenerlı tshırt aldı.. bunların hepsı vardı. ne gerek var dedım..hevesını kırmayayım zaten kavga edecek halımde yok bebegımı strese sokamam ne yaparsa yapsın:):23::23::23:zaten o yuzden sen hep hamıle olsana bana hıc karısmıyorsun melek gıbı oldun dıyor:)))

ben iş icabı çok fazla yürüyorum sabah bir çıktım yeni geldim ofise 3-4 saat ayakta ve çoğunuda yürüyerek geçiriyorum.karnımda gerilmeler ve acı hissi oluyor ama oturunca geçiyor acaba bu kadar yürümem zararlımıdır.şimdiöğleden sonrada çok yoğun programım yine.kafama takıldı bu durum.

canım bana drum 10 dk yuru ya da ayakta kalınca otur dınlen dıyor. gercı ben sıkıntılı bır gebelık gecırıyorum ama aynı dra arkadasım devam edıyor o sorunsuz gebe.. ona da yuruyus ıyı ama asırı degıl. hep ara ara otur dınlen demış.o hep 15 dkda bır oturuyorum dedı ama gezmedığı gıtmedıgı yer kalmadı

Günaydin arkadaslar nasilsiniz bebisler iyidir umarim.

Bursada oturan arkadaslar size bir sorum olacak esim bursada bir is yapiyor sık sık gidipgeliyor bende istanbuldayim son gunlerde esim 1 gun gelebilicek bir evde bursada tutalim arada bende gider gelirim gerekirsede yazin tasinirim diye dusundum( tasinma isi garanti degil)
Simdi kent meydanin oldugu bolge nasil birde buttime yakin mi esimin isi buttimde fuar alaninin orda ise yakin olsun istiyorum birde oralarda iyi bir hastane varmi biliyormusunuz.

topikde alakasiz bir konu oldu ama bursadaki arkadaslar yardimci olabilirmi.
canım bursanın çıkış işe giriş saatleri emin ol istanbulu aratmıyor o yüzden buttiime yakın bi yerden ev bakmanız daha iyi olur birde kent meydanından ev bakmanızı tavsiye etmem çok gürültülü ve hareketli bir mevki orası
Geçmiş olsuunn..
Magnezyumumu 3 gündür içmedim ve gece dönemedim desem yeridir,her kıpırdadığımda çatırdadı belim,ağrım oldu..Normalde 2 günde 1 içiyorum,bana çok iyi geliyor..
allahallah acaba benim de ni magnezyum eksikliğin var doktoruma söyledim ama hiçbir şey vermedi bu magnezyumu kendim alip kullana bilirmiyim acaba
gün içindeki şeker takiplerimden şu sonuç çıkıyor benim sabah şekerim çok yüsek.öğlen ve akşam değerlerim şimdilik fena gitmiyor ama açlık 120 ile başlıyor şimdi 1.saate baktım 230 çıktı .ikinci saat 160 lara filan düşüyor.bütün gece aç olmama rağmen sabah bu kadar yüksek olması ilginç değilmi

tatlım kendini aç bırakman yanlış örnek diyer listeleri tekrar kurcala birde kendimi keşfettiğim bir püf nokta kan verirken ya labarotuardaki bayan dedi ki sakın uyuma değerlerinfarklı çıkabilir e ozaman biz acken sabah uyandığımızda direk açlık şekerimizee bakıyoruzyaaa acaba onun da etkisi olabilir mi uyandıktan sonra acıkana kadar biraz oyalanmak sonucu degistirirmi

Basın saolsun canım mekanı cennet olsun ,
Dalokay ne demek tı canım evet gercekten onu soylemek bıraz zor gelşebılır bazı ınsanlara , Mehmet burda kurtarıcı olmuş:)

dal gibi uzun ok gibi doğru ay gibi guzel, bir isim kitapçığında bulduk. öz türkçe, becerikli ve çok beğenilen anlamına da geliyor. biz çok seviyoruz. soylemesi zor biraz ama bir sürü farklı sekilde kısaltmamız var eğlenceli yani. dalko, dalo, daloki, dalokida, daloş vs...

