Teşekkürler teyzeleri :)
gule gule kullanın sağlıkla mutlulukla huzurla sallansın guzel beşik.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkürler teyzeleri :)
yok insulin falan ben birtek sekerli gıdayı kestim. çok delirirsem yiyorum onu da az. başka diyette yapmıyorum. genelde 100-110 arası açlık-120 civarı tokluk çok abartırsam(pizza, makarna mantı falan yersem) 140 civarı çıkıyor tokluk. mantı üstüne supangle yedim bir kere 180 çıktı... 1 aydır ölçüyorum yaklaşık. dr tokluk 140 altında kalsın dedi. dahiliyeciye gitmedim. toplamda 2-3 kere tokluk yuksek çıktı 2 kere de 120civarı açlık. ama gerçekten bal reçel falan inanılmaz...
Arkadaşlar merhaba. Benim size bir sorum olacak, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Kanguru almayı düşünüyorum. daha önce kullanan oldu mu? Bir de bazılarının içinde sunta gibi sert bir şey var, bebeği dik tutsun diyeymiş ama bazılarında yok. Chicco da beğendim bir tane onda yok mesela. Acaba olması mı iyi olmaması mı? Sert bir plaka bebeğe zarar mı verir yoksa dik tutması iyi mi? İlk bebeğim olacak inşallah, tecrübesizim karar veremedim. Şimdiden teşekkür ederim.![]()
İnşallah benim gibi olmazsın. Doğum şeklini geçtim, son 2-3 ay eziyet oluyor. Yine de çok şükür diyelim bebekler iyi olsun da...
Doğum yapınca hepsi zamanla geçiyor yavaş yavaş...
Kızlar ben tok karnına (kahvaltıdan bir-bir buçuk saat sonra) gittim 83 çıktı. 50 gr. yuklediler 1 saat sonra 118 çıktı.
Şimdi size bakınca değerleriniz o kada yuksek değil gibi ama sürekli şeker ölçümü yapıp perhiz yapıyorsunuz.
Acaba ufak değer farklılıkları çok mu önemli oluyor şeker açısından, pek anlamadım.
Mesela belki ben pizza mantı makarna yesem 180 oluyordur bilemem ki... Ölçmüyorum ki. Siz ne kadar zaman sonra ölçüyorsunuz mesela pizza mantı vs yiyip, hemen mi?
çok zor nefes meselesi benim bebek hep aşağıda olmasına rağmen nefes almak zordu.geçmiş olsun bu kez inşallah yaşamazsın o derecesini.
ben normal yaptım doğumu(belki o nedenle bilemiyorum) ama bebeğim hep doğum pozisyonundaydı ve çatımdaydı kafası surakli son haftalarda oturamadım neredeyse. tam kuyruk sokumu ve belimde ağrılar oluştu ki bebek 34.5 de doğdu. 40 gelsek heralde hiç oturamayacaktım. çok zordu. bugun aklıma geldi. doğumdan tam 2 sene sonra ucakla 4 saatlik bir yolculuk yapmıştık. ölüyordum kuyruk sokumu ve bel ağrısından2 gun sonra normale döndüm. çok zordu. inşallah benimde o derdim başlamaz tekrar.
merhaba arkadaşlar, bugün 25+5 olduk, kontrolden geldim,
bebek ters duruyormuş, bebeği çevirmek için iğne verdi doktor, erken gibi geldi bana daha
sizin bebekleriniz döndümü? yoksa erken mi bunu söylemek için?
Kızlar ben tok karnına (kahvaltıdan bir-bir buçuk saat sonra) gittim 83 çıktı. 50 gr. yuklediler 1 saat sonra 118 çıktı.
Şimdi size bakınca değerleriniz o kada yuksek değil gibi ama sürekli şeker ölçümü yapıp perhiz yapıyorsunuz.
Acaba ufak değer farklılıkları çok mu önemli oluyor şeker açısından, pek anlamadım.
Mesela belki ben pizza mantı makarna yesem 180 oluyordur bilemem ki... Ölçmüyorum ki. Siz ne kadar zaman sonra ölçüyorsunuz mesela pizza mantı vs yiyip, hemen mi?