gün içindeki şeker takiplerimden şu sonuç çıkıyor benim sabah şekerim çok yüsek.öğlen ve akşam değerlerim şimdilik fena gitmiyor ama açlık 120 ile başlıyor şimdi 1.saate baktım 230 çıktı .ikinci saat 160 lara filan düşüyor.bütün gece aç olmama rağmen sabah bu kadar yüksek olması ilginç değilmi

benim de öyle 117 ile taıp sabah 102 ile kalkıyorum. akşam abrtıp yemek sonrası bişiler yersem en az 115 oluyor, ama gun içi pek yukselmiyor. saçmalamazsam. direk sekerli gıdaları yemiyorum ama karbonhidratı durduramadım. çok zararı yok. akşam kornet yedim 6 gibi akşam yemek sonrası 108 di örneğin. ama sabah hiç 100 altına inemedim bir gun önce yemesem bile dusmez heralde...

dal gibi uzun ok gibi doğru ay gibi guzel, bir isim kitapçığında bulduk. öz türkçe, becerikli ve çok beğenilen anlamına da geliyor. Biz çok seviyoruz. Soylemesi zor biraz ama bir sürü farklı sekilde kısaltmamız var eğlenceli yani. Dalko, dalo, daloki, dalokida, daloş vs...

kısaltmlar cok tatlı gercekten ısmıyle yasasın

benim de öyle 117 ile taıp sabah 102 ile kalkıyorum. akşam abrtıp yemek sonrası bişiler yersem en az 115 oluyor, ama gun içi pek yukselmiyor. saçmalamazsam. direk sekerli gıdaları yemiyorum ama karbonhidratı durduramadım. çok zararı yok. akşam kornet yedim 6 gibi akşam yemek sonrası 108 di örneğin. ama sabah hiç 100 altına inemedim bir gun önce yemesem bile dusmez heralde...

sadece diyetmi yapıyorsun sende insülüne geçmedin dimi

arkadaslar, benım ki tüp bebek sıkıntılı zamanlar gecırdım hatırlayanlar bılır.. Drum ılk kez bu muanede sezaryan dedı. 2 mayıs verdi.ben de deli cesaretı var ben epidural normal dogum ıstıyorum dedım.Ben risk almak ıstemıyorum ama sen ıstersen yaparım dedı. Eşim hemen yok yok sezaryan hocam dedı..sımdı sezaryanden sonra ıkı yıl bebek yapamıyoruz degıl mı..sezaryanlı olup ıkı yıldan önce cocuk yapan var mı...ben Allahım nasıp ederse 2,yı de ıstıyorum hatta 3. yu de. eskı tahlıllerımı hsgyı gösterdım tuplerın acık degerlerın ıyı.. kendı drum sen normal yollada hamıle kalırsın neden acele edıp tup bebek yaptın dedı.. ıcıme umut dogdu.arka arkaya buyusunler istıyorum..bunları dusunmek ıcın erken ama aklım agelsı ne yapayım. bır de hergun ruyamda 3 oğlum varmış. delıkanlı olmuslar ama cok yaramazlar benı habıre okuldan sıkayet ıcın cagırıyorlar. odaları ıgrenc kokuyor dagınıklar...ben de hep allahım nıye bana bır kız vermedın dıye aglıyorum ruyamda:)

Valla katılıyorum canım. Ben de kendim dogum ile profesyonel olarak ilgilenmeden önce hep korkunc dogum hikayeleri dinleyerek büyüdüm :) Ve sunu ögrendim, korkular dogumu gercekten zorlastırıyor, yavaslatıyor... Korktugumuz ve kasıldıgımız zaman, rahim kaslarımız da gerektiği gibi çalışamıyor ve dogum zorlasıyor...Ama bir kısır döngü gibi... Halen bnm de etrafımda, bir çok insan aman normal dogum işine girme, sezaryen yap kurtul diyor... Daha önce de dediğim gibi, en ufak bir risk var derlerse sezaryen tabi ki... Ben de sezaryenin cok fena bir şey oldugunu düşünmüyorum. Ama normal dogumun ve doğanın ve bnm biyolojimin nimetlerinden de faydalanasım var :))

NST için bile gebeler bütün dogum boyunca zorunlu zannediyor. Ee nerden bilsin insan, doktor takınca sesimizi çıkaramıyoruz, itiraz edemiyoruz, vardır bir bildiği diyoruz, deme kki gerekliymiş diyoruz. O yüzden yeri geldikçe yanlış bilinenleri azcık da olsa düzeltmeye calısıyorum. Belki doktordan talep etsek, belki o da uygun görür... Hep diyorum, biz talep etmeden, birşeyleri değiştirmek cok mümkün deil...

MEsela dogum esnasında en cok işe yarayan imgeleme aynı zamanda... Her dalga geldiginde, bunun kötü bir ağrı olarak karşılamak yerine, bebeginizin kendisine bir yol actıgını ve aşağı indigini hayal etmek ve yavas yavas birbirinize kavusma anının yaklastıgını hatırlamak...

Etkileyici evet öyle düşünmek :) Rabbim sağlıkla atlatabileceğimiz doğumlar nasip etsin..Tek dileğim doğum esnasında yapılan herhangi bi yanlıştan dolayı kimse üzülmesin:16:

bebek şekeri kurabiyesi yerine bebek sabunu yaptıracağım konu ile ilgili bilgisi olan var mı? ben şunu beğendim kızlar: tanesi 3 tl iki patik olursa 4 tl miş. paketlenecek tabi böyle gelmeyecek. fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? :44:

Eki Görüntüle 976036

Bende sabun yaptıracağım,fiyatlar aşağı yukarı aynı,biraz boyutuna biraz çesidine paketine göre değişiyor..Adetine göre indirim yapanlarda var mesela 70 gecerse 4.5 sa 4 diyor..Bunlar sitelerde böyle tabi,bugün genel fiyatlara bakacam dışarda elden alındığında nasıl diye :34: Yardımcı oluruz birbirimize:34:

allahallah acaba benim de ni magnezyum eksikliğin var doktoruma söyledim ama hiçbir şey vermedi bu magnezyumu kendim alip kullana bilirmiyim acaba

Hiç bilemiyorum :26: Ben sadece kan ilacı ve magnezyum içiyorum..Kramplarım olmuştu biara o zmmn yazdı..Önceden normaldede kalsiyum kullanıyodum rahatsızlığımdan dolayı,onuda yazdı hemen doktor bana ama kalsiyumun prospektüsü hiç iç acıcı gelmemişti,kullanmadım :) Ama kendin alma derim,önce danış kullandığın diğer ilaçlarla beraber olursa sana ya da bebege zararı olur mu,için rahat olur..:34:

arkadaslar, benım ki tüp bebek sıkıntılı zamanlar gecırdım hatırlayanlar bılır.. Drum ılk kez bu muanede sezaryan dedı. 2 mayıs verdi.ben de deli cesaretı var ben epidural normal dogum ıstıyorum dedım.Ben risk almak ıstemıyorum ama sen ıstersen yaparım dedı. Eşim hemen yok yok sezaryan hocam dedı..sımdı sezaryanden sonra ıkı yıl bebek yapamıyoruz degıl mı..sezaryanlı olup ıkı yıldan önce cocuk yapan var mı...ben Allahım nasıp ederse 2,yı de ıstıyorum hatta 3. yu de. eskı tahlıllerımı hsgyı gösterdım tuplerın acık degerlerın ıyı.. kendı drum sen normal yollada hamıle kalırsın neden acele edıp tup bebek yaptın dedı.. ıcıme umut dogdu.arka arkaya buyusunler istıyorum..bunları dusunmek ıcın erken ama aklım agelsı ne yapayım. bır de hergun ruyamda 3 oğlum varmış. delıkanlı olmuslar ama cok yaramazlar benı habıre okuldan sıkayet ıcın cagırıyorlar. odaları ıgrenc kokuyor dagınıklar...ben de hep allahım nıye bana bır kız vermedın dıye aglıyorum ruyamda:)