Günaydın arkadaşlar,
Ben bebişin yatak ve karyolasını almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Odasını yapmayacağım, o yüzdende ahşap beşik almak istiyorum. İkeanın beşiklerinden düşünüyorum bende, epey kullanan var sanırım, ancak yatak konusunda nereden - hangi markalara bakmalıyım bilemedim. omurga gelişimi için yatak önemli malum. Sizler aldıysanız bebişlerinizin yataklarını fikir verebilirmisiniz bana.
arkadaşlar ben bir türlü fotoğraf koyamıyorum buraya hep hata veriyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir.
kızlarrrrrrrrrr.... dün akşam misafirim vardı canınız çekmesin ama baklava getirmişlerdi. dün hiç yemedim. az önce bi yiyim dedim yarısını yedim az tadı değşik geldi heralde tereğayından dedim diğer yarısnı da yedim anladım ki yedikten sonra bozukkkk... ayyy nolur ki zehirlenme falan olurmu ki bebeğe geçer miki
Canım süperler ellerine sağlık bayıldım valla, el emeğine yatkınlığı olan herkese gıpta ediyorum, bir de mimar olacağım.
Geçmiş olsun dolgu düşmesi çok kötü zaten, ben de bir muayene olmak istiyorum her hafta 20lik dişimden dolayı kulağım bile fena halde.
Canım bende astım yok ama ben de çok nefessiz kalıyorum özellikle yemek yerken ve işteyken eve gidip uzanınca rahatlıyorum fakat işteyken telefonla bile konuşamıyorum
Valla şekerden hiç anlamıyorum lakin, biraz daha dikkatli yemeye çalış lütfen canım...
Helal olsun kaseker, git ve bir an önce gel inşallah sağ salim :)
Canım ben de yatağını odamıza koyacağımız beşiğimizi ve uyku setini aldık. Dün babası İstanbul'a gitti, bir koli eşya göndertiyorum dedi bakalım neler almış
Canım ben en fazla duş için ayaktayım, onda bile sağ ayağımın üstüne hiç bir şekilde basamıyorum. özellikle sağ kasığıma acayip bir baskı oluyor pijama giymek için tek sağ ayağımın üstünde bile duramıyorum malesef...
Canım şimdi yenenleri ilgili değil senin 50 gr yüklemeden 1 saat sonra 118 çıkmış şekerin bizimki daha yüksek çıktı örneğin ben aç gittim 50 gr yüklemeden 1 saat sonra 207 çıktı şekerim. Seninki ile kıyaslanamaz bile. Benim ilk şeker çıktığında ne yersem yiyin 130-150 arası çıkıyordu bir ay geçti şimdi en ufak bi şey yesem 180-170 çıkıyor. Yani bizimki gittikçe yükseliyor daha farklı bi durum. He tokluğu yemekten 1 saat sonra ölçüyoruz.
Şimdi anladım canım. Çok geçmiş olsun, normalde şeker sorunun yok ama gebelikte çıktı sanırım senin?
Biz de buradan gerçekten şekere faydası olan gıdaları vb konuşalım. Benim eşim ve ailesi maalesef şeker hastalığı ile uğraşıyorlar. Süt ürünleri, ayran vb şekeri çok düşürdüğünü söylerler. Glisemik endeksi yuksek bırsey yıyorlarsa beraberınde ayran ıcerler. Esıme de, doktoru spor ve yuruyusune normal bır ınsandan cok daha fazla dıkkat edeceksın demişti. Baska bırsey duyarsam yazarım.
Sabredicez canım bebısler ıcın 2.5 ayımız kaldı. Aslında yememen gereken tum gıdalar zaten bebege hıcbır faydası olmayan, katkı maddeli, zararlı şeyler. Benim şeker sorunum olmasa da, abur cubur bısey yedıgımde cok uzuluyorum. Sankı kızım "ne yani cesıt cesıt vıtamınlı sebze, meyve, proteın, sut varken, beni bunla mı beslıyorsun ayıp sana anne" dıyormus gıbı gelıyor. Pişman oluyorum.
Ben de geceleri cok uyaniyorum.tekrar uykuya zor daliyorum.
Bugun doktora gittim bebis 1200 gr.dun eczaneye tansiyonumu olcturmustum 14e 7 cikti.kalp hizi da 101 yuksek demisti.acikcasi bu degerlerden kokmustum.ama normalmis hamilelerin kalbi hizli atarmis.11 kg aldigim icin dr decaviti biraktirdi.kramplar icin de magnezyum verdi.el uyusuklugum odem bunlar da normalmis.ve hapsururken filan idrar kacirmaya basladim bu da normal..her gun 2 saat hafif tempoda yuruyorum.ve yuzmeye yazildim cunku yemegi kesemiyorum.50 seker 136 cikmisti oyle cok yiyorum ki seker kesin firliyordur benim de.spor yapmak en iyisi.
İcimde o kadar buyuk mutluluk var ki iyi ki bayan olmusuz ve yavrumuzun tekmesini her an hissediyoruz