canım benimde tüp bebek ve büyük ihtimal sezeryan olcak.bahsettiğin konuyu bende düşünüyorum.2 yıl çok uzun yaa internetten bakmıştım 6-8 ay diyen doktorlarda var.heralde o senin iyileşmene rahminin toparlanmasına bağlı.

ben 6 ay korunup sonra akışına bırakmayı düşünüyorum.belki bu seferki kendiliğinden gelir.hep öyle diyolar çünki ilk tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kalan çok.umarım dondurulmuşa gerek kalmaz

canım benimde tüp bebek ve büyük ihtimal sezeryan olcak.bahsettiğin konuyu bende düşünüyorum.2 yıl çok uzun yaa internetten bakmıştım 6-8 ay diyen doktorlarda var.heralde o senin iyileşmene rahminin toparlanmasına bağlı.

ben 6 ay korunup sonra akışına bırakmayı düşünüyorum.belki bu seferki kendiliğinden gelir.hep öyle diyolar çünki ilk tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kalan çok.umarım dondurulmuşa gerek kalmaz

canım ne şanslısın benım dondurulmuşum bıle yok. besıncı gune ıkı tane embrıyo ulastı. bırı tuttu..zaten dr bıze tup dememıştı...ılaç tedavısı yapalım olmassa asılama en son tup. ama ben stresten hamıle kalamıyordum. bız tup bebek ıstedık. ben kanama sorunundan bır suru dra gıttım hepsı tahlıllere bakıp neden tup bebek yaptın dedı...uc yıl korundum yanlış yapmışım o kadar pişmanım kı. bır yılda olmadı zaten.Allh kımseye aratmasın dusmanıma bıle...ınsallh rahmım hemen toplanır ..kılo sorunumda olmayacak gıbı toplamda 4,700 gram aldım doğumu 10 kıloyla tamamlarım hemen eskı kıloma dönerım..sımdıden druma sormaya cekınıyorum..ınsallh bu bebeklerımıze sagsalım kavusalım..annem kayınvalıdem saglıklıyken bebışlerı buyutmek ıstıyorum yas oldu 31

Demet hanim takip icin gidiyorum ama büyük ihtimal sevket yilmaz da dogum yapicam ben ilk dogumumda orda oldu cok memnun kaldim.Tanidik bir doktor bulmaya calisiyoruz su an.Uzak oldugu icin kontrole icin gidemedim ama dogum icin sevket yilmaza gitmek istiyorum.Bana daha guvenli geliyor yeni dogan yogun bakim unitesi yok esentepede 3. siniflar bi konuda. Eğer imkanlari iyi olsaydi dusunebilirdim esentepeyi.Demet hanima biraz ayıp olucak ama yapicak birsey yok .Bazen doktorlarda hastalarini yari yolda birakabiliyor. Dedigin gibi hep bir tedirginlik var Demet hanimda o güveni veremiyor bazen.Ibrahim bey daha kararli sanki. Bakalım kısmet inşallah saglikla kolaylikla hayırlısı yla kucagimiza almak nasip olsun miniklerimizi :)

pardon nasil yani dogum hane war amilyathane war nasil tam teskilat olmaz yaa kuweze girmesi gerekse allah askina tam ne biliosun bi anlat elim ayagim titrio

En sonunda gidiyorum ailemin yanına hayırlısı ile :) Eşim burda yalnız ne yapacak aklım hep onda kalacak ama gitmek zorundayım artık :( Bir kaç gün giremeyebilirim hakkınızı helal edin..
Canım helal olsun git tabi dinlen bol bol ama özletme kendini:)

pardon nasil yani dogum hane war amilyathane war nasil tam teskilat olmaz yaa kuweze girmesi gerekse allah askina tam ne biliosun bi anlat elim ayagim titrio
Canim sen doktorla hic konusmadinmi ? Ben ilk gittigimde konustum demet hanimla acik acik biz 3. sinif bir hastahaneyiz dedi yeni dogan yogun bakim unitemiz yok dedi eger herhangi bir aksilik olursa sevkediyoruz ambulansla dedi. Allah korusun tabi ihtiyaç olmasin ama 1000 lira verip birde üstüne risk almak istemedim ben.Doktorunlada bir konus istersen bu konuda dürüstler kendileride zaten.

canım ne şanslısın benım dondurulmuşum bıle yok. besıncı gune ıkı tane embrıyo ulastı. bırı tuttu..zaten dr bıze tup dememıştı...ılaç tedavısı yapalım olmassa asılama en son tup. ama ben stresten hamıle kalamıyordum. bız tup bebek ıstedık. ben kanama sorunundan bır suru dra gıttım hepsı tahlıllere bakıp neden tup bebek yaptın dedı...uc yıl korundum yanlış yapmışım o kadar pişmanım kı. bır yılda olmadı zaten.Allh kımseye aratmasın dusmanıma bıle...ınsallh rahmım hemen toplanır ..kılo sorunumda olmayacak gıbı toplamda 4,700 gram aldım doğumu 10 kıloyla tamamlarım hemen eskı kıloma dönerım..sımdıden druma sormaya cekınıyorum..ınsallh bu bebeklerımıze sagsalım kavusalım..annem kayınvalıdem saglıklıyken bebışlerı buyutmek ıstıyorum yas oldu 31

ne güzel kendiliğinden hamile kalma şansın var.dondurulmuşa ne gerek var ilk bebek olduktan sonra diğerlerine stres yapmazsın artık rahat olursun.kiloda az almışsın benim bide o derdim var aldığım kiloların üstüne bidaha hamile kalırsam ohhhoooo yuvarlanır giderim heralde:1:
benimda yaşım 30 yumurtalarımda rezerv azlığı var.yumurtalarım benden daha yaşlı yani.o yüzden peşpeşe olsun bebişlerim istiyorum.hakkımızda hayırlısı artık

Etkileyici evet öyle düşünmek :) Rabbim sağlıkla atlatabileceğimiz doğumlar nasip etsin..Tek dileğim doğum esnasında yapılan herhangi bi yanlıştan dolayı kimse üzülmesin:16:

Bende sabun yaptıracağım,fiyatlar aşağı yukarı aynı,biraz boyutuna biraz çesidine paketine göre değişiyor..Adetine göre indirim yapanlarda var mesela 70 gecerse 4.5 sa 4 diyor..Bunlar sitelerde böyle tabi,bugün genel fiyatlara bakacam dışarda elden alındığında nasıl diye :34: Yardımcı oluruz birbirimize:34:

Hiç bilemiyorum :26: Ben sadece kan ilacı ve magnezyum içiyorum..Kramplarım olmuştu biara o zmmn yazdı..Önceden normaldede kalsiyum kullanıyodum rahatsızlığımdan dolayı,onuda yazdı hemen doktor bana ama kalsiyumun prospektüsü hiç iç acıcı gelmemişti,kullanmadım :) Ama kendin alma derim,önce danış kullandığın diğer ilaçlarla beraber olursa sana ya da bebege zararı olur mu,için rahat olur..:34:

tamam hayatim anladim

Back
